×
سیاسی
شناسه خبر : 322692
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/18 ساعت 18:55
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد

اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد

رئیس سازمان انرژی اتمی از تولید 76 نوع رادیودارو در کشور خبر داد و گفت این محصولات سالانه بیش از یک‌ونیم میلیون بیمار را تحت درمان قرار می‌دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی: اعضای کمیسیون‌های عمران و انرژی مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه ۱۸ خردادماه) با حضور در سازمان انرژی اتمی ایران، با محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و معاونان وی، درباره آخرین مسایل و موضوعات صنعت هسته‌ای کشور به گفت‌وگو پرداختند.

محمد اسلامی در این نشست اظهار کرد:
سازمان انرژی اتمی ایران در زمره مجموعه‌های پیشرو کشور در عرصه فناوری‌های نوین قرار دارد و این صنعت در تامین و تولید تجهیزات و فناوری‌های مورد نیاز پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، صنایع فولاد، سیمان و سایر بخش‌های صنعتی کشور نقش موثری ایفا می‌کند.

فناوری‌های نوینی همچون پلاسما و پرتودهی، کاربردهای گسترده‌ای در حوزه‌های پزشکی، بهداشت و درمان، کشاورزی و محیط زیست دارند و می‌توانند به حل بسیاری از چالش‌های کشور کمک کنند.

تاکنون ۷۶ نوع رادیوداروی تشخیصی، درمانی و تسکینی در کشور تولید شده است و ایران در این حوزه در تراز کشورهای پیشرو جهان قرار داشته که سالانه بیش از یک‌ونیم میلیون بیمار در کشور از خدمات مبتنی بر رادیوداروهای تولید داخل بهره‌مند می‌شوند و می‌توان به صادرات رادیوداروهای ایرانی به کشورهای مختلف اشاره داشت.

همچنین در حوزه پلاسما، این فناوری در درمان زخم‌های دیابتی و مزمن، زخم‌های ناشی از سرطان و نیز در حوزه محیط زیست کاربردهای موثری دارد. این فناوری در تصفیه آب، پساب‌ها و شیرابه‌های صنعتی نیز مورد استفاده قرار گرفته و نتایج مطلوبی از اجرای این طرح‌ها حاصل شده است.

درخصوص ظرفیت‌های فناوری هسته‌ای در بخش کشاورزی و امنیت غذایی، سالانه حدود ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می‌شود که متاسفانه حدود ۳۰ درصد آن به دلایل مختلف دچار ضایعات و هدررفت می‌شود.بهره‌گیری از فناوری‌های هسته‌ای و پرتودهی می‌تواند با افزایش ماندگاری محصولات، حذف آفات و کاهش باقی‌مانده سموم، نقش مهمی در ارتقای بهره‌وری و کاهش ضایعات ایفا کند.

در همین راستا اقدامات موثری برای توسعه زیرساخت‌های پرتودهی در کشور انجام شده و هم‌اکنون ظرفیت پرتودهی سالانه ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی فراهم شده است.

دستیابی به ظرفیت ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای از مطالبات و تاکیدات راهبردی امام شهید حضرت آیت الله االعظمی خامنه‌ای (رضوان الله تعالی علیه) بوده و بر همین اساس توسعه نیروگاه‌های اتمی در سال‌های اخیر با سرعت بیشتری در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

نیروگاه اتمی بوشهر موفق به ثبت رکورد تولید ۸۰ میلیارد کیلووات ‌ساعت برق هسته‌ای شد؛ دستاوردی که صرفه‌جویی ۱۳۱ میلیون بشکه نفت خام، ۲۱.۳ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی را به همراه داشت و مانع از انتشار بیش از ۸۶.۳ میلیون تن گازهای آلاینده زیست‌محیطی شده است.

واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر اکنون در حال احداث هستند؛ این پروژه‌ها یکی از بزرگترین طرح‌های عمرانی کشور است که با سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلار ساخته می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران
فروش 12 مدل خودروی وارداتی آغاز شد
بررسی خسارات صنایع خوزستان در جنگ رمضان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
تخلفات در امتحانات نهایی شناسایی شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
واترپلوی جوانان ایران برابر چین مغلوب شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
رکوردی که هیچ استانی آرزوی شکستن آن را ندارد
سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
آیا واشنگتن توان تشدید حملات به ایران را دارد؟
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد