×
سیاسی
شناسه خبر : 323595
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/22 ساعت 21:11
بقایی:جلسه نهادهای ذی‌ربط برای بررسی متن پیش نویس تفاهم اولیه در حال برگزاری است

بقایی:جلسه نهادهای ذی‌ربط برای بررسی متن پیش نویس تفاهم اولیه در حال برگزاری است

سخنگوی وزارت خارجه شامگاه جمعه 22 خرداد با حضور در برنامه تلویزیونی «به وقت ایران» به پرسش‌هایی درباره آخرین وضعیت مذاکرات برای خاتمه جنگ میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا با میانجی‌گری رسمی پاکستان، پاسخ و به تناقض گویی مقامات دولت تروریست آمریکا واکنش نشان داد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که چرا در برابر روایت آمریکا، ایران روایت خود را منتشر نمی‌کند، گفت: طبیعی است در هر روند دیپلماتیک و مذاکره و گفت‌وگویی، هر طرفی سعی کند که روایت خود را داشته باشد، ولی ما همیشه سعی کردیم که روایت‌مان مبتنی بر واقعیت باشد و نکات‌مان را شفاف خدمت مردم اعلام کردیم. در رابطه با این موضوع هم از ابتدا نکاتی که مطرح شده، از همان ابتدای شروع روند مذاکرات و میانجی‌گری پاکستان، مواضع‌ خود را بیان کردیم. گفتیم که چه مواردی از نظر ما اساسی محسوب می‌شود و به نوعی خط قرمز ما محسوب می‌شود و در این مورد هم موضع ما ثابت بوده است.

بقائی درباره توییت امروز وزیر امور خارجه درباره متن تفاهم هم گفت: نکته‌ای که آقای دکتر عراقچی مطرح کردند، ما به انحای مختلف در این سه چهار هفته تکرار کردیم. اینکه ما خیلی نزدیک هستیم به تفاهم، نکته جدیدی نیست. من قبلاً هم عرض کردم، دیشب هم در مصاحبه با یکی از شبکه‌های تلویزیونی این را تکرار کردم که رسیدن به تفاهم می‌شد حتی چند هفته قبل انجام شود. مشکلی که ما در این مدت داشتیم، تغییرات مکرر در مواضع طرف مقابل، اظهار نظرهای ضدونقیض و اضافه کردن یک سری مطالب بوده که خب این باعث می‌شود کل روند دیپلماتیک طولانی شود.

وی افزود: اینکه ایران را متهم کنند به عدم حسن نیت، برای همه روشن است که کدام طرف حسن نیت داشته و کدام طرف نداشته است. ما اگر نگاه کنیم به روند مذاکراتی در همین ۱۰ سال اخیر، این جمهوری اسلامی ایران بود که در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ روند مذاکرات و اجرای تفاهم برجام را با حسن نیت و با صداقت کامل انجام داد. آمریکا بود که خارج شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که چرا ایران در حال حاضر یک ادبیات نزدیکی به مذاکرات را مطرح می‌کند و آیا این ربطی به ضرب‌الاجل و فشاری که طرف آمریکایی در تعرض‌های مکررش برای ما خلق کرده ندارد؟ گفت: ما کاملاً صحبت‌هایی که مطرح کردیم، هماهنگ بوده‌اند. خاطرتان باشد دو سه هفته قبل، زمانی که هیئت پاکستانی دیداری داشتند و اینجا مذاکراتی انجام شد، عرض کردم «خیلی دور، خیلی نزدیک». در مصاحبه‌ای که داشتم چند روز قبل، در حاشیه نشست بزرگداشت کودکان میناب در دانشگاه آزاد اسلامی، عرض کردم که این مذاکرات به دلیل رفتار غیرقابل پیش‌بینی و نامتعارف طرف آمریکایی تبدیل شده به نوعی بازی مار و پله؛ یعنی ما خیلی جاها می‌رسیم به نقطه تفاهم، اما به دلیل رفتارهای طرف مقابل مجدداً برمی‌گردیم به پله‌های پایین‌تر.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در حال حاضر، درباره بخش عمده‌ای از موضوعات، تفاهم حاصل شده و ما در مرحله پایانی جمع‌بندی‌های داخلی قرار داریم. از این رو، نکته‌ای که آقای دکتر عراقچی درباره نزدیک بودن به تفاهم مطرح کردند، نکته‌ای دقیق و قابل توجه است.

بقائی افزود: با این حال، همچنان با همان الگوی رفتاری طرف مقابل مواجه هستیم؛ یعنی تلاش برای متهم کردن ایران به غیرقابل اعتماد بودن. به نظر من، ما موظف هستیم با واقع‌بینی و البته با در نظر گرفتن بدعهدی‌های گذشته، برای تأمین منافع ملی ایران از روش دیپلماتیک استفاده کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: وقتی وارد یک روند مذاکره می‌شویم، رویکرد ما همواره نتیجه‌محور بوده است. از تجربیات گذشته درس می‌گیریم، اما قرار نیست مدام یک ادبیات ثابت و تکراری را بازتولید کنیم. ما با توجه به روند مذاکرات و بر اساس واقع‌بینی، تحولات را رصد می‌کنیم و آخرین وضعیت را بیان می‌کنیم.

بقائی با اشاره به اینکه ما در این حوزه دست بسته نیستیم، گفت: با توجه به رصد دقیق مواضع طرف مقابل، متناسب با شرایط، مواضع خود را اعلام خواهیم کرد. همین الان که در خدمت شما هستم، جلسات نهادهای ذی‌ربط در حال برگزاری است. این یک روند مستمر است و ما نمی‌توانیم بدون توجه به مواضع و رویکرد طرف مقابل، مسیر خود را تعیین کنیم.

وی ادامه داد: این فرایندی است که باید به تصمیم نهایی منتهی شود. ممکن است این روند به نتیجه برسد و تأییدیه‌های لازم اخذ شود و ممکن است چنین نشود.

بقائی با اشاره به اینکه روند تصمیم‌گیری در کشور مشخص است. برای رسیدن به یک نتیجه قطعی و نهایی، باید میان مراجع تصمیم‌گیر و نهادهای مرتبط با این موضوع اجماع حاصل شود. این روندی کاملاً منطقی و طبیعی است.

وی گفت:نکته‌ای که در هر مرحله باید مدنظر داشته باشیم این است که تجربیات گذشته ما در مذاکرات با آمریکا و نوع واکنش طرف مقابل، بر تصمیم‌گیری‌ها و گام‌های بعدی تأثیرگذار است.

هیچ‌یک از مطالب منتشرشده درباره محتوای مذاکرات را نمی‌توانم به صورت رسمی تأیید کنم

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت امور خارجه مطالب منتشرشده درباره مذاکرات را تأیید می‌کند؟   گفت: باید توجه داشته باشید که به دلیل حساسیت موضوع، طبیعی است که خبرنگاران و رسانه‌ها تلاش کنند با استفاده از ابزارهای حرفه‌ای خود به اطلاعات مرتبط با مذاکرات دست پیدا کنند. این موضوع نه در رسانه‌های غربی عجیب است و نه در رسانه‌های داخلی ما. خوشبختانه ما از پویایی ارزشمندی در رسانه‌های کشور برخورداریم.

وی ادامه داد:  اما هیچ‌یک از مطالب منتشرشده را نمی‌توانم به صورت رسمی تأیید کنم. هر زمان که به جمع‌بندی نهایی برسیم، حتماً اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

بقائی با اشاره به اینکه این به معنای آن نیست که مردم محرم نیستند،   گفت:  گاهی اوقات برخی دوستان موضوع را به گونه‌ای مطرح می‌کنند که گویا وزارت امور خارجه در این مرحله از ارائه جزئیات خودداری می‌کند، چون مردم را محرم نمی‌داند. چنین برداشتی کاملاً نادرست است. مسئله این است که در روندهای دیپلماتیک، ملاحظاتی وجود دارد که باید رعایت شود.

درباره زمان، مکان و چگونگی نهایی شدن مذاکرات در این مرحله، باید منتظر تصمیم نهایی باشیم

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا گمانه زنی های رسانه ای درباره امضا تفاهم در پایان هفته یا روز دوشنبه را تایید می‌کنید؟ گفت: در حال حاضر نمی‌توانم درباره این موضوع نظر قطعی بدهم. همه این موارد بستگی به نحوه پیشرفت روند مذاکرات دارد. درباره زمان، مکان و چگونگی نهایی شدن موضوع، باید منتظر تصمیمات نهایی باشیم. هر زمان تصمیم لازم اتخاذ شود، اطلاع‌رسانی رسمی انجام خواهد شد.

 
 


اخبار مرتبط
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
شنبه 1405/03/23 ساعت 19:40
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، با بیان این که احتمال نهایی شدن یادداشت تفاهم بین ایران و آمریکا در روزهای آتی بالا است، گفت: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم.
بازنشر پیام عراقچی از سوی ترامپ/ترامپ: پیام وزیر خارجه ایران درباره توافق مثبت بود
جمعه 1405/03/22 ساعت 21:09
بازنشر پیام عراقچی از سوی ترامپ/ترامپ: پیام وزیر خارجه ایران درباره توافق مثبت بود
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا جمعه پیام سیدعباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران را در تروث سوشیال بازنشر کرد.
ونس: خبری از پول نقد بابت امضای توافق با ایران نیست!
جمعه 1405/03/22 ساعت 19:35
شرط‌ و شروط جدید معاون ترامپ؛
ونس: خبری از پول نقد بابت امضای توافق با ایران نیست!
معاون رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی کارشکنانه، آب پاکی را روی دست خوش‌بین‌ها ریخت. ونس با تاکید بر اینکه واشنگتن تنها به دنبال منافع خود و متحدانش است، مدعی شد تهران صرفاً برای امضای قرارداد هیچ پولی دریافت نخواهد کرد و هرگونه منفعت اقتصادی را به پایبندی بی‌چون‌وچرای ایران به شروط سنگین آمریکا منوط کرد.
بقایی: واشنگتن دیگر نمی‌تواند پشت کلمات فریبنده پنهان شود
پنج‌شنبه 1405/03/21 ساعت 13:34
بقایی: واشنگتن دیگر نمی‌تواند پشت کلمات فریبنده پنهان شود
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با واکنشی تند و ادبی به تخریب مخازن آب آشامیدنی سیریک توسط نیروهای آمریکایی، این اقدام را «اوج زوال اخلاقی» و نشانه فروپاشی اعتبار شعارهای حقوق بشری واشنگتن دانست.
نظرات

آخرین اخبار
رایحه‌درمانی با عطر قهوه
چراغ‌های روشن شبانه و تغییرات پنهان در قلب انسان
نابودی تومورهای روده بزرک با پروبیوتیک مهندسی‌شده
ایران چگونه آمریکا را در تله تشدید انداخت؟
زنگ خطر آلزایمر در ایران؛ 1.5 میلیون مبتلا و تغییر سن ابتلا پس از کرونا
کسب‌وکارهای آمریکا در شوک زنجیره تأمین؛ بحرانی پیچیده‌تر از دوران کرونا
منشأ اضطراب کودکان در شروع سال تحصیلی چیست و چگونه آن را مدیریت کنیم؟
عراقچی به نیویورک رسید؛ آغاز برنامه‌های ایران در مجمع عمومی سازمان ملل
رایزنی وزیران خارجه مصر و پاکستان درباره ایران، منطقه و همکاری‌های دوجانبه
حماس: به توافق آتش‌بس پایبندیم؛ نقض‌ها همچنان ادامه دارد
وزارت خارجه یمن: اقدامات عربستان امنیت و ثبات یمن را هدف گرفته است
افغانستان، کاردار پاکستان را احضار کرد
جدول خاموشی برق کرمانشاه برای سه‌شنبه 31 شهریور اعلام شد؛ برنامه جوانرود و اسلام‌آباد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 30 شهریور 1405؛ سکه امامی 3.6 میلیون تومان ارزان شد
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ هشدار درباره هرمز، نفت 100 دلاری و سفر مقام پاکستانی
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز دوشنبه 30 شهریور ؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
سرلشکر ایزدی: توان موشکی، پهپادی و پدافندی ایران در حال تقویت است
ضرورت عبور از توافق چارچوب
حزب‌الله عراق در سوگ آیت‌الله شبیری زنجانی؛ میراث علمی او ماندگار است
شورش رسانه‌های آمریکا علیه ترامپ؛ پوشش رئیس‌جمهور متوقف شد
ارتحال آیت الله شبیری زنجانی ضایعه اسفبار دینی و فرهنگی است
توصیه‌های آزمون و رضاییان به نوجوانان؛ از خواب و تغذیه تا آینده‌نگری
جنایت جنگی علیه جنوب لبنان؛ حمله با بمب‌های فسفری
جزییات جدید از وضعیت شیوع کرونا وآنفولانزا در ایران/ وزارت بهداشت هشدار داد
کمبود گازوئیل اقتصاد جهان را تحت فشار می‌گذارد؛ چشم‌انداز بازار تا 2027
بازار طلا آماده نوسان شد؛ دلار 230 هزار تومانی سرنوشت‌ساز می‌شود؟
وزیر اقتصاد: آغاز اصلاح ساختار 30 بانک
10 غایب بزرگ تیم ملی؛ آیا زنگ تغییر نسل در فوتبال ایران به صدا درآمده است؟
پیش‌بینی قیمت دلار سه‌شنبه 31 شهریور 1405؛ دلار در کمین شکست مرز 230 هزار تومان
دیپلماسی چین در قبال ایران و اوکراین
رایزنی وزیران خارجه پاکستان و فرانسه در نیویورک؛ محوریت ایران و فلسطین
دو مصدوم در واژگونی آمبولانس در محور ایلام-مهران
«کووید 19» چگونه فعال شد؟
نگرانی شدید سازمان ملل درباره یمن؛ احتمال گسترش دوباره درگیری‌ها
درخواست ترکیه از آمریکا برای پایان سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل
سقوط مرگبار بالگرد در آمریکا؛ دو نفر کشته شدند
سپاه: وحدت و ایستادگی میراث راهبردی دفاع مقدس است
شکست حزب دموکرات مسیحی به رهبری مرتس
تمرین تیم ملی با حضور لژیونرها داغ شد؛ آزمون و طارمی آمدند + فیلم
دولت چهاردهم علیه مقررات زائد؛ 90 هزار مقرره در کشور شناسایی شد
شروع عصر زیدان در فرانسه با یک خاطره ویژه از امباپه
مسکو: روسیه نه اروپا را تهدید می‌کند و نه از کسی باج می‌گیرد
سخنگوی قوه قضائیه: برای تنگه هرمز باید یک نظام حقوقی شکل بگیرد
جزئیات متفاوت از شیوه فیلم‌سازی اصغر فرهادی؛ اهمیت صدا در سینمای ایران
پزشکیان: اقدامات آمریکا زمینه‌ساز افزایش همگرایی میان کشورهای اسلامی شده است
جزییات و زمان افزایش یارانه حکمت بازنشستگان نیروهای مسلح اعلام شد
بازسازی 100 مدرسه در سیستان‌وبلوچستان و هرمزگان توسط ارتش
اطلاعیه مهم درباره آخرین وضعیت تأمین واکسن آنفلوانزا
راه‌اندازی تیم‌های واکنش سریع برای حفاظت اضطراری از زیگورات چغازنبیل
آیت الله مکارم‌شیرازی: فقدان آیت الله شبیری زنجانی ضایعه‌ای سنگین برای جامعه مؤمنان است