×
اجتماعی
شناسه خبر : 322849
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 14:20
کدام شهرها در صف اول اجرای طرح جدید پزشک خانواده هستند؟

ضرب‌الاجل مهرماه برای نظام سلامت؛

کدام شهرها در صف اول اجرای طرح جدید پزشک خانواده هستند؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد از ابتدای مهرماه، 64 شبکه منتخب کشور به‌طور کامل وارد چرخه اجرای برنامه پزشک خانواده می‌شوند؛ طرحی که می‌تواند نقش مهمی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر ایفا کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر علیرضا رئیسی در نشست کمیته ملی کنترل و پیشگیری بیماری‌های غیر واگیرکه به میزبانی دکتر باقر لاریجانی، رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، بر ضرورت عبور از مباحث صرفاً نظری و حرکت به سمت اقدامات عملیاتی تأکید کرد و گفت: امروز نسبت به سال‌های گذشته از آمادگی بیشتری برای اجرای برنامه‌های کنترل بیماری‌های غیرواگیر برخوردار هستیم و باید از ظرفیت‌های موجود برای تحقق اهداف این حوزه بهره ببریم.

استفاده از تجربیات گذشته و حمایت رئیس‌جمهور

وی با اشاره به تجربه‌های پیشین کشور در اجرای برنامه‌های ملی سلامت اظهار کرد: بخش زیادی از اعضای فعلی نظام سلامت، سابقه حضور در برنامه‌های مشابه را دارند و این تجربه می‌تواند مسیر اجرای برنامه‌های جدید را هموارتر کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، تأکید و پیگیری مستمر رئیس‌جمهور در حوزه سلامت را یکی از مهم‌ترین فرصت‌های موجود دانست و افزود: رئیس‌جمهور به صورت جدی موضوع سلامت در همه سیاست‌ها را دنبال می‌کنند و این رویکرد می‌تواند به تقویت برنامه‌های مرتبط با کنترل بیماری‌های غیرواگیر در کشور کمک کند.

شورای سلامت و استانداران در خط مقدم اجرای برنامه

دکتر رئیسی با تأکید بر نقش شورای سلامت و امنیت غذایی در سطوح ملی و استانی گفت: برای موفقیت در کنترل بیماری‌های غیرواگیر، مشارکت همه بخش‌ها ضروری است و شورای سلامت و امنیت غذایی باید نقش محوری خود را در این زمینه ایفا کند.

وی همچنین برگزاری نشست با استانداران را از اولویت‌های مهم برنامه عنوان کرد و افزود: تجربه نشان داده است که اطلاع‌رسانی مستمر شاخص‌های سلامت و مقایسه عملکرد استان‌ها، انگیزه و مشارکت مدیران استانی را افزایش می‌دهد و می‌تواند به تسریع اجرای برنامه‌ها منجر شود.

ظرفیت پزشک خانواده در خدمت کنترل بیماری‌های غیرواگیر

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در کشور اظهار کرد: شبکه‌های منتخب اجرای این برنامه از زیرساخت‌های لازم برای اجرای مداخلات سلامت‌محور برخوردار هستند و می‌توان از این ظرفیت برای پیشبرد اهداف کنترل بیماری‌های غیرواگیر استفاده کرد.

وی افزود: در حال حاضر تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دارای شبکه پایلوت برنامه پزشکی خانواده هستند و بستر مناسبی برای اجرای برنامه‌های مرتبط با عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر فراهم شده است.

۶۴ شبکه کشور آماده اجرای برنامه هستند

دکتر رئیسی با بیان اینکه روند توسعه برنامه پزشک خانواده در کشور با سرعت در حال انجام است، گفت: از ابتدای مهرماه، ۶۴ شبکه منتخب کشور به طور کامل وارد چرخه اجرای برنامه خواهند شد و تمامی زیرساخت‌های لازم در حوزه ارائه خدمات، نظام ارجاع و فناوری اطلاعات برای فعالیت آنها فراهم شده است.

وی تأکید کرد: اجرای برنامه‌های سلامت در سطح کشور بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی، شبکه‌های بهداشتی و نیروهای صف ارائه خدمت است و نقش ستاد، فراهم‌سازی زیرساخت‌ها، پشتیبانی و حمایت از مجریان خواهد بود.

توسعه فناوری اطلاعات؛ پیش‌نیاز تحول در نظام سلامت

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت فناوری اطلاعات در مدیریت بیماری‌های غیرواگیر گفت: کشور نیازمند یک چارچوب ملی و یکپارچه در حوزه سلامت الکترونیک است تا امکان تبادل اطلاعات و دسترسی به داده‌های سلامت در سطح ملی فراهم شود.

وی افزود: هدف آن است که هر فرد بتواند به پرونده سلامت خود دسترسی داشته باشد و متناسب با شرایط جسمی و عوامل خطر موجود، آموزش‌ها و خدمات خودمراقبتی را دریافت کند.

زمان اقدام فرا رسیده است

دکتر رئیسی با تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای برنامه‌ها اظهار کرد: نباید منتظر فراهم شدن شرایط ایده‌آل ماند. نظام سلامت امروز از ظرفیت‌ها و فرصت‌های مناسبی برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر برخوردار است و باید با اتکا به این توانمندی‌ها، اقدامات اجرایی را هرچه سریع‌تر آغاز کرد.


نظرات

آخرین اخبار
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران
فروش 12 مدل خودروی وارداتی آغاز شد
بررسی خسارات صنایع خوزستان در جنگ رمضان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
تخلفات در امتحانات نهایی شناسایی شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
واترپلوی جوانان ایران برابر چین مغلوب شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
رکوردی که هیچ استانی آرزوی شکستن آن را ندارد
سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
آیا واشنگتن توان تشدید حملات به ایران را دارد؟
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد
قیمت جهانی نفت جهش کرد؛ برنت بالای 94 دلار ایستاد
آغاز ثبت‌نام چهل‌ و چهارمین جایزه کتاب سال 1405
حق پرستاری مددجویان بهزیستی افزایش یافت
بحران تحریم‌های کره شمالی؛ توقیف یک شناور توسط کره جنوبی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
گزارش جنجالی فایننشال‌تایمز درباره دزدی نفتی آمریکا
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان
رشد بازارهای آسیایی با افزایش تقاضا برای سهام فناوری
پرونده سهمیه آسیایی پیچیده‌تر شد؛ چادرملو دنبال حق خود می‌رود
چین پرتابگرهای فضایی برقی را آزمایش می‌کند
پاسخ قشقاوی به ادعای جدید ترامپ؛ دروغ‌های تکراری دیگر اثر ندارد
سرلشکر حاتمی: به اندازه سر سوزن به دشمن اعتماد نداریم
جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان