×
سیاسی
شناسه خبر : 320394
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/03/07 ساعت 15:14
باقری: مشکل منطقه همسایگان ایران نیستند، بلکه آمریکا و صهیونیست‌ها هستند

باقری: مشکل منطقه همسایگان ایران نیستند، بلکه آمریکا و صهیونیست‌ها هستند

علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی، در گفت‌وگو با راشاتودی اعلام کرد موفقیت هر مسیر مذاکره‌ای با آمریکا منوط به پایان زیاده‌خواهی‌های واشنگتن است. او همچنین دخالت آمریکا و نفوذ صهیونیست‌ها را عامل اصلی بی‌ثباتی منطقه دانست و بر حق ایران برای صیانت از امنیت ملی در تنگه هرمز تأکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: علی باقری که با هدف شرکت در چهاردهمین نشست بین‌المللی مقامات بلندپایه امنیتی به مسکو سفر کرده است، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشاتودی (آر تی) در پاسخ به این پرسش که «تدبیر ایران برای احیا و بازسازی روابط با کشورهای منطقه پس از تحولات اخیر چیست؟» بیان کرد:ما فکر می‌کنیم که هیچ مشکلی بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه ما وجود ندارد، بلکه آنچه که اکنون مشکل منطقه است، دخالت آمریکا و حضور و نفوذ صهیونیست‌ها است.

وی تاکید کرد:‌ اگر آمریکا از منطقه کنار گذاشته شود و صهیونیست‌ها در منطقه نقشی نداشته باشند ما منطقه باثبات،‌ امن و با آرامش را خواهیم داشت که این وضعیت می‌تواند زمینه‌ساز توسعه و پیشرفت همه کشورهای منطقه باشد.
باقری با اشاره به تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران خاطرنشان کرد: واشنگتن در حالی که ما در حال مذاکره با آن بودیم رهبر ما را ترور کرد؛ آنها این جنایت را با استفاده از پایگاه‌های نظامی خود در کشورهای منطقه مرتکب شدند.اگر آمریکا نباشد و پایگاه‌های این کشور در منطقه نباشد، منطقه ما با ثبات‌ترین و بهترین منطقه در دنیا خواهد بود.
موفقیت مسیر پیش‌رو منوط به پایان زیاده‌خواهی‌های آمریکا است

معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به پرسشی درباره چشم‌انداز مذاکرات ایران و آمریکا با میانجیگری پاکستان نیز تصریح کرد:‌ آمریکا در ادامه اقدامات خود در تجاوز به جمهوری اسلامی ایران، به زیاده‌خواهی‌های خود ادامه می‌دهد. مسیر پیش‌رو زمانی موفق خواهد بود که آمریکایی‌ها از زیاده‌خواهی‌های خود دست بردارند.

اجازه تهدید امنیت ملی ایران از طریق تنگه هرمز را نخواهیم داد

باقری درباره چشم‌انداز تنگه هرمز و اعلام ایران مبنی بر تعیین ضوابط برای عبور کشتی‌ها با پرچم کشورهای مختلف گفت: جنگ اخیر نشان داد که تنگه هرمز مسیری برای تهدید امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران فراهم کرد؛ در چنین شرایطی، ایران به عنوان حاکمیت مستقل حق دارد که از امنیت و حاکمیت ملی خود صیانت کند و اجازه نقض و تهدید آن را ندهد.
وی افزود:‌ بنابراین در دوره پیش‌رو، جمهوری اسلامی ایران تدابیری را اتخاذ خواهد کرد که با اتخاذ آن تدابیر و اجرای آن نسبت به صیانت از امنیت و حاکمیت ملی خود مطمئن شود؛ دراین راستا با کشور دیگر ساحلی تنگه هرمز یعنی عمان در تماس هستیم.

دیدگاه آمریکا مربوط به دوران بربریت است

باقری در پاسخ به پرسش دیگر این شبکه تلویزیونی روسیه درباره ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر برنده شدن در جنگ و ادعای موفقیت در از بین بردن توان نظامی ایران نیز گفت: آمریکایی‌ها همواره در مسیری که در طول چندماه گذشته داشته‌اند بارها و بارها دروغ‌هایی را مطرح کردند اما اطلاع افکار عمومی جهان از واقعیت‌ها نشان داد که مقامات واشنگتن چقدر از حقیقت‌ دور هستند.
وی خاطرنشان کرد: هم مردم و هم حکومت ایران در مواجهه با تجاوز نظامی اخیر با قدرت به آمریکایی‌ها نشان دادند که می‌توانند از امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع کنند و اجازه ندهند که آمریکایی‌ها با وحشیگری به تجاوز خود ادامه دهند.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با اشاره به اینکه رویکرد آمریکا برای اداره جهان، دستیابی به صلح از طریق زور است، تصریح کرد:‌ این دیدگاه منسوخ شده و مربوط به دوران بربریت است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران مانند دیگر کشورهای مستقل معتقد به ایجاد صلح از طریق گفت‌وگو، همکاری و دیپلماسی است اما آمریکا صلح از طریق دیپلماسی را قبول ندارد و تصور می‌کند که صلح را می‌تواند از طریق تجاوز و وحشی‌گری ایجاد کند.
باقری گفت: صلح از نظر آمریکایی‌ها با تأمین منافع نامشروع آنها همراه است، با این رویکرد، وقتی ده‌ها هزار نفر از مردم در غزه به قتل می‌رسند از نظر آمریکا صلح در آنجا تهدید نمی‌شود چرا که منافع ایالات متحده و متحد آن رژیم صهیونیستی تهدید نشده است.

 ایران کشور قدرتمند و بازیگر مسئولیت‌پذیر است

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال خروج جمهوری اسلامی ایران از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) در واکنش به اقدامات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز گفت: ایران همواره نشان داده است در عین حال که یک کشور قدرتمند و مقتدر است، بازیگری مسئولیت‌پذیر در عرصه بین‌المللی است و با قدرت و در چارچوب منافع خود می‌تواند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود دفاع کند.

ملت ایران جنایت آمریکا در مدرسه میناب را فراموش نخواهد کرد

خبرنگار شبکه راشاتودی در پایان پرسید: در حمله آمریکا به مدرسه میناب در ایران ۱۶۸ کودک به شهادت رسیدند و روزهای اخیر نیز در حمله اوکراین به خوابگاهی در لوهانسک روسیه ۲۱ نوجوان کشته شدند؛ تعبیر شما از این رخدادها چیست؟
باقری در پاسخ گفت: این رخدادها گویای آن است که برخی کشورها رویکرد دستیابی به صلح از طریق زور را دنبال می‌کنند و از این طریق، از اقداماتی در راستای ترویج وحشی‌گری و توجیه جنایت و آدم‌کشی دست بر نمی‌دارند.
وی افزود: حمله آمریکا به مدرسه میناب نشان داد که ادعاهای این کشور درباره حقوق بشر، کاملاً دروغین است و آنها به هیچ وجه برای انسان‌ها و حقوق آنها ارزشی قائل نیستند.
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: در حالی که کودکان بیگناه ایران حق زندگی داشتند و پدران و مادرانشان به آینده آنها امید بسته بودند اما آمریکایی‌های وحشی و جنایتکار، آنها را عمداً با شلیک چند موشک به شهادت رساند.
وی افزود: این جنایت آمریکایی‌ها قطعاً در خاطر ملت ایران خواهد ماند و مردم کشور ما با قدرت، جنایتکاران وحشی آمریکایی را در قبال این جنایت پلید پاسخگو خواهند کرد.
باقری ادامه داد: این جنایت نه فراموش می‌شود و نه بخشیده می‌شود، هم آمریکایی‌ها باید پاسخگو باشند و هم باید تمام منافع ملت ایران را استیفا کنند.

چهاردهمین نشست مقامات بلندپایه امنیتی روز پنجشنبه با حضور مقامات حدود ۱۲۰ کشور از جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار کرد. باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی صبح سه‌شنبه با هدف شرکت در چهاردهمین نشست بین‌المللی مقامات بلندپایه امنیتی به مسکو سفر کرد.

باقری در دو روز نخست سفر به مسکو با مشاوران امنیت ملی سوئیس و عراق، وزیر در نهاد ریاست‌جمهوری آفریقای جنوبی، معاون شورای امنیت روسیه و دو تن از معاونان وزارت امور خارجه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد و امروز پنجشنبه نیز ضمن سخنرانی در این نشست بین‌المللی، ملاقات های دیگری در دستورکار دارد.

نخستین مجمع بین‌المللی امنیتی مسکو روز جمعه هشتم خرداد ۱۴۰۵ به کار خود پایان می‌دهد.


نظرات

آخرین اخبار
راز مغزهای مقاوم در 90 سالگی؛ ژن‌ها چه نقشی در زوال عقل دارند؟
اثربخشی بیشتر داروها با فناوری نانویی
