×
بین الملل
شناسه خبر : 320805
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/09 ساعت 16:11
فیدان: توافق ایران و آمریکا از هر زمانی نزدیک‌تر است

فیدان: توافق ایران و آمریکا از هر زمانی نزدیک‌تر است

وزیر خارجه ترکیه با اعلام حمایت آنکارا از تلاش‌های میانجی‌گرانه پاکستان میان ایران و آمریکا، گفت دو طرف خواهان دستیابی به نتیجه‌ای مثبت هستند و توافق میان تهران و واشنگتن «از هر زمان دیگری نزدیک‌تر» شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد آنکارا در کنار برخی کشورهای منطقه از جمله قطر، از تلاش‌های پاکستان برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

فیدان درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت: «هر دو طرف می‌خواهند به یک نتیجه مثبت برسند. توافق از هر زمان دیگری نزدیک‌تر است.»
وی با اشاره به برقراری آتش‌بس میان ایران، آمریکا و رژیم صهیونیستی افزود گفت‌وگوها در حال حاضر بر موضوع تنگه هرمز متمرکز شده است؛ آبراهی راهبردی برای تجارت نفت که از اواخر فوریه با اختلال مواجه شده است.
وزیر خارجه ترکیه اظهار داشت طرف‌ها بر سر یک چارچوب کلی توافق کرده‌اند که بر اساس آن، در صورت دستیابی به توافق نهایی برای بازگشایی تنگه هرمز، مذاکرات درباره پرونده هسته‌ای آغاز خواهد شد.
فیدان تأکید کرد انسداد عملی تنگه هرمز فشار زیادی بر ایران و آمریکا وارد کرده و پیامدهای بین‌المللی گسترده‌ای نیز به همراه داشته است.

وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که بازگشایی تنگه هرمز، برای ترکیه از برنامه هسته‌ای ایران، در اولویت بالاتری قرار دارد.

او گفت: «تأثیرات بین‌المللی این وضعیت، از جمله بر امنیت انرژی، امنیت غذایی و افزایش قیمت‌ها، بسیار گسترده است. این موضوع اکنون به مسئله‌ای تبدیل شده که بر پرونده‌های هسته‌ای اولویت یافته است.»

وزیر خارجه ترکیه همچنین ابراز عقیده کرد که اگر ایران و آمریکا بر سر پایان دادن به درگیری‌ها به توافق برسند، گفت‌وگوها درباره طرح صلح برای نوار غزه نیز می‌تواند با سرعت بیشتری پیش برود.
فیدان در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی گفت دو طرف از سال ۱۹۴۹ روابط دیپلماتیک داشته‌اند و پیش از جنگ غزه، حجم تجارت میان آنها به ۱۰ میلیارد دلار رسیده بود.
وی افزود ترکیه هنگام توقف مبادلات تجاری با رژیم صهیونیستی به‌صراحت اعلام کرده است که این رژیم باید کشتار فلسطینیان را متوقف کند و مانع دسترسی ساکنان غزه به نیازهای اولیه از جمله غذا، سرپناه، دارو و آب نشود.
وزیر خارجه ترکیه تصریح کرد: «اگر این شرایط محقق شود، می‌توانیم به زندگی عادی بازگردیم. ما خواهان تحقق راه‌حل دو دولتی هستیم.»

فیدان همچنین اظهارات برخی سیاستمداران صهیونیست درباره ترکیه را رد کرد و گفت که رژیم صهیونیستی برای پیشبرد اهداف منطقه‌ای خود همواره به یک دشمن نیاز دارد.
وی با اشاره به اشغالگری رژیم صهیونیستی در غزه، کرانه باختری، سوریه و لبنان گفت جامعه بین‌المللی باید مانع از بی‌ثبات‌تر شدن نظم منطقه‌ای و جهانی توسط اسرائیل شود.
وزیر خارجه ترکیه در ادامه از طرح ایجاد یک «سکوی منطقه‌ای همکاری» سخن گفت و تأکید کرد کشورهای منطقه باید به تمامیت ارضی، حاکمیت و امنیت یکدیگر متعهد باشند.
او این وضعیت را «فرصتی طلایی» برای همکاری کشورهای منطقه دانست و گفت پاکستان، ترکیه، عربستان سعودی، مصر و کشورهای حوزه خلیج فارس می‌توانند بخشی از چنین سازوکاری باشند و «وقتی شرایط عادی شود، شاید ایران نیز به آن بپیوندد»
فیدان همچنین گفت رژیم صهیونیستی نیز در صورت به رسمیت شناختن کشور فلسطین بر مبنای مرزهای ۱۹۶۷ می‌تواند در آینده بخشی از این چارچوب منطقه‌ای باشد.


