×
سیاسی
شناسه خبر : 322688
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/18 ساعت 18:22
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود

محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود

محسن رضایی با اشاره به شرایط لبنان، آتش‌بس موجود را «تصنعی» توصیف کرد و تأکید داشت که ادامه تنش‌ها در منطقه نتیجه رفتارهای آمریکا و اسرائیل است. او همچنین درباره مذاکرات با آمریکا گفت گفت‌وگوها همچنان از طریق واسطه‌ها ادامه دارد اما ابهام‌ها و بی‌اعتمادی پابرجاست.

نورنیوز-گروه سیاسی: سرلشکر محسن رضایی در گفت‌وگو با شبکه «روسیاالیوم» با بیان اینکه وضعیت کنونی در لبنان آتش‌بس تصنعی است، تاکید کرد: آمریکا و اسرائیل در لبنان دچار خطای محاسباتی شده‌اند.

رضایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ارزیابی از مذاکرات با آمریکا، اظهار کرد: مشکل ترامپ بی‌ثباتی و صحبت‌های ضدونقیض است که باعث بی‌اعتمادی بیش از پیش ایران به آمریکا شده‌ است.

وی در پاسخ به این پرسش که گفت‌وگوها دقیقاً در چه وضعیتی است، گفت: فعلا پیام‌ها به واسطه پاکستان ردوبدل می‌شود اما همچنان ابهاماتی در مذاکرات وجود دارد؛ ترامپ قواعد مذاکره را رعایت نمی‌کند و زیاده‌خواهی می‌کند، مذاکره باید شفافیت داشته باشد.

به توافق خوشبین نیستم چون ترامپ مرد مذاکره نیست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که آیا این سخن ترامپ که مدعی شده ایران خواهان توافق است، حقیقت دارد، تصریح کرد: ایران در مذاکره جدی اما در دفاع از خود جدی‌تر است و از موضع ضعف مذاکره نمی‌کند. ایران در این مذاکرات چهره حقیقی آمریکا در عهدشکنی، قانون‌شکنی و تضییع حقوق ملت‌های جهان را برای دنیا آشکار کرد؛ همانگونه که در میدان نبرد چهره پلید و خونخوار آن‌ها برای جهان هویدا شد و این نیز یکی از وجوه پیروزی ماست. ما زمانی توافق می‌کنیم که در چارچوب حقوق بین‌الملل، حق مردم ایران داده شود. البته به توافق خوشبین نیستم چون ترامپ ثبات ندارد و همچنین تحت تاثیر اسرائیل است و مرد مذاکره نیست.

اگر مذاکرات بی‌نتیجه باشد محاصره دریایی را تحمل نخواهیم کرد

رضایی در پاسخ به این پرسش که ایران از طریق مذاکره دنبال چیست و آیا به ازای لغو تحریم‌ها ایران تنگه هرمز را باز خواهد کرد، یادآور شد: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست و به‌هیچ وجه از این موضع عقب‌نشینی نخواهیم کرد، تنگه هرمز برای تجارت آزاد و اما برای ناامنی و عبور نظامی بسته است. ما مذاکرات را برای کسب حقوق بحق خود ادامه می‌دهیم اما اگر مذاکرات بی‌نتیجه بود محاصره دریایی را که به منزله اعلان جنگ است، تحمل نخواهیم کرد و آن را خواهیم شکست.

ایران از غنی‌سازی کوتاه نمی‌آید

وی در پاسخ به پرسشی درباره واکنش ایران به موضع و درخواست آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای ایران، تاکید کرد: ایران از غنی‌سازی کوتاه نمی‌آید و این حق ایران در چارچوب حقوق بین‌الملل و سرمایه ماست که در بسیاری از حوزه‌ها از جمله تولید برق، کشاورزی و پزشکی از این فناوری استفاده می‌کنیم و در مورد مواد غنی‌سازی شده، خودمان تصمیم می‌گیریم و هیچ فشاری را نمی‌پذیریم.

ایران در آزاد کردن پول‌های بلوکه‌شده خود جدی است

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در پاسخ به این پرسش که با توجه به تاکید ترامپ مبنی بر ندادن هیچگونه پولی به ایران آیا تهران همچنان بر شروط خود در مذاکرات، بویژه آزادسازی مالی پایبند است، تصریح کرد: ایران در آزاد کردن پول‌های بلوکه‌شده خود جدی است و باید آن را بپردازند اما در خصوص خسارت جنگ که آمریکایی‌ها می‌گویند غیرمستقیم می‌پردازند، به‌هرحال خسارت باید جبران شود؛ چه خود آمریکا آن را بپردازد، چه به‌صورت غیرمستقیم.

اینکه ترامپ می‌گوید به توافق نزدیک است، کافی نیست

رضایی در پ‍اسخ به این پرسش که آیا می‌توان برای توافق چشم انداز روشنی قائل بود و آیا آنگونه که آمریکایی‌ها می‌گویند توافق نزدیک است، اظهار کرد: اعمال محاصره خیانت به دموکراسی بود. آن‌ها آتش بس را طولانی کردند تا محاصره را اعمال کنند و اینکه مذاکره به چه نتیجه‌ای خواهد رسید بستگی به طرف آمریکایی دارد. اینکه ترامپ می‌گوید به توافق نزدیک است، کافی نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که شرایط مدنظر ایران برای توافق چیست، تاکید کرد: آمریکا باید کل منابع پولی ما را آزاد کند، تحریم‌ها برداشته شود، محاصره پایان یابد، نیروهای آمریکا خارج شوند و اسرائیل را وادار به عقب‌نشینی و به‌رسمیت شناختن مرزهای سیاسی منطقه و عقب‌نشینی از لبنان، سوریه و دیگر مناطق کند.

اکنون در خلیج فارس با یک آتش‌بس گرم مواجه هستیم

فرمانده سپاه در دوران جنگ تحمیلی هشت‌ساله در پاسخ به این پرسش که دیدگاه وی درباره نقض مکرر آتش‌بس از سوی آمریکا چیست، گفت: اکنون در خلیج فارس با یک آتش‌بس گرم مواجه هستیم. بنابراین هر اقدامی از سوی آمریکا با واکنش چند برابری ایران مواجه می‌شود. یک آتش‌بس واقعی میان ایران و آمریکا را شاهد نیستیم. ایران انشاالله جنگ را طوری پایان می‌دهد که تا ۵۰ سال امنیت ایران و خلیج فارس تامین شود. سیلی محکم ایران باعث می‌شود دیگر کسی جرئت حمله به ایران را نداشته باشد. ما وضعیت نه جنگ و نه صلح را نمی‌پذیریم. دکترین دفاعی ایران این است که به کسی حمله نمی‌کنیم اما اگر حمله‌ای به ما شود پاسخ ما سنگین و پشیمان‌کننده خواهد بود و به‌سادگی دست از سر آن‌ها برنمی‌داریم تا دیگر فکر و جسارت حمله به ایران را نداشته باشند. این همان کاری بود که با صدام کردیم، بنابراین آمریکا باید حقوق حقه ملت ایران را بدهد وگرنه آن‌ها را به‌شدت تنبیه خواهیم کرد.

آتش‌بس در سراسر لبنان باید اعمال شود

رضایی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت آتش‌بس در لبنان، اظهار کرد: وضعیتی که در لبنان برقرار است آتش‌بس نیست؛ آتش‌بس در سراسر لبنان باید اعمال شود و اسرائیل باید کامل عقب بنشیند و چیزی که اکنون در جریان است یک آتش‌بس تصنعی است.حزب‌الله کاملا توانایی دفاع از لبنان را دارد و تا زمانی که اسرائیل عقب‌نشینی کامل نکند و آتش‌بس کامل برقرار نشود حزب‌الله کوتاه نخواهد آمد؛ البته آنها مستقل هستند و خودشان تصمیم می‌گیرند اما ما معتقدیم آنها کاملا توان دفاع دارند و آمریکا و اسرائیل در لبنان دچار خطای محاسباتی شده‌اند و خواهند دید در صورت ادامه این وضعیت، حزب‌الله در آینده نزدیک ضربات سختی به اسرائیل خواهد زد.

اختلافاتمان با کشورهای منطقه قابل‌حل است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره اینکه با توجه به تحولات اخیر چگونه می‌توان اعتماد متقابل بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس را بازسازی کرد، گفت: ما در خلیج فارس همچون یک خانواده هستیم که در این منطقه زندگی می‌کنیم و اختلافاتمان قابل‌حل است؛ همانگونه که پس از جنگ ۸ ساله باوجود کمک‌های این کشورها به صدام، پس از جنگ با حسن نیت گذشت کردیم. ایران همواره بر اساس مودت و برادری با همسایگان خود ارتباط دارد و بعد از بیرون راندن آمریکا از منطقه، همکاری مشترک خواهیم داشت و امنیت منطقه را خودمان تامین خواهیم کرد. در طول جنگ رمضان هم فقط به منافع آمریکا حمله کردیم.

چرا باید حمله به کشوری کوچک را کتمان کنیم؟

رضایی در واکنش به این پرسش که «پاسخ شما به برخی ادعاها مبنی بر هدف قرار دادن مناطق غیرنظامی در کشورهای حوزه خلیج فارس، چیست»، یادآور شد: تصاویر مدعیان حمله به فرودگاه کویت که در هوای روشن است نشان می‌داد حمله کار ایران نیست چراکه ما در هوای تاریک و ۴۰ کیلومتری فرودگاه کویت را هدف قرار دادیم و از طرفی ایران نشان داده ترسی از اعلام هدف قرار دادن مواضع دشمنان ندارد. وقتی حمله به مواضع آمریکای مدعی ابرقدرتی را اعلام می‌کنیم چرا باید حمله به کشوری کوچک را کتمان کنیم؟ بنابراین به‌وضوح مشخص است حمله به فرودگاه کویت از سوی ایران نبوده است. ایران هرجا را هدف قرار دهد، اعلام می‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تاکید و تمرکز آمریکا بر اختلافات داخلی و ایجاد ناآرامی در ایران، گفت: مشکل آمریکا و اروپا فقدان شناخت دقیق مردم و حکومت ایران است. ایران ۹ روز بدون رهبر اداره شد که نشان می‌دهد نهاد دولت-ملت در ایران برقرار است. مردم ایران بیدار هستند و دیگر حاضر به بازگشت به دوران ذلت‌بار قاجار و پهلوی نیستند؛ بنابراین اگر آنان این موضوع را درک می‌کردند اصلاً اقدام به جنگ علیه ایران نمی‌کردند.


اخبار مرتبط
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
یکشنبه 1405/03/31 ساعت 10:37
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
محسن رضایی با اشاره به رویکرد آمریکا در قبال ایران اعلام کرد واشنگتن پس از شکست در راهبرد فشار، از سر استیصال بر مذاکره اصرار می‌ورزد.
سرلشکر رضایی: حکمرانی تنگه هرمز و اقتدار منطقه‌ای ایران نباید تضعیف شود
شنبه 1405/03/30 ساعت 00:18
سرلشکر رضایی: حکمرانی تنگه هرمز و اقتدار منطقه‌ای ایران نباید تضعیف شود
محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تنگه هرمز و اقتدار منطقه‌ای ایران نباید تضعیف شود.
ایران دوست وفادار لبنان است
دوشنبه 1405/03/18 ساعت 21:52
ایران دوست وفادار لبنان است
تجمع علمای مسلمان لبنان اعلام کرد ایران با واکنش به حملات اسرائیل نشان داده یک شریک وفادار برای لبنان است و نقش مؤثری در تحولات اخیر منطقه داشته است.
هشدار محسن رضایی به اسرائیل پس از پاسخ موشکی ایران
دوشنبه 1405/03/18 ساعت 02:19
هشدار محسن رضایی به اسرائیل پس از پاسخ موشکی ایران
سرلشکر محسن رضایی در واکنش به پاسخ موشکی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی لبنان هشدار داد هرگونه اقدام جدید با پاسخی کوبنده‌تر و تحمیل هزینه‌های سنگین‌تری برای این رژیم همراه خواهد بود.
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
جمعه 1405/03/15 ساعت 20:50
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
محسن رضایی در گفت‌وگو با شبکه CNN اعلام کرد مذاکرات میان ایران و آمریکا به بن‌بست رسیده و این واشنگتن است که باید راه خروج از این وضعیت را فراهم کند. او همچنین آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران را اقدامی برای اعتمادسازی دانست و درباره سناریوهای احتمالی تنش نیز هشدار داد.
نظرات

آخرین اخبار
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو
کشف 48 هزار قرص مخدر در خان‌یونس
زمان ثبت‌نام اربعین اعلام شد
حضور صدها خبرنگار و کنشگر رسانه‌ای خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرز دوغارون میزبان زائران افغانستانی مراسم وداع رهبر شهید خواهد بود
انزو مارسکا جانشین گواردیولا در منچسترسیتی شد
تصمیم جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان المپیادی
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 9 تیر 1405
اگر رادارها روشن باشند، موشک‌ها آماده باشند
پزشکیان: برخی تیم مذاکره‌کننده را «وطن‌فروش» و «ضددین» می‌خوانند
انفجار در دکل نفتی ونزوئلا؛ 8 کارگر زخمی شدند
تمهیدات سوخت‌رسانی پایدار در ایام مراسم تشییع رهبر شهید
معمای بند پنجم؛ چرا آمریکا مسیر دیگری را رفت؟
موضع وزیر خارجه عمان درباره دریافت هزینه در تنگه هرمز
قتل رفیق صمیمی فقط به خاطر یک کامنت زیر پست!
اسیدپاشی تلخ پدر به پسر؛ پرونده جنایت خانوادگی وارد مرحله جدید شد
نیویورک‌تایمز: شکاف در روابط آمریکا و اسرائیل عمیق‌تر شده است
سیروس پورموسوی سرمربی ذوب‌آهن شد
نوراینفو | هنگام ازدحام جمعیت در مراسم تشییع رهبر شهید چه کنیم؟
پایان سفر وزیر امور خارجه به عراق
ادعای رسانه عبری: اسرائیل برای حمله بزرگ به انصارالله یمن آماده می‌شود
نورنما | از ورم کاپوت خودرو تا ذوب شدن آسفالت خیابان ها
هفته سرنوشت‌ساز والیبال ایران؛ آخرین شانس صعود در لیگ ملت‌ها
پیش‌ بینی قیمت دلار سه شنبه 9 تیر 1405/ سیگنال دوحه ترمز دلار را کشید
بقائی: نجف نماد پیوندهای عمیق فرهنگی و عاطفی ایران و عراق است
چرا بزرگ‌ترین فرصت تاریخ فوتبال ایران از دست رفت؟
پرونده زیان شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی به دیوان محاسبات ارجاع شد
عارف: ارتقای امنیت سایبری اولویت راهبردی کشور است
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و یکم
حمل‌ونقل عمومی مشهد یک هفته رایگان شد
مرحله سوم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان/ فراخوان متقاضیان برای سه استان جدید
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه تهران
بورس دوباره نزولی شد؛ افت بیش از 16 هزار واحدی شاخص کل
تیراندازی مرگبار در شمال آلمان؛ 5 نفر کشته شدند
واکنش البرادعی به انتقاد طارمی از شرایط سفر در جام جهانی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 8 تیر 1405
هیئت منصفه دادگاه مطبوعات، صادق زیباکلام را مجرم دانست