×
اجتماعی
شناسه خبر : 322849
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 14:20
کدام شهرها در صف اول اجرای طرح جدید پزشک خانواده هستند؟

ضرب‌الاجل مهرماه برای نظام سلامت؛

کدام شهرها در صف اول اجرای طرح جدید پزشک خانواده هستند؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد از ابتدای مهرماه، 64 شبکه منتخب کشور به‌طور کامل وارد چرخه اجرای برنامه پزشک خانواده می‌شوند؛ طرحی که می‌تواند نقش مهمی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر ایفا کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر علیرضا رئیسی در نشست کمیته ملی کنترل و پیشگیری بیماری‌های غیر واگیرکه به میزبانی دکتر باقر لاریجانی، رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، بر ضرورت عبور از مباحث صرفاً نظری و حرکت به سمت اقدامات عملیاتی تأکید کرد و گفت: امروز نسبت به سال‌های گذشته از آمادگی بیشتری برای اجرای برنامه‌های کنترل بیماری‌های غیرواگیر برخوردار هستیم و باید از ظرفیت‌های موجود برای تحقق اهداف این حوزه بهره ببریم.

استفاده از تجربیات گذشته و حمایت رئیس‌جمهور

وی با اشاره به تجربه‌های پیشین کشور در اجرای برنامه‌های ملی سلامت اظهار کرد: بخش زیادی از اعضای فعلی نظام سلامت، سابقه حضور در برنامه‌های مشابه را دارند و این تجربه می‌تواند مسیر اجرای برنامه‌های جدید را هموارتر کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، تأکید و پیگیری مستمر رئیس‌جمهور در حوزه سلامت را یکی از مهم‌ترین فرصت‌های موجود دانست و افزود: رئیس‌جمهور به صورت جدی موضوع سلامت در همه سیاست‌ها را دنبال می‌کنند و این رویکرد می‌تواند به تقویت برنامه‌های مرتبط با کنترل بیماری‌های غیرواگیر در کشور کمک کند.

شورای سلامت و استانداران در خط مقدم اجرای برنامه

دکتر رئیسی با تأکید بر نقش شورای سلامت و امنیت غذایی در سطوح ملی و استانی گفت: برای موفقیت در کنترل بیماری‌های غیرواگیر، مشارکت همه بخش‌ها ضروری است و شورای سلامت و امنیت غذایی باید نقش محوری خود را در این زمینه ایفا کند.

وی همچنین برگزاری نشست با استانداران را از اولویت‌های مهم برنامه عنوان کرد و افزود: تجربه نشان داده است که اطلاع‌رسانی مستمر شاخص‌های سلامت و مقایسه عملکرد استان‌ها، انگیزه و مشارکت مدیران استانی را افزایش می‌دهد و می‌تواند به تسریع اجرای برنامه‌ها منجر شود.

ظرفیت پزشک خانواده در خدمت کنترل بیماری‌های غیرواگیر

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در کشور اظهار کرد: شبکه‌های منتخب اجرای این برنامه از زیرساخت‌های لازم برای اجرای مداخلات سلامت‌محور برخوردار هستند و می‌توان از این ظرفیت برای پیشبرد اهداف کنترل بیماری‌های غیرواگیر استفاده کرد.

وی افزود: در حال حاضر تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دارای شبکه پایلوت برنامه پزشکی خانواده هستند و بستر مناسبی برای اجرای برنامه‌های مرتبط با عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر فراهم شده است.

۶۴ شبکه کشور آماده اجرای برنامه هستند

دکتر رئیسی با بیان اینکه روند توسعه برنامه پزشک خانواده در کشور با سرعت در حال انجام است، گفت: از ابتدای مهرماه، ۶۴ شبکه منتخب کشور به طور کامل وارد چرخه اجرای برنامه خواهند شد و تمامی زیرساخت‌های لازم در حوزه ارائه خدمات، نظام ارجاع و فناوری اطلاعات برای فعالیت آنها فراهم شده است.

وی تأکید کرد: اجرای برنامه‌های سلامت در سطح کشور بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی، شبکه‌های بهداشتی و نیروهای صف ارائه خدمت است و نقش ستاد، فراهم‌سازی زیرساخت‌ها، پشتیبانی و حمایت از مجریان خواهد بود.

توسعه فناوری اطلاعات؛ پیش‌نیاز تحول در نظام سلامت

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت فناوری اطلاعات در مدیریت بیماری‌های غیرواگیر گفت: کشور نیازمند یک چارچوب ملی و یکپارچه در حوزه سلامت الکترونیک است تا امکان تبادل اطلاعات و دسترسی به داده‌های سلامت در سطح ملی فراهم شود.

وی افزود: هدف آن است که هر فرد بتواند به پرونده سلامت خود دسترسی داشته باشد و متناسب با شرایط جسمی و عوامل خطر موجود، آموزش‌ها و خدمات خودمراقبتی را دریافت کند.

زمان اقدام فرا رسیده است

دکتر رئیسی با تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای برنامه‌ها اظهار کرد: نباید منتظر فراهم شدن شرایط ایده‌آل ماند. نظام سلامت امروز از ظرفیت‌ها و فرصت‌های مناسبی برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر برخوردار است و باید با اتکا به این توانمندی‌ها، اقدامات اجرایی را هرچه سریع‌تر آغاز کرد.


نظرات

آخرین اخبار
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
شرکت ملی نفت ایران عضو اصلی بورس انرژی شد
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
گریم روزبه حصاری در سریال «رویای نیمه‌شب» رونمایی شد
قطر: انتقال دارایی مسدودی ایران با توافق طرفین انجام خواهد شد
معاون اول رئیس‌جمهور: بودجه دانشگاه تهران واقعاً شوخی است
وزیر ارشاد: نهاد دین از دیپلماسی عقلانی همراه با اقتدار حمایت می‌کند
دانیال اسماعیلی‌فر سرخپوش ماند
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نورنما | سفید پوشی سبلان در نخستین روز های تابستان
فرمانده نیروی زمینی ارتش: یگان‌های واکنش سریع در مرزها مستقر شدند
سی‌ان‌ان: ویتکاف راهی دوحه برای گفت‌وگو با ایران شد/ قطر: ویتکاف و کوشنر در دوحه هستند
هشدار نارنجی هواشناسی تهران؛ خطر سیلاب، تگرگ و توفان در راه است
توطئه برای جدا کردن جبهه لبنان از ایران در نطفه خفه شده است
شورش زندانیان در کارولینای شمالی آمریکا
راز سرقت عجیب /گاوصندوق 1.5 تنی چگونه بی‌صدا ناپدید شد؟
جزئیات ثبت‌نام اربعین 1405 برای اتباع خارجی اعلام شد
مرز سومار آماده تردد زائر اربعین
اجرای پروژه «مسیر ترامپ» در قفقاز چشم‌انداز روشنی ندارد
تصویب افزایش کرایه سرویس مدارس در تهران
تاریخ آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی نوبت سال 1404 اعلام شد
ثبت‌نام در سماح برای زائران اربعین الزامی شد+ جزئیات دریافت ارز
تهاتر ریال و افغانی رسمی می‌شود
فهرست جدید واردات کولبری و ملوانی شامل چه کالاهایی است؟
پاداش استمرار خدمت فرهنگیان 1404 واریز شد
عاشورا؛ پرچم جاودان ولایت
اختصاص اعتبار جدید برای رفع تنش آبی تهران و 3 استان دیگر
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 9 تیر 140؛ افت طلا در سایه اخبار سیاسی
راز قتل تلخ آرتین کوچولو در دست نوشته پدرو مادر فاش شد
حضور مقامات بیش از 30 کشور و سران ادیان 90 کشور
بورس به مسیر سبز خود بازگشت
جزئیات قتل هولناک در تویسرکان؛ برادران قاتل به جنایت اعتراف کردند
متلاشی شدن یک تیم گروهک‌های تجزیه‌طلب
فرزاد جمشیدی مجری معروف تلویزیون درگذشت + جزئیات علت فوت و بیوگرافی
ستاره هالیوود و نامزد اسکار در 98 سالگی درگذشت
ترافیک سنگین در چالوس و هراز
قیمت دلار و دینار امروز سه شنبه 9 تیر 1405 / رشد اندک قیمت دلار
منبع آگاه: پایگاه آمریکا در اردن مرکز عملیات علیه ایران بود
24 نفتکش و کشتی در یک روز از تنگه هرمز عبور کردند
باند شمالی تونل نیایش و پل صدر امشب بسته می‌شود
قیمت گوشی امروز سه‌شنبه 9 تیر 1405 + جدول
زمان بازگشت تیم ملی ایران به تهران اعلام شد
تصادف اتوبوس در تسوج کشته نداشت+ تعداد مصدومان
هشدار پلیس فتا به خریداران بلیت مراسم تشییع
اژه‌ای: هدف حمله به اوین ایجاد شورش شد/ هنوز بعضی از زندانی‌های فراری از اوین برنگشته اند
یار جدید پرسپولیس با گل‌گهر خداحافظی کرد
بانک مرکزی: شعب کشیک بانک‌ها شنبه و یکشنبه فعال هستند
پاسخ کوبنده تیم ملی ایران به وزیر امنیت داخلی آمریکا
نوراینفو | 13 ویژگی برجسته امام شهید در پیام رهبر معظم انقلاب