×
ورزشی
شناسه خبر : 322801
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 10:45
یوزها در مکزیک، داغ میناب را تازه کردند؛ لرزه بر تن رسانه‌های آمریکایی!

یوزها در مکزیک، داغ میناب را تازه کردند؛ لرزه بر تن رسانه‌های آمریکایی!

تیم ملی ایران در حالی تمرینات پرفشار خود را در تیخوانا مکزیک دنبال می‌کند که اقدام نمادین یوزها در گرامیداشت 168 شهید مدرسه میناب، خشم رسانه‌های آمریکایی را برانگیخت.

نورنیوز-گروه ورزشی: کاروان تیم ملی فوتبال ایران که برای حضور در بزرگترین رویداد ورزشی جهان وارد خاک مکزیک شده است، از همان بدو ورود نشان داد که این بار، مأموریتی فراتر از مستطیل سبز بر عهده دارد. در حالی که امیر قلعه‌نویی و کادر فنی‌اش در حال پیاده‌سازی متدهای پیشرفته تمرینی در کمپ تیخوانا هستند، اقدام هوشمندانه و اخلاقی ملی‌پوشان در زنده نگه داشتن یاد شهدای دانش‌آموز مدرسه شجره‌طیبه میناب، به سرخط اصلی رسانه‌های بین‌المللی تبدیل شده است.

 روز دوم در تیخوانا؛ شلاق قلعه‌نویی بر تن ملی‌پوشان

تیم ملی ایران در دومین روز اقامت خود در کمپ تمرینی تیخوانا، فشار تمرینات را به حداکثر رساند. شاگردان قلعه‌نویی که با چالش تطبیق ساعت محلی و شرایط آب و هوایی مکزیک روبرو هستند، برنامه‌ای فشرده را پشت سر گذاشتند.

 تمرینات نوبت صبح: تمرکز بر قوای جسمانی

ملی‌پوشان صبح خود را در سالن بدنسازی مجهز باشگاه تیخوانا آغاز کردند. این تمرین ۷۵ دقیقه‌ای که مستقیماً زیر نظر کلمات انگیزشی و نظارت دقیق امیر قلعه‌نویی برگزار شد، بر تقویت استقامت و توان انفجاری بازیکنان تمرکز داشت. پس از آن، پیاده‌روی دسته‌جمعی در محوطه هتل با هدف تطبیق پذیری سریع‌تر با ساعت محلی (Jet Lag) در دستور کار قرار گرفت.

 نوبت عصر: از پاس‌های ترکیبی تا نبرد در زمین کوچک

در نوبت عصر، چمن سبز کمپ تیخوانا میزبان کارهای تاکتیکی بود. تمرین با ضرب‌آهنگ بالا آغاز شد. پاس‌های ترکیبی سه‌نفره، تمرینات حفظ توپ معروف به «۵ در مقابل ۲» و در نهایت بازی درون‌تیمی در زمین کوچک، بخش‌های اصلی این جلسه ۸۰ دقیقه‌ای بود. نکته قابل توجه، جدیت دروازه‌بانان زیر نظر مربیان اختصاصی و تمرین ویژه ضربات کاشته بود که نشان می‌دهد کادر فنی روی تک‌تک جزئیات و ضربات ایستگاهی برای باز کردن گره بازی‌ها در جام جهانی حساب ویژه‌ای باز کرده است.

لرزه «الشرق الاوسط» بر اندام کارشکنان؛ جنایت آمریکا جهانی شد

در حالی که تیم ملی در آرامش کمپ مشغول تمرین بود، انتشار گزارش روزنامه «الشرق الاوسط» بمب خبری جدیدی را منفجر کرد. این روزنامه با تمجید از حرکت نمادین بازیکنان ایران نوشت: «آنان به یاد شهدای مدرسه میناب گام به مکزیک گذاشتند.»

اشاره این روزنامه به سنجاق‌های سینه‌ای با عدد «#۱۶۸» بود که بازیکنان هنگام ورود به تیخوانا بر تن داشتند. عددی که یادآور ۱۶۸ کودک، معلم و اولیای مدرسه‌ای در جنوب ایران است که در حمله موشکی ناجوانمردانه آمریکا و صهیونیست‌ها به خاک و خون کشیده شدند. این اقدام نمادین نشان داد که یوزهای ایرانی، صدای مظلومیت کودکانی هستند که آرزوهایشان زیر آوار موشک‌های مدعیان حقوق بشر دفن شد.

 خشم رسانه‌های آمریکایی؛ وقتی «نیویورک تایمز» از حقیقت می‌ترسد!

اقدام اخلاقی ملی‌پوشان ایران به مذاق رسانه‌های جریان اصلی آمریکا خوش نیامد. روزنامه‌های «لس‌آنجلس تایمز» و «نیویورک تایمز» در گزارش‌هایی با لحنی عصبی و نگران، به بررسی قانونی بودن این سنجاق‌ها پرداختند.

 خط و نشان برای قلعه‌نویی و فیفا

نیویورک تایمز با استناد به مقررات فیفا مبنی بر ممنوعیت هرگونه بیانیه سیاسی یا مذهبی روی تجهیزات بازیکنان، سعی کرد فضایی برای جریمه احتمالی ایران ایجاد کند. این روزنامه حتی پا را فراتر گذاشت و امیر قلعه‌نویی را تهدید کرد که در صورت استفاده از این سنجاق در کنار خط، با مجازات روبرو خواهد شد.

اما سوال اینجاست: آیا گرامیداشت یاد کودکان شهید، یک اقدام سیاسی است یا یک وظیفه انسانی؟  واهمه رسانه‌های آمریکایی از دیده شدن عدد ۱۶۸، نشان‌دهنده قدرت این حرکت نمادین در رسوا کردن جنایات جنگی است که سال‌ها سعی در پنهان کردن آن داشته‌اند. در کنار بحث بلیت‌فروشی، فشارهای رسانه‌ای نیز شدت گرفته است. گزارش‌ها حاکی از آن است که رسانه‌هایی چون «نیویورک تایمز» با هدف ایجاد حاشیه برای تیم ملی، موضوعاتی نظیر نصب سنجاق توسط بازیکنان ایران (تصاویری از شهدا) را پیش کشیده‌اند. تماس این رسانه با فیفا برای بررسی «نقض قوانین» توسط بازیکنان ایران، نشان‌دهنده یک پروژه هماهنگ برای تخریب روحیه ملی‌پوشان و به حاشیه راندن فوتبال در قبال مسائل سیاسی است.

 سابقه اقدامات نمادین؛ ایران، قهرمان اخلاق در ورزش

این اولین بار نیست که تیم ملی ایران از سکوی جهانی فوتبال برای پیام‌های انسانی استفاده می‌کند. پیش از این نیز ملی‌پوشان با حمل کوله‌پشتی‌های بنفش و روبان‌های نمادین، یاد قربانیان حملات هوایی را گرامی داشته بودند. حضور «فیفا تی‌وی» در تمرینات امروز و تهیه گزارش از روند آماده‌سازی تیم، نشان می‌دهد که علیرغم فشارهای رسانه‌ای غرب، نگاه جهان به سمت یوزهای ایرانی خیره شده است.

بیانیه تند فدراسیون فوتبال؛ نقض آشکار قوانین فیفا

در فاصله ۳ روز تا جام جهانی ۲۰۲۶، آمریکا با لغو سهمیه بلیت هواداران ایران، تنش سیاسی را به زمین فوتبال کشاند. فدراسیون فوتبال ایران با محکوم کردن این اقدام غیرقانونی، از فیفا خواست مانع دخالت سیاست در ورزش شود. این کارشکنی، حضور ایرانیان در مسابقات مرحله گروهی را در هاله‌ای از ابهام قرار داد.

فدراسیون فوتبال ایران با انتشار بیانیه‌ای رسمی، پرده از اقدام غیرمنتظره و خارج از عرف دولت آمریکا برداشت. طبق قوانین فیفا، ۸ درصد از ظرفیت هر ورزشگاه در اختیار فدراسیون‌های کشورهای شرکت‌کننده قرار می‌گیرد. ایران که خود را برای تقابل با تیم‌های نیوزیلند، بلژیک و مصر آماده می‌کرد، ناگهان با درهای بسته روبرو شد. این در حالی است که هزاران ایرانی با اعتماد به سازوکار رسمی، هزینه‌های سنگین سفر و اقامت را متقبل شده‌اند.

هواداران ایرانی؛ قربانیان اصلی یک بازی سیاسی

هواداران فوتبال ایران همواره به عنوان پرشورترین تماشاگران جام‌های جهانی شناخته شده‌اند. لغو سهمیه بلیت، نه تنها ضربه به روحیه تیم ملی است، بلکه توهینی مستقیم به حقوق شهروندی و ورزشی هزاران علاقه‌مندی است که فوتبال را تنها یک ورزش می‌دانند. فدراسیون فوتبال در بیانیه خود به درستی اشاره کرده است که این اقدام، اصل برابری میان کشورهای شرکت‌کننده را به طور کامل زیر سوال برده است.

واکنش‌های احتمالی فیفا؛ سکوت یا عدالت؟

اکنون تمام نگاه‌ها به زوریخ و ساختمان فیفا دوخته شده است. آیا جیانی اینفانتینو و همکارانش در برابر این کارشکنی آشکار سکوت خواهند کرد یا با تکیه بر شعار «جدایی سیاست از ورزش»، آمریکا را مجبور به رعایت حق قانونی هواداران ایران می‌کنند؟ دخالت ملاحظات غیرورزشی در بزرگ‌ترین تورنمنت جهان، می‌تواند بدعت خطرناکی باشد که اعتبار فیفا را برای همیشه لکه‌دار کند.

 وضعیت تیم ملی در آستانه دیدارهای حساس

تیم ملی ایران در مرحله گروهی باید به مصاف سه تیم از سه قاره مختلف برود. نبود یار دوازدهم (هواداران) در ورزشگاه‌های آمریکا، چالش بزرگی برای کادر فنی و بازیکنان ایجاد خواهد کرد. با این حال، تاریخ نشان داده است که فشارهای خارجی معمولاً باعث اتحاد بیشتر در اردوی یوزهای ایرانی می‌شود. بازیکنان ایران که پیش از این با نمایش تصاویر شهدا بر روی لباس‌های خود، همبستگی ملی‌شان را نشان داده بودند، اکنون انگیزه‌ای مضاعف برای اثبات حقانیت خود در زمین مسابقه دارند.

 شبیخون به سهمیه هواداران؛ بلیت‌های ایران در خاک آمریکا غصب شد!

در فاصله تنها ۳ روز تا افتتاحیه جام بیست و سوم، فدراسیون فوتبال ایران از یک فاجعه مدیریتی و کارشکنی سیاسی توسط میزبان پرده برداشت. بر اساس بیانیه رسمی فدراسیون، دولت آمریکا در اقدامی غیرمنتظره، سهمیه قانونی ۸ درصدی بلیت‌های متعلق به ایران را باطل کرده است.

این کارشکنی در حالی رخ می‌دهد که فدراسیون فوتبال ایران پیش از این، فرآیند فروش بلیت‌های دیدارهای حساس مقابل نیوزیلند، بلژیک و مصر* را از طریق سایت رسمی خود نهایی کرده بود. اکنون هزاران هوادار ایرانی که برای حضور در ورزشگاه‌ها برنامه‌ریزی کرده و هزینه‌های گزاف سفر را پرداخته‌اند، با درهای بسته روبرو شده‌اند. فدراسیون فوتبال این اقدام را «مغایر با روح ورزش و اصل برابری» خوانده و از فیفا خواسته است تا اجازه ندهد مسائل سیاسی، بزرگ‌ترین تورنمنت فوتبالی جهان را به لکه ننگ تبعیض آلوده کند.

تیمی برای یک ملت

تیم ملی ایران در مکزیک ثابت کرد که تنها یک تیم فوتبال نیست؛ بلکه نماینده تاریخی رنج‌دیده و مقتدر است. تمرینات پرفشار در تیخوانا برای آمادگی جسمانی است، اما سنجاق‌های ۱۶۸ روی سینه بازیکنان، آمادگی روحی و آرمانی تیمی را نشان می‌دهد که می‌خواهد در جام جهانی، هم در جدول مسابقات و هم در قلب‌های آزادی‌خواهان جهان، صدرنشین باشد.

فوتبال پیروز خواهد شد؟

آنچه در روزهای اخیر شاهد بودیم، فراتر از یک ناهماهنگی ساده در بلیت‌فروشی است؛ این یک جنگ نرم تمام‌عیار در حوزه دیپلماسی ورزش است. آمریکا به عنوان یکی از میزبانان، وظیفه داشت شرایط برابر برای همه ملت‌ها فراهم کند، اما با لغو سهمیه ایران، نشان داد که میدان ورزش را با میدان جنگ اشتباه گرفته است. اکنون زمان آن است که جامعه جهانی فوتبال به این بی‌عدالتی واکنش نشان دهد تا جام جهانی ۲۰۲۶ به جای خاطره‌ای از فوتبال، به عنوان لکه‌ای سیاه در تاریخ ورزش ثبت نشود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چرا کاهش وزن این‌قدر سخت است؟
کبد چرب؛ شایع‌ترین بیماری کبدی جهان
اسب رم کرده حادثه آفرید
تخم شربتی تشنگی را کاهش می‌دهد، اما جایگزین آب نیست
زلزله 4.5 ریشتری اندیمشک را لرزاند
برکات و اعمال ماه ربیع الاول
ایران در معماری مالی بریکس؛ فاصله عضویت تا دسترسی
خوزستان روی خط گرما؛ دمای اهواز به 51.1 درجه رسید
دریادار عظمایی: واقعیت در میدان است نه در اظهارات مقامات آمریکا
قاضی دیوان عدالت اداری: دریافتی یک قاضی 45 تا 50 میلیون تومان است
حملات پهپادی به قایق‌های اکوادوری بخشی از عملیات مخفی سیا بوده است
وزارت خارجه: جامعه بین‌المللی نباید از جنایات جنگی آمریکا و اسرائیل به سادگی عبور کند
ادعای هگست درباره بحران ناو آبراهام لینکلن
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و یونان
سازمان ملل: راه‌حل مساله تنگه هرمز، دیپلماسی است
الحوثی: قرآن عامل افشای حقیقت صهیونیسم است
واکنش سفارت ایران در کنیا به سیاست‌های ترامپ در منطقه
ناو هواپیمابر جورج واشنگتن جایگزین آبراهام لینکلن در خاورمیانه می‌شود
سرعت باد در زابل به 115 کیلومتر بر ساعت رسید
مخبر: پایدارترین‌ راه نظم جدید منطقه، اجرای سازکار اقتصادی-امنیتی هرمز مستقل از آمریکاست
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 23 مرداد ماه اعلام شد+جدول
هشدار یمن به عربستان
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و اتریش
کارت سفر بزودی رونمایی می‌شود/ زمان+ جزییات
بیانیه حقوق بشری علیه ایران مصداق واضح فرافکنی منافقانه است
تمدید مهلت معرفی مشمولان سربازی تا پایان آبان‌ماه
خسارت سنگین به ناوگان پهپادهای ریپر آمریکا در جنگ ایران
168 روزانتظار برای بازگشت هیجان به فوتبال ایران؛ مدعیان آماده یک فصل داغ
ترافیک در سه جاده اصلی خراسان رضوی سنگین اما روان است
تمدید ماموریت امنیتی اتحادیه اروپا در رفح و کرانه باختری
واریز 110 همت دیگر از مطالبات گندم‌کاران آغاز شد
حماس: ترور رئیس پلیس غزه ادامه سیاست ایجاد هرج‌ومرج در این منطقه است
زاخارووا: اوکراین تهدید پهپادی را به سطح جهانی گسترش داده است
انفجار در بندر روتردام قربانی گرفت
ادعای معاندین در مورد ارتکاب جنایت علیه یک نیروی حافظ امنیت صحت ندارد
قاتلان 4 شهروند کرمانی پس از 3 سال دستگیر شدند +جزئیات جنایت
رزمایش مشترک ترکیه،عربستان و پاکستان در چارچوب توافق مکه
پالیتیکو: جنگ ایران می‌تواند باتلاقی خطرناک‌تر از عراق برای آمریکا باشد
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 مرداد؛سکه به 190 میلیون تومان رسید
تصادف مرگبار در جاده آذرشهر
وزارت دفاع: مشکل تأمین مواد ناریه معادن را حل می‌کنیم
هشدار سازمان ملل درباره تشدید بحران انسانی در یمن
انفجار در کارخانه تولید مهمات ایتالیا
سبقت قیمت گازوئیل اروپا از سوخت هواپیما در بحران عرضه
جنگ آمار در هرمز؛ چرا مراجع رسمی روایت نفتی ترامپ را زیر سئوال می برند؟
شارژ پهپادها در آسمان با پرتو لیزر
آدرس جدید دسترسی به برخی خدمات بانک ملی ایران اعلام شد+ لینک
ساعات قطعی برق تهران فردا جمعه 23 مرداد مشخص شد+ لینک
حضور قالیباف و عراقچی در سوگ شهادت امام رضا(ع) در مشهد
حمله پهپادی یمن به پالایشگاه آرامکو