نورنیوز ـ گروه سیاسی: اتخاذ راهبرد «مقاومت فعال» و بهره گیری از تاکتیک های تهاجمی ذیل راهبرد دفاعی در حوزه های محل درگیری مانند خلیج فارس، از سوی جمهوری اسلامی ایران در برابر تشدید فشارهای همه جانبه کاخ سفید، عملا مشاور امنیت ملی دولت ترامپ را روز به روز به وضعیت متزلزل تری در حوزه امنیتی و سیاست خارجی آمریکا سوق داده است.
در همین راستا؛ در جریان سفر وزیر خارجه کشورمان به نیویورک، ترامپ در حالی به درخواست سناتور «راند پال» مبنی بر دیدار با محمدجواد ظریف و گفتگو با او پاسخ مثبت داد که برخی تحلیلگران معتقدند بر خلاف القائات رسانه ای، این ترامپ بوده است که از سناتور برجسته حزب جمهوریخواه برای مذاکره با وزیر خارجه ایران و انتقال پیام مقامات آمریکایی دعوت به عمل آورده است.
راند پال سناتور جمهوریخواه سنتی و از مخالفان سرسخت افرادی مانند «جان بولتون» و «مایک پمپئو» محسوب می شود که بنابر گزارش نشریه اینترنتی المانیتور، محمدجواد ظریف در ساعات پایانی حضورش در آمریکا با او دیدار کرده است.
کنار گذاشتن بولتون در یک بزنگاه مهم سیاسی، یعنی درست در زمانی که وزیر خارجه ایران در نیویورک به سر می برد، معنایی جز افزایش بی اعتمادی ترامپ به بولتون ندارد. قطعا مشاور امنیت ملی آمریکا خود از اصلی ترین مخالفان دیدار راند پال و ظریف بوده و شاید اگر تصمیم گیری در دست بولتون بود، از افرادی مانند «تد کروز»، «مارک روبیو» و «تام کاتن» برای مذاکره با وزیر خارجه ایران دعوت به عمل می آورد!
موضوع اما به این جا ختم نمی شود. پس از اینکه ترامپ ادعای دروغین و مضحک خود مبنی بر سرنگونی پهپاد ایرانی توسط ناوگان آمریکا در اطراف تنگه هرمز را مطرح کرد، بسیاری از رسانه های دنیا در اصل ماجرا تردید کردند، به ویژه اینکه عدم اعلام این موضوع از سوی «سنتکام» و «پنتاگون»، این تردیدها را تقویت کرد.
از سویی؛ زمانی که یکی از خبرنگاران از رئیس جمهور آمریکا خواست تا صحت موضوع را دوباره تایید کند، وی انگشت اشاره خود را به سمت جان بولتون دراز کرد و گفت: «من آنجا نبودم اما مطمئن هستم که ما پهپاد ایرانی را زده ایم! جان بولتون این موضوع را به خوبی می داند و خودش توضیح می دهد!»
به عبارت بهتر؛ ترامپ، شخص جان بولتون را در مجموعه افتضاحات پیش آمده در مواجهه با ایران، مقصر دانسته و او را مسئول محاسبات غلط در رابطه با توان دفاعی و راهبردی ایران (هم در حوزه سیاسی ـ اقتصادی و هم در حوزه میدانی) می داند.
هم اکنون نیز، جامعه جهانی و خصوصا تحلیلگران مسائل بین الملل به خوبی می دانند که ماجرای خیالی انهدام پهپاد ایرانی توسط آمریکا در خلیج فارس، دروغی بوده است که بولتون به ترامپ القا کرده است.
در حال حاضر، بولتون به شدت نسبت به آینده سیاسی خود بیمناک و نگران است که قربانی معامله پشت پرده جمهوریخواهان سنتی و ترامپ شود. او در دوران ریاست جمهوری بوش پسر نیز به نماد شکست سیاست خارجی آمریکا تبدیل شد، از این رو اخراج وی از کاخ سفید به معنای پایان حیات سیاسی وی خواهد بود، موضوعی که برای این سیاستمدار جنگ طلب حکم یک کابوس تلخ را دارد.
نورنیوز