×
بین الملل
شناسه خبر : 320857
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/09 ساعت 23:20
مشاور سابق اوباما: بی‌اعتمادی ایران ریشه در تجربه شکست‌خورده معامله با ترامپ است

مشاور سابق اوباما: بی‌اعتمادی ایران ریشه در تجربه شکست‌خورده معامله با ترامپ است

«ولی نصر» تحلیلگر مسائل بین‌الملل و مشاور پیشین در دولت «باراک اوباما» استدلال کرد: «بی‌اعتمادی ایران ریشه در تجربه شکست‌خورده معامله با ترامپ و همچنین این برداشت دارد که آمریکا می‌خواهد از مسیر دیپلماسی، ابزارهای بازدارندگی تهران را تضعیف کند؛ بنابراین تنگه هرمز، پرونده هسته‌ای و تحمیل هزینه به آمریکا، به سه محور اصلی محاسبات ایران تبدیل شده‌اند.»

نورنیوز-گروه بین الملل: مشاور پیشین رئیس‌جمهور اسبق آمریکا ضمن زیر سوال بردن ادعاهای پوشالی «دونالد ترامپ» درباره جنگ علیه ایران، گفت که ایران با توجه به تجربه‌های پیشین در مذاکرات با آمریکا، به رئیس‌جمهور این کشور بی‌اعتماد است.

 «ولی نصر» تحلیلگر مسائل بین‌الملل و مشاور پیشین در دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در مقاله‌ای برای روزنامه «فایننشال تایمز» نوشت: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا امیدوار است که توافق به‌زودی به جنگ علیه ایران پایان دهد و تنگه هرمز را باز کند اما تعداد فزاینده‌ای از سیاستمداران و کارشناسان آمریکایی هرگونه توافقی را که میلیاردها دلار به ایران و در عین حال کنترل تنگه و برنامه هسته‌ای را در اختیار آن قرار می‌دهد، محکوم کرده‌اند.»

ولی نصر در ادامه با اشاره به اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: «در همین حال، ایران عجله‌ای برای پذیرش این پیشنهاد ندارد و به هر حال، ایران تجربه بدی از معامله با ترامپ داشته است، کسی که توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را لغو کرد و در طول مذاکرات دو بار به ایران حمله کرده است.»

این استاد دانشگاه جانز هاپکینز استدلال کرد: «بی‌اعتمادی ایران ریشه در تجربه شکست‌خورده معامله با ترامپ و همچنین این برداشت دارد که آمریکا می‌خواهد از مسیر دیپلماسی، ابزارهای بازدارندگی تهران را تضعیف کند؛ بنابراین تنگه هرمز، پرونده هسته‌ای و تحمیل هزینه به آمریکا، به سه محور اصلی محاسبات ایران تبدیل شده‌اند.»

به گزارش ایسنا، در نتیجه آتش‌افروزی آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه با تکرار حملات غیرقانونی علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران از ۹ اسفند ۱۴۰۴، مقامات جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند کلیه تردد کشتی‌ها از این آبراه مهم بین‌المللی که در مجاورت آب‌های سرزمینی و خط ساحلی قلمرو ایران واقع شده است، باید با هماهنگی ایران انجام شود و کشتی‌های مرتبط با آمریکا و رژیم صهیونیستی و متحدان آن‌ها اجازه عبور نخواهند داشت.

ولی نصر با اشاره به قدرت جمهوری اسلامی ایران در تنگه هرمز و ناتوان سازی تحریم‌های آمریکایی گفت: «ایران ممکن است با باز کردن تنگه هرمز موافقت کند اما کنترل آن را رها نخواهد کرد. ایران اکنون متقاعد شده که توانایی‌اش برای بستن این گلوگاه، یک عامل بازدارنده اصلی است، به خصوص اگر نیروهای انصارالله یمن در یک درگیری آینده به ایران بپیوندند و تجارت از طریق دریای سرخ را نیز تحت فشار قرار دهند. علاوه بر این، کنترل تنگه به ​​ایران اجازه می‌دهد تا از ترافیک دریایی تجاری عوارض دریافت کند. این درآمد، تسکین اقتصادی مطلوبی خواهد بود اما کشورهای جهان را نیز مجبور می‌کند تا با پرداخت عوارض به ایران، تحریم‌های ثانویه ایالات متحده را به چالش بکشند.»

این تحلیلگر سیاسی در پایان ضمن زیر سوال بردن ادعاهای دونالد ترامپ عنوان کرد: «ممکن است ایالات متحده و ایران برای پایان دادن به این دور از جنگ توافق کنند. این خبر خوبی برای اقتصاد جهان خواهد بود، اما نباید حواسمان به ادعاهای ترامپ مبنی بر پیروزی و طلوع عصری جدید در خاورمیانه پرت شود! دستیابی به یک توافق بزرگ‌تر و پایدار برای رسیدگی به آینده تنگه هرمز و برنامه هسته‌ای ایران بسیار دشوارتر خواهد بود.»

