×
سیاسی
شناسه خبر : 321517
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/03/13 ساعت 08:59
جزئیات پاسخ سخت ایران به تجاوز آمریکا؛ ناوگان پنجم ارتش آمریکا هدف قرار گرفت

نورنیوز ابعاد پاسخ موشکی و پهپادی ایران به تجاوزات بامداد امروز آمریکا در خلیج فارس را بررسی می‌کند

جزئیات پاسخ سخت ایران به تجاوز آمریکا؛ ناوگان پنجم ارتش آمریکا هدف قرار گرفت

در پی حمله آمریکا به یک نفتکش ایرانی در حوالی تنگه هرمز و هدف قرار گرفتن تأسیسات مخابراتی سپاه در قشم، سپاه پاسداران از حمله موشکی و پهپادی به مرکز ناوگان پنجم آمریکا در بحرین و یک پایگاه هوایی آمریکا در کویت خبر داد. همزمان آژیرهای هشدار در چند کشور حاشیه خلیج فارس به صدا درآمد.

نورنیوز - گروه سیاسی: بامداد چهارشنبه  خلیج فارس و منطقه غرب آسیا، یکی از پرتنش‌ترین ساعات ماه‌های اخیر را پشت سر گذاشت. سلسله رخدادهایی که با حمله آمریکا به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی تنگه هرمز آغاز شد، با حملات موشکی و پهپادی ایران علیه اهداف آمریکایی در منطقه ادامه یافت و موجب فعال شدن سامانه‌های هشدار و توقف فعالیت فرودگاه‌ها در برخی کشورهای منطقه شد.

بر اساس بیانیه رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش آمریکا در اواخر شب گذشته یک نفتکش ایرانی را در حوالی تنگه هرمز هدف قرار داد که در نتیجه آن، موتورخانه این شناور دچار خسارت شد. سپاه پاسداران این اقدام را مصداق تجاوز و نقض مقررات حاکم بر تردد دریایی در منطقه توصیف کرد.سپاه پاسداران در بیانیه خود اعلام کرد که در واکنش به حمله به نفتکش ایرانی، شناور متعلق به آمریکا با نام «پانایا» هدف موشک‌های نیروی دریایی سپاه قرار گرفته است. در این بیانیه آمده است : 

بسم الله القاصم الجبارین

فَمَنِ اعْتَدَیٰ عَلَیْکُمْ فَاعْتَدُوا عَلَیْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَیٰ عَلَیْکُمْ

در اواخر شب گذشته ارتش متجاوز آمریکا یک نفتکش ایرانی را در حوالی تنگه هرمز مورد اصابت پرتابه هوایی قرار داد که این نفتکش از محل موتورخانه دچار خسارت شد.

در پاسخ به این تجاوز و نقض مقررات تنگه هرمز شناور متعلق به دشمن آمریکایی صهیونی به نام پانایا مورد هدف موشک های نیروی دریایی سپاه قرار گرفت.

دشمن آمریکایی در تجاوزی مجدد یک دکل مخابراتی سپاه در جنوب جزیره قشم را هدف پرتابه های هوایی خود قرار داد در پاسخ به این تجاوز پایگاه هوایی و بالگردی آنان مستقر در یکی از کشورهای منطقه و همچنین مرکز ناوگان پنجم دریایی آمریکا مورد تهاجم موشکی و پهپادی نیروی هوافضای سپاه قرار گرفتند.

پیش از این اخطار داده بودیم که در صورت تجاوز پاسخ متفاوت و سنگین تر خواهد بود و همینطور اقدام کردیم. این پاسخ ها باید عبرت شده باشد.

تکرار می کنیم برهم زدن امنیت تنگه هرمز تاوان سختی برای ارتش متجاوز آمریکا خواهد داشت.

حمله به نفتکش ایرانی و تجاوز مجدد ارتش آمریکا

همزمان با انتشار این بیانیه، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) نیز اعلام کرد نیروهای آمریکایی یک نفتکش را که به ادعای واشنگتن در مسیر یکی از بنادر ایران قرار داشت، متوقف کرده‌اند. سنتکام مدعی شد یک فروند بالگرد یا هواگرد آمریکایی با شلیک موشک به موتورخانه این کشتی، آن را از حرکت بازداشته است.

این اقدام در شرایطی صورت گرفت که دونالد ترامپ طی هفته‌های گذشته از احتمال دستیابی به توافق با ایران و کاهش محدودیت‌های دریایی سخن گفته بود. از این رو، اقدام نظامی علیه یک شناور در مسیر بنادر ایران از سوی رسانه‌ها و ناظران به‌عنوان نشانه‌ای از تداوم فشارهای نظامی واشنگتن ارزیابی شد.

تأیید حملات از سوی سنتکام

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا نیز اصل وقوع حملات ایران را تأیید کرد. سنتکام در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای آمریکایی چندین موشک بالستیک و پهپاد ایرانی را رهگیری کرده‌اند.

بر اساس ادعای آمریکا، سه موشک شلیک‌شده به سمت بحرین توسط سامانه‌های پدافندی آمریکا و بحرین منهدم شده و دو موشک دیگر که به سمت کویت شلیک شده بودند، پیش از رسیدن به هدف سقوط کرده‌اند.

با این حال سنتکام در بیانیه دیگری مدعی شد که هیچ‌یک از حملات ایران به اهداف آمریکایی اصابت نکرده است؛ ادعایی متناقض که نشان می‌دهد جنگ روایت‌ها همزمان با درگیری‌های میدانی ادامه دارد.

آژیرهای خطر در بحرین و کویت و امارات

همزمان با انتشار گزارش‌های مربوط به حملات موشکی، وزارت کشور بحرین از فعال شدن آژیرهای هشدار در این کشور خبر داد و از شهروندان خواست آرامش خود را حفظ کرده و به مکان‌های امن مراجعه کنند.

منابع محلی نیز از شنیده شدن صدای انفجار در بخش‌هایی از بحرین خبر دادند. در کویت نیز گزارش‌هایی درباره حمله به پایگاه نظامی «علی السالم» و فعال شدن سامانه‌های دفاع هوایی منتشر شد. برخی منابع  خبری اعلام کردند پایگاه‌های آمریکا، از جمله الظفره، الصفران و المنهاد و بخش نظامی فرودگاه بین‌المللی دبی در امارات متحده عربی هدف حملات هماهنگ و گسترده قرار گرفتند.

رسانه‌های منطقه‌ای همچنین اعلام کردند که فعالیت فرودگاه‌ها و پروازهای تجاری در بحرین، کویت و امارات متحده عربی به‌طور موقت متوقف شده است. گزارش‌هایی نیز از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در عربستان سعودی منتشر شده است.

شنیده شدن صدای چند انفجار در اربیل

منابع خبری گزارش دادند که صدای چند انفجار در اربیل عراق شنیده شده است.

به گزارش شبکه اخبار عراق، منابع محلی از اصابت چند پهپاد انتحاری به مقر گروه‌های تروریستی تجزیه طلب ضدایرانی در استان اربیل عراق خبر می‌دهند. ساعتی بعد گروه تروریستی کومله در بیانیه‌ای اعلام کرد که ساعت ۲۳:۰۰ به وقت محلی روز سه‌شنبه، دو موشک ایرانی به مقر حزب کومله در دره آلانه، واقع در شمال شرقی اربیل، اصابت کرده است.

تنگه هرمز؛ نقطه کانونی بحران

در هفته‌های اخیر تنگه هرمز بار دیگر به مهم‌ترین کانون تنش میان ایران و آمریکا تبدیل شده است. این آبراه راهبردی که بخش مهمی از صادرات انرژی جهان از آن عبور می‌کند، همواره از حساس‌ترین نقاط ژئوپلیتیکی جهان به شمار می‌رود.

سپاه پاسداران در پایان بیانیه خود هشدار داده است که هرگونه اقدام برای برهم زدن امنیت تنگه هرمز با پاسخ سنگین جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد. این هشدار در شرایطی مطرح می‌شود که آمریکا طی ماه‌های گذشته حضور نظامی خود در آب‌های منطقه را افزایش داده و بارها درباره کنترل ترددهای دریایی در خلیج فارس موضع‌گیری کرده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دستور حمله به ضاحیه اعتراف اسرائیل به شکست راهبردی در لبنان است
حریف ایران در جام جهانی گلباران شد
ترامپ ناخواسته بزرگ‌ترین راز تل‌آویو را فاش کرد
آمریکا: در مسیر دستیابی به توافقی جامع بین لبنان و اسرائیل هستیم
اطلاعیه سپاه درباره صدای انفجار در محدوده بهارستان اصفهان
اقتصادنگار | اوضاع شیر تو شیر لبنیات، در طوفان افزایش قیمت‌ها
جزئیات پاسخ سخت ایران به تجاوز آمریکا؛ ناوگان پنجم ارتش آمریکا هدف قرار گرفت
روبیو: هیات همراه ایران در جام جهانی به دقت بررسی می شود!
مذاکرات لبنان و رژیم صهیونیستی در واشنگتن به نتیجه نرسید
هشدار مقام اطلاعاتی اسرائیل درباره خطر تشدید ناخواسته تنش‌ها در خلیج فارس
انفجار خودرو در جایگاه سوخت تهرانپارس+ فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 13 خرداد 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405 + وضعیت استانها
ترافیک سنگین در چالوس و مسیرهای منتهی به تهران/باران در جاده‌های شمال ادامه دارد
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد