×
بین الملل
شناسه خبر : 322867
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 14:30
باب‌المندب کابوس جدید برای بازارهای جهانی

رویترز:

باب‌المندب کابوس جدید برای بازارهای جهانی

هشدار انصارالله یمن برای ممنوعیت عبور کشتی‌های صهیونیستی از دریای سرخ، پس از انسداد تنگه هرمز، بازار جهانی انرژی را در آستانه انفجار قرار داد. با انتقال 70 درصد صادرات نفت عربستان به دریای سرخ، هرگونه تنش در باب‌المندب می‌تواند آخرین شاهرگ حیاتی انتقال انرژی منطقه را به بن‌بست بکشاند.

نورنیوز-گروه بین الملل: در حالی که بسته شدن تنگه هرمز صادرات بخش عمده انرژی خلیج فارس را مختل کرده است، انصارالله یمن اعلام کرده کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی را از دریای سرخ منع خواهد کرد؛ اقدامی که به گفته کارشناسان می‌تواند یکی از آخرین مسیرهای حیاتی انتقال نفت منطقه را نیز با خطر مواجه کند.

 در پی ازسرگیری حملات نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران، جنبش انصارالله یمن اعلام کرد عبور کشتی‌های مرتبط با این رژیم از دریای سرخ را ممنوع خواهد کرد؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره کشتیرانی جهانی و جریان عرضه انرژی را افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این تحول در شرایطی رخ می‌دهد که بسته شدن تنگه هرمز از زمان حملات آمریکا و رژیم اشغالگر به ایران در ۲۸ فوریه، بخش عمده صادرات نفت و انرژی کشورهای حاشیه خلیج فارس را مختل کرده و شوک قابل توجهی به بازارهای جهانی انرژی وارد آورده است.

در واکنش به این وضعیت، عربستان سعودی بیش از ۷۰ درصد صادرات روزانه نفت خام خود را به بندر ینبع در ساحل دریای سرخ منتقل کرده است. این مسیر تاکنون به عنوان راه نجات بازار انرژی عمل کرده و مانع افزایش بیشتر قیمت‌های جهانی نفت شده است.

کارشناسان هشدار می‌دهند هرگونه اختلال پایدار در کشتیرانی دریای سرخ، از جمله حمله به کشتی‌ها یا بنادر، می‌تواند پیامدهای جدی برای بازار انرژی داشته باشد؛ زیرا برخلاف دوره حملات انصارالله در سال ۲۰۲۳ که نفت خلیج فارس همچنان از طریق هرمز صادر می‌شد، اکنون بخش مهمی از محموله‌های نفتی مستقیماً از دریای سرخ بارگیری می‌شوند.

یک منبع نزدیک به انصارالله به رویترز گفته است ممنوعیت عبور کشتی‌های صهیونیستی «گام نخست» محسوب می‌شود و در صورت ادامه تنش‌ها، ممکن است کشتی‌های عازم رژیم اشغالگر نیز هدف محدودیت قرار گیرند و اقدامات دیگری نیز در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش رویترز، انصارالله پس از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ حملات گسترده‌ای را علیه کشتیرانی در دریای سرخ و اهدافی در رژیم صهیونیستی آغاز کرد که موجب شد شرکت‌های بزرگ کشتیرانی مسیر خود را از دریای سرخ به دور آفریقا تغییر دهند؛ مسیری طولانی‌تر و پرهزینه‌تر که تجارت جهانی را با اختلال مواجه کرد.

با این حال، این جنبش در جریان جنگ اخیر علیه ایران نقش محدودی ایفا کرده و تنها چند حمله موشکی و پهپادی علیه رژیم صهیونیستی در اواخر مارس و اوایل آوریل انجام داده است. رهبر انصارالله، «عبدالملک الحوثی»، پنجم مارس اعلام کرده بود که این گروه در صورت لزوم آماده ورود به درگیری است.

به گزارش رویترز، تحلیلگران معتقدند انصارالله و ایران تاکنون از تهدید بستن یکی دیگر از مسیرهای مهم انرژی جهان به عنوان اهرم بازدارندگی در برابر تشدید اقدامات آمریکا و رژیم اشغالگر استفاده کرده‌اند. با این حال، در صورت گسترش درگیری‌ها، ورود فعال‌تر انصارالله می‌تواند بحران انرژی جهانی را وارد مرحله‌ای تازه کند.


نظرات

آخرین اخبار
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق
گفت‌وگوی دقیقه نودی عراقچی و وزیر پاکستانی
اختصاص 7 همت برای مطالبات رتبه‌بندی فرهنگیان
اوپک:تولید نفت ایران در ژوئیه صعودی شد
انفجار مرگبار در بلوچستان پاکستان؛ 18 شورشی کشته شدند
سرمربی سابق کرواسی هدایت اماراتی‌ها را بر عهده گرفت
نورنما | دلم یک «یا رضا » می خواهد و یک پنجره فولاد ...
واکنش حماس به بستن مسجد ابراهیمی
جنگ با ایران، اقتصاد تاجیکستان را تحت فشار گذاشت
هویتی نشأت‌گرفته از پیوند سنجیده شعر و آواز
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 22 مرداد/ دلار افت می کند؟
هشدار روسیه درباره تأثیر جنگ ایران بر همکاری‌های خزر
پیام تبریک آیت‌الله حسینی بوشهری به محسن رضایی
وزن‌کشی تیم ملی کشتی پهلوانی ایران در ترکیه
غلامحسین محمدی سرپرست سازمان تأمین اجتماعی شد