×
بین الملل
شناسه خبر : 320518
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/08 ساعت 10:19
رکورددار «رئیس‌جمهور نامحبوب»

نورنیوز تغییر نگاه آمریکایی‌ها به ترامپ را بررسی می‌کند

رکورددار «رئیس‌جمهور نامحبوب»

آنچه امروز در آمریکا مشاهده می‌شود، فقط افت محبوبیت یک رئیس‌جمهور نیست؛ بلکه نشانه‌ای از تضعیف تدریجی روایتی است که ترامپ بر پایه آن به قدرت بازگشت: روایت کارآمدی اقتصادی، کنترل بحران و بازگرداندن ثبات به زندگی آمریکایی‌ها.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: نشریه آمریکایی دیلی پست خبر داده است که در مجموعه ای از نظرسنجی‌های اخیر از مردم این کشور، دونالد ترامپ با سقوط بی سابقه ای در محبوبیت مواجه شده و با ثبت رکورد نارضایتی ۵۸.۳ رکورددار شده است.

کاهش کم‌سابقه محبوبیت ترامپ را نباید یک نوسان مقطعی در فضای رسانه‌ای آمریکا تلقی کرد. آنچه امروز در نظرسنجی‌ها دیده می‌شود، بیش از آنکه ناشی از جنجال‌های سیاسی یا دوقطبی‌های سنتی در سیاست داخلی واشنگتن باشد، بازتاب نوعی فرسایش تدریجی اعتماد عمومی به توانایی ترامپ در مدیریت «هزینه زندگی» و «ثبات ملی» است؛ دو مؤلفه‌ای که اساس بازگشت او به قدرت را تشکیل می‌دادند.

ترامپ در هر دو دوره سیاسی خود، بیش از آنکه یک سیاستمدار کلاسیک باشد، خود را به‌عنوان «مدیر بحران اقتصادی آمریکا» معرفی کرده بود. بخش مهمی از پایگاه اجتماعی او نیز نه الزاماً از سر تعلق ایدئولوژیک، بلکه بر پایه این تصور شکل گرفت که ترامپ می‌تواند تورم را مهار کند، بازار را به ثبات برساند و فشار اقتصادی بر طبقه متوسط را کاهش دهد. به همین دلیل، کاهش محبوبیت کنونی او اهمیت مضاعف دارد؛ زیرا این بار بحران از حوزه‌ای آغاز شده که اصلی‌ترین منبع مشروعیت سیاسی ترامپ محسوب می‌شد.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد نارضایتی از عملکرد اقتصادی دولت به سطحی رسیده که حتی از مقاطع بحرانی گذشته، از جمله فضای پس از حوادث ۶ ژانویه ۲۰۲۱ در صحن کنگره، نیز فراتر رفته است. این مسئله از آن جهت مهم است که رأی‌دهنده آمریکایی معمولاً در برابر جنجال‌های سیاسی، پرونده‌های قضایی یا نزاع‌های حزبی تا حدی مقاوم است، اما فشار مستقیم اقتصادی را با حساسیت بسیار بیشتری دنبال می‌کند. افزایش هزینه سوخت، رشد قیمت کالاهای مصرفی، نگرانی درباره آینده بازار کار و کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان، همگی به تدریج تصویری را تضعیف کرده‌اند که ترامپ سال‌ها برای ساختن آن تلاش کرده بود: تصویر رئیس‌جمهوری که اقتصاد را بهتر از نخبگان سنتی واشنگتن می‌فهمد.

در این میان، پرونده ایران به یکی از مهم‌ترین متغیرهای تأثیرگذار بر افکار عمومی آمریکا تبدیل شده است. جنگی که ترامپ علیه ایران آغاز کرد، برخلاف تصور اولیه کاخ سفید، نه به ایجاد اجماع داخلی منجر شد و نه توانست موقعیت سیاسی او را تثبیت کند. برعکس، به نظر می‌رسد بخش مهمی از جامعه آمریکا این بحران را عامل مستقیم افزایش نااطمینانی اقتصادی و جهش هزینه‌های زندگی می‌داند.