نظرات

آخرین اخبار
انفجار مهیب در سلیمانیه عراق؛ منابع محلی از یک حادثه امنیتی خبر دادند
سخنگوی ارتش: اگر جنگ ادامه پیدا کند، عملیات‌ها را با قدرت بیشتری ادامه می‌دهیم
سخنگوی سپاه: بازگشت اسرائیل به جنگ، بهای سنگینی برای تل‌آویو خواهد داشت
ادعای جدید سنتکام علیه ایران؛ محاصره دریایی همچنان برقرار است
زلنسکی پای ایران را به جنگ اوکراین کشاند؛ ادعای تازه درباره همکاری با روسیه
محور گفت‌وگوهای عراقچی و کالاس چه بود؟
حرف‌های احساسی عمو قناد؛ دلم برای بچه‌ها تنگ شده است
حمله پهپادی به منزل وزیر تندرو صهیونیستی
نورویدئو | عقب نشینی یا بن بست ؛ چرا ترامپ تهدید نظامی را کنار گذاشت؟
زمان پایان جنگ اوکراین و بازگشت به مذاکرات فرا رسیده است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس؛ حملات به غزه ادامه دارد
ویرانه‌سازی پایگاه‌های متخاصم
بقائی: حمله تروریستی به نیروهای امنیتی پاکستان را به شدت محکوم می‌کنیم
طلسم 54 ساله هاکی ایران شکست؛ صعود تاریخی به جام جهانی
کاظمی: تخلف جدی در امتحانات نداشتیم
ایران حمله اوکراین به کشتی تجاری در دریای خزر را به شدت محکوم کرد
ریاکاری به سبک کویتی!
استوری سفارت آلمان در رد شایعات رسانه‌های معاند
هشدار قاآنی به عربستان درباره ادامه محاصره یمن
تلفات آمریکایی‌ها پس از نقض تفاهمنامه
قلعه‌نویی ماندنی است یا نه؟
سپاه فهرست خسارت‌های حملات ایران به آمریکا را منتشر کرد
گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره تحولات منطقه
شماره پیراهن یاغی پرسپولیس مشخص شد
حمله روسیه به زیرساختهای بندری اوکراین
ایران و ارمنستان به‌دنبال اتصال برق تا روسیه
حماس: کرانه باختری تسلیم نخواهد شد
جنگ مهارتی 140 جوان ایرانی در شانگهای
گزارش تصویری | آغاز پیاده روی اربعین از مناطق جنوبی عراق
ضرب‌الاجل جنجالی سرمربی استقلال؛ این بازیکنان باید هرچه زودتر تصمیم بگیرند
آماده‌باش اربعینی خوزستان؛ اسکان 50 هزار زائر در شب
آغاز جابه‌جایی ریلی زائران اربعین
حمله به نفتکش سعودی در دریای سرخ
افزایش 25 درصدی تردد زائران اربعین از مرز خسروی
استراتژی ایران در حمله به پایگاههای آمریکا
نورنما | وعده ای که باید با صدای ناصر طهماسب شنید !
درخشش دختران فوتبالیست ایران در کافا
عربستان با محاسبات اشتباه خود را وارد تقابل کرد
مذاکرات حساس استقلال با چشمی و رضاییان
سیاست‌های نتانیاهو امنیت تل‌آویو را تهدید می‌کند
پیرلو در آستانه نیمکت ایتالیا
سقوط هواپیما در منطقه مسکونی آلمان
کابوس‌های مرگبار در قالب یک جنگ فرسایشی
مرز مهران در آستانه اربعین؛ تردد زائران از 500 هزار نفر گذشت
رسوایی جاسوسی در قلب فرماندهی ناتو
هشدار نفتی ترامپ به اوکراین
جنگ چقدر به واحدهای صنفی و خدماتی خسارت وارد کرد؟
قطر خواستار پایبندی تهران و واشنگتن به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد شد
رئیس‌جمهور عراق: امنیت منطقه بدون ثبات عراق امکان‌پذیر نیست
هشدار درباره از دست رفتن سالانه هزاران عضو پیوندی