×
بین الملل
شناسه خبر : 322867
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 14:30
باب‌المندب کابوس جدید برای بازارهای جهانی

رویترز:

باب‌المندب کابوس جدید برای بازارهای جهانی

هشدار انصارالله یمن برای ممنوعیت عبور کشتی‌های صهیونیستی از دریای سرخ، پس از انسداد تنگه هرمز، بازار جهانی انرژی را در آستانه انفجار قرار داد. با انتقال 70 درصد صادرات نفت عربستان به دریای سرخ، هرگونه تنش در باب‌المندب می‌تواند آخرین شاهرگ حیاتی انتقال انرژی منطقه را به بن‌بست بکشاند.

نورنیوز-گروه بین الملل: در حالی که بسته شدن تنگه هرمز صادرات بخش عمده انرژی خلیج فارس را مختل کرده است، انصارالله یمن اعلام کرده کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی را از دریای سرخ منع خواهد کرد؛ اقدامی که به گفته کارشناسان می‌تواند یکی از آخرین مسیرهای حیاتی انتقال نفت منطقه را نیز با خطر مواجه کند.

 در پی ازسرگیری حملات نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران، جنبش انصارالله یمن اعلام کرد عبور کشتی‌های مرتبط با این رژیم از دریای سرخ را ممنوع خواهد کرد؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره کشتیرانی جهانی و جریان عرضه انرژی را افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این تحول در شرایطی رخ می‌دهد که بسته شدن تنگه هرمز از زمان حملات آمریکا و رژیم اشغالگر به ایران در ۲۸ فوریه، بخش عمده صادرات نفت و انرژی کشورهای حاشیه خلیج فارس را مختل کرده و شوک قابل توجهی به بازارهای جهانی انرژی وارد آورده است.

در واکنش به این وضعیت، عربستان سعودی بیش از ۷۰ درصد صادرات روزانه نفت خام خود را به بندر ینبع در ساحل دریای سرخ منتقل کرده است. این مسیر تاکنون به عنوان راه نجات بازار انرژی عمل کرده و مانع افزایش بیشتر قیمت‌های جهانی نفت شده است.

کارشناسان هشدار می‌دهند هرگونه اختلال پایدار در کشتیرانی دریای سرخ، از جمله حمله به کشتی‌ها یا بنادر، می‌تواند پیامدهای جدی برای بازار انرژی داشته باشد؛ زیرا برخلاف دوره حملات انصارالله در سال ۲۰۲۳ که نفت خلیج فارس همچنان از طریق هرمز صادر می‌شد، اکنون بخش مهمی از محموله‌های نفتی مستقیماً از دریای سرخ بارگیری می‌شوند.

یک منبع نزدیک به انصارالله به رویترز گفته است ممنوعیت عبور کشتی‌های صهیونیستی «گام نخست» محسوب می‌شود و در صورت ادامه تنش‌ها، ممکن است کشتی‌های عازم رژیم اشغالگر نیز هدف محدودیت قرار گیرند و اقدامات دیگری نیز در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش رویترز، انصارالله پس از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ حملات گسترده‌ای را علیه کشتیرانی در دریای سرخ و اهدافی در رژیم صهیونیستی آغاز کرد که موجب شد شرکت‌های بزرگ کشتیرانی مسیر خود را از دریای سرخ به دور آفریقا تغییر دهند؛ مسیری طولانی‌تر و پرهزینه‌تر که تجارت جهانی را با اختلال مواجه کرد.

با این حال، این جنبش در جریان جنگ اخیر علیه ایران نقش محدودی ایفا کرده و تنها چند حمله موشکی و پهپادی علیه رژیم صهیونیستی در اواخر مارس و اوایل آوریل انجام داده است. رهبر انصارالله، «عبدالملک الحوثی»، پنجم مارس اعلام کرده بود که این گروه در صورت لزوم آماده ورود به درگیری است.

به گزارش رویترز، تحلیلگران معتقدند انصارالله و ایران تاکنون از تهدید بستن یکی دیگر از مسیرهای مهم انرژی جهان به عنوان اهرم بازدارندگی در برابر تشدید اقدامات آمریکا و رژیم اشغالگر استفاده کرده‌اند. با این حال، در صورت گسترش درگیری‌ها، ورود فعال‌تر انصارالله می‌تواند بحران انرژی جهانی را وارد مرحله‌ای تازه کند.


نظرات

آخرین اخبار
افشای تصاویر عملیات نجات خلبانان آمریکایی پس از سقوط جنگنده بر فراز ایران
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان امروز دوشنبه 23 شهریور+ بارندگی و احتمال تگرگ در ارتفاعات
پرافتخارترین‌ ورزشکاران ایران درتاریخ بازی‌های آسیایی چه کسانی هستند؟
کاهش 30 درصدی مصرف آب تهران با تجهیزات کاهنده
هواشناسی گلستان؛ افزایش ابر و بارش پراکنده در ارتفاعات
برنامه خاموشی استان سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه 23 شهریور؛ زمان‌بندی زاهدان و ایرانشهر
آخرین قیمت گوشت گوسفند و گوساله امروز 23 شهریور+جدول قیمت ها
مانع‌تراشی آمریکا برای حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در کنفرانس آژانس بین‌المللی
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا امروز دوشنبه23 شهریور؛از تعویق نشست عمان تا پیشنهاد عربستان
نمایش قدرت آتش کره شمالی در یک رزمایش تهاجمی
کوهسرخ لرزید
برنامه خاموشی برق کهگیلویه و بویراحمد برای امروز دوشنبه 23 شهریور؛ یاسوج، بهمئی و لنده
خبر امیدوارکننده از دریاچه ارومیه؛ پهنه آب بیش از چهار برابر شد
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری امروز دوشنبه 23 شهریور اعلام شد؛ کوهرنگ، خانمیرزا و سامان
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ رشد 492 تومانی دلار
آخرین قیمت خودرو امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 / ریزش 108 میلیونی پژو 207+جدول قیمت ها
عذرخواهی رسمی از یونایتد بابت اشتباه VAR در داربی منچستر؛ گل نبود
جدول آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 23 شهریور 1405؛ توقف تولید 4 خودروی گرانقیمت
مهار نفوذ در گلوگاه‌ها
دو فوریتی | الو ! من می خوام خودکشی کنم !
روابط بین‌المللی 25 سال بعد از 11 سپتامبر
قیمت خودروهای سایپا امروز 23 شهریور 1405؛ افزایش قیمت شاهین، اطلس، کوییک و سهند
برنامه بازی‌های امروز دوشنبه 23 شهریور؛ ساعت بازی استقلال و تراکتور در لیگ نخبگان آسیا
مشکل کشور کمبود نیروی اجرایی نیست انتخاب‌های اشتباه است
آخرین قیمت طلای جهانی امروز 23 شهریور 1405؛ طلا در آستانه یک تصمیم مهم
جبهه قدرتمند بریکس در مقابل آمریکا
جدول قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 ؛ برنامه و لینک ساعت خاموشی
معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟جزئیات جدید
تشکیل پرونده قضایی برای شهردار دورود به اتهام ترک فعل
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ کاهش دما از اواخر هفته+ وضعیت استان ها
مصرف استامینوفن در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟
دارو‌های کاهش وزن با افزایش خطر افسردگی و افکار خودکشی ارتباط دارند؟
از سلیاک؛ بیماری هزارچهره‌ چه می‌دانید؟
راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد