×
سیاسی
شناسه خبر : 321981
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/15 ساعت 14:37
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای خط قرمز است

گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای خط قرمز است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد که ایمنی هسته‌ای برای همه کشورها بدون استثناست و هدف قرار دادن این مراکز خط قرمز و غیرقابل قبول است.

نورنیوز- گروه سیاسی: رافائل گروسی در نشست ویژه شورای حکام پیرامون حادثه حمله به نیروگاه براکه امارات گفت: همه شما می‌دانید نیروگاه‌های هسته‌ای مکان‌هایی هستند که پیامدهای حمله به آنها می‌تواند بسیار جدی باشد. نیروگاه‌های هسته‌ای در حال بهره‌برداری مانند براکه، هزاران کیلوگرم مواد هسته‌ای را در قلب راکتورها، سوخت تازه و سوخت مصرف‌شده، در خود جای داده‌اند.

گروسی افزود: همان‌گونه که در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز گفتم، می‌خواهم کاملاً و مطلقاً روشن کنم که در صورت حمله به نیروگاه هسته‌ای براکه یا دیگر نیروگاه‌های هسته‌ای در حال بهره‌برداری، اصابت مستقیم می‌تواند به رهاسازی بسیار بالای مواد پرتوزا در محیط زیست منجر شود.  وی هشدار داد که اصابت به خطوط تأمین برق یک نیروگاه هسته‌ای فعال می‌تواند احتمال ذوب شدن قلب راکتور را افزایش دهد و چنین وضعیتی ممکن است به انتشار گسترده مواد پرتوزا بینجامد.


مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داد: در بدترین حالت، این سناریوها می‌تواند اقداماتی مانند تخلیه، پناه‌گیری مردم یا مصرف ید پایدار را ضروری کند و دامنه این اقدامات از چند کیلومتر تا چند صد کیلومتر امتداد یابد. گروسی با بیان اینکه پایش تشعشعات در چنین شرایطی باید فاصله‌هایی تا چند صد کیلومتر را پوشش دهد، افزود که در صورت وقوع حادثه، حتی ممکن است محدودیت‌هایی برای مواد غذایی اعمال شود.
وی سپس با تأکید بر اینکه حمله به تأسیسات هسته‌ای اختصاص‌یافته به اهداف صلح‌آمیز غیرقابل قبول است، گفت: من بار دیگر از طرف‌ها در این درگیری و همه درگیری‌ها می‌خواهم به هفت رکن ضروری برای تضمین ایمنی و امنیت هسته‌ای در زمان درگیری احترام بگذارند.  مدیرکل آژانس تصریح کرد: تأسیسات هسته‌ای، فارغ از اینکه در کجای جهان قرار دارند، هرگز نباید هدف حمله قرار گیرند.
گروسی با دعوت به حداکثر خویشتنداری خاطرنشان کرد: فعالیت‌های نظامی علیه نیروگاه‌های هسته‌ای و دیگر تأسیسات هسته‌ای خطرات غیرقابل قبولی به همراه دارد. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اجازه دهید بر یک مفهوم حیاتی تأکید کنم و کاملاً روشن بگویم که ایمنی هسته‌ای بنیادی است و برای همه، بدون استثنا، کاربرد دارد. در این زمینه برای آژانس هیچ استاندارد دوگانه یا سه‌گانه‌ای وجود ندارد. حمله به هر تأسیساتی، در هر مکانی که باشد، غیرقابل قبول، خط قرمز و تابو است.


مدیرکل آژانس سپس به موارد اخیر آسیب‌دیدن تأسیسات هسته‌ای اشاره کرد و افزود: در ۱۷ مه، انفجار و اصابتی براکه را تکان داد. آخر هفته گذشته، یک پهپاد باعث ایجاد حفره شد و به سالن توربین واحد ۶ نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا نفوذ کرد. پیش‌تر در سال جاری نیز بوشهر، درست آن سوی خلیج فارس در مقابل براکه، هدف اصابت قرار گرفت.
گروسی با اشاره به اینکه هفت رکن ایمنی هسته‌ای آژانس برای همه کشورها بدون استثنا کاربرد دارد، گفت: ما در نشست‌ها، کنفرانس‌ها و اسناد فنی اغلب تکرار می‌کنیم که حادثه در یک نیروگاه هسته‌ای، حادثه‌ای برای همه نیروگاه‌های هسته‌ای است.

نمی‌دانم آیا وقتی شاهد چنین وضعیت‌هایی هستیم، واقعاً به آنچه اعلام می‌کنیم باور داریم یا نه. وی در پایان گفت: تنها مسیر پایدار برای صلح، ثبات و همکاری، مسیری است که بر گفت‌وگو و دیپلماسی استوار باشد. آژانس نهادی حیاتی است که از گفت‌وگو و اقدام سریع حمایت می‌کند تا فعالیت‌های هسته‌ای ایمن، امن و صلح‌آمیز باقی بمانند.
گفتنی است نشست اضطراری امروز شورای حکام به درخواست اعضای شورا از کشورهای مصر، اردن، مغرب و عربستان سعودی و با تصمیم رئیس شورا برگزار شد. نشست فصلی شورای حکام نیز دوشنبه آینده برگزار می‌شود.


اخبار مرتبط
گروسی: مذاکره تنها راه‌حل موضوع هسته‌ای ایران است
جمعه 1405/03/15 ساعت 15:26
گروسی: مذاکره تنها راه‌حل موضوع هسته‌ای ایران است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اذعان به اینکه جنگ‌های تحمیلی علیه ایران مانع از سرگیری کامل بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای شده است، تأکید کرد که راه‌حل موضوع هسته‌ای ایران، مذاکره دیپلماتیک است.
گروسی بار دیگر خواستار دسترسی به تأسیسات آسیب‌دیده ایران شد!
پنج‌شنبه 1405/03/14 ساعت 18:48
گروسی بار دیگر خواستار دسترسی به تأسیسات آسیب‌دیده ایران شد!
افائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در تازه‌ترین گزارش خود به شورای حکام، بار دیگر خواستار دسترسی به تأسیسات آسیب‌دیده هسته‌ای ایران شد. در حالی که گروسی از وضعیت بی‌سابقه ایجاد شده بر اثر حملات نظامی به این سایت‌ها سخن گفته اما از محکوم کردن این اقدامات غیرقانونی خودداری کرده است.
گروسی: اورانیوم ایران به قزاقستان منتقل شود
جمعه 1405/03/08 ساعت 21:13
گروسی: اورانیوم ایران به قزاقستان منتقل شود
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا کرد که قزاقستان پیشنهاد داده در صورت توافق ایران و آمریکا، ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران را نگهداری کند. او گفت این طرح ممکن است برای طرفین قابل قبول باشد، اما هنوز واکنشی از مقامات قزاقستان و تهران منتشر نشده است.
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ سازمان حفاظت محیط زیست به اخباری درباره آهوهای جزیره خارگ
حمله موشکی مجدد به مقر کُردهای تجزیه طلب در شمال عراق
انتقاد شدید علی‌اکبر ولایتی از نخست‌وزیر عراق
بندر لافت قشم تعطیل نشد،بازسازی پل‌های هرمزگان ادامه دارد
رادیو اربعین عربی راه‌اندازی شد
تاکید روسیه و اتحادیه عرب بر پایان درگیری‌های خلیج فارس
پیام تبریک پزشکیان به تیم ملی والیبال نشسته قهرمان
نقشه جدید آمریکا برای تغییر موازنه در جنگ؛فرسایش ایران، بازسازی اسرائیل
جزییات فرمول جدید محاسبه مستمری بازنشستگی + پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی
آخرین وضعیت شبکه برق جنوب کشور؛ تلاش توانیر برای پایداری دوباره شبکه
انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس از مرحله تبلیغات ادامه می‌یابد
کرملین اتهام دخالت در انتخابات آمریکا را رد کرد
تاکر کارلسون: آمریکا با خطر انقلاب مردمی روبرو است
تشکیل پرونده قضایی برای جنایت امریکا در حاجی‌آباد هرمزگان
تظاهرات گسترده در یمن؛ اعلام آمادگی برای شکستن محاصره
پیش بینی بورس فردا شنبه 27 تیر/ بورس سقوط می کند؟
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری فروش سوالات امتحانات نهایی
قهرمان جام جهانی، حلقه قهرمانی می‌گیرد+فیلم
والیبال نوجوانان ایران به فینال آسیا رسید
ترمیم جاده های آسیب‌دیده در محورهای جنوب کشور
تبریک وزیر ورزش برای قهرمانی جهانی والیبال نشسته ایران
ادعای افزایش صادرات برق به پاکستان جعلی است
هندبالیست های ایران در آستانه پیروزی متوقف شدند
واکنش سازمان شانگهای به حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران
عملیات مقابله به مثل ادامه دارد؛ انهدام چند فروند سوخت‌رسان و جنگنده آمریکایی
طلای آسیایی برای شنای ایران
مذاکره و امضای تفاهم‌نامه با آمریکا، برای ایران چه کرد؟
قهرمانی تیم والیبال نشسته، نماد اراده و توانمندی فرزندان ایران است
یورش آرژانتینی‌ها به امریکا برای تماشای فینال جام جهانی
باید از تیم والیبال نشسته حمایت همه جانبه شود
برزیل تسلیم تعرفه‌های آمریکا نمی‌شود
موج گرمای شدید در کشور ماندگار است
آمادگی عراق برای میزبانی زائران اربعین از مهران تا کربلا
راه اندازی اولین قطار هیدروژنی در هند
فوتبال، جدال انگلیس و آرژانتین را تشدید کرد
وقتی پیمانکار جنگ برای قربانیان اشک می‌ریزد!
تصاویر مستند از انهدام مرکز اسکان نیروهای آمریکایی در اردن
تیم ملی والیبال نشسته ایران قهرمان جهان شد
پایان ماراتن آزمون کارشناسی ارشد
رقابت 392 تیم روباتیک و هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
تجاوز زمینی اسرائیل به خاک سوریه
حمله موشکی به مقر گروه‌های کُرد مخالف ایران در شمال عراق
وقوع حادثه دریایی برای یک کشتی در جنوب یمن
وقوع حادثه برای یک نفتکش در خلیج فارس
چین اتهام دخالت در انتخابات آمریکا را رد کرد
برگزاری آزمون کارشناسی ارشد در ندامتگاه
یک قدم تا قهرمانی تنیس ایران
قیمت بلیت اتوبوس‌های اربعین اعلام شد+جزئیات
کشف 13 کیلو قارچ جنگلی در بهشهر؛ باند قاچاق متلاشی شد
«کاسپین»، قهرمان لیگ دراگون‌بوت مردان شد