×
اقتصادی
شناسه خبر : 321690
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/03/14 ساعت 06:00
ورود ویتنام با «دینو» به رقابت در دنیای ربات‌ها

ورود ویتنام با «دینو» به رقابت در دنیای ربات‌ها

یک شرکت ویتنامی از ربات انسان‌نمای «دینو» مجهز به هوش مصنوعی و حسگرهای پیشرفته رونمایی کرده که برای مأموریت‌های امنیتی، نظارتی و خدماتی در محیط‌های شهری و خانگی طراحی شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: شرکت فناوری ویتنامی وین‌داینامیکس (VinDynamics) از نخستین ربات انسان‌نمای خود با نام دینو رونمایی کرده است؛ اقدامی که ورود این کشور به عرصه جهانی ربات‌های انسان‌نما را نشان می‌دهد. دینو که به‌ عنوان یک دستیار چندمنظوره برای محیط‌های مدرن طراحی شده، هوش مصنوعی پیشرفته را با یک سیستم حسگری پیچیده ترکیب می‌کند تا در شرایط پویا فعالیت کند.

به گفته این شرکت، این انسان‌نما برای انجام وظایف امنیتی و نظارتی در فضاهای شهری و تجاری طراحی شده و همچنین برای استفاده به‌عنوان دستیار خانگی نیز در حال توسعه است.

دینو یک ربات انسان‌نمای هوشمند است که برای ترکیب هوش مصنوعی پیشرفته، ادراک محیطی و توانایی‌های دقیق حرکتی در یک پلتفرم واحد ساخته شده است.

این ربات برای فعالیت در محیط‌های پیچیده واقعی طراحی شده و یک سیستم هوش مصنوعی پیشرفته را با مجموعه‌ای از حسگرهای بسیار پاسخ‌گو یکپارچه می‌کند که امکان ناوبری خودکار، درک موقعیت و تعامل انسان و ربات را فراهم می‌سازد.

اگرچه مشخصات دقیق آن هنوز منتشر نشده است، اما این انسان‌نما برای کاربردهایی از جمله امنیت و نظارت در فضاهای شهری، دانشگاه‌ها و مراکز خدماتی و همچنین انجام وظایف کمک‌خانگی که نیاز به جابجایی دقیق اشیاء دارند، در حال توسعه است. معماری انعطاف‌پذیر بازوها و سیستم پیشرفته آن به ربات اجازه می‌دهد در محیط‌های پویا تعاملات متنوعی داشته باشد.

در کنار دینو، شرکت وین‌داینامیکس مجموعه‌ای از فناوری‌ها را نیز به نمایش گذاشته که اجزای اصلی پلتفرم ربات انسان‌نمای آن را تشکیل می‌دهند. این فناوری‌ها شامل یک مفصل محرک با عملکرد بالا، یک دست رباتیک شبیه دست انسان و یک مجموعه داده آموزشی اختصاصی هوش مصنوعی هستند که به ربات‌ها کمک می‌کند درک و عملکرد بهتری در محیط واقعی داشته باشند.

یکی از اجزای کلیدی، مفصل محرک VDM 80 است؛ موتوری فشرده اما قدرتمند که مانند عضلات ربات عمل می‌کند. این قطعه با وزن کمتر از یک کیلوگرم، گشتاور بالا و حرکت دقیق ارائه می‌دهد و با منبع تغذیه استاندارد ۴۸ ولت کار می‌کند.

وین داینامیکس همچنین در حال نمایش یک دست رباتیک است که حرکات دست انسان را به ‌طور بسیار دقیقی شبیه‌سازی می‌کند. این دست با داشتن ۱۱ مفصل متحرک و ۶ درجه آزادی کنترل‌شده فعال می‌تواند حرکات نرم و دقیق انجام دهد و انواع مختلف اشیاء را جابجا کند. حسگرهای نیرو که در آن تعبیه شده‌اند به بهبود کنترل گرفتن و دقت کمک می‌کنند و اجازه می‌دهند این دست وظایف ظریف را با عملکردی پایدار انجام دهد.

به گفته وین‌داینامیکس، زمانی که این فناوری‌ها با پلتفرم آموزشی هوش مصنوعی شرکت ترکیب شوند، پایه‌ای برای نسل آینده ربات‌های انسان‌نما فراهم می‌کنند که قادر خواهند بود در محیط‌های واقعی به‌صورت ایمن و کارآمد فعالیت کنند.


نظرات

آخرین اخبار
ایران 2 – 2 نیوزیلند؛ بازگشت قهرمانانه یوزهای ایرانی + فیلم گل ها
قتل مرد 44 ساله فقط به‌ خاطر جای پارک
چین 12 هزار رشته دانشگاهی را حذف می‌کند
توقف اروگوئه مقابل عربستان
اینفانتینو نظاره‌گر بازی ایران و نیوزیلند در لس‌آنجلس
اعلام ترکیب نهایی تیم ملی ایران مقابل نیوزیلند
سروده‌ی جدید افشین علا در رثای امام حسین (ع)
تشخیص کمبود خواب از بزاق دهان!
موضع گیری جدید ونس درباره تفاهم اولیه ایران و آمریکا
ایده دل‌پیرو برای جام جهانی 2026؛ حضور تمام بازیکنان در مراسم سرود ملی
تساوی فراعنه با شیاطین سرخ اروپا
شکاف در واشنگتن و فرصت‌هایی برای دیپلماسی ایران
پاسخ کوبنده حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
سردار قاآنی: ایستادگی جبهه مقاومت، دشمن آمریکایی-صهیونیستی را به وحشت انداخته است
لوکاشنکو: اگر خواهان عدالت هستیم، باید تمام سلاح‌های هسته‌ای جهان را از بین ببریم
پایان محاصره دریایی آمریکا؛ اولین کشتی‌های ایرانی عبور کردند
زاکانی: جنگ با آمریکا یک نبرد تمدنی و وجودی است
آرزوی موفقیت سخنگوی وزارت خارجه برای تیم فوتبال ایران همراه با یاد شهدای میهن
شهادت مأمور پلیس گیلان در درگیری با قاچاقچی سابقه‌دار
ضرورت اتخاذ تدابیر ویژه برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها و صنایع
واکنش سفارت ایران در وین به مداخله‌جویی اروپا
سقوط بمب‌افکن استراتژیک B-52 ارتش آمریکا در کالیفرنیا
ژنو در انتظار امضای سند صلح؛ تفاهم تهران و واشنگتن و مخالفت شدید نتانیاهو
نخست‌وزیر لبنان: تلاش‌ها را برای خروج کامل اسرائیل از خاک لبنان تشدید می‌کنیم
نانی: پرتغال قهرمان می‌شود، رونالدو لیاقتش را دارد
صهیونیست‌ها خبرنگار پرس‌تی‌وی موردهدف قراردادند
وزیر فرهنگ: حاجیان ایرانی امسال تجلی برائت از مشرکان زمان بودند
بازارهای جهانی زیر و رو شدند؛ بازگشایی تنگه هرمز قیمت نفت را پایین کشید
تعداد شهدای لبنان به 3798 نفر رسید
پیام رئیس مجلس به مناسبت آغاز محرم
همکاری فائو و وزارت جهاد کشاورزی برای حفاظت از نژادهای بومی دام در معرض خطر
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز چهارم
آمریکا: آماده برداشتن گام‌هایی برای کاهش تحریم‌های ایران هستیم
وزارت خارجه آماده همکاری با مجلس برای تقویت دیپلماسی اقتصادی
قدردانی رئیس جمهور از نقش رهبر انقلاب در گنجاندن بندهای صیانت از منافع ملی در تفاهمنامه
پیش‌فروش بلیت قطارهای تیرماه از چهارشنبه آغاز می‌شود
لاوروف: امید داریم تفاهم‌های ایران و آمریکا به‌زودی به توافق رسمی تبدیل شود
حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
افزایش کالابرگ دهک‌های پایین در دستور کار دولت
مرتس: توافق ایران و آمریکا باید لبنان را هم در بر بگیرد
پاکستان از توافق ایران و آمریکا استقبال کرد
رخدادها و اعمال ماه محرم
ترامپ در دیدار با مکرون: توافق با ایران به‌طور کامل امضا شد
قائم‌پناه: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات تعهدات خود را عملی کنند
آغاز آماده‌سازی برگزاری جشنواره فیلم کودک
سردار قاآنی: مقاومت از میدان انقلاب تهران تا میدان آزادی ملت‌های مظلوم، به پیروزی رسید
حزب‌الله: خروج نیروهای اشغالگر از لبنان یک ضرورت قطعی است
پایان انتظار پرسپولیس؛ بیفوما به جمع سرخ‌ها برگشت
وضعیت نیروهای آمریکا در منطقه طبق تفاهم‌نامه ایران و آمریکا چه می‌شود؟
علت آتش سوزی عصر امروز در میدان تجریش چه بود؟