×
اجتماعی
شناسه خبر : 323209
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/03/21 ساعت 07:50
آب چغندر چگونه فشار خون را کاهش می‌دهد؟

آب چغندر چگونه فشار خون را کاهش می‌دهد؟

پژوهشگران در مطالعه‌ای جدید نشان داده‌اند که نوشیدن آب چغندر ممکن است با ایجاد تغییر در باکتری‌های دهان، به کاهش فشار خون در افراد مسن کمک کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: نوشیدن آب چغندر غنی از نیترات ممکن است کاری بیش از حمایت از سلامت قلب انجام دهد- در واقع می‌تواند باکتری‌های ساکن در دهان را به روش‌هایی تغییر شکل دهد که به کاهش فشار خون در افراد مسن کمک کند.

در بزرگترین مطالعه از این نوع، محققان دریافتند افراد مسنی که دو بار در روز به مدت دو هفته آب چغندر غلیظ ‌نوشیدند، کاهش قابل توجهی در فشار خون خود تجربه کردند، در حالی که بزرگسالان جوان‌تر چنین تجربه‌ای نداشتند.

تحقیقات دانشگاه اکستر نشان داد افراد مسنی که دو بار در روز به مدت دو هفته آب چغندر غنی از نیترات می‌نوشیدند، فشار خونشان کاهش یافت. همین اثر در بزرگسالان جوان‌تر ظاهر نشد، حتی اگر آب چغندر میکروبیوم دهان آنها را نیز تغییر داده باشد.

نیترات به طور طبیعی در بسیاری از سبزیجات یافت می‌شود و نقش مهمی در بدن دارد. چغندر به ویژه سرشار از نیترات است، اما تنها گزینه نیست. اسفناج، رازیانه، کرفس و کلم پیچ نیز منابع غذایی خوبی هستند.

مرحله کلیدی قبل از رسیدن نیترات به جریان خون اتفاق می‌افتد. برخی از باکتری‌های موجود در دهان به تبدیل نیترات از غذا به ترکیباتی کمک می‌کنند که در نهایت از تولید اکسید نیتریک پشتیبانی می‌کنند. اکسید نیتریک به رگ‌های خونی کمک می‌کند تا شل شوند و به درستی عمل کنند، که برای تنظیم فشار خون سالم مهم است.

هنگامی که تعادل باکتری‌های دهان در جهت اشتباه تغییر می‌کند، مسیر نیترات به اکسید نیتریک ممکن است کارایی کمتری داشته باشد. تیم اکستر شواهدی یافت که نشان می‌دهد آب چغندر میکروبیوم دهان را در بزرگسالان مسن به گونه‌ای تغییر می‌دهد که به نظر می‌رسد از این مسیر پشتیبانی می‌کند.

این نتایج به یک دلیل احتمالی اشاره دارد که آب چغندر ممکن است به ویژه در مراحل بعدی زندگی مفید باشد. بزرگسالان مسن‌تر با افزایش سن، اکسید نیتریک کمتری تولید می‌کنند و کاهش در دسترس بودن اکسید نیتریک می‌تواند بر عملکرد رگ‌های خونی تأثیر بگذارد.

پروفسور «آنی وانهاتالو»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه اکستر، گفت: «ما می‌دانیم که رژیم غذایی غنی از نیترات فوایدی برای سلامتی دارد و افراد مسن با افزایش سن، اکسید نیتریک کمتری تولید می‌کنند. آنها همچنین احتمالا دارای فشار خون بالاتر هستند که می‌تواند با عوارض قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط باشد. تشویق افراد مسن به مصرف بیشتر سبزیجات غنی از نیترات می‌تواند فواید سلامتی قابل توجهی در درازمدت داشته باشد. خبر خوب این است که اگر چغندر را دوست ندارید، جایگزین‌های غنی از نیترات زیادی مانند اسفناج، رازیانه، کرفس و کلم پیچ وجود دارد.»

این یافته‌ها نشان می‌دهد که آب چغندر ممکن است فقط از طریق مواد مغذی که ارائه می‌دهد عمل نکند. همچنین ممکن است با تغییر اکوسیستم کوچکی در دهان که به آزادسازی این مواد مغذی کمک می‌کند، عمل کند.

این یافته‌ها به این معنی نیست که آب چغندر جایگزینی برای دارو یا سایر روش‌های اثبات شده برای مدیریت فشار خون است. با این حال، آنها نشان می‌دهند که سبزیجات غنی از نیترات می‌توانند یک افزودنی عملی برای یک سبک زندگی سالم برای قلب، به ویژه برای بزرگسالان مسن، باشند.


نظرات

آخرین اخبار
قدردانی رئیس‌جمهور از اعضای تیم ملی فوتبال
غریب آبادی: در دوحه نشستی با هیات آمریکایی برگزار نشده است
ملونی: در برابر ترامپ زانو نمی‌زنم!
آمریکا و اسرائیل برای ساخت سفارت دائمی در قدس توافق کردند
الجزیره: تهران سه مطالبه کلیدی را روی میز گذاشت
بازدید از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رایگان شد
قالیباف درگذشت فرزاد جمشیدی را تسلیت گفت
قدردانی محمدنبی از حامیان و کادر فنی تیم ملی/قلعه‌نویی: نتایج خوبی در جام جهانی گرفتیم
تیم ملی فوتبال ایران از جام‌جهانی به کشور بازگشت
از لبنان تا ایران؛ محورهای دیدار امیر قطر و نمایندگان ترامپ
رئیس جمهور تاجیکستان در مراسم وداع با رهبر شهید شرکت می کند
فرستاده ویژه پوتین برای تشییع رهبر ایران به تهران می‌آید
ایران آزادی 3 میلیارد دلار را شرط پیشرفت مذاکرات کرد
ناتو پرونده ایران را به آنکارا می‌برد
جشن صعود مکزیک به یک تراژدی تلخ تبدیل شد
اوسمار رفت؛ اسکوچیچ سرمربی جدید پرسپولیس شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 + جدول
گزارش تصویری | آماده سازی مصلی امام خمینی(ره) در آستانه مراسم وداع با رهبر شهید
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 + جدول
بازنشستگان مراقب تماس‌های کلاهبرداری باشند
موزه‌ها و اماکن تاریخی 15 تیر تعطیل هستند
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 10 تیر 1405 +جدول قیمت ها
ترکیه برای مشارکت در بازسازی ایران اعلام آمادگی کرد
گرد و غبار ترکمنستان در راه مشهد؛ هشدار کاهش شدید کیفیت هوا
ترامپ: گفت‌وگوهای بسیار خوبی با ایران داشتیم
شهردار ایلام بازداشت شد
توزیع کارت شناسایی میان زائران مراسم تشییع رهبر شهید
رقابت آمریکا و چین به اعماق اقیانوس‌ها کشیده شد
اقتصاد جهانی یا نقشه جدید مهار قدرت ایران؟
اختلاف بین بن سلمان و ترامپ در پی جنگ علیه ایران
دستور وزیر ارتباطات برای رفع نقاط کور آنتن‌دهی در مسیرهای اربعین
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و سوم
هلال‌احمر با 2500 آمبولانس وارد میدان شد
جنایت در ساختمان نیمه‌کاره؛ قاتل لب به اعتراف گشود
شورای نگهبان: بدرقه رهبر شهید جلوه‌ای از ایمان و وفاداری ملت ایران بود
کره‌جنوبی: خروج کشتی «نامو» از تنگه هرمز به تعویق افتاد
حضور مقام‌های کوبایی در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
جزئیات تشییع داماد رهبر شهید در تهران
خاکسپاری فرزاد جمشیدی با حضور چهره‌های تلویزیون؛ وداع با یک صدای ماندگار
شلیک پلیس به زورگیر پارک پلیس
انهدام باند نفوذ در دستگاه‌های دولتی؛ 11 متهم به 60 سال حبس محکوم شدند
صدرنشینی که هیچ‌کس آرزویش را نداشت
هشدار معاون وزیر علوم درباره کاهش تمایل جوانان به دانشگاه
اژه‌ای: اینک ماییم و بدرقه‌ی عزیزترین عزیزان‌مان
ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
ترور مأمور پلیس در سیستان و بلوچستان؛ ستوان محمد پلنگی به شهادت رسید
دیدار غریب آبادی با نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر
زائران و شهروندان موارد مشکوک را به 110، 113 و 114 گزارش دهند
حضور هیات پاکستان در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
حادثه دریایی در نزدیکی سواحل یمن