×
بین الملل
شناسه خبر : 321186
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/11 ساعت 15:26
چین مجوز اقامت خبرنگار نیویورک‌تایمز را لغو کرد

تنش جدید پکن و واشنگتن؛

چین مجوز اقامت خبرنگار نیویورک‌تایمز را لغو کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد مجوز اقامت خبرنگار نیویورک‌تایمز در این کشور به دلیل نقض مقررات مربوط به فعالیت رسانه‌های خارجی و انجام آنچه «فعالیت‌های خبری فریبکارانه» خوانده شده، لغو شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل : لین جیان در نشست خبری امروز (دوشنبه) با بیان مطلب افزود: این رسانه آمریکایی با در اختیار قرار دادن تریبون به مقامات تایوان برای ترویج دیدگاه‌های جدایی‌طلبانه و همچنین معرفی تایوان به‌عنوان یک کشور، اصل «چین واحد» و سه بیانیه مشترک چین و آمریکا را به‌طور جدی نقض کرده است.

وی افزود: «نیویورک‌تایمز باید به جای پافشاری بر اشتباهات خود، در رویکردش تجدیدنظر کند.»

لین جیان همچنین اظهار داشت که شواهد قطعی نشان می‌دهد این خبرنگار در دوران فعالیت خود در چین، اقدام به فعالیت‌های خبری فریبکارانه کرده و مقررات جمهوری خلق چین درباره فعالیت دفاتر دائمی رسانه‌های خارجی و خبرنگاران خارجی را نقض کرده است.

وی تاکید کرد: «بر همین اساس، چین مطابق قوانین و مقررات مربوطه، مجوز اقامت این خبرنگار را لغو کرده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه، آمریکا را به سیاسی کردن مسائل رسانه‌ای متهم کرد و گفت واشنگتن تحت عنوان «اقدام متقابل»، یک خبرنگار خبرگزاری Xinhua News Agency را که به‌طور قانونی در آمریکا فعالیت می‌کرد، تحت فشار سیاسی قرار داده است.

لین جیان با اشاره به اینکه چین همواره شرایط لازم را برای فعالیت و زندگی خبرنگاران خارجی فراهم کرده است، افزود در سال‌های اخیر تسهیلات ویزایی متعددی برای خبرنگاران آمریکایی متقاضی فعالیت در چین ارائه شده، در حالی که درخواست خبرنگاران چینی برای فعالیت در آمریکا به ندرت مورد موافقت قرار گرفته است.

چین: گفت‌وگوی راهبردی با انگلیس فرصتی برای توسعه همکاری‌های جامع است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به سفر ایوت کوپر وزیر امور خارجه انگلیس به پکن و حضور او در یازدهمین دور گفت‌وگوی راهبردی میان دو کشور، گفت: این گفت‌وگو به عنوان یک سازوکار مهم سطح بالا، بستری حیاتی برای تبادل نظر میان دو کشور فراهم می‌کند.

وی افزود: «در شرایط ناپایداری و پیچیدگی‌های روزافزون بین‌المللی، ارتباط راهبردی میان چین و بریتانیا – که هر دو عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل هستند – اهمیت عملی بیشتری یافته است.»

لین توضیح داد که در جریان این گفت‌وگو، دو طرف به تبادل نظر عمیق در زمینه اجرای توافقات مهم رهبران دو کشور، توسعه همکاری‌های عملی و بررسی مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخته و هدف آن، ارتقای توسعه پایدار و عمیق مشارکت راهبردی جامع چین و بریتانیا و اطمینان از آن است که منافع همکاری بهتر به نفع دو کشور و جهان به کار گرفته شود.

این گفت‌وگو همچنین فرصتی برای هماهنگی‌های بیشتر در حوزه‌های اقتصادی، فناوری، محیط‌زیست و امنیت منطقه‌ای به شمار می‌رود و نشان‌دهنده تمایل هر دو کشور به تعمیق شراکت راهبردی خود در سطح جهانی است.

چین: جامعه جهانی باید در برابر احیای «نظامی‌گری نوین» در ژاپن هوشیار باشد

لین جیان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات شینجیرو کویزومی (Shinjiro Koizumi) وزیر دفاع ژاپن در نشست امنیتی شانگری‌لا سنگاپور، گفت : اظهارات مقام ژاپنی فاقد مبنای واقعی بوده و در برابر واقعیت‌های تاریخی، حقوقی و آماری، «ضعیف و بی‌اثر» است و نمی‌تواند اعتماد کشورهای آسیایی و جامعه بین‌المللی را جلب کند.

وی افزود: نظامی‌گری ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم جنایت‌های گسترده‌ای مرتکب شد و رنج‌های عمیقی را بر کشورهای آسیایی و متحدان تحمیل کرد.

لین جیان با اشاره به «اعلامیه قاهره» و «اعلامیه پوتسدام»، اظهار داشت: این اسناد بین‌المللی به صراحت بر خلع سلاح کامل ژاپن و جلوگیری از احیای توان نظامی این کشور تاکید کرده‌اند.

به گفته وی، قانون اساسی ژاپن نیز محدودیت‌های سختگیرانه‌ای بر استفاده از نیروی نظامی و حق جنگ اعمال کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین، افزود: بودجه دفاعی ژاپن اکنون از ۶۲ میلیارد دلار آمریکا فراتر رفته و برای چهاردهمین سال متوالی به رکوردی جدید پس از جنگ جهانی دوم رسیده است.

وی مدعی شد که سرانه هزینه‌های نظامی ژاپن سه برابر چین است و سهم بودجه دفاعی از تولید ناخالص داخلی این کشور به ۲ درصد رسیده و حتی بحث افزایش آن به ۳.۵ درصد نیز مطرح شده است.

لین همچنین گفت: دولت کنونی ژاپن استقرار موشک‌های تهاجمی میان‌برد و دوربرد را تسریع کرده، محدودیت‌های صادرات تسلیحات را کاهش داده و در تلاش برای اصلاح قانون اساسی و اسناد امنیتی خود است؛ اقداماتی که از نگاه پکن، عبور از محدودیت‌های حقوقی داخلی و بین‌المللی و به چالش کشیدن نظم پس از جنگ جهانی دوم محسوب می‌شود.

وی با اشاره به هشتادمین سالگرد آغاز «دادگاه توکیو» تصریح کرد این دادگاه جنایت‌های نظامی‌گری ژاپن را به رسمیت شناخت و مبنای حقوقی نظم بین‌المللی پس از جنگ را شکل داد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در پایان هشدار داد که برخی کارشناسان و پژوهشگران بین‌المللی شباهت‌هایی میان رویکردهای اخیر ژاپن و روندی که در گذشته به ظهور نظامی‌گری و آغاز جنگ منجر شد، مشاهده می‌کنند و از این رو جامعه جهانی باید برای جلوگیری از شکل‌گیری و گسترش «نظامی‌گری نوین» در ژاپن هوشیار بماند.


نظرات

آخرین اخبار
تمهیدات ویژه مترو و اتوبوسرانی برای مراسم بزرگداشت «رهبر شهید»
هشدار هواشناسی تهران؛ خودداری از تردد غیر ضروری در فضای باز
ادعاهای ضدایرانی اروپا درباره تنگه هرمز
انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست‌های ترامپ
توضیحات بانک مرکزی درباره فرآیند واردات
پوتین: پیروزی در انتظار روسیه است
دعوت از قهرمانان 2010 برای حمایت از اسپانیا
ایران دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک در ماه ژوئن شد
قطر حملات به اردن، بحرین و کویت را محکوم کرد
تسهیلات ویژه گمرک برای ترخیص کالا ابلاغ شد
مهرداد محمدی با فولاد خوزستان قرارداد بست
خونخواهی؛ چند پیشنهاد برای یک خواست ملی
انصارالله: پاسخ حمله عربستان به صنعا کوبنده است
هشدار سپاه به آمریکا درباره تنگه هرمز
وزیر خارجه فرانسه: هیچ‌کس از بازگشت جنگ میان ایران و آمریکا سود نمی‌برد
یاوه گویی جدید ترامپ: تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم
محکومیت عباس عبدی و روزنامه اعتماد در دادگاه مطبوعات
اتحادیه اروپا دسترسی کودکان به اینستاگرام را محدود می‌کند
آغاز اجرای پروژه مدیریت پسماندهای دریایی در سواحل خزر
یمن: عربستان آغازگر جنگ است؛ سعودی مسئولیت حمله به فرودگاه صنعا را بپذیرد
حمله به نفتکش در باب‌المندب؛ آیا این گذرگاه راهبردی بسته شد؟
وزیر جنگ جنایتکار اسرائیل مدعی شد: ده‌ها روستای مرزی جنوب لبنان را با خاک یکسان کردیم
96 درصد واحدهای آسیب‌دیده جنگ رمضان بازسازی شد
افزایش جزئی قیمت طلا در بازار تهران
پیروزی قاطع والیبال نشسته ایران مقابل ژاپن در قهرمانی جهان
آزمون وکالت آبان امسال برگزار می‌شود
پزشکیان: نباید هیچ خللی در دسترسی مردم به داروهای اساسی و حیاتی ایجاد شود
نوراینفو | راز مصرف صحیح قهوه؛ چرا 90 درصد افراد آن را اشتباه می‌نوشند؟
پیامک جنجالی بین دو نیمه؛ علت تعویض ارلینگ هالند مشخص شد
آخرین وضعیت اختلال بانکی؛ خدمات بانک ملی از سر گرفته شد
راز آمادگی خیره‌کننده لیونل مسی در 39 سالگی؛ رژیم غذایی مسی چیست؟
کشتی‌گیر سابق در دام پلیس؛ جزئیات قتل مرگبار در قمارخانه خاورشهر
نوراینفو| حمله گرمایی یا خستگی گرمایی؟ این علائم را نادیده نگیرید!
واکنش قرارگاه خاتم به تحرکات آمریکا در تنگه هرمز
وزیر آموزش و پرورش: هیچ مدرسه‌ای مجاز به افزایش سلیقه‌ای شهریه نیست
نورنما | سیدی که تا آخر بر آنچه که حق بود ایستاد
آغاز مرحله چهارم ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 3 استان
قتل پدر با کارد آشپزخانه؛ جزئیات تازه از جنایت نیمه‌شب در مشهد
پیش بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 23 تیر 1405
اروپا از هرمز چه می‌خواهد که نمی‌گوید؟
آمار رسمی شهدا و زخمی های حملات آمریکا به ایران از 6 تا 22 تیرماه
پیگیری اتاق تهران نتیجه داد؛ رئیس‌جمهور ورود کرد
زمان صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان فولاد اعلام شد
فاجعه گرمای مرگبار در اروپا چه میزان کشته برجای گذاشت؟
سفارت ایران در لندن: آمریکا امنیت تنگه هرمز را به خطر انداخته است
نساجی برای رضایت‌نامه «دانیال ایری» رقم سنگینی تعیین کرد
احتمال خروج آذربایجان از شورای اروپا؛ موضع جدید باکو اعلام شد
قیمت نقره امروز دوشنبه 22 تیر 1405+ جدول
حادثه امنیتی برای یک نفتکش در جنوب عدن
آیا پرداخت حقوق بازنشستگان با مشکل مواجه شده است؟ تأمین اجتماعی پاسخ داد