×
سیاسی
شناسه خبر : 320548
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/08 ساعت 12:57
حاکمیت ایران بر تنگه هرمز بلامنازع است

یک استاد دانشگاه عنوان کرد:

حاکمیت ایران بر تنگه هرمز بلامنازع است

یک استاد علوم سیاسی با تأکید بر حاکمیت قطعی ایران بر تنگه هرمز، زیاده‌خواهی‌های آمریکا را تجاوزگرانه خواند و انسجام ملی را مهم‌ترین پاسخ به فشارهای خارجی دانست.

نورنیوز-گروه سیاسی : در پی تشدید تنش‌ها و تداوم ادبیات تهاجمی دونالد ترامپ، رئیس جمهور متخاصم آمریکا علیه تمامیت ارضی ایران در شرایط حساس پس از تجاوزات اخیر، سید مرتضی علوی، تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل و مدرس دانشگاه ابعاد حقوقی و راهبردی اقتدار ایران در خلیج فارس و ضرورت همبستگی ملی بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری را تبیین کرد.
  

 حق حاکمیت ایران بر تنگه هرمز؛ از حقوق بین‌الملل تا اقتدار میدانی

این مدرس دانشگاه با اشاره به جایگاه راهبردی تنگه هرمز اظهار کرد: از منظر حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های دریایی، بخش عمده‌ای از مسیرهای مواصلاتی در این آبراه راهبردی در قلمرو آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. حاکمیت ما بر این تنگه، یک حق تاریخی و قانونی است که با هیچ بیانیه یا فشار سیاسی از سوی واشنگتن تغییر نخواهد کرد.

علوی با تأکید بر اینکه آمریکا و شخص ترامپ باید بدانند که دوران پلیس جهانی به سر آمده است و هرگونه تلاش برای ایجاد اختلال در اعمال حاکمیت ایران، با واکنش پشیمان‌کننده نیروهای مسلح مواجه خواهد شد، افزود: ایران نشان داده است که در تامین امنیت منطقه با هیچ طرف خارجی شوخی ندارد و اقتدار دریایی ما امروز به سطحی رسیده است که هرگونه ماجراجویی در این گلوگاه انرژی جهانی را به بن‌بست می‌کشاند.
 

کالبدشکافی تجاوزگری آمریکا در شرایط جنگ تحمیلی سوم

 

وی در ادامه با محکوم کردن اقدامات خصمانه ایالات متحده تصریح کرد: تجاوزی که از ۸ اسفندماه سال گذشته آغاز شد، بار دیگر ماهیت ضدبشری هیئت حاکمه آمریکا را به تصویر کشید. ترامپ با توهم اینکه می‌تواند در شرایط پس از درگیری، مطالبات غیرقانونی خود را بر ملت ایران تحمیل کند، مرتکب یک خطای محاسباتی راهبردی شده است.

این تحلیل مسائل بین‌الملل با بیان اینکه نیروهای مسلح ما در میانه این جنگ تحمیلی سوم، با تکیه بر توان بومی و ایمان انقلابی، پاسخی قاطع به متجاوزان دادند، گفت: زیاده‌خواهی‌های اخیر واشنگتن در بحث نظارت بر ترددها یا تهدید به مداخله مجدد، صرفاً تلاشی مذبوحه برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های میدانی‌شان است. واقعیت این است که آمریکا دیگر توان تغییر موازنه قدرت در غرب آسیا را ندارد و اقتدار نیروهای مسلح ایران، سد سکندری در برابر هر نوع زیاده‌خواهی است.

انسجام ملی؛ پادزهر جنگ شناختی و فشارهای خارجی

این تحلیل‌گر مسائل راهبردی، همبستگی داخلی را کلید عبور از وضعیت کنونی دانست و بیان کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات اخیرشان به وضوح تبیین فرمودند، در شرایط فعلی انسجام و همبستگی ملی نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت حیاتی است. دشمن وقتی در میدان نظامی با دیوار بلند اقتدار دفاعی ما برخورد می‌کند، تلاش می‌کند از طریق شکاف‌های اجتماعی و جنگ روانی به درون مرزها نفوذ کند.

وی با تأکید بر اینکه حفظ وحدت میان آحاد مردم و مسئولان و اعتماد به راهبردهای کلان نظام، مهم‌ترین پاسخی است که می‌توان به لفاظی‌های ترامپ داد، افزود: ما در برهه‌ای هستیم که هرگونه واگرایی، چراغ سبزی به دشمن برای تداوم فشارهاست؛ لذا تاسی به رهنمودهای دیده‌بان هوشمند انقلاب، ضامن عبور سرافرازانه از این پیچ تاریخی است.
 

پاسخ سخت در انتظار هرگونه تعرض به مرزهای آبی

این مدرس دانشگاه یادآور شد: پیام جمهوری اسلامی ایران به جهان روشن است؛ ما به دنبال تنش نیستیم اما در دفاع از ذره‌ذره خاک و قطره‌قطره آب‌های سرزمینی خود، کمترین تردیدی به خود راه نمی‌دهیم. دولت ترامپ باید متوجه باشد که ایرانِ امروز، قدرتمندتر از هر زمان دیگری است و توانمندی‌های موشکی و پهپادی ما در کنار اراده پولادین رزمندگان اسلام، اجازه نخواهد داد هیچ قدرت خارجی برای مقدرات این منطقه تصمیم‌گیری کند.

علوی تأکید کرد: حفظ امنیت تنگه هرمز تنها با مشارکت کشورهای منطقه و خروج نیروهای بیگانه میسر است و هر دست‌اندازی به این حریم، با پاسخ سخت و پشیمان‌کننده فرزندان ملت در نیروهای مسلح همراه خواهد بود.


ایسنا
اخبار مرتبط
آخرین جزئیات طرح مجلس برای مدیریت تنگه هرمز اعلام شد
شنبه 1405/03/09 ساعت 14:29
آخرین جزئیات طرح مجلس برای مدیریت تنگه هرمز اعلام شد
عضو هیأت رئیسه مجلس از نهایی شدن طرح مدیریت و حاکمیت ایران بر تنگه هرمز خبر داد و گفت این طرح به‌زودی به عنوان قانون دائمی تصویب خواهد شد.
ریشه ناکامی امریکا در جنگ ها
شنبه 1405/03/09 ساعت 09:15
حسن عابدینی:
ریشه ناکامی امریکا در جنگ ها
ارتش امریکا با برخورداری از بودجه سالانه افزون بر یک تریلیون دلار و در اختیار داشتن پیشرفته ترین تسلیحات دارای قدرتمندترین ماشین جنگی تاریخ بشر است. کاخ سفید روزگار بسیاری از ملت ها از کره تا ویتنام و از افغانستان تا عراق را با اشغال تا دهه ها سیاه کرده اما بیش از 80 سال است که در هیچ جنگی پیروز قطعی نشده است.
ایروانی: اقدامات ایران در تنگه هرمز قانونی و منطبق با حقوق بین‌الملل است
پنج‌شنبه 1405/03/07 ساعت 18:59
ایروانی: اقدامات ایران در تنگه هرمز قانونی و منطبق با حقوق بین‌الملل است
«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد گفت: اقدامات ایران در تنگه هرمز، قانونی و منطبق با حقوق بین‌الملل است. ایران نمی‌توانست اجازه دهد چنین آبراه حیاتی‌ به گذرگاهی برای اقدامات خصمانه و تجاوز نظامی علیه حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع حیاتی‌اش تبدیل شود.
ماجرای درگیری در تنگه هرمز و انفجارهای بندرعباس و سیریک در بامداد پنجشنبه چه بود؟
پنج‌شنبه 1405/03/07 ساعت 08:50
درگیری دریایی در شرق هرمزگان و پاسخ قاطع سپاه پاسداران
ماجرای درگیری در تنگه هرمز و انفجارهای بندرعباس و سیریک در بامداد پنجشنبه چه بود؟
بامداد پنجشنبه، آسمان شرق هرمزگان بار دیگر شاهد تنش‌آفرینی نیروهای متجاوز آمریکا و در مقابل، واکنش سریع و قاطع نیروهای مسلح کشورمان بود. این درگیری که با ممانعت از عبور غیرقانونی یک شناور تحت حمایت آمریکا آغاز شد، با تعرض موشکی به حاشیه فرودگاه بندرعباس و پاسخ متقابل سپاه پاسداران به پایگاه هوایی مبدأ تجاوز در ساعت 4:50 بامداد ادامه یافت.»
نظرات

آخرین اخبار
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان
زیدان برای عشق به فرانسه آمد، نه پول
تعیین ضرب‌الاجل تا بیست‌وسوم صفر
تامین اجتماعی به 48 میلیون بیمه‌شده خدمات می‌دهد
خوراکی‌ها؛ رکورددار خالی کردن جیب مردم
افشاگری «ریتر» از دلایل دوری ترامپ از دروازه‌های جهنم
مجلس اعلای اسلامی عراق: هدف از تجاوز به کشور ما، ایجاد بی ثباتی است
رضایت زائران از «مرز خسروی»
نورنما | فقط با آب می تونیم از زوارش پذیرایی کنیم ...
سید عمار حکیم حمله آمریکا و عربستان به عراق را محکوم کرد
بهبود معیشت مردم در فهرست ضروریات اساسی دولت
حمله AFC به پیشنهاد جنجالی فیفا
پیشنهاد جبران قطعی برق صنایع با تعطیلی هفتگی؛ کارگران چه می‌گویند؟
پیشروی ارتش روسیه در اوکراین
سرایا اولیاء الدم خواستار قطع روابط عراق با عربستان پس از حملات اخیر شد
ماجرای بسته اضطراری زمستانی ترامپ برای اوکراین
ذخیره خون کشور در دوران جنگ به 10 روز رسید؛ مشارکت مردم ناجی بیماران شد
حکمت اشراق و راز ماندگاری هویت ایرانی
بهره‌برداری از مسیر راه‌آهن چابهار ـ زاهدان تا پاییز انجام می شود
خبر مهم برای بازار خودرو؛ واردات 70 تا 75 هزار خودرو در دستور کار دولت
آخرین وضعیت ارتباطات در مرز مهران؛ اینترنت رایگان برای زائران اربعین
آخرین آمار اربعین 1405؛ کاهش 85 درصدی جان‌باختگان تصادفات زائران
شرط استقلال برای حفظ آسانی؛ حذف بند فسخ از قرارداد
دستگیری عضو سابق ارتش رژیم صهیونیستی به اتهام همکاری با ایران
وداع تلخ با پیراهن زرد؛ نیمار از تیم ملی برزیل خداحافظی کرد
محکومیت حملات آمریکا و عربستان به مواضع حشدالشعبی توسط رئیس پارلمان عراق
ریاست جمهوری عراق: حمله به مقرهای حشدالشعبی غیرقابل قبول است
اعلان قرمز روسیه علیه پاول دورف
بازسازی پل B1 کرج؛ زمان افتتاح و بهره برداری اعلام شد
ترامپ: حمله ایران غافلگیرمان کرد؛ فقط چند دقیقه فرصت واکنش داشتیم
جزئیات برنامه جدید استانداری قم برای کاهش مصرف انرژی در ادارات
آخرین تغییرات وثیقه خروج از کشور برای دانشجویان
هشدار سیل در پاکستان؛ صدها زخمی و خسارت به 800 خانه بر اثر بارندگی
تصمیم جدید اوپک‌پلاس با کاهش ذخایر نفت خام آمریکا
هشدار امنیتی جدید آمریکا؛ شهروندان آمریکایی از سفر به عراق منع شدند
ایران حملات آمریکا و عربستان به عراق را به‌شدت محکوم کرد
ضربه اطلاعاتی به گروهک‌های تروریستی تکفیری؛ 4 تیم عملیاتی پیش از اقدام بازداشت شدند
بازگشت کاپیتان سابق پرسپولیس به فولاد خوزستان
پیکر شهید خلبان مجید کاظمی به وطن بازگشت ؛ روایت ارتش از عملیات سوخو 24
آیا نتانیاهو از واشنگتن دست خالی برگشت؟
جدول و لینک ساعت قطعی برق استانها فردا پنج شنبه 8 مرداد اعلام شد
هشدار هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید در نیمه جنوبی و غربی استان
مدیریت مصرف انرژی شرط تداوم تولید کشور است؛ دولت با اخلالگران برخورد می‌کند
نورنما | بزرگداشت زنده‌یاد اکبر عبدی در جشن «نفس»
وام 20 میلیون تومانی اربعین بازنشستگان کشوری آغاز شد؛ شرایط و نحوه ثبت‌نام
حمله به عراق؛ مقدمه تقابل بزرگ‌تر یا پرده آخر بحران؟