با این حال، اشتباه خواهد بود اگر کاهش محبوبیت کنونی ترامپ به معنای پایان نفوذ سیاسی او تعبیر شود. ساختار سیاست آمریکا همچنان به شدت دوقطبی است و ترامپ هنوز از پایگاه اجتماعی وفاداری برخوردار است که بخش بزرگی از روایت‌های رسانه‌ای و نظرسنجی‌های جریان اصلی را بی‌اعتماد می‌داند. اما مسئله اصلی این است که انتخابات آمریکا نه توسط پایگاه‌های ثابت حزبی، بلکه توسط رأی‌دهندگان مردد و مستقل تعیین می‌شود؛ گروهی که بیش از هر چیز به وضعیت اقتصادی و ثبات روانی جامعه واکنش نشان می‌دهند.

 آنچه امروز در آمریکا مشاهده می‌شود، صرفاً افت محبوبیت یک رئیس‌جمهور نیست؛ بلکه نشانه‌ای از تضعیف تدریجی روایتی است که ترامپ بر پایه آن به قدرت بازگشت: روایت کارآمدی اقتصادی، کنترل بحران و بازگرداندن ثبات به زندگی آمریکایی‌ها.

اگر جنگ ایران همچنان با فشار اقتصادی، افزایش هزینه انرژی و نبود چشم‌انداز روشن سیاسی همراه بماند، این بحران می‌تواند به مهم‌ترین عامل فرسایش سرمایه سیاسی ترامپ در افکار عمومی آمریکا تبدیل شود؛ فرسایشی که آثار آن احتمالاً فراتر از یک دوره انتخاباتی خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
تجاوز مجدد آمریکا به مناطق جنوبی کشور؛ پاسخ کوبنده ایران در موج دوم حملات موشکی و پهپادی
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
کربلا آماده یک بدرقه تاریخی؛ پیکر رهبرشهید وارد حرم مطهر سیدالشهداء شد
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن
چین: تشدید تنش در غرب آسیا به نفع هیچ‌کس نیست
نوراینفو | چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
نخست‌وزیر انگلیس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
ترامپ: جنگ با ایران دوباره آغاز نخواهد شد
واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست
خرس قهوه‌ای نجات‌یافته در مازندران تلف شد
وزیر خارجه انگلیس خواستار تداوم آتش‌بس و مذاکرات شد
تاکید وزرای خارجه عربستان و عمان بر پرهیز از هر گونه اقدامات خطرآفرین
بیروت برای مذاکره با رژیم صهیونیستی شرط گذاشت
تحقیقات اف‌بی‌آی درباره فدراسیون فوتبال آرژانتین کلید خورد
وزیر خارجه آلمان: مین‌روبی تنگه هرمز بدون توافق با ایران ممکن نیست
تارتار نخستین جلسه تمرینی پرسپولیس را با نفرات جدید برگزار کرد
غریب‌آبادی: با ترامپ قاتل باید با زبان خودش صحبت کرد
دولت صنعا: حمله آمریکا به ایران، نشانه خوی جنایتکارانه واشنگتن است
پاکستان: ایران و آمریکا طبق یادداشت تفاهم‌نامه عمل کنند
بقائی: یادداشت تفاهم با آمریکا از ابتدا بر پایه اعتماد نبود
انگلیس و آلمان خواستار احیای آتش‌بس شدند
ارتش پاکستان: 54 تروریست در درگیری‌های بلوچستان کشته شدند
چین: جهان باید به حقوق ایران در تنگه هرمز احترام بگذارد
بیانیه پایانی ناتو؛ تأکید بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
حمایت کانادا از حمله آمریکا به ایران؛ پاسخ مناسبی بود!