×
بین الملل
شناسه خبر : 322539
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/18 ساعت 09:00
الجزیره: پاسخ سپاه به اسرائیل یک پیام نظامی هدفمند بود

الجزیره: پاسخ سپاه به اسرائیل یک پیام نظامی هدفمند بود

سرتیپ حسن جونی، کارشناس نظامی و استراتژیک در شبکه الجزیره، با اشاره به پاسخ سپاه پاسداران به کارشکنی‌های اسرائیل گفت که حمله اخیر ایران ماهیتی «محدود و هدفمند» داشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: این کارشناس نظامی و استراتژیک توضیح داد که انتخاب پایگاه هوایی «رامات دیوید» به عنوان هدف حمله، اهمیت مستقیمی دارد، زیرا ایرانی‌ها اعلام کردند که این پایگاهی بوده که هواپیماهای مورد استفاده در حمله متجاوزان به ضاحیه جنوبی بیروت از آن برخاسته‌اند. این امر باعث می‌شود که این حمله مستقیما با زمینه پاسخ به آن عملیات خاص مرتبط باشد.

این ارزیابی در زمانی صورت می‌گیرد که سپاه پاسداران ایران از هدف قرار دادن پایگاه هوایی رامات دیوید با موشک‌های بالستیک خبر داد، در حالی که مقامات ایرانی در میان هشدارهای متقابل مبنی بر گسترش درگیری تأیید کردند که این حمله در تلافی حملاتی بوده که ضاحیه جنوبی بیروت را هدف قرار داده بود.

سرتیپ حسن جونی معتقد است که دامنه جغرافیایی حمله ایران نیز این نتیجه‌گیری را تقویت می‌کند، زیرا هدف قرار دادن این حمله محدود به شمال فلسطین اشغالی، مستقیما مرتبط با جبهه لبنان بود و به قلب اراضی اشغالی یا اهداف استراتژیک دوردست، مانند آنچه در تشدید تنش‌های قبلی رخ داده بود، گسترش نیافت.

وی افزود که اظهارات مقامات ایران همراه با عملیات نظامی نیز این روند را تأیید می‌کند. تهران صراحتاً این حمله را به هدف قرار دادن ضاحیه جنوبی بیروت مرتبط دانست و اشاره کرد که هدف اصلی ایجاد یک معادله بازدارنده مرتبط با عرصه لبنان بوده است، نه شعله‌ور کردن یک جنگ منطقه‌ای آشکار.

این کارشناس نظامی شبکه الجزیره خاطرنشان کرد که نوع موشک‌های مورد استفاده، نشانه دیگری از دامنه محدود این عملیات است و خاطرنشان کرد که داده‌های اولیه نشان می‌دهد که آنها جزو موشک‌های پیشرفته یا موشک‌های چند کلاهکه با قدرت تخریب بالا که در مراحل قبلی رویارویی بین دو طرف استفاده شده بودند، نبوده‌اند.

به گفته او، استفاده از این نوع موشک نشان‌دهنده تمایل ایران به ارائه یک پیام سیاسی و نظامی محاسبه‌شده بدون ایجاد خسارت گسترده است که می‌تواند منجر به لغزش سریع به یک رویارویی تمام عیار با پیامدهای دشوار شود.

او اظهار داشت که تهران از طریق این عملیات، به دنبال تثبیت آنچه آن را «خط قرمز» در مورد ضاحیه جنوبی بیروت می‌داند، و نیز نشان دادن آمادگی خود برای پاسخ به هرگونه هدف‌گیری است و در عین حال اطمینان حاصل می‌کند که تشدید تنش در محدوده قابل کنترل باقی می‌ماند.

با این حال، سرتیپ حسن جونی روند آینده رویدادها را به ماهیت پاسخ صهیونیست‌ها و سطح عملیات نظامی در لبنان مرتبط می‌داند و توضیح می‌دهد که ادامه هدف قرار دادن جنوب لبنان یا گسترش حملات می‌تواند ایران را به بازنگری در دامنه پاسخ‌های خود در مرحله آینده سوق دهد.


اخبار مرتبط
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
چهارشنبه 1405/03/20 ساعت 15:01
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
روابط عمومی سپاه اعلام کرد هیچ صفحه رسمی در «ایکس» ندارد و تمامی اکانت‌های منتسب جعلی هستند؛ این موضوع درباره فعالیت‌های رسمی این نهاد در فضای مجازی شفاف‌سازی کرد.
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
سه‌شنبه 1405/03/19 ساعت 21:50
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
الجزیره گزارش داد تلاش دونالد ترامپ برای رسیدن به توافق با ایران، اختلافات راهبردی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی را برجسته کرده و روابط دو طرف را تحت فشار قرار داده است.
حمله رژیم صهیونیستی به چندشهر ایران؛ شنیده شدن صدای انفجار در غرب و جنوب تهران
دوشنبه 1405/03/18 ساعت 11:53
این خبر بروزرسانی می شود...
حمله رژیم صهیونیستی به چندشهر ایران؛ شنیده شدن صدای انفجار در غرب و جنوب تهران
ساعاتی پس از هشدارفرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا درباره پاسخ «شدیدتر» به هرگونه شرارت جدید اسرائیل، بامداد امروز صدای انفجار در تهران، تبریز، اصفهان و کرج گزارش شد؛ هم‌زمان اسرائیل رسماًحمله به اهدافی در ایران را تأیید کرد. امروز شرکت پتروشیمی کارون ماهشهر موردتهاجم قرار گرفت و صدای انفجار حوالی ظهر در غرب تهران هم شنید و پدافند هم فعال شد.
نظرات