آمریکا و رژیم صهیونیستی ۹ اسفند سال گذشته در حالی‌که گفت‌وگوهای غیرمستقیم با طرف آمریکایی در جریان بود، تجاوز علیه ایران را آغاز کردند و ایران نیز در پاسخ به تجاوز علیه خاک کشور و دفاع از خود، عملیات وعده صادق ۴ را با هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکایی در منطقه و اهدافی مشخص در سرزمین‌های اشغالی انجام داد.


نظرات

آخرین اخبار
چگونه در شرایط بحران تغذیه سالم داشته باشیم؟
بن گویر : باید ضاحیه جنوبی بیروت را با خاک یکسان کنیم!
انفجار در بوستون آمریکا /علت یا خسارات احتمالی در هاله ای از ابهام
دستور پزشکیان به دولت و دانشگاه ها برای مدیریت و حل بحران آب
مشاور سابق اوباما: بی‌اعتمادی ایران ریشه در تجربه شکست‌خورده معامله با ترامپ است
دومین قهرمانی متوالی پاری‌سن‌ژرمن؛ آرسنال در حسرت اولین جام اروپا ماند
گزارش نیویورک تایمز از روابط پرتنش ترامپ و ونس
بیانیه سفارت ایران در پاسخ به اتهامات سازمان اطلاعات و امنیت دانمارک
زمان انتشار فهرست نهایی تیم ملی اعلام شد/قلعه نویی: انتخاب 26 نفر سخت است
اف-15 آمریکا دچار سانحه شد
نواف سلام: از طرف تمام لبنانی ها با اسرائیل مذاکره کردیم!
پزشکیان برای مدیریت انرژی کت از تن درآورد
طوفان گردوغبار در راه مشهد
خبر خوب از اصفهان؛ زاینده رود فردا جاری می شود
تاج: نگاه ما به تیم فوتبال امید برای جام جهانی 2030 است
نگاه ایران به محور مقاومت ناتوی ایران است
جهش قیمت گواهی اسقاط/ سقف ارزش چقدر شد؟
توقف یک کشتی تجاری به سمت بنادر ایران از سوی آمریکا
پکن تهدید به تلافی کرد/ تنش تجاری چین و اروپا بالا گرفت
مرکز پشتیبانی پهپادی در وزارت دفاع به‌زودی راه‌اندازی می‌شود
مدیریت تنگه هرمز توسط نیروهای مسلح با اقتدار کامل اعمال می شود
«سرایا السلام» از ساختار سیاسی جریان صدر جدا می‌شود
جزئیات جدید از تلفات نیروهای آمریکایی در حمله انتقامی ایران
هگست چه پیامی را آشکارا گفت و چه چیزی را نگفت؟
حمله پهپادی اسرائیل به لبنان؛ 2 نظامی زخمی شدند
بازار طلا و ارز در رکود؛ عرضه از تقاضا پیشی گرفت
آغاز تخلیه نخستین محموله خودروهای ترانزیتی
معاون دفتر پزشکیان: رفتارهای کودکانه چند عنصر اشتباهی را نباید جدی گرفت
طلایی‌پوشان اصفهان بهترین تیم ایرانی قاره کهن شدند
نورنما | وضعیت خوب بخشی از دریاچه ارومیه
گزارش تصویری | اعتراضات در مقابل مرکز نگهداری مهاجران بازداشت شده در آمریکا
شکست جدید ترامپ در دادگاه/ حکم حذف نام او از مرکز کندی
رشد 47 درصدی مبادلات در میانه‌ تنش‌های نظامی
فرصت تازه برای مالکان خودروهای ورود موقت
هشدار نارنجی هواشناسی فعال شد؛ این 6 استان مراقب باشید
قهرمانی ایران در کشتی فرنگی نوجوانان آسیا؛6 طلا کار را تمام کرد/تبریک پزشکیان و قالیباف
نویسنده و کارگردان باسابقه تئاتر درگذشت
چند درصد از پول بلیت پروازهای لغو شده به مسافران بازگردانده شد؟
جزئیات سفر هیات امنیتی عراق و اقلیم کردستان به تهران
آخرین موضع آموزش‌وپرورش درباره تأثیر قطعی معدل در کنکور
چرا بیت‌کوین از جمع 10 دارایی برتر جهان خارج شد؟
اعتراف هاآرتص: بازگشت به برجام یک رؤیا است
ولید جنبلاط: خلع سلاح اجباری حزب‌الله، باعث جنگ داخلی در لبنان می شود
شوی تبلیغاتی ترامپ با چاشنی تحریف توافق/ تحریم‌های جدید آمریکاهمزمان باادامه محاصره دریایی
اموال 74 نفر به اتهام همکاری با دشمن در گلستان ضبط شد
روسیه با ارمنستان سر سنگین شد! فراخواندن سفیر از ایروان
نوشیدنی‌های ممنوعه در گرما؛ چای پررنگ، قهوه و نوشابه کم‌آبی را تشدید می‌کنند
هشدار عمان درباره مشاهده «شیء مشکوک» در مسیر ترانزیت
دیپلماسی تعلیق؛ سلاح خیالی ترامپ برای فرسایش اراده ایران
فیدان: توافق ایران و آمریکا از هر زمانی نزدیک‌تر است