×
بین الملل
شناسه خبر : 322210
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/16 ساعت 17:53
آغاز جنگ تعرفه‌ای از سوی ترامپ، پس از شکست حقوقی

فایننشال تایمز؛

آغاز جنگ تعرفه‌ای از سوی ترامپ، پس از شکست حقوقی

دولت ترامپ در پی محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی دیوان عالی، با توسل به قوانین قدیمی، موج جدیدی از جنگ تجاری را علیه 60 کشور آغاز کرد. واشنگتن با پیشنهاد تعرفه 25 درصدی برای برزیل و جرایم مالیاتی برای اتحادیه اروپا، در تلاش است ضمن تداوم فشار بر شرکای تجاری، تورم را پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای کنترل کند.

 نورنیوز-گروه بین الملل: دولت دونالد ترامپ پس از آنکه دیوان عالی آمریکا در ماه فوریه استفاده از اختیارات اضطراری برای اعمال تعرفه‌ها را محدود کرد، مجموعه‌ای از اقدامات تجاری جدید را آغاز کرده است.

به گزارش  فایننشال تایمز، دولت آمریکا این هفته موجی از اقدامات تجاری جدید را علیه شرکای تجاری خود آغاز کرد؛ اقدامی که بخشی از تلاش‌های دولت ترامپ برای احیای سیاست تعرفه‌ای پس از محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی دیوان عالی این کشور به شمار می‌رود.

مقام‌های تجاری آمریکا پیشنهاد داده‌اند بر واردات از برزیل تعرفه‌ای ۲۵ درصدی اعمال شود. همچنین تحقیقاتی درباره روابط تجاری با ویتنام آغاز شده و طرحی برای وضع تعرفه‌های ۱۰ تا ۱۲.۵ درصدی علیه بیش از ۶۰ کشور، از جمله اتحادیه اروپا، به بهانه قوانین مرتبط با کار اجباری ارائه شده است.

علاوه بر این، واشنگتن در حال بررسی پرونده‌ای درباره مازاد ظرفیت تولید صنعتی و یارانه‌های دولتی در کشورهای مختلف است. دولت آمریکا همچنین از شرکت‌ها خواسته است درباره برنامه‌های جدید خود برای مدیریت روابط تجاری با چین اظهار نظر کنند.

پس از آنکه دیوان عالی آمریکا در فوریه استفاده از اختیارات اضطراری برای اعمال فوری تعرفه‌ها را ممنوع کرد، ترامپ دیگر نمی‌تواند تنها با صدور دستورهای سریع یا اعلام در شبکه‌های اجتماعی تعرفه‌های جدید وضع کند. در نتیجه، دولت او ناچار شده به قوانین قدیمی‌تر متوسل شود؛ قوانینی که مستلزم انجام تحقیقات، انتشار گزارش‌ها و دریافت نظر عمومی مردم هستند.

پیتر هارل، پژوهشگر دانشگاه جورج‌تاون و از مقام‌های پیشین دولت جو بایدن، این قوانین را بسیار وابسته به فرآیندهای اداری توصیف کرد و گفت دولت دیگر نمی‌تواند یک‌شبه تعرفه‌های جدید را اعلام و اجرا کند، بلکه باید مراحل تحقیق و مشورت عمومی را طی کند.

در حالی که بسیاری از مقام‌های خارجی انتظار دارند آمریکا تعرفه‌های مورد توافق در توافق‌های تجاری سال گذشته را حفظ کند، برخی کشورها نگران هستند که دولت ترامپ نرخ‌های بالاتری را اعمال کند.

دولت آمریکا همزمان ناچار است میان تمایل ترامپ برای اعمال تعرفه‌های سنگین بر شرکای تجاری و نگرانی از افزایش تورم و هزینه‌های زندگی پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر (آبان) توازن برقرار کند. در همین راستا، واشنگتن این هفته تعرفه برخی تجهیزات کشاورزی و ماشین‌آلات صنعتی را از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش داد تا فشار هزینه‌ای بر کشاورزان و تولیدکنندگان آمریکایی کمتر شود.

بخش عمده تعرفه‌های جدید پیشنهادی بر پایه ماده ۳۰۱ قانون تجارت ۱۹۷۴ طراحی شده‌اند؛ ابزاری که مقام‌های آمریکایی معتقدند از نظر حقوقی مستحکم‌تر از تعرفه‌های مشهور به «روز آزادی» خواهد بود.

با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که این رویکرد نیز ممکن است با چالش‌های قضایی روبه‌رو شود. به گفته هارل، هرچند دادگاه‌ها در گذشته استفاده از ماده ۳۰۱ برای اعمال تعرفه‌های گسترده علیه چین را تایید کرده‌اند، اما این ماده تاکنون هرگز برای اعمال تعرفه همزمان علیه ده‌ها کشور به کار گرفته نشده است.

در همین حال، جیمیسون گریر، نماینده تجاری آمریکا، اعلام کرده است واشنگتن آماده است در چارچوب مدیریت روابط اقتصادی با چین، تعرفه برخی کالاهای وارداتی از این کشور را کاهش دهد. این موضع نشان می‌دهد که دولت ترامپ در کنار تشدید فشار بر برخی شرکای تجاری، به دنبال حفظ انعطاف‌پذیری در قبال دومین اقتصاد بزرگ جهان نیز هست.


نظرات

آخرین اخبار
نقض آتش‌بس و تفاهمنامه توسط آمریکا با حمله به نقاطی در سیریک+جزئیات حمله آمریکا
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛ طوفان خروس‌ها و شکست سنگین عراق 10 نفره
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند
ترامپ مدعی نقض آتش بس شد
ادعای بلومبرگ درباره پیام عمان به اروپا؛ آینده تنگه هرمز تغییر کرده است
نیروی هوافضای سپاه پیام منتسب به فرمانده خود را تکذیب کرد
ساخت راه‌آهن هرات–مزارشریف با اجرای ایران آغاز شد
سازمان جهانی دریانوردی عملیات تخلیه کشتی‌ها را متوقف کرد
العربیه: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سوئیس برگزار می‌شود
فروش بلیت پرواز مستقیم تهران–دبی آغاز شد
حمله خرس به شهروند مراغه‌ای در دامنه سهند+ جزئیات حادثه
60 درصد آمریکایی‌ها حمله نظامی به ایران را بی‌فایده می‌دانند
تبادل 160 اسیر میان روسیه و اوکراین با میانجیگری امارات
برخورد هواپیما با آسمان‌خراش 518 متری در پکن؛ ساختمان تخلیه شد+ فیلم