آخرین اخبار
آخرین فرصت انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1405 + جزئیات
آخرین قیمت ایران خودرو امروز سه‌شنبه 10 شهریور؛ جهش قیمت‌ها در بازار + جدول قیمت ها
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 10 شهریور 1405+ جدول قیمت ها
اصابت 3 پرتابه ناشناس به نفتکش در تنگه هرمز
برنامه مسابقات ورزشی امروز 10 شهریور 1405+ جدول پخش
اهرم ایران برای خاتمه جنگ
جامعیت پیام رهبری و نقد تفسیر گزینشی!
مسیر پرابهام دیپلماسی
آخرین جزئیات از تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛ از ادعای ترامپ تا توقیف نغتکش سعودی
چین با تحریم‌های آمریکا علیه ایران همراه می‌شود؟
پزشکیان: آمریکا به تفاهم‌نامه برگردد، ایران نیز عمل متقابل خواهد کرد
سیاست نامه | پشت صحنه جدال قلمی شریعتمداری و قالیباف چیست
بیانیه چهلمین کنفرانس وحدت اسلامی؛ وحدت باید از شعار به واقعیت میدانی تبدیل شود
توقف نفتکش غول‌پیکر سعودی در تنگه هرمز
ترامپ میان هرمز و وال‌استریت؛ جنگ ایران چگونه آمریکا را در تله اقتصادی انداخت؟
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 10 شهریور 1405 + وضعیت استانها
برنامه کامل بازی‌های هفته پنجم لیگ برتر امروز سه‌شنبه 10 شهریور + ساعت و پخش زنده
چرا ذهنمان خاطرات تلخ را بیش از خاطرات خوش تکرار می‌کند؟
سندرم قلب شکسته چیست و چه علائمی دارد؟
داروهای پلاسما؛ گلوگاه پنهان امنیت دارویی ایران
آیا «سالاد رتینول» پوست را جوان‌ می‌کند؟
هوش مصنوعی تهدیدی برای ثبات مالی جهان است؟
فشار اروپا به اسپانیا و یونان برای ارسال پاتریوت به اوکراین
بقایی: اتحادیه اروپایی نقش خود را در حد مجری اوامر آمریکا تقلیل داده است
ژاپن در مسیر نظامی‌گری؛ اولویت‌های جدید توکیو با بودجه‌های نجومی
هشدار مدیریت بحران نسبت به طوفانی شدن دریا در مازندران
پاسخ قاطع سفیر ایران به صدراعظم آلمان: برای آرامش تنگه هرمز باید تجاوز متوقف شود
دیدار وزرای دارایی آمریکا و روسیه درباره توافق احتمالی برای پایان جنگ اوکراین
کرملین: تعیین بهترین شکل میانجی‌گری درباره ایران دشوار است
آمریکا بیش از همه، از شدت و میزان خسارات پاسخ ایران مطلع است
هشدار صریح سازمان ملل؛ از سرگیری آزمایش‌های هسته‌ای جهان را به سمت فاجعه می‌برد
آسوشیتدپرس: ارتش آمریکا در حمله به لامرد از سلاح مرگبار PrSM استفاده کرد
ترور دو عضو شاخه نظامی حماس؛ ادعای ارتش رژیم صهیونیستی چیست؟
سوئد ناوچه‌های مدرن فرانسوی می‌خرد
سقف زمانی پرداخت وام ازدواج در سال 1406 سه ماه خواهد بود
سازمان ملل از ایران و آمریکا خواست به میز مذاکره بازگردند
در واکنش به تهدیدات ترامپ علیه ایران؛ جی‌دی ونس: «این فقط یک پیام بود»
رفع اختلال در خط 2 مترو تهران
عملیات انفجار کنترل‌شده مهمات در کبودراهنگ؛ 10 شهریور ماه
تداوم بمباران جنوب لبنان؛ حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به نبطیه
معاون اول قوه قضاییه: فرآیند انتخاب مدیران قضایی علمی شد؛ پایان انتخاب‌های سلیقه‌ای
ستاد کل نیروهای مسلح: تجاوز از هیچ مبدایی را تحمل نخواهیم کرد
کشف احتکار گسترده پنل‌های خورشیدی در بندرعباس
رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات بیش از 2500 محکوم موافقت کردند
حمله تند میشل پلاتینی به جیانی اینفانتینو؛او باید برود
تنگه هرمز، ارز، بنزین و ترامپ؛ موضوعات داغ کاربران سکوهای داخلی در مرداد ماه
یک سفر، چند پیام؛ آن سوی قاب شانگهای چه می‌گذرد؟
هشدار قاطع رئیس پارلمان لبنان؛ «جنوب کشور هرگز منطقه حائل نخواهد شد»
انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در شرق تنگه هرمز
وقوع زلزله 5 ریشتری در یاسوج؛ آخرین جزئیات از میزان تخریب و مجروحان