×
اجتماعی
شناسه خبر : 320742
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/09 ساعت 12:36
گرانی مصالح مدرسه‌سازی را دشوار کرد

گرانی مصالح مدرسه‌سازی را دشوار کرد

مدیر آموزش و پرورش کاشمر می‌گوید گرانی مصالح و تجهیزات، مشارکت خیرین در مدرسه‌سازی را سخت‌تر کرده و با 5 میلیارد تومان تنها امکان پیشبرد نصف یک مدرسه شش کلاسه فراهم است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علیرضا رئوفی مدیر آموزش و پرورش کاشمر با اشاره به قدمت مجموعه آموزش و پرورش کاشمر که به سال ۱۲۹۸ بازمی‌گردد، افزود: با توجه به این پیشینه، نیاز داریم مدارس جدیدتر در این شهرستان ساخته شود و این نهضت مدرسه‌سازی همچنان پرقدرت ادامه پیدا کند.

وی تأکید کرد: برای ادامه این روند باید به سمت جذب خیران بیشتر در قالب پروژه‌های جدید حرکت کنیم و از ظرفیت هم‌افزایی خیرین برای استارت زدن پروژه‌های تازه استفاده شود.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر در خصوص نرم کلاس‌ها در این شهرستان بیان کرد: میانگین دانش‌آموزان در مقاطع تحصیلی ۲۴.۵۶ نفر است؛ یعنی در مجموع، میانگین کلاس‌ها به ۲۵ نفر هم نمی‌رسد.

وی بیان کرد: در حوزه مدارس غیردولتی نیز حدود ۱۵ درصد از مجموعه دانش‌آموزان شهرستان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند و این مدارس در مجموع شامل حدود ۷۰۰ کلاس درس هستند. همچنین حدود ۶۵۰ نفر پرسنل به‌ صورت مستقیم و غیرمستقیم در این مجموعه فعالیت دارند.

رئوفی در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه‌های مختلف آموزشی، پرورشی و عمرانی شهرستان، گفت: در حوزه نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، اقدامات ارزشمندی در سال گذشته انجام شده است.

 وی افزود: در حال حاضر ۳۰ پروژه با درصدهای پیشرفت فیزیکی از ۱۰ تا ۹۵ درصد در دست اجرا داریم که از این تعداد، ۷ پروژه با اعتبار دولتی و با هدف تخریب و بازسازی بوده و ۲۳ پروژه نیز با مشارکت اولیه خیرین آغاز شده است.

افتتاح ۴۹ کلاس درس تا مهرماه

رئوفی همچنین درباره افتتاح مدارس و توسعه فضاهای آموزشی بیان کرد: از ابتدای سال تحصیلی گذشته تاکنون ۱۹ کلاس درس در سه مدرسه افتتاح شده و تا مهرماه سال آینده نیز ۴۹ کلاس درس آماده افتتاح داریم. همه این واحدهای آموزشی، مدارس خیری هستند که تعهد خیر به اتمام رسیده و دولت ورود کرده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۱۴ میلیارد تومان جذب اعتبار داشتیم، بر ضرورت تمهیدات لازم برای سال تحصیلی تأکید کرد و افزود: تمامی تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا فعالیت‌ها به شکلی پیش برود که سال تحصیلی مناسبی داشته باشیم.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر ادامه داد: در مقطع متوسطه، یکی از اهداف اصلی، بالا بردن راندمان تحصیلی دانش‌آموزان و موفقیت در کنکور اما در حوزه معاونت پرورشی، هدف اصلی، ارتقاء سطح کیفی و کمی اقامه نماز در مدارس است.

وی به اهمیت دوره پیش‌دبستانی اشاره کرد و افزود: این دوره، یکی از مهم‌ترین مراحل است که در سنوات گذشته به مجموعه آموزش و پرورش اضافه شده و پیگیری و رصد امورات مربوط به نوآموزان، اهمیت بالایی دارد.

رئوفی همچنین با اشاره به وضعیت آموزش در شهرستان کاشمر اظهار کرد: از مجموع ۱۰ هزار و ۲۷۹ واحد آموزشی در خراسان، ۲۱۳ واحد در شهر کاشمر واقع شده است. این واحدها شامل ۱۰۰ واحد ابتدایی، ۵۳ واحد متوسطه اول، ۲۱ واحد متوسطه دوم، ۱۵ واحد فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، ۶ واحد استثنایی و ۱۸ واحد آموزش بزرگسالان هستند.

وی بیان کرد: در حوزه جمعیتی، جمعاً ۳۶ هزار و ۴۲ دانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل هستند که بیشترین جمعیت مربوط به دوره ابتدایی است، به طوری که در حدود ۱۹ هزار و ۹۳۹ دانش‌آموز در این مقطع ثبت شده است.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر افزود: تقریباً ۵۰ درصد دانش آموزان دختران و ۵۰ درصد پسران هستند و از نظر محل سکونت نیز همین نسبت مربوط به مناطق روستایی و شهری است.

رئوفی درباره وضعیت حضور دانش‌آموزان در بستر فضای شاد توضیح داد: میزان دسترسی در مناطق روستایی، به‌ ویژه روستاهای دورتر ممکن است با خطا همراه باشد، اما برای حل این مشکل از مسیر چاپ درس‌نامه و سپس برگزاری کلاس‌های رفع اشکال تا حدودی اقدام کرده‌ایم.

وی افزود: در روستاهایی که بزرگ‌تر هستند و ظرفیت شبکه‌های دیجیتال وجود دارد، دسترسی والدین بیشتر است و تقریباً اکثر کلاس‌ها در همان بستر فضای مجازی برگزار می‌شود.

ظرفیت هنرستان خلیل‌آباد برای کشاورزی

مدیر آموزش و پرورش کاشمر با اشاره به ظرفیت‌های آموزشی این شهرستان، از تمرکز بر رشته‌های صنعتی و گرافیک در هنرستان‌ها خبر داد و اعلام کرد: دانش‌آموزان علاقه‌مند به رشته کشاورزی می‌توانند از امکانات هنرستان مجهز خلیل‌آباد استفاده کنند.

وی در خصوص رشته کشاورزی توضیح داد: هم‌اکنون در هنرستان‌های کاشمر رشته‌هایی نظیر فرآوری گیاهان دارویی ارائه می‌شود اما پس از بررسی‌های انجام شده در حوزه هنرستان کشاورزی تخصصی برای دانش‌آموزان پسر، با توجه به وجود هنرستانی مجهز و دارای امکانات در شهرستان خلیل‌آباد دانش‌آموزان کاشمری می‌توانند در صورت فراهم بودن شرایط، از ظرفیت خالی آن هنرستان بهره‌مند شوند؛ به همین دلیل، فعلاً در کاشمر برنامه مستقلی برای تأسیس هنرستان کشاورزی نداریم.

رئوفی افزود: در کنار رشته‌های صنعتی مانند تأسیسات، برق، مکانیک خودرو و تعمیر موبایل که از بازار کار مناسبی برخوردارند، برای رشته‌های مرتبط با گرافیک نیز در سه هنرستان کاشمر برنامه‌ریزی صورت گرفته و این حوزه‌ها در دستور کار قرار دارند.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر با تأکید بر نقش هنرستان‌ها در تأمین اشتغال دانش‌آموزان پس از دوره متوسطه، اظهار کرد: اتفاقات خوبی در مجموعه هنرستان‌ها رخ داده که به ویژه برای دانش‌آموزانی که قصد ورود به بازار کار را دارند، بسیار کمک‌ کننده است.

وی همچنین به پیگیری‌های صورت گرفته برای تجهیز هنرستان‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به تغییرات سالانه فناوری‌های جدید در کتاب‌های درسی و استانداردها، تلاش زیادی برای به‌ روزرسانی تجهیزات انجام شده است.

مدیر آموزش و پرورش کاشمر همچنین به وضعیت سرانه دانش‌آموزی اشاره و بیان کرد: سرانه دانش‌آموزی در همین سال تحصیلی در سه نوبت واریز شده است، اما این مبالغ ارقام قابل توجهی نیستند و نمی‌توان آن‌ها را گره‌گشا دانست.

وی در پایان، ضمن تأکید بر اهمیت حمایت‌ها، خاطرنشان کرد: با این حال، خانواده‌ها و خیرین که در کنار مجموعه آموزش و پرورش حضور دارند، کمک‌های ارزشمندی به ما ارائه می‌دهند و نقش مهمی ایفا می‌کنند.


اخبار مرتبط
2200 طرح مدرسه‌سازی در راه است؛ هزاران کلاس آماده می‌شود
چهارشنبه 1405/05/21 ساعت 18:15
2200 طرح مدرسه‌سازی در راه است؛ هزاران کلاس آماده می‌شود
2200 طرح ساخت و بهسازی مدارس در قالب 11 تا 12 هزار کلاس درس برای بهره‌برداری همزمان با آغاز سال تحصیلی برنامه‌ریزی شده و 55 هزار کلاس نیز تاکنون بهسازی شده است.
خبر وزیر آموزش و پرورش از مشارکت 2 میلیونی مردم در ساخت مدرسه
یکشنبه 1405/03/24 ساعت 20:34
خبر وزیر آموزش و پرورش از مشارکت 2 میلیونی مردم در ساخت مدرسه
وزیر آموزش و پرورش با اعلام جزئیات یک طرح حمایتی گفت در این برنامه، حدود دو میلیون نفر مشارکت داشته و در مجموع 130 میلیارد تومان کمک مردمی جمع‌آوری شده است.
3100 میلیارد تومان برای احداث و بهسازی مدارس تهران تخصیص یافت
چهارشنبه 1405/03/13 ساعت 12:25
3100 میلیارد تومان برای احداث و بهسازی مدارس تهران تخصیص یافت
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران از تخصیص 3100 میلیارد تومان اعتبار برای احداث، توسعه و بهسازی مدارس استان خبر داد و بر حمایت از مقاوم‌سازی فضاهای آموزشی تأکید کرد.
پزشکیان: مردم را برای مدرسه سازی به میدان بیاوریم/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌ها+فیلم
پنج‌شنبه 1404/07/10 ساعت 08:30
پزشکیان: مردم را برای مدرسه سازی به میدان بیاوریم/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌ها+فیلم
رئیس جمهور با بیان این که مردم را برای مدرسه‌سازی به میدان بیاوریم گفت: اگر مردم به میدان بیایند هر کاری دلمان بخواهد می‌توانیم انجام دهیم نباید اجازه دهیم فرزندان ما در جای نامناسب قرار بگیرد، در این صورت است که راه پیدا می‌کنیم.
نظرات

آخرین اخبار
احتمال درمان سرطان سینه بدون شیمی‌درمانی
طراحی لیبل بدون فتوشاپ؛ بهترین سایت‌های رایگان را بشناسید
چگونه به فرزندان «خودمراقبتی» و مهارت «نه گفتن» را آموزش دهیم؟
نشانه‌های پیش از بلوغ، پیش‌بینی کننده درد قاعدگی
دورکاری مادران؛ حمایت واقعی یا قانون روی کاغذ؟
کیفیت رژیم غذایی یا کاهش کالری؛ کدام برای لاغری اهمیت بیشتری دارد
هشدار وزارت بهداشت؛ کرونا دوباره صعودی شد
تسلط نیروهای مسلح یمن بر مناطق راهبردی جدید در تعز
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی