×
بین الملل
شناسه خبر : 323930
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/03/24 ساعت 13:28
عطوان: اسرائیل بزرگ‌ترین بازنده جنگ است

عطوان: اسرائیل بزرگ‌ترین بازنده جنگ است

عبدالباری عطوان با اشاره به تحولات اخیر، آمریکا و رژیم صهیونیستی را بازندگان اصلی جنگ دانست و مدعی شد راهبردهای ایران در این رویارویی به نتایج مورد نظر خود رسیده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم و تحلیلگر برجسته فلسطینی سرمقاله جدید این روزنامه الکترونیکی را به تحولات مربوط به توافق احتمالی ایران و آمریکا اختصاص داده و نوشت: سرانجام پس از 100 روز از جنگی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر، آمریکا را به آن کشانده بود، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا متوجه شد که در جنگ علیه ایران پیروز نخواهد شد و احتمال شکست بسیار بیشتر از احتمال پیروزی است.

ترامپ مجبور شد تسلیم شود

عبدالباری عطوان افزود: بنابراین ترامپ، تصمیم گرفت تسلیم شود و پرچم سفید را بالا ببرد و به دنبال راهی برای به حداقل رساندن تلفات و حفظ آبرو باشد. ترامپ متوجه شد راه خروج از این باتلاق در یادداشت تفاهمی است که در پاکستان به او پیشنهاد داده شد. این توافق منجر به آتش بس، جلوگیری از گسترش جنگ فرسایشی در منطقه و به رسمیت شناختن حاکمیت ایران و عمان بر تنگه هرمز می‌شود که برخلاف میل ترامپ است، اما باید آن را بپذیرد.

وی تاکید کرد: ترامپ بعد از سردرگمی طولانی و عمیق و فریب بزرگی که از نتانیاهو خورده بود، پیکان هجمه‌های خود را به سمت کسانی که او را فریب داده‌اند نشانه می‌گیرد. ترامپ امروز مجبور است این توافق را با مقامات نظام اسلامی ایران که در واقع جنگ را برای سرنگونی همین نظام به راه انداخته بود امضا کند و از همه مهمتر، وحدت جبهه‌های نبرد را به رسمیت بشناسد و در نتیجه به خواسته‌های ایران مبنی بر اینکه آتش‌بس شامل همه جبهه‌ها، به ویژه جبهه لبنان، می‌شود، تن دهد.

ایران در جنگ و مذاکره هوشمندانه عمل کرد

بر اساس این مقاله، به تعویق انداختن تصمیم‌گیری در مورد مسائل مورد اختلاف، به ویژه پرونده هسته‌ای ایران، و ارجاع آنها به مذاکراتی که بلافاصله پس از آتش‌بس آغاز خواهد شد، همراه با لغو تدریجی تحریم‌های ایران به مدت دو ماه، و آزاد کردن ده‌ها میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده آن، همگی امتیازاتی هستند که منعکس کننده اولین ثمرات موفقیت دولت باهوش ایران، همراه با یک بازدارندگی نظامی سریع در برابر هرگونه حمله آمریکایی یا اسرائیلی در داخل یا اطراف تنگه هرمز، و نادیده گرفتن همه تهدیدهای توخالی ترامپ برای نابودی ایران، محو آن از روی زمین و به راه انداختن جهنم بر آن، می‌باشند.

سردبیر روزنامه رای الیوم ادامه داد: بیش از دو سال، ایران با ایالات متحده و کشورهای اروپایی در مورد برنامه هسته‌ای خود و موضوع حساس غنی‌سازی اورانیوم در چندین پایتخت، از وین گرفته تا مسقط، و در نهایت ژنو، مذاکره کرد، بدون اینکه حتی یک امتیاز بدهد. از قضا در سال‌های قبل، دکتر عباس عراقچی، وزیر خارجه کنونی ایران رئیس تیم مذاکره کننده این کشور بود که از رویکرد «بله، اما» استفاده می‌کرد؛ به این معنا که ما پیشنهادات را بررسی می‌کنیم نه اینکه حتماً بخواهیم آنها را بپذیریم.

در ادامه این یادداشت آمده است: نظام ایران کارت‌های زیادی داشت که هوشمندانه از آنها برای مقابله با این تجاوز اسرائیل و آمریکا استفاده کرد.این کارت‌ها شامل کارت هسته‌ای و آمادگی نظامی مبتنی بر خودکفایی در تولید موشک‌ها و پهپادهای بسیار پیشرفته بود. با این حال، یکی از مهمترین کارت‌ها، وحدت میدان‌های نبرد، حمایت از گروه‌های مقاومت و گسترش درگیری به یک جنگ فرسایشی منطقه‌ای بود.

کارت‌های ایران نتیجه داد/ اسرائیل بزرگترین بازنده جنگ است

عبدالباری اتووان تصریح کرد مه این کارت‌های ایران نتیجه داد و ترامپ را مجبور کرد تا به شیوه‌ای تحقیرآمیز به توافق فعلی متوسل شود تا هر چه سریعتر جنگ را پایان دهد. صرف نظر از اینکه این یادداشت تفاهم پابرجا بماند یا نه، بزرگترین بازنده، رژیم اشغالگر صهیونیستی است. یکی از عوامل این امر آن است که رژیم صهیونیستی با وجود اینکه معمار و آغازگر جنگ بود، اما نمی‌تواند نقشی در تدوین توافق داشته باشد.

تثبیت معادله وحدت میادین توسط ایران بزرگترین ضربه به صهیونیست‌هاست

این تحلیلگر فلسطینی ادامه داد: همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر توسط نوکرش ترامپ، توبیخ و دیوانه خطاب شد و رسوایی زیادی برای او در رسانه‌ها به بار آمد. اما تثبیت معادله «وحدت عرصه‌های مقاومت» و وحدت جبهه‌های نبرد یکی از برجسته‌ترین دستاوردهای استراتژیک ثبت شده توسط ایران بود و اصرار رهبری این کشور در سطح سیاسی و نظامی بر لزوم آتش بس کامل در لبنان، مهم‌ترین ضربه به رژیم اشغالگر است.

بر اساس این مقاله، به رسمیت شناختن وحدت جبهه‌های نبرد در منطقه در توافق احتمالی میان ایران و آمریکا، موجودیت حزب الله را به عنوان یک جنبش مقاومت مشروعیت بیشتری می‌بخشد و به موازات آن، اشغالگری رژیم صهیونیستی در لبنان و تجاوزات به این کشور را جرم تلقی می‌کند. پذیرش یا به عبارت بهتر تسلیم شدن نتانیاهو مقابل این توافق، شکست بزرگی برای او محسوب می‌شود؛ در حالی که رد آن به معنای رویارویی مستقیم با آمریکا و ترامپ و احتمال تنها ماندن در هر جنگی با ایران و محور مقاومت است که به معنای شکست موجودیتی بزرگتری خواهد بود.

نتایج جنگ برای ترامپ و نتانیاهو معکوس بود و ایران قوی‌تر شد

نویسنده این مقاله تاکید کرد: نتانیاهو ترامپ را فریب داد و او را مانند یک گوسفند به این جنگ کشاند و او را متقاعد کرد که ایران به محض بمباران با اولین حملات مشترک آمریکا و اسرائیل، فرو خواهد پاشید و ده‌ها میلیون ایرانی به خیابان‌ها خواهند آمد و در جشن این تجاوز، همراه با درخواست‌های سرنگونی نظام ، به رقص و پایکوبی خواهند پرداخت. اما امروز بیش از 100 روز از آغاز آن جنگ گذشته و نتایج کاملاً معکوس بوده است.

عبدالباری عطوان خاطرنشان کرد: برخلاف آنچه که آمریکا و رژیم صهیونیستی پیش بینی کرده بودند و آرزو داشتند، نظام اسلامی ایران در حال قوی‌تر و مقاوم‌تر شدن است، وحدت ارضی و مردمی را تقویت می‌کند و حاکمیت هسته‌ای و منطقه‌ای خود را به نمایش می‌گذارد. ما بدون هیچ تردیدی و با صراحت و شفافیت کامل می‌گوییم: ترامپ شکست خورده است و رژیم اشغالگر اسرائیل به سرعت به سمت فروپاشی پیش می‌رود.

وی افزود: رژیم صهیونیستی همچنین به طور فزاینده‌ای منفور و منزوی می‌شود؛ به ویژه در میان آمریکایی‌ها که در دام دروغ‌ها، اطلاعات جعلی و باج‌خواهی او افتاده‌اند تا به منافع و طرح‌های تروریستی نژادپرستانه این رژیم به قیمت ضربه زدن به منافع آمریکا ، مردم آن و جایگاهش به عنوان ابرقدرتی که ادعای رهبری جهان آزاد و ارزش‌های عدالت، دموکراسی، حقوق بشر و امنیت و ثبات جهانی را دارد، خدمت کنند.

در پایان این مقاله تاکید شده است: چه این توافق پابرجا بماند و چه نماند، ترامپ با افتادن در دام نتانیاهو، آمریکا را به سمت شکست سوق داده و این شکست به وضوح در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در نوامبر آینده تأیید خواهد شد. همچنین این احتمال را هم رد نمی‌کنیم که ترامپ و نتانیاهو به عنوان نمادهای برجسته حماقت، جنایت و شکست، پشت میله‌های زندان قرار گیرند و زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.


اخبار مرتبط
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
یکشنبه 1405/04/07 ساعت 17:01
رأی‌الیوم؛
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
سردبیر روزنامه رأی‌الیوم با محکوم کردن آنچه «خیانت دولت لبنان» خواند، تأکید کرد مشروعیت واقعی متعلق به مقاومت است و این مشروعیت با قدرت در میدان حضور دارد.
ایران در جنگ اخیر پیروز شد؛ آمریکا و اسرائیل شکست خوردند
سه‌شنبه 1405/04/02 ساعت 10:32
رأی الیوم:
ایران در جنگ اخیر پیروز شد؛ آمریکا و اسرائیل شکست خوردند
عبدالباری عطوان، تحلیلگر عرب، با اشاره به نتایج یک نظرسنجی در یک دانشگاه اسرائیلی، تأکید کرد که ایران در جنگ اخیر پیروز شده و آمریکا و رژیم صهیونیستی شکست سختی را متحمل شده‌اند.
هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی
یکشنبه 1405/02/20 ساعت 05:05
هشدار عطوان درباره خطرات دور بعدی مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی
تحلیلگر مشهور عرب در یادداشتی درباره دور بعدی مذاکرات بین رژیم صهیونیستی و لبنان نوشت: دور بعدی مذاکرات لبنان و اسرائیل که قرار است پنجشنبه و جمعه جاری در واشنگتن تحت نظارت وزارت امور خارجه ایالات متحده برگزار شود، خطرناک‌ترین دور تاکنون خواهد بود
نظرات

آخرین اخبار
حماسه حضور در روز وداع؛ روایت بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
پاسخ سفارت ایران به تهدیدات جدید ترامپ علیه ایران
بازیکن سابق نفت آبادان درگذشت
مقام سابق امنیتی اسرائیل: حضور میلیونی مردم، قدرت ایران را به نمایش گذاشت
مشاور رهبر انقلاب: مردم خالق اصلی حماسه‌های ملی هستند
قدردانی عراقچی از کشورهای شرکت‌کننده در مراسم بزرگداشت قائد شهید
کرملین: در صورت آمادگی، زلنسکی می‌تواند به مسکو سفر کند
هشدار افزایش دما در خراسان رضوی
امشب مراسم وداع در مصلی امام خمینی(ره) تا اذان صبح ادامه دارد
ادعای رسانه صهیونیستی از پشت‌پرده تعویق عملیات اسرائیل در جنوب لبنان
راهور: ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای شمالی و ورودی‌های تهران
صعود قاطع شیرهای اطلس به یک‌چهارم نهایی؛کانادای میزبان به خانه بازگشت!
آماده‌باش شبکه سوخت رسانی کشور؛ هیچ جایگاهی بدون بنزین نمی‌ماند
حمله بالگردهای ارتش اسرائیل به مناطق مسکونی جنوب لبنان
مراکز تعویض پلاک و شماره‌گذاری فردا تعطیل است
اهدای عضو جوان شیرازی، زندگی بخش شد
افشای علت انصراف بن گویر از سفر به آمریکا
پاسخ فدراسیون فوتبال به اظهارات مدیر اجرایی جام جهانی آمریکا
امیر دریادار حبیب الله سیاری: حضور میلیونی مردم در مراسم وداع همه را شگفت‌زده کرد
قالیباف: ایستادگی ملت ایران معادلات جنگ اخیر را تغییر داد
پزشکیان: دم از وحدت می‌زنند اما طرف مقابل را تخطئه می‌کنند
سرپرست وزارت دفاع: در صورت نقض آتش‌بس، پاسخ ایران قاطع خواهد بود
ترامپ: مراسم تشییع رهبر ایران را دنبال می کنم/ از گریه ایرانی ها در مراسم غافلگیر شدم
جهاد اسلامی: رهبر شهید انقلاب ستون اصلی حمایت از فلسطین بود
موزه قرآن و هدایای رهبر شهید در حرم رضوی بازگشایی شد
ولایتی: عاملان شهادت رهبر ایران به سرنوشتی شوم دچار می‌شوند
شعب کشیک بانک‌ها فردا یکشنبه در سراسر کشور فعال هستند
اردوغان: توافق اسلام‌آباد باعث آرامش جهان شد
11 هزار اتوبوس برای جابه‌جایی زائران مراسم تشییع به کار گرفته شد/ارائه 20 درصد تخفیف
پلیس راهور: 14 ورودی تهران بدون محدودیت در اختیار زائران است
هلال‌احمر در 3 استان شمال‌غربی به حالت آماده‌باش درآمد
وزیر راه: 7500 ناوگان و ظرفیت ویژه ریلی برای مراسم تشییع آماده شد
رئیس اتحادیه نویسندگان اوراسیا: آمریکا با دروغ به ایران تجاوز می‌کند
تردد در محورهای منتهی به تهران 40 درصد افزایش یافت
چین در مراسم تشییع رهبر شهید: به توسعه روابط با ایران متعهد هستیم
رئیس ستاد تشییع از مراکز اسکان و درمان زائران بازدید کرد
ارایه تسهیلات خرید اقساطی ویژه بازنشستگان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگان کشوری+ لینک
وزیر بهداشت: کادر درمان برای خدمت‌رسانی به 15 میلیون عزادار آماده‌باش است
مراسم وداع با رهبر شهید تا فردا ساعت 20 ادامه دارد
آیا جنگ ایران، آخرین جنگ بی‌پایان آمریکا بود؟
سفیر ایران: چین در هزینه‌های تنگه هرمز مشمول ملاحظات ویژه خواهد شد
حرکت مردم از میادین به سمت مصلی بعد از نماز مغرب و عشا
تشییع ملی رهبر شهید، فرصتی برای تقویت انسجام ملی و ترمیم شکاف‌ها
جابجایی بیش از 2.2 میلیون مسافر با متروی تهران در مراسم وداع
قوانین فیفا سد راه استقلال؛ جذب 3 بازیکن آزاد در هاله‌ای از ابهام
آماده‌باش کامل اورژانس برای مراسم وداع با رهبر شهید
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
وزارت خارجه: شهادت رهبر انقلاب آغاز مرحله‌ای نوین برای اسلام و ایران است
«جاماندگان تشییع» در اصفهان برگزار می‌شود؛ سوگواری شبانه تا پایان هفته
آغاز مدال‌آوری ایران در کشتی جوانان آسیا با سه مدال رنگارنگ