×
سیاسی
شناسه خبر : 323494
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/22 ساعت 13:17
برترین سرمایه کشور، انسجام و همبستگی ملی است

پزشکیان:

برترین سرمایه کشور، انسجام و همبستگی ملی است

رئیس جمهور در جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی، با تشریح مهمترین اولویت‌های دولت در حوزه حکمرانی، سلامت، اقتصاد و توسعه اجتماعی، بر ضرورت پاسخگویی به مطالبات مردم و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های ملی برای حل مسائل کشور تاکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان انسجام و همبستگی ملی را مهمترین سرمایه کشور در شرایط کنونی برشمرد و گفت: مسیر پیشرفت کشور از میدان دادن به افراد توانمند، همکاری جمعی و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود می‌گذرد و نباید فرصت خدمت به دلیل نگاه‌های محدودکننده از افراد شایسته سلب شود.

رئیس جمهور با تأکید بر مسئولیت خطیر دولت در قبال مردم، رویکرد اصلی دولت را پاسخگویی به مطالبات عمومی و تلاش برای حل مسائل اساسی کشور عنوان و تصریح‌کرد: ظرفیت‌های گسترده‌ای از دانش، تجربه و توانمندی در کشور وجود دارد که باید در خدمت پیشرفت و حل مشکلات جامعه قرار گیرد.

پزشکیان در تبیین مبانی فکری دولت در حوزه سلامت و عدالت اجتماعی، توجه به گروه‌های آسیب‌پذیر را یکی از اولویت‌های اصلی حکمرانی دانست و اظهار داشت: فقر، بیکاری، سالمندی، محرومیت‌های جغرافیایی، مسئولیت سرپرستی خانوار و سایر عوامل اجتماعی، از جمله مؤلفه‌هایی هستند که می‌توانند سلامت افراد را تحت تأثیر قرار دهند. از این رو، سیاستگذاری‌ها باید با رویکرد عدالت‌محور و با هدف کاهش نابرابری‌ها انجام شود.

رئیس جمهور با اشاره به جایگاه عدالت در آموزه‌های دینی و علمی، بر ضرورت نگاه منصفانه و عادلانه در تصمیم‌گیری‌ها تاکید کرد و گفت: فلسفه بعثت پیامبران، استقرار عدالت در جامعه بوده و حکمرانی نیز زمانی موفق خواهد بود که بتواند از تبعیض، بی‌عدالتی و محرومیت جلوگیری کند.

پزشکیان در ادامه با تشریح شرایط کشور در آغاز فعالیت دولت، از ناترازی‌های موجود در حوزه‌های آب، برق، گاز، انرژی، نظام بانکی و محیط زیست، دو جنگ تحمیلی اخیر آمریکا و رژیم صهیونسیتی علیه کشورمان به عنوان چالش‌های جدی یاد کرد و افزود: هر یک از این مسائل می‌توانست کشور را با مشکلات گسترده‌ای مواجه کند، اما با اتکا به مشارکت مردم و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، مدیریت این چالش‌ها در دستور کار قرار گرفت.

رئیس‌جمهور، نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی را در حل مسائل کشور تعیین‌کننده دانست و با تاکید بر ضرورت اعتماد به نخبگان و جوانان، اظهار داشت: هر دانشگاه، استاد و دانشجو می‌تواند منشأ تحول در محیط پیرامونی خود باشد. اگر علم، مهارت و باور به توانایی تغییر در کنار یکدیگر قرار گیرند، ظرفیت بزرگی برای رفع ناترازی‌ها، بی‌عدالتی‌ها و مشکلات اجتماعی ایجاد خواهد شد.

پزشکیان همچنین با اشاره به دغدغه دولت نسبت به آینده نسل جوان، فراهم‌سازی زمینه رشد، امیدآفرینی و ارتقای توان رقابتی جوانان ایرانی را از مهم‌ترین مسئولیت‌های حاکمیت برشمرد و تاکید کرد: باید شرایطی فراهم شود تا جوانان کشور در عرصه‌های مختلف در زمره برترین‌های جهان قرار گیرند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اقدامات خصمانه علیه کشورمان از جمله دو جنگ تحمیلی اخیر، تاکید کرد که هدف قرار دادن رهبری عالی‌قدر، فرماندهان، دانشمندان و ظرفیت‌های علمی کشور نشان‌دهنده تلاش دشمنان برای جلوگیری از پیشرفت و توسعه ایران است.

پزشکیان خاطرنشان کرد: ملت ایران با وجود همه فشارها و تهدیدها، از استقلال، عزت و تمامیت ارضی کشور دفاع خواهد کرد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت عبور از اختلافات و منازعات سیاسی، یکی از آسیب‌های گذشته را غلبه نگاه‌های جناحی و رقابت‌های مبتنی بر منافع فردی دانست و ادامه داد: مسیر پیشرفت کشور از میدان دادن به افراد توانمند، همکاری جمعی و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود می‌گذرد و نباید فرصت خدمت به دلیل نگاه‌های محدودکننده از افراد شایسته سلب شود.

