×
اقتصادی
شناسه خبر : 323357
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/03/21 ساعت 22:57
بانک جهانی: جنگ در خاورمیانه رشد اقتصاد جهانی را کاهش داد

بانک جهانی: جنگ در خاورمیانه رشد اقتصاد جهانی را کاهش داد

بانک جهانی در گزارش جدید خود اعلام کرد تنش‌ها و جنگ در خاورمیانه باعث کاهش رشد اقتصاد جهانی به 2.5 درصد شده و چشم‌انداز اقتصادی بسیاری از کشورها را تضعیف کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: این بانک توسعه مستقر در واشنگتن در گزارش نیم‌سالانه خود با عنوان «چشم‌اندازهای اقتصادی جهانی» پیش‌بینی‌های رشد برای دو سوم کشورها را کاهش داده است. این بانک تخمین زده است که رشد جهانی در سال ۲۰۲۵، به ۲.۷ درصد رسید.

بانک جهانی اعلام کرد که پیش‌بینی‌ها برای دو سوم اقتصادها در مقایسه با ژانویه کاهش یافته است. انتظار می‌رود رشد جهانی در سال ۲۰۲۷، به ۲.۸ درصد بهبود یابد، اما همچنان ۰.۴ درصد کمتر از میانگین ثبت شده در دهه ۲۰۱۰ خواهد بود.

حتی اگر اختلال در جریان نفت در مسیر کشتیرانی تنگه هرمز که ناشی از جنگ ایران است، ماه آینده کاهش یابد، بانک جهانی انتظار دارد تورم جهانی در سال ۲۰۲۶، به چهار درصد افزایش یابد که به طور قابل توجهی از ۳.۳ درصد در سال ۲۰۲۵ بیشتر است.

طبق این گزارش، بسته شدن تنگه هرمز بازارهای انرژی را به شدت مختل کرده است، به طوری که پیش‌بینی می‌شود قیمت نفت خام برنت در سال ۲۰۲۶، به طور متوسط ‌۹۴ دلار در هر بشکه باشد که ۳۶ درصد بالاتر از سطح قیمت آن در سال ۲۰۲۵ است، البته با فرض اینکه بدترین اختلالات در ماه ژوئیه کاهش یابد.

پیش‌بینی می‌شود میانگین قیمت کود در سال جاری به دلیل اختلال در عرضه از طریق تنگه و کمبود نهاده‌های تولید کود از خلیج فارس، تا ۳۸ درصد افزایش یابد.

بانک جهانی استدلال کرد که چشم‌انداز کشورهای در حال توسعه، به جز هند و چین، پس از این ضربه اخیر به آنها، یک دهه را بدون کاهش فاصله با اقتصادهای پیشرفته سپری خواهد شد. این بانک اعلام کرد که «اگر معجزه‌ای رخ ندهد»، دهه ۲۰۲۰ یک «دهه از دست رفته» خواهد بود.

این بانک اعلام کرد که در ۱۵ ماه آینده، تا ۱۰۰ میلیارد دلار برای کشورهایی که بیشترین آسیب را از اثرات جانبی جنگ دیده‌اند، در نظر گرفته است تا به آنها در عبور از بحران کمک کند.

با توجه به اینکه آتش‌بس میان آمریکا و ایران در روزهای اخیر به طور فزاینده‌ای شکننده به نظر می‌رسد، این بانک همچنین نسبت به وخامت بیشتر چشم‌انداز اقتصادی هشدار داد.

این بانک اعلام کرد: «تشدید مجدد خصومت‌ها یا اختلالات طولانی‌تر در جریان کالاها می‌تواند قیمت کالاها را بیشتر افزایش دهد، فشارهای تورمی و ناامنی غذایی را تشدید کند، باعث استرس مالی و کاهش رشد شود.» همچنین بانک جهانی افزود که در این سناریوی نزولی، رشد جهانی می‌تواند به تنها ۱.۳ درصد کاهش یابد.

بر اساس گزارش گاردین، آجی بانگا، رئیس بانک جهانی، گفت: «کشورهای در حال توسعه در طول دهه گذشته با مجموعه‌ای از چالش‌ها روبرو بوده‌اند. تاثیر این امر در هر کشور متفاوت است، اما آزمون اساسی یکسان است: محافظت از مردم و حفظ ثبات امروز، بدون چشم‌پوشی از رشد و مشاغل فردا.»

پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادهای خلیج فارس به شدت کاهش یافته و از ۴.۵ درصد در سال گذشته، به تنها ۱.۳ درصد در سال ۲۰۲۶ برسد و سپس با شروع دوباره جریان نفت و آغاز بازسازی، سال آینده بهبود یابد.


