×
اقتصادی
شناسه خبر : 322201
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/16 ساعت 16:55
تاثیر جنگ خاورمیانه بر بازار سهام اروپا و قیمت نفت برنت

قرمزپوشی قاره سبز؛

تاثیر جنگ خاورمیانه بر بازار سهام اروپا و قیمت نفت برنت

بازارهای بورس اروپا هفته جاری را تحت فشار تنش‌های خاورمیانه و ابهام در مسیر صلح، با سقوط شاخص‌ها به پایان رساندند. شاخص استاکس 600 در حالی نزولی شد که نفت 93 دلاری و رشد تورم در اروپا، احتمال افزایش نرخ بهره را تقویت کرده و همزمان، سهام غول‌های فناوری و هوش مصنوعی با ریزش سنگینی مواجه شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازارهای بورس اروپا به دلیل ابهامات درباره جنگ خاورمیانه، هفته جاری میلادی را با افت شاخص‌ها به پایان رساندند.

به گزارش رویترز، بازارهای بورس اروپا هفته جاری میلادی را با افت شاخص‌ها به پایان رساندند چرا که ابهام درباره تلاش‌ها برای برقراری صلح در خاورمیانه سرمایه‌گذاران را محتاط نگه داشت و سهام فناوری نیز پس از 2 ماه رشد پرشتاب متوقف شد.

در معاملات روز جمعه، شاخص استاکس 600 اروپا با افت 0٫3 درصدی در سطح 622٫66 واحد قرار گرفت و در مجموع هفته 0٫5 درصد کاهش یافت.

اگرچه بهای نفت برنت برای دومین روز متوالی کاهش یافت، اما قیمت‌ها همچنان در حدود 93 دلار برای هر بشکه باقی ماندند. امیدها به دستیابی به یک پیشرفت دیپلماتیک میان آمریکا و ایران محدود به نظر می‌رسد چرا که این دو کشور در اوایل هفته حملاتی را علیه یکدیگر انجام دادند. همچنین آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان شکننده به نظر می‌رسد.

 افزایش هزینه‌های انرژی در نتیجه این تحولات، چشم‌انداز تورم را پیچیده‌تر کرده است. داده‌های منتشرشده در این هفته نشان داد تورم منطقه یورو در ماه مه شتاب گرفته و همین موضوع باعث شده بازارها افزایش 0٫25 درصدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا در هفته آینده را پیش‌بینی کنند.

تحلیلگران دویچه بانک به رهبری مارک وال در یادداشتی نوشتند: افزایش نرخ بهره با داده‌های اقتصادی سازگار است.

آن‌ها افزودند: حتی توافق میان آمریکا و ایران نیز مانع این اقدام نخواهد شد. پس از 3 ماه قیمت‌های بالای انرژی، بانک مرکزی اروپا بخشی از آثار تورمی غیرمستقیم را اجتناب‌ناپذیر می‌داند.

احساسات بازار همچنین تحت تأثیر داده‌های قوی‌تر از انتظار بازار کار آمریکا قرار گرفت. این گزارش نشان داد کارفرمایان آمریکایی در ماه مه بسیار بیشتر از پیش‌بینی‌ها شغل ایجاد کرده‌اند. این آمار انتظارات برای افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) در ادامه سال جاری را تقویت کرد و فشار بیشتری بر بازارهای سهام جهانی وارد آورد.

سهام فناوری با افت 2٫9 درصدی در میان ضعیف‌ترین بخش‌های بازار قرار گرفت. این در حالی است که سهام شرکت‌های فناوری 2 ماه گذشته حدود 30 درصد رشد کرده بود که بهترین عملکرد را در میان بخش‌های شاخص استاکس 600 به ثبت رسانده بود.

این عقب‌نشینی بازتاب توقف رشد سهام این بخش در سطح جهانی بود که پس از انتشار نتایج ناامیدکننده شرکت برادکام رخ داد.

در میان شرکت‌های اروپایی، سهام اینفینئون و ایکسترون به ترتیب 9٫1 درصد و 4٫8 درصد سقوط کرد. همچنین تولیدکنندگان تجهیزات هوش مصنوعی از جمله لگراند و اشنایدر الکتریک به ترتیب 2٫3 درصد و 4٫5 درصد کاهش یافتند.

کمیسیون اروپا اوایل هفته جاری میلادی طرح‌هایی را برای تقویت صنایع بومی رایانش ابری، هوش مصنوعی و تراشه و کاهش وابستگی به غول‌های فناوری آمریکا پیشنهاد کرد که شامل «قانون توسعه رایانش ابری و هوش مصنوعی» و «قانون تراشه 2٫0» می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار یمن به عربستان: «محاصره در برابر محاصره» را اجرا می کنیم
بوشهر در آستانه موج گرمای 50 درجه‌ای
قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا سرمربی تیم ملی می‌ماند
مقصد غیرمنتظره محمد صلاح؛ ستاره لیورپول در مسیر لیگ ترکیه
اختلال شبکه‌های تلویزیونی ناشی از حمله آمریکا به چگنی برطرف شد
قیمت بنزین در آمریکا اوج گرفت
خراسان رضوی در آتش گرما؛ ثبت دمای 45 درجه
مقام یمنی: ساعت‌ها را به وقت صنعا تنظیم کنید
زلزله 7.4 ریشتری مکزیک؛ هشدار سونامی صادر شد
محدودیت چهار ساله ترامپ برای دانشجویان خارجی
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری از سوالات امتحانات نهایی
حمله به اردوگاه النصیرات 8 شهید برجای گذاشت
هشدار صلیب سرخ درباره درگیری‌ها در ایران و منطقه
حملات تازه رژیم اسرائیل به غزه و شهادت 14 فلسطینی
مسیر دشوار سبحان حکیمی برای رسیدن به سکوی نخست
افسر سابق سیا: آمریکا تاریخ ایران را نخوانده و از جنگ‌ها درس نگرفته است
رکورد تاریخی تتر شکسته شد! قیمت‌ها به کجا می‌روند؟
استاندار سیستان‌وبلوچستان: حمله به مراکز خدماتی، نشانه ماهیت اقدامات دشمن است
سفارت ایران در وین: مهاجمان تاریخی محو شدند، ایران همچنان پابرجاست
دوران حمله بدون هزینه به ایران پایان یافته است
نفتکش «بلما ان آی 22» دوباره هدف حمله قرار گرفت
باکو و مسکو پس از تنش‌ها به مسیر عادی‌سازی بازگشتند
نیروی دریایی سپاه: تحرکات نیروهای آمریکایی در منطقه زیر نظر است
بنر حاشیه‌ساز آرژانتین علیه انگلیس در جام جهانی
احتمال «سوپر ال‌نینو» و پاییز پربارش در راه است
ناتو: خرید تاماهاوک آلمان دفاعی است
راز بازگشت «تقلب انتخاباتی» به ادبیات ترامپ چیست؟
شهادت مظلومانه دو برادر دارای معلولیت در هرمزگان
درخشش والیبالیست‌های ایران در قهرمانی جهان
تردد در محور لارستان-بندرعباس برقرار شد؛ جزئیات آسیب به پل کهورستان
فینال جام جهانی زیر سایه دود
جنگ ترامپ با رسانه‌های آمریکا؛ تهدید به لغو مجوز پخش!
گام بلند آلمان به سوی سلاح‌های هسته‌ای
هشدار روسیه: تنگه هرمز و باب‌المندب در معرض خطر!
تلاش برای ترمیم زخم‌های بندرخمیر با عیادت از مجروحان
تغییر مسیر قطارها پس از حمله دشمن در محور بندرعباس
پروژه «نایت‌فال» و جنگنده‌های گریپن؛ انگلیس بازی خطرناکی را در اوکراین آغاز کرد
پیام تکان‌دهنده امام جمعه نجف؛ سرنوشت ما و ایران یکی است
جایگاه ایران در لیگ ملت‌ها قطعی شد؛ نتیجه‌ای که خیال همه را راحت کرد
صعود خیره‌کننده تیم ملی بانوان به جایگاه هفتم جهان؛ رکوردشکنی در چین
از نبرد نابغه‌ی شطرنج تا رازهای تکان‌دهنده؛ دو اثر دراماتیک در رادیو نمایش
پاسخ تند پاکستان به حملات انتحاری؛ عملیات پاکسازی در خیبرپختونخوا
تکلیف تردد در محورهای آسیب‌دیده هرمزگان؛ پل‌ها کی بازگشایی می‌شوند؟
جست‌وجوی گنجینه‌های فارسی در قرقیزستان با کمک هوش مصنوعی!
تشر تند ایران به امارات در نشست بریکس
برنهام نخست‌وزیر شد؛ پایان عصر استارمر
تنگه هرمز در آستانه فلج کامل؛ رکوردشکنی در توقف کشتی‌ها
پیشروی ابولا در کنگو به مرز هشدار رسید
صالحی: کشورهای منطقه بازی مقصرنمایی را کنار بگذارند و گفت‌وگو کنند
تهران تا جنوب یکپارچه؛ هشدار سخت سردار موسوی به دشمن درباره تداوم حملات هدفمند