×
بین الملل
شناسه خبر : 323561
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/22 ساعت 19:29
استارمر: استعفا نمی‌دهم، می‌جنگم!

استارمر: استعفا نمی‌دهم، می‌جنگم!

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس، در پی افزایش فشارهای سیاسی و استعفای برخی اعضای کابینه تأکید کرد که هیچ قصدی برای کناره‌گیری از قدرت ندارد و در صورت آغاز رقابت رهبری در حزب کارگر برای حفظ جایگاه خود خواهد جنگید.

نورنیوز-گروه بین الملل: استارمر روز جمعه در گفت‌وگو با شبکه بی‌بی‌سی و در واکنش به افزایش فشارهای سیاسی پس از استعفای جان هیلی وزیر دفاع و آل کارنز معاون وزیر دفاع در امور نیروهای مسلح، گفت که قصد ندارد از مسئولیتی که در انتخابات ۲۰۲۴ بر عهده گرفته است، کناره‌گیری کند.

وی افزود: «می‌خواهم کاری را که برای انجام آن به دولت انتخاب شدم، کامل کنم.» نخست‌وزیر انگلیس ادامه داد که مأموریت خود را از رأیی می‌داند که حزب کارگر در سال ۲۰۲۴ به دست آورد و گفت: «از آن تعهد شانه خالی نمی‌کنم»

استارمر در پاسخ به این پرسش که آیا حزب کارگر را تا انتخابات بعدی رهبری خواهد کرد، گفت: «این چیزی است که می‌خواهم انجام دهم.»

وی در عین حال پذیرفت که حزب حاکم در انتخابات اخیر شوراها نتایج بدی به دست آورده و افزود: «می‌دانم که باید اوضاع را برگردانم.»

نخست‌وزیر انگلیس با رد احتمال کناره‌گیری آرام از قدرت، گفت که حزب کارگر نباید کشور را وارد «آشوب رقابت رهبری» کند.

او با این حال تصریح کرد که اگر چنین رقابتی شکل بگیرد، در آن خواهد جنگید. استارمر مدعی شد که این موضع از خودخواهی شخصی یا لجباز» ناشی نمی‌شود، بلکه از احساس عمیق وظیفه سرچشمه می‌گیرد.

بحران تازه در دولت انگلیس شامگاه پنجشنبه و پس از استعفای جان هیلی، وزیر دفاع، آغاز شد. هیلی در نامه استعفای خود از سطح بودجه پیش‌بینی‌شده در طرح سرمایه‌گذاری دفاعی دولت انتقاد کرد و آن را برای پاسخ‌گویی به نیازهای امنیتی انگلیس ناکافی دانست.

ساعاتی بعد، آل کارنز نیز از سمت خود کناره‌گیری کرد و به گفته رسانه‌های انگلیسی، طرح دفاعی دولت را کم‌بودجه و نامتناسب با جنگ‌های آینده خواند.

بر اساس گزارش‌ها، اختلاف اصلی بر سر طرح سرمایه‌گذاری دفاعی دولت است. وزارت دفاع خواستار اختصاص ۱۸ میلیارد پوند طی چهار سال بود، اما خزانه‌داری پیشنهاد ۱۳.۵ میلیارد پوند را مطرح کرده است.

ناظران می‌گویند، استعفای هیلی، که از چهره‌های باسابقه حزب کارگر و از وزیران نزدیک به استارمر به شمار می‌رفت، ضربه‌ای سنگین به دولت انگلیس وارد کرده و بحران رهبری نخست‌وزیر را تشدید کرده است.

استارمر پس از استعفای هیلی، دن جارویس معاون امنیتی وزیر کشور را به‌عنوان وزیر دفاع جدید انگلیس منصوب کرد. با این حال، این جابه‌جایی نه‌تنها از فشارها بر استارمر نکاسته، بلکه بحث‌ها درباره آینده رهبری او در حزب کارگر را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.


اخبار مرتبط
استارمر رفتنی شد؛ آغاز نبرد جانشینان در لندن
چهارشنبه 1405/04/03 ساعت 09:14
استارمر رفتنی شد؛ آغاز نبرد جانشینان در لندن
نخست‌وزیر بریتانیا با اعلام رسمی استعفای خود، پایان دوران رهبری‌اش بر حزب کارگر و دولت را رقم زد. استارمر ضمن اطلاع دادن تصمیم خود به پادشاه، از آغاز روند انتخاب جانشین خبر داد.
پشت پرده سقوط سیاسی، در لندن چه می‌گذرد؟
دوشنبه 1405/04/01 ساعت 16:00
نورنیوز بررسی می‌کند،
پشت پرده سقوط سیاسی، در لندن چه می‌گذرد؟
تحولات سیاسی اخیر بریتانیا و فشارهای درون‌حزبی بر کی‌یر استارمر که منجر به استعفای او شد، بار دیگر ساختار قدرت در این کشور را زیر ذره‌بین برده و بحث‌های جدی درباره ماهیت دموکراسی ادعایی آن را تشدید کرده است.
نخست‌وزیر انگلیس استعفا داد
دوشنبه 1405/04/01 ساعت 12:18
نخست‌وزیر انگلیس استعفا داد
کر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس امروز دوشنبه طی یک سخنرانی در داونینگ استریت استعفای خود را اعلام کرد.
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
یکشنبه 1405/03/31 ساعت 20:00
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
شبکه خبری اسکای‌نیوز گزارش داد وزیر امور خارجه انگلیس از نخست‌وزیر این کشور خواسته است از سمت خود کناره‌گیری کند.
چرا نخست‌وزیر انگلیس هر روز به سقوط نزدیک‌تر می‌شود؟
دوشنبه 1405/03/25 ساعت 10:49
نورنیوز بررسی می‌کند؛
چرا نخست‌وزیر انگلیس هر روز به سقوط نزدیک‌تر می‌شود؟
کی‌یر استارمر که با وعده احیای اقتصاد و بازسازی جایگاه جهانی انگلیس به قدرت رسید، اکنون در میانه بحران‌های داخلی، فشار افکار عمومی، تناقض در سیاست خارجی و شکاف‌های حزبی، برای بقا در قدرت دست‌وپا می‌زند.
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
شنبه 1405/03/23 ساعت 23:10
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
نخست‌وزیر بریتانیا در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور آمریکا از هرگونه توافق احتمالی میان تهران و واشنگتن استقبال کرد و بر اهمیت حل‌وفصل مسائل از مسیر دیپلماسی تأکید داشت.
دردسر بزرگ برای کابینه استارمر؛یک استعفای ناگهانی
جمعه 1405/03/22 ساعت 08:31
دردسر بزرگ برای کابینه استارمر؛یک استعفای ناگهانی
«کی‌یر استارمر»، نخست‌وزیر انگلیس، در بحبوحه بحران رهبری حزب کارگر و فشارهای فزاینده بر دولتش، «دن جارویس» را به عنوان وزیر دفاع جدید منصوب کرد.
نظرات

آخرین اخبار
6.1 همت اعتبار مصوب سفر رئیس‌جمهور در لرستان پرداخت شد
گزارش تصویری | مراسم وداع با پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی در جوار حسینیه امام خمینی(ره)
فیدان: جهان دیگر توان تحمل اسرائیل را ندارد
غریب آبادی: شهادت امام خامنه‌ای نماد استمرار و عمق دشمنی آمریکا با ملت ایران است
مراسم وداع با پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی و آخرین دیدار با خانواده‌های معظم شهدا + فیلم
دعوت رئیس‌جمهور از مردم برای حضور در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
گفت‌وگوی تلفنی گوترش و عراقچی درباره تحولات منطقه
پرتغال به‌دلیل موج گرمای بی‌سابقه وضعیت اضطراری اعلام کرد
عاملان تیراندازی به خرس قهوه‌ای آمل دستگیر شدند
حضور رئیس‌جمهور در مراسم روضه خانگی شهید لاریجانی
طرح ائتلاف نظامی جدید در جنوب لبنان
پیروزی قاطع بسکتبال ایران مقابل اردن
رؤسای مجالس بنگلادش و سریلانکا به تهران رسیدند
شهادت مرزبان هنگ مرزی سراوان
هشدار آلودگی هوا در تهران؛ ماسک بزنید و تردد را کم کنید
آمار بی‌سابقه زخمی‌های ارتش اسرائیل فاش شد
عراقچی: سنتکام امنیت نیاورد، ناامنی آورد
هیات پارلمانی جنبش امل با قالیباف دیدار کرد
مدیرعامل استقلال در باشگاه تراکتور!
دبیرکل ناتو: عضویت اوکراین فعلاً منتفی است
جزئیات کامل تشییع رهبر شهید در نجف و کربلا اعلام شد
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای غیرقابل قبول است
بیانیه وزارت دفاع در دعوت از مردم برای حضور در مراسم تشییع قائد شهید امت
نتانیاهو در پیچ آخر؛ آیا سایه جنگ، آخرین برگ برنده انتخاباتی است؟
سکه در بازار تهران جهش کرد
آماده‌باش گسترده تهران برای مراسم تشییع
حادثه مرگبار برای نظامیان اسرائیل در جنوب لبنان
دعوت مخبر برای حضور در بدرقه امام شهید
افزایش سهمیه سوخت در ایام تشییع رهبر شهید
تکرار «فشار حداکثری» علیه ایران راهبرد نیست، آرزواندیشی است
سفارت اتریش در تهران فعالیتش را از سر گرفت
عاملان شهادت نیروهای پلیس در تفتان به هلاکت رسیدند
نماینده بلاروس برای وداع با رهبر شهید به ایران سفر می‌کند
میرکریمی و مجیدی پای کار «سلام آخر»
فراخوان عارف برای حضور میلیونی در بدرقه امام شهید انقلاب
پیشنهاد آمریکا به ایران درباره تنگه هرمز رد شد
شهادت 100 نیروی الحشد الشعبی در حملات اخیر آمریکا و اسرائیل
مقام ارشد چین برای تشییع رهبر شهید وارد تهران شد
پروازهای داخلی و خارجی شنبه و یکشنبه برقرار است
آمریکا عامل خیانت به دیپلماسی است
موج همبستگی پاکستان با ایران در تهران
بلومبرگ: اروپا عوارض تنگه هرمز را پذیرفت
آغاز واریز ماهانه 2 میلیون تومان برای متولدین 1405 از فردا
درخشش محسن چاوشی در اسپانیا
پیام متفاوت نبیه بری برای رهبر شهید
رایزنی پاکستان و عربستان درباره مذاکرات ایران
چادرملو بالاخره آسیایی شد؛ جزئیات تصمیم فدراسیون
آمریکا برای جلوگیری از رأی‌گیری علیه تحریم کوبا دست به کار شد
درخشش ایران در المپیاد جهانی فیزیک
دعوت فرمانده کل ارتش برای حضور گسترده مراسم بدرقه رهبر شهید