نظرات

آخرین اخبار
اولین بازی رئال مادرید در لالیگا به تعویق می‌افتد
ادعای نویسنده آمریکایی درباره بازتاب جهانی مراسم وداع با رهبر شهید
آتش‌سوزی دوباره در منطقه گردشگری رود رونه باشت
واکنش رونالدو به شایعه خداحافظی؛ پایان یک ابهام بزرگ
توصیه‌های اورژانسی برای حضور ایمن در تجمعات و جمعیت‌های انبوه
ترامپ بار دیگر با جولانی دیدار می‌کند
متهم پرونده کودک‌آزاری و قتل یک کودک در مهرستان بازداشت شد
تمرین فردای استقلال با تصمیم کادرفنی تعطیل شد
قدردانی ترامپ از بخشش کارت قرمز بالوگان!
دعوت مردم عراق به شرکت در مراسم تشییع رهبر شهید
حماس از طرح جدید اشغالگران برای یهودی‌سازی الخلیل خبر داد
اعتراف نشنال اینترست به ناکامی آمریکا در برابر ایران
تجلی وحدت ملی در وداع با رهبر شهید؛ حضور میلیونی در نماز بر پیکر مطهر
پروازهای فوق‌العاده ایران‌ایر به نجف و مشهد برقرار شد
مدافع ملی‌پوش در تمرین سپاهان حاضر شد
نامزد انتخابات فرانسه: ایران آمریکا و رژیم صهیونیستی را شکست داد
ذوب‌آهن با تمدید قرارداد کاپیتان، نقل‌وانتقالات را آغاز کرد
تأکید معاون اجرایی رئیس‌جمهور بر تداوم رویکردهای تحولی در قوه قضائیه
رئیس قوه قضاییه: در جهاد علیه مستکبران ذره‌ای عقب‌نشینی نمی‌کنیم
گروسی: اقدامات روس‌اتم درباره نیروگاه بوشهر منطقی بود
تحلیلگر صهیونیست: ایران آرام نخواهد نشست
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد در روز چهارشنبه
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد اعلام شد
وزیر خارجه سابق اتریش: جایگاه ایران در عرصه جهانی تقویت شده است
تایید خروج 11 فروند سوخت‌رسان آمریکایی از غرب آسیا
استاندار تهران: فردا، روزی نیست که کسی در خانه بماند
پلیس فتا: فریب تبلیغات جعلی بلیت و اسکان مراسم تشییع را نخورید
رحمتی سرمربی تیم فوتبال گل‌گهر شد
حکایت وداع / 21
ترامپ بیش از 30 مقرره کنترل سلاح را لغو کرد
دعوت فرماندار تهران از مردم برای حضور در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
پیام قالیباف به انتصاب مجدد محسنی اژه‌ای به ریاست قوه قضائیه
نتانیاهو: ترامپ و من دیدگاه مشترکی داریم
سامانه بارشی تقویت شد؛ 9 استان در وضعیت هشدار نارنجی
تشدید محدودیت‌های واشنگتن علیه شرکت‌های فناوری چین
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
رشد خودروهای هوشمند چینی در اروپا؛ سهم بازار به 20 درصد می‌رسد
یمن: با تمام توان برای شکستن محاصره اقدام می‌کنیم
تأکید قطر و هند بر اهمیت حل‌وفصل اختلافات از طریق گفت‌وگو
سرمربی جدید پرسپولیس معرفی شد؛ تارتار روی نیمکت سرخ‌ها+معرفی مربیان
مسیر تشییع پیکر رهبر شهید در قم اعلام شد
قالیباف: صلح در لبنان بدون نقش ایران ممکن نیست
حسام الدین آشنا: ایران جنگ تحمیلی 8 ساله را با مذاکره به سرانجام رسانید
رمضان زاده: نفی حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع نشان از کینه و نفی واقعیت دارد
نقض آتش‌بس در جنوب لبنان؛ حملات هوایی رژیم صهیونیستی ادامه یافت
عارف: فردا جهان شاهد حماسه‌ای از جنس عقلانیت انقلابی خواهد بود
مراسم وداع با پیکر رهبری شهید تا ساعت 22 امشب تمدید شد
رئیس‌جمهور انتصاب مجدد اژه‌ای به ریاست قوه قضائیه را تبریک گفت
پیروزی تیم ملی بسکتبال برابر سوریه/ ایران صدرنشین ماند
ازسرگیری تجارت دریایی ایران و قطر