×
سیاسی
شناسه خبر : 320394
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/03/07 ساعت 15:14
باقری: مشکل منطقه همسایگان ایران نیستند، بلکه آمریکا و صهیونیست‌ها هستند

باقری: مشکل منطقه همسایگان ایران نیستند، بلکه آمریکا و صهیونیست‌ها هستند

علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، در گفت‌وگو با راشاتودی اعلام کرد موفقیت هر مسیر مذاکره‌ای با آمریکا منوط به پایان زیاده‌خواهی‌های واشنگتن است. او همچنین دخالت آمریکا و نفوذ صهیونیست‌ها را عامل اصلی بی‌ثباتی منطقه دانست و بر حق ایران برای صیانت از امنیت ملی در تنگه هرمز تأکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: علی باقری که با هدف شرکت در چهاردهمین نشست بین‌المللی مقامات بلندپایه امنیتی به مسکو سفر کرده است، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشاتودی (آر تی) در پاسخ به این پرسش که «تدبیر ایران برای احیا و بازسازی روابط با کشورهای منطقه پس از تحولات اخیر چیست؟» بیان کرد:ما فکر می‌کنیم که هیچ مشکلی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه ما وجود ندارد، بلکه آنچه که اکنون مشکل منطقه است، دخالت آمریکا و حضور و نفوذ صهیونیست‌ها است.

وی تاکید کرد:‌ اگر آمریکا از منطقه کنار گذاشته شود و صهیونیست‌ها در منطقه نقشی نداشته باشند ما منطقه باثبات،‌ امن و با آرامش را خواهیم داشت که این وضعیت می‌تواند زمینه‌ساز توسعه و پیشرفت همه کشورهای منطقه باشد.
باقری با اشاره به تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران خاطرنشان کرد: واشنگتن در حالی که ما در حال مذاکره با آن بودیم رهبر ما را ترور کرد؛ آنها این جنایت را با استفاده از پایگاه‌های نظامی خود در کشورهای منطقه مرتکب شدند.اگر آمریکا نباشد و پایگاه‌های این کشور در منطقه نباشد، منطقه ما با ثبات‌ترین و بهترین منطقه در دنیا خواهد بود.
موفقیت مسیر پیش‌رو منوط به پایان زیاده‌خواهی‌های آمریکا است

معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به پرسشی درباره چشم‌انداز مذاکرات ایران و آمریکا با میانجیگری پاکستان نیز تصریح کرد:‌ آمریکا در ادامه اقدامات خود در تجاوز به جمهوری اسلامی ایران، به زیاده‌خواهی‌های خود ادامه می‌دهد. مسیر پیش‌رو زمانی موفق خواهد بود که آمریکایی‌ها از زیاده‌خواهی‌های خود دست بردارند.

اجازه تهدید امنیت ملی ایران از طریق تنگه هرمز را نخواهیم داد

باقری درباره چشم‌انداز تنگه هرمز و اعلام ایران مبنی بر تعیین ضوابط برای عبور کشتی‌ها با پرچم کشورهای مختلف گفت: جنگ اخیر نشان داد که تنگه هرمز مسیری برای تهدید امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران فراهم کرد؛ در چنین شرایطی، ایران به عنوان حاکمیت مستقل حق دارد که از امنیت و حاکمیت ملی خود صیانت کند و اجازه نقض و تهدید آن را ندهد.
وی افزود:‌ بنابراین در دوره پیش‌رو، جمهوری اسلامی ایران تدابیری را اتخاذ خواهد کرد که با اتخاذ آن تدابیر و اجرای آن نسبت به صیانت از امنیت و حاکمیت ملی خود مطمئن شود؛ دراین راستا با کشور دیگر ساحلی تنگه هرمز یعنی عمان در تماس هستیم.

دیدگاه آمریکا مربوط به دوران بربریت است

باقری در پاسخ به پرسش دیگر این شبکه تلویزیونی روسیه درباره ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر برنده شدن در جنگ و ادعای موفقیت در از بین بردن توان نظامی ایران نیز گفت: آمریکایی‌ها همواره در مسیری که در طول چندماه گذشته داشته‌اند بارها و بارها دروغ‌هایی را مطرح کردند اما اطلاع افکار عمومی جهان از واقعیت‌ها نشان داد که مقامات واشنگتن چقدر از حقیقت‌ دور هستند.
وی خاطرنشان کرد: هم مردم و هم حکومت ایران در مواجهه با تجاوز نظامی اخیر با قدرت به آمریکایی‌ها نشان دادند که می‌توانند از امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع کنند و اجازه ندهند که آمریکایی‌ها با وحشیگری به تجاوز خود ادامه دهند.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با اشاره به اینکه رویکرد آمریکا برای اداره جهان، دستیابی به صلح از طریق زور است، تصریح کرد:‌ این دیدگاه منسوخ شده و مربوط به دوران بربریت است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران مانند دیگر کشورهای مستقل معتقد به ایجاد صلح از طریق گفت‌وگو، همکاری و دیپلماسی است اما آمریکا صلح از طریق دیپلماسی را قبول ندارد و تصور می‌کند که صلح را می‌تواند از طریق تجاوز و وحشی‌گری ایجاد کند.
باقری گفت: صلح از نظر آمریکایی‌ها با تأمین منافع نامشروع آنها همراه است، با این رویکرد، وقتی ده‌ها هزار نفر از مردم در غزه به قتل می‌رسند از نظر آمریکا صلح در آنجا تهدید نمی‌شود چرا که منافع ایالات متحده و متحد آن رژیم صهیونیستی تهدید نشده است.

 ایران کشور قدرتمند و بازیگر مسئولیت‌پذیر است

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال خروج جمهوری اسلامی ایران از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) در واکنش به اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز گفت: ایران همواره نشان داده است در عین حال که یک کشور قدرتمند و مقتدر است، بازیگری مسئولیت‌پذیر در عرصه بین‌المللی است و با قدرت و در چارچوب منافع خود می‌تواند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود دفاع کند.

ملت ایران جنایت آمریکا در مدرسه میناب را فراموش نخواهد کرد

خبرنگار شبکه راشاتودی در پایان پرسید: در حمله آمریکا به مدرسه میناب در ایران ۱۶۸ کودک به شهادت رسیدند و روزهای اخیر نیز در حمله اوکراین به خوابگاهی در لوهانسک روسیه ۲۱ نوجوان کشته شدند؛ تعبیر شما از این رخدادها چیست؟
باقری در پاسخ گفت: این رخدادها گویای آن است که برخی کشورها رویکرد دستیابی به صلح از طریق زور را دنبال می‌کنند و از این طریق، از اقداماتی در راستای ترویج وحشی‌گری و توجیه جنایت و آدم‌کشی دست بر نمی‌دارند.
وی افزود: حمله آمریکا به مدرسه میناب نشان داد که ادعاهای این کشور درباره حقوق بشر، کاملاً دروغین است و آنها به هیچ وجه برای انسان‌ها و حقوق آنها ارزشی قائل نیستند.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: در حالی که کودکان بیگناه ایران حق زندگی داشتند و پدران و مادرانشان به آینده آنها امید بسته بودند اما آمریکایی‌های وحشی و جنایتکار، آنها را عمداً با شلیک چند موشک به شهادت رساند.
وی افزود: این جنایت آمریکایی‌ها قطعاً در خاطر ملت ایران خواهد ماند و مردم کشور ما با قدرت، جنایتکاران وحشی آمریکایی را در قبال این جنایت پلید پاسخگو خواهند کرد.
باقری ادامه داد: این جنایت نه فراموش می‌شود و نه بخشیده می‌شود، هم آمریکایی‌ها باید پاسخگو باشند و هم باید تمام منافع ملت ایران را استیفا کنند.

چهاردهمین نشست مقامات بلندپایه امنیتی روز پنجشنبه با حضور مقامات حدود ۱۲۰ کشور از جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار کرد. باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی صبح سه‌شنبه با هدف شرکت در چهاردهمین نشست بین‌المللی مقامات بلندپایه امنیتی به مسکو سفر کرد.

باقری در دو روز نخست سفر به مسکو با مشاوران امنیت ملی سوئیس و عراق، وزیر در نهاد ریاست‌جمهوری آفریقای جنوبی، معاون شورای امنیت روسیه و دو تن از معاونان وزارت امور خارجه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد و امروز پنجشنبه نیز ضمن سخنرانی در این نشست بین‌المللی، ملاقات های دیگری در دستورکار دارد.

نخستین مجمع بین‌المللی امنیتی مسکو روز جمعه هشتم خرداد ۱۴۰۵ به کار خود پایان می‌دهد.


نظرات

آخرین اخبار
جزئیات افزایش نرخ بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف کشور
صادرات 20 قلم کالای دامی به کشورهای همسایه
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است
نوراینفو | مکمل‌ها را چه زمانی مصرف کنیم؟
تهدید ترامپ، پاسخ ایران؛ مسئول خون‌های بیشتر کیست؟
شناسایی و توقیف اموال 47 نفر از شبکه‌های معاند در خراسان شمالی
پایان فرار قاتل یک بانوی باردار در پلدختر
سهمیه ایران در آسیا مشخص شد؛ سه تیم در رقابت‌های AFC
زاخارووا : روسیه آماده کمک به حل تنش ایران و آمریکا است
چرا فرزندانمان به قد ژنتیکی خود نمی‌رسند؟
چرامتناسب‌سازی برای همه بازنشستگان یکسان نیست؟ + جزئیات افزایش حقوق 1405
جزئیات محدودیت جدید آمریکا برای تیم ملی ایران
بحران سیاسی در اکوادور
کمبود 85 قلم داروی ضروری در کشور
تورم آمریکا به بالاترین سطح 3 سال اخیر رسید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
بازگشت اولین بازیکن خارجی پرسپولیس به تهران
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی یمن
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از پرونده قتل دانشجوی قزوینی
مبارزه همراه با مذاکره؟ مسئله این است
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + رگبار و رعدوبرق در 7 استان کشور
سرلشکر عبداللهی: اقتدار ایران بر ایمان مردم استوار است
اعلام تصمیمات وزارت علوم در خصوص نحوه برگزاری امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه ها
برنی سندرز: مردم آمریکا مخالف افزایش کمک نظامی به اسرائیل هستند
شرط عجیب ترامپ برای مشارکت در بازسازی ایران
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد؛ریزش قیمت طلا شدت گرفت
6 کشته در حمله هوایی پاکستان به جنوب افغانستان
لیست 14 نفره تیم ملی والیبال ایران مقابل برزیل اعلام شد
پیش بینی مقام اطلاعاتی سابق اسرائیل در مورد چگونگی شکل گیری توافق میان ایران و آمریکا
قیمت جهانی نفت صعود کرد؛ بازگشت برنت و WTI به مدار رشد
جریمه 363 هزار راننده و موتورسوار متخلف در تهران
آتش‌سوزی در مراکز نفتی روسیه پس از حملات اوکراین
مسئولان در صف اول شهادت یا فساد؟
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
مسی بازهم تاریخ ساز شد
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
گران‌فروشی یا تورم
آخرین وضعیت جاده‌های کشور اعلام شد ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
رسانه ملی چگونه مرجعیت خود را از دست می‌دهد؟
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد