×
سیاسی
شناسه خبر : 322781
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 09:20
ملت مبعوث یا رستاخیز ملی

سید عطاءالله مهاجرانی:

ملت مبعوث یا رستاخیز ملی

در 15 اردیبهشت سال 1323 یعنی 82 سال پیش، امام خمینی -رضوان‌الله تعالی علیه- یادداشتی در «کتابخانه وزیری» یزد به یادگار گذاشتند. متن یادداشت که پیام به ملت ایران است؛ به عنوان سندی که بر پیشینه اندیشه سیاسی -الهی امام خمینی دلالت می‌کند، در کتابخانه وزیری نگهداری می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: امام(ره) با خطی خوش و چشم نواز نوشته اند: «قال‌الله تعالی: قُلْ انَّما اعِظُکم بِواحِدَهٍ انْ تَقُومُوا لِلّهِ مَثنی‌ وَ فُرادی‌. خدای تعالی در این کلام شریف، از سرمنزل تاریک طبیعت تا منتهای سیر انسانیت را بیان کرده و بهترین موعظه‌هایی است که خدای عالم از میانه تمام مواعظ انتخاب فرموده و این یک کلمه را پیشنهاد بشر فرموده. این کلمه تنها راه اصلاح دو جهان است. قیام برای خداست که ابراهیم خلیل‌الرحمن را به منزل خلّت رسانده و از جلوه‌های گوناگون عالم طبیعت رهانده‌:
خلیل‌ آسا درِ علم الیقین زن
ندای «لا احبّ الآفلین» زن.
قیام للَّه است که موسای کلیم را با یک عصا بر فرعونیان چیره کرد و تمام تخت و تاج آنان را به باد فنا داد و نیز او را به میقات محبوب رساند و به مقام «صَعْق و صَحْو» کشاند. قیام برای خداست که خاتم النبیین-صلی‌الله علیه و آله- را یک تنه بر تمام عادات و عقاید جاهلیت غلبه داد و بتها را از خانه خدا برانداخت و به جای آن توحید و تقوا را گذاشت و نیز آن ذات مقدس را به مقام «قابَ قوسین او ادنی» رساند.»
گویی زندگانی امام خمینی(ره) و سبک و سلوک او در تمام عمر، از جوانی تا ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۳، تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تحقق همین سخن و آرمان بوده است. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس نظام جمهوری اسلامی نیز او بر همین سخن و سلوک پایدار ماند. «قول ثابت» او در جامعه و در کشور ما تحقق یافت. آیه مورد استناد امام خمینی(ره) در این پیام به ملت ایران و علمای دین، درخشنده‌ترین سندی است که می‌توان برای تبیین قیام برای خداوند در عرصه فردی و اجتماعی و ملی به عنوان راهنما برگزید.
قیام برای خداوند چه مختصاتی دارد؟ «سُلمی» در «حقائق التفاسیر» چهار مشخصه ذکر کرده است: «درستی و راستی در سخن، اخلاص در عمل، استقامت در راه خدا و با خدا در همه حالات و مراقبت نسبت به خداوند در هر حال و روز.» زندگی امام خمینی همین بود. اول بعثت در درون جان او طلوع کرد، آنگاه شعاع بعثت جان او به یاران و شاگردان و به ملت ایران رسید. او اول از خویش به در آمد. «از خویش به در آمدن» در تعبیر حافظ همان «مبعوث شدن» است:
«شهر خالی است ز عشاق بود کز طرفی
مردی از خویش برون آید و کاری بکند؟»
از خویش برون آمدن، یعنی خود را ندیدن، منفعت و مصلحت خود را ندیدن، خود را فدای باور و دیگران و آرمان کردن، خود را از بند تعلق آزاد کردن. ما شاهد چنین بعثتی در زندگی امام محمد غزالی و جلال‌الدین بلخی و حکیم سنایی بوده‌ایم. از قالب خویش و خودبینی برون آمدن و زندگی دیگری را آفریدن. واژه «بعثت» یا رستاخیز جان، مناسب‌ترین تعبیر برای چنین دگرگونی وجودی است.  امام خمینی(ره) از قیام برای خداوند سخن گفت. هشدار داد که ملت ایران از روزگار سیاه خود و از نظام سلطنتی گذر می‌کند.
دوم: شهید امام خامنه‌ای در ۱۲ بهمن ۱۴۰۴، یک ماه پیش از شهادت خویش به همین مضمون اشاره کردند؛ مبعوث شدن یک ملت: «به توفیق الهی اگر چنانچه حادثه‌ای برای کشور پیش بیاید؛ خدای متعال این مردم را مبعوث خواهد کرد؛ برای مقابله با حوادث و کار را مردم تمام خواهند کرد.»
سوم: در پیام آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای، مضمون «ملت مبعوث» تکرار و تبیین شده است.بیش از صد شب و روز است در سراسر ایران شاهد ملت مبعوثیم. ملتی تاریخی، به قلمرو اساطیر وارد شده است. رستم تهمتن در یک ملت تکثیر شده است. ملتی سربلند به صحنه آمده است. اکنون که طرح تجاوز آمریکا و اسرائیل شکست خورده است، شاهد افشای بخش‌هایی از سناریوی آنها هستیم، مانند ورود احزاب و گروه‌های مسلح از کردستان عراق، هماهنگی ترامپ و گفت‌وگوی تلفنی او با رهبران کردستان عراق و نیز احزاب کردی ایرانی -البته ضد ایرانی!- تا پروژه‌ای مانند ماجرای کردها در سوریه یا حتی عراق در غرب ایران اتفاق بیفتد. همان پروژه قدیمی اسرائیل که بنا بر توصیه «بن گوریون» درصدد تجزیه ایران بوده و هست. البته شکست سختی خورد. مردم ما با هوشمندی تاریخی خویش دیدند که ایران و ملت ایران، یعنی فراتر از نظام جمهوری اسلامی در معرض خطر است. برانگیخته شدند و به صحنه آمدند.
 چهارم: نمونه بدلی ملت مبعوث، تفسیر شاه و اسدالله علم و شعبان جعفری از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ است. کودتا را قیام ملی یا رستاخیز ملی خوانده‌اند. حزب رستاخیز ملی که با نظریه پردازی روشنفکران چپ‌گرا سامان یافته بود و داریوش همایون در سازماندهی حزب نقش نمایانی داشت. پرویز نیکخواه در روزنامه رستاخیز از «دیالکتیک حزب رستاخیز» سخن گفته بود. کورش لاشایی و محمود جعفریان هم در همین حال و هوای تئوریزه‌کردن انقلاب سفید و حزب رستاخیز بودند. دیری نپایید. حزبی که در ۱۱ اسفند ۱۳۵۳ به فرمان شاه تأسیس شده بود؛ عضویت در حزب اجباری بود تا نشان داده شود ملت ایران رستاخیز کرده‌اند. مرحوم دکتر علی شریعتمداری رئیس دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان بود. حاضر نشد ورقه عضویت در حزب را امضا کند. از ریاست دانشکده برکنارش کردند. ملت ایران مبعوث شدند به صحنه آمدند. حزب رستاخیز منحل شد. شاه صدای انقلاب را شنید. از ایران گریخت و نظام سلطنتی سقوط کرد. حزب رستاخیز و نظام سلطنتی و نظریه‌پردازان و تفسیر شاهانه، یکباره بر باد رفت. شاید ما از نوادر ملت‌هایی باشیم که برای آنان واژه‌ها از معنای حقیقی خویش تهی می‌شوند. از جنس چوب و پلاستیک می‌شوند، بدون خون و عصب و زندگی. چگونه می‌شود کودتایی که با عملیات آژاکس از سوی سیا و دستگاه اطلاعاتی انگلستان و با مدیریت چرچیل در ایران انجام شد، ستارگانش شعبان جعفری و ژنرال زاهدی و ملکه‌اش ملکه اعتضادی (پری آژان قز) و پری بلنده بودند، نامش رستاخیز ملت ایران باشد!؟  ژنرال زاهدی هفت ماه پس از کودتا، در ۱۷ فروردین سال ۱۳۳۵ از نخست‌وزیری عزل و به سوئیس تبعید شد. از درآمدهای ناشی از فرماندهی کودتا (فرماندهی اصلی بر عهده سیا و  ‌ام‌آی‌سیکس بود) ویلای «رز» را از همان دریافتی‌های سیا در «مونترو» ژنو خرید. البته بعد از مرگ اردشیر زاهدی همه چیز حراج شد! ملکه اعتضادی از خانم رئیس‌های شهرنو، بعد از کودتا، شاه و سیا و ساواک به او مبالغ کلانی پول و زمین دادند. در سال شکل‌گیری انقلاب اموالش را از جمله سهام بانک ایران و ژاپن را نقد کرد و به اسرائیل رفت! همانجا مُرد. پری بلنده را مرحوم خلخالی اعدام کرد. شعبان جعفری افتخاراتش را در مصاحبه مفصل با خبرنگار صهیونیست ایرانی «هما سرشار» روایت کرد. کتاب را هم «شرکت ایران کتاب» در لس آنجلس که متعلق به یک ایرانی صهیونیست دیگر است، منتشر کرده است. اینان دسته جمعی ستارگان قیام ملی و رستاخیز ملت ایران بودند! به روایت قرآن مجید «و اما کف به کناری می‌رود و آنچه برای مردمان سودمند است بر جای می‌ماند.» قیام ملی جعلی آمریکایی- انگلیسی مثل قیام دی ماه ۱۴۰۴ که باز هم آمریکایی و اسرائیلی بود مثل کف زدوده شد. ملت ایران سربلند و مانا و پایدار به صحنه آمد.
مراقب باشیم با سخنان وحدت شکن و ضد بعثت ملی ملت ایران، به چنین حضوری و حماسه‌ای آسیب نرسد. تریبون‌داران بیشتر 
مراقبت کنند!


ایران
نظرات

آخرین اخبار
همکاری سایبری ایران و روسیه وارد مرحله تازه شد
آسمان خراسان بارانی می شود
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات باشگاه ملوان امروز 21 مرداد؛ خرید جدید مازیار زارع
تحول بزرگ در خودروسازی ایران؛تدوین سند ملی توسعه خودرو را کلید خورد
قیمت دلار آزاد امروز چهارشنبه 21 مرداد 1405؛ فاصله دلار آزاد و رسمی چقدر است؟
دریای کاسپین؛ سرمایه‌ای مشترک، مسئولیتی فراگیر
همکاری کشاورزی ایران و افغانستان وارد مرحله تازه شد
چرا هماهنگی میان سیاست‌های مالی، پولی و ارزی یک ضرورت است؟
هزینه حمل نفت از خلیج فارس به چین رکورد زد
رشد هوش مصنوعی با سوخت فسیلی؛ پروژه جنجالی آمازون در تگزاس
چای سبز چقدر بخوریم؟ بهترین زمان مصرف آن چه زمانی است
ایران سربلند؛ قدرت اول منطقه، شکست‌دهنده قدرت اول جهان
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز چهارشنبه 21 مرداد
چین: آمریکا در جایگاه انتقاد از آزمایش‌های موشکی ما نیست
مسافران تهران-شمال 12 ساعت در جاده گرفتار شدند
رسانه عبری ادعای نتانیاهو در مورد جنگ با حماس را زیر سئوال برد
هرمز دیگر فقط تنگه نیست،اهرم ایران برای پایان جنگ است
هوش مصنوعی به جنگ خطاهای علمی رفت
نشست خبری چه تیم های لیگ برتری فردا برگزار می‌شود؟
مورینیو بازنشستگی را رد کرد؛ «می‌خواهم حداقل 10 سال دیگر در فوتبال باشم»
اطلاعیه وزارت رفاه درباره قطع یارانه برخی از افراد حاضر در کشور
فروش ویژه سایپا برای مشتریان عادی بدون قرعه‌کشی از 25 مرداد+ نحوه ثبت نام و زمان تحویل
نوراینفو | 6 راهکار طبیعی برای تقویت حافظه و جوان نگه داشتن مغز
پاکستان؛ به تلاش‌ها برای میانجیگری بین ایران و آمریکا ادامه می‌دهیم
شناسایی پیکر مطهر شهید دفاع مقدس پس از 38 سال
آخرین قیمت لیر ترکیه امروز چهارشنبه 21 مرداد 1405 / لیر ارزان شد
قیمت نفت و طلا صعودی شد
هشدار غریب‌آبادی درباره امنیت خزر؛ پای قدرت‌های خارجی نباید به این دریا باز شود
اردوغان؛ توافق مکه علیه هیچ کشوری نیست
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز چهارشنبه 21 مرداد/ خرید این ستاره نهایی شد
آخرین خبر از پرونده قتل حمیدرضا رجب‌زاده؛ قتل سیاسی و امنیتی بود؟
ثبت‌نام عتبات عالیات آغاز شد؛ جزئیات هزینه و بسته‌های سفر
زننده گل قهرمانی جام جهانی 2026 در یک قدمی پاری‌سن‌ژرمن
آخرین وضعیت کیفیت هوای پایتخت؛ تهران امروز هوای قابل قبول دارد
قیمت دینار عراق امروز 21 مرداد 1405؛ دینار درجا زد | جدول قیمت
آماده‌باش هلال احمر خراسان رضوی برای روزهای پایانی صفر
افت 10 میلیون بشکه‌ای تولید نفت خلیج فارس؛ خطر ادامه بحران در 2027
آخرین وضعیت جاده های تهران - شمال ؛ جاده چالوس تا اطلاع ثانوی مسدود شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 21 مرداد+ وضعیت استانها
قیمت درهم امروز چهارشنبه 21 مرداد 1405؛درهم امارات چند شد؟
ممنوعیت تیک‌تاک در دستگاه‌های دولتی آمریکا لغو شد
سیل ناگهانی در مازندران؛ سوادکوه و چهاردانگه زیر آب رفت + جزئیات
تغییر راهبرد ایران در برابر آمریکا؛ تنگه هرمز اهرم جدید تهران در مذاکرات
اقتصادنگار | در مسابقه دستمزد با تورم، خرگوش برنده است یا لاک‌پشت؟
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 21 مرداد+ جدول
جدول برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 21 مرداد ماه اعلام شد
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات سپاهان امروز 21 مرداد ؛ شکار بزرگ اصفهان با دور زدن پرسپولیس
علت تاخیر پرداخت حق پرستاری 152 هزار افراد دارای معلولیت اعلام شد
شکاف میان مصر و عربستان بر سر توافق دفاعی مکه
نظرسنجی جدید؛ محبوبیت ترامپ به 33 درصد سقوط کرد