پزشکیان، انسجام و همبستگی ملی را مهم‌ترین سرمایه کشور در شرایط کنونی عنوان کرد و افزود: مردم ایران در مقاطع مختلف نشان داده‌اند که در دفاع از کشور و منافع ملی در صحنه حضور دارند، در وقایع اخیر بیش از ۱۰۰ شب است که ملت ایران در صحنه در دفاع از کشور و انقلاب حضور دارند و نقشه های دشمنان را نقش بر آب کردند، بسیاری از محاسبات و برنامه‌ریزی‌های دشمنان نیز به واسطه همین همراهی و ایستادگی مردم ناکام مانده است.

رئیس جمهور همچنین بر ضرورت ایجاد احساس مالکیت و مسئولیت‌پذیری در میان مدیران، نخبگان و فعالان کشور تأکید کرد و گفت: هر فرد باید حاصل تلاش و نقش خود را در پیشرفت کشور مشاهده کند؛ چرا که شکوفایی ظرفیت‌های انسانی زمانی محقق می‌شود که افراد بتوانند توانمندی‌های خود را در مسیر توسعه کشور به کار گیرند.

پزشکیان، تقویت وحدت داخلی را از اولویت‌های دولت عنوان کرد و اظهار داشت: رویکرد دولت پرهیز از هرگونه اقدامی است که به تفرقه و چند دستگی در جامعه منجر شود و همه ظرفیت‌ها باید در مسیر حفظ انسجام و همدلی ملی به کار گرفته شود.

رئیس‌جمهور، همچنین با اشاره به برنامه‌های دولت در حوزه سلامت، توسعه نظام پزشک خانواده، نظام ارجاع، سطح‌بندی خدمات درمانی، تقویت شبکه بهداشت و بهره‌گیری از ظرفیت محله‌محوری و مسجدمحوری را از جمله برنامه‌های در دست اجرا برشمرد و تاکید کرد: فعالان حوزه سلامت می‌توانند نقش مهمی در کاهش فقر، تبعیض و نابرابری‌های اجتماعی ایفا کنند.

پزشکیان با قدردانی از تلاش‌های جامعه علمی، دانشگاهی و مدیران کشور، ابراز امیدواری کرد که با هم‌افزایی ظرفیت‌های ملی، تداوم مسیر شهدا، تقویت روحیه خدمت و بهره‌گیری از توان نخبگان، زمینه حل بسیاری از مشکلات کشور و تحقق اهداف توسعه‌ای جمهوری اسلامی ایران فراهم شود.


اخبار مرتبط
خیابان مقدمه ایجاد یک ائتلاف ملی
چهارشنبه 1405/03/27 ساعت 09:52
علی ربیعی
خیابان مقدمه ایجاد یک ائتلاف ملی
در «جنگ» عنصر «خیابان» را نمی‌توان نادیده گرفت. در نظر دارم در سلسله‌ یادداشت‌هایی، موضوع «جامعه و جنگ» را به بحث بگذارم. یکی از مهم‌ترین سرفصل‌های این بحث، نسبت «خیابان و جنگ» است؛ پدیده‌ای قابل تامل که ابعاد اجتماعی و سیاسی متعددی دارد. «خیابان و جنگ» صرفا یک پدیده موقت یا لحظه‌ای گذرا نیست.
پزشکیان: حمایت از خانواده و جوانان، اولویت راهبردی کشور است
پنج‌شنبه 1405/03/21 ساعت 13:25
پزشکیان: حمایت از خانواده و جوانان، اولویت راهبردی کشور است
رئیس‌جمهور در پیامی به مناسبت روز خانواده و تکریم بازنشستگان، خانواده را بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی کشور دانست و با تأکید بر حمایت از جوانان، تسهیل ازدواج، فرزندآوری و ارتقای جایگاه بازنشستگان، این موضوعات را از اولویت‌های راهبردی دولت برشمرد.
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 21:39
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
رئیس‌جمهور با تأکید بر اصلاح نظام حکمرانی و اداری کشور گفت فرآیندهای اجرایی باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که زمینه شکل‌گیری رانت، رشوه و فساد به حداقل برسد.
نظرات

آخرین اخبار
پایان آیین تشییع باشکوه در کربلا و نجف؛ مشهد چشم‌انتظار انتقال پیکر «رهبر شهید»
بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چقدر افزایش یافت؟
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب پنجشنبه 18 تیر
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب پنجشنبه 18 تیر
پاداش 3 میلیونی برای معرفی ماینرهای غیرمجاز
بدرقه خورشید
تردد قطارهای مسیر تهران-مشهد متوقف شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 +جدول
حضور 4700 مهمان خارجی از 27 کشور در مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از مردم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 18 تیر 1405+ جدول
مجوز استفاده از هوش مصنوعی در امتحانات دانشگاه آزاد صادر شد
ترامپ مدعی پیروزی شد: به نسبت 20 به 1 ضربه زدیم
بقائی: اروپا در قبال مشارکت در تجاوز علیه ایران پاسخگو باشد
دبیرکل سازمان ملل: ایران و آمریکا خویشتنداری کنند
تجاوز مجدد آمریکا به مناطق جنوبی کشور؛ پاسخ کوبنده ایران در موج دوم حملات موشکی و پهپادی
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن
چین: تشدید تنش در غرب آسیا به نفع هیچ‌کس نیست
نوراینفو | چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
نخست‌وزیر انگلیس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
ترامپ: جنگ با ایران دوباره آغاز نخواهد شد
واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست
خرس قهوه‌ای نجات‌یافته در مازندران تلف شد
وزیر خارجه انگلیس خواستار تداوم آتش‌بس و مذاکرات شد