×
اجتماعی
شناسه خبر : 323411
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/22 ساعت 05:10
هوش مصنوعی غذاهای شما را سالم‌تر و ارزان‌تر می‌کند

هوش مصنوعی غذاهای شما را سالم‌تر و ارزان‌تر می‌کند

پژوهشگران یک سامانه هوش مصنوعی ساخته‌اند که با پیشنهاد ایجاد یک تا سه تغییر ساده در مواد اولیه در دسترس شما، غذاها را هم سالم‌تر و هم تا 34 درصد ارزان‌تر می‌کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است:

بیشتر مردم می‌دانند چه غذاهایی برای سلامتی مفید است، اما در عمل، به‌کار گرفتن این توصیه‌ها در وعده‌های روزانه کار آسانی نیست. ابزارهای موجود معمولاً تغییرات بزرگ و دشواری پیشنهاد می‌کنند که پایبندی به آن‌ها در بلندمدت دشوار است.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، دیویس یک سامانه هوش مصنوعی ساخته‌اند که می‌تواند با پیشنهاد تنها یک تا سه تغییر ساده در مواد یک غذا، آن را هم سالم‌تر و هم ارزان‌تر کند. یافته‌های این پژوهش در نشریه پلاس دیجیتال هِلث/ PLOS Digital Health منتشر شده است.

پژوهشگران اطلاعات ۱۳۵ هزار وعده غذایی را که بیش از ۵۵ هزار بزرگسال در یک نظرسنجی ثبت کرده بودند، بررسی کردند. آن‌ها الگوهای رایج برای صبحانه، ناهار و شام را شناسایی کردند و یک مدل هوش مصنوعی را آموزش دادند تا غذاهایی واقعی بر اساس این الگوها طراحی کند. سپس این مدل بررسی کرد که چگونه می‌توان با تغییر یک، دو یا سه ماده در هر غذا، ارزش غذایی آن را افزایش و هزینه را کاهش داد.

نتایج نشان داد غذاهایی که هوش مصنوعی طراحی کرده بود، در مقایسه با غذاهای واقعی مشابه، حدود ۴۷ درصد به استانداردهای تغذیه نزدیک‌تر بودند. با این حال، طعم و سبک آن‌ها همچنان شبیه همان غذاهایی بود که مردم عادت به خوردنشان دارند.

تنها یک تا سه تغییر ساده در مواد هر غذا کافی بود تا کیفیت تغذیه حدود ۱۰ درصد بهتر شود و هزینه غذا بین ۲۲ تا ۳۴ درصد کاهش یابد.

بیشترین تغییراتی که هوش مصنوعی پیشنهاد می‌کرد، از این قرار بود:

اضافه‌کردن سبزیجات یا حبوباتی مثل لوبیا و عدس؛ جایگزین‌کردن غذاهای فرآورده‌شده و پرنمک با گزینه‌های سالم‌تر. تغییرات کوچک، تأثیرات بزرگ

شان ژو (Shan Zhou) و ایلیاس تاگوپولوس (Ilias Tagkopoulos) از پژوهشگران این طرح، می‌گویند: متخصصان تغذیه اغلب به مردم می‌گویند که اصول تغذیه سالم چگونه است، اما به آنها نمی‌گویند چطور باید غذاهایی را که به طور معمول استفاده می‌کنند، کمی سالم‌تر کنند.

پژوهش ما نشان می‌دهد که با پیداکردن چند تغییر ساده در مواد اولیه، می‌توان غذاها را سالم‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کرد، بدون اینکه طعم و شکل غذا عوض شوند. جالب این است که برای بهترکردن غذاها لازم نیست آن‌ها را به طور کامل تغییر دهیم.

در بسیاری از موارد، ایجاد تغییرهای کوچک و هدفمند کافی است تا یک وعده غذایی به توصیه‌های متخصصان تغذیه نزدیک‌تر شود. این یعنی تغذیه سالم می‌تواند عملی‌تر و دست‌یافتنی‌تر باشد.

پژوهشگران تأکید می‌کنند که این یافته‌ها فقط بر پایه شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای به‌دست آمده و هنوز با آزمایش روی افراد واقعی تأیید نشده است. با این حال، آن‌ها معتقدند این روش می‌تواند به مردم کمک کند تغییرهای عملی و واقعی در رژیم غذایی خود ایجاد کنند.

آن‌ها در پایان می‌گویند: تغذیه سالم لزوماً به معنای کنارگذاشتن غذاهایی نیست که مردم از خوردنشان لذت می‌برند. با کمک هوش مصنوعی، می‌توانیم تغییرهای کوچکی در مواد اولیه ایجاد کنیم که هم طعم غذا را حفظ کند، هم برای سلامتی بهتر باشد و هم برای هزینه خانواده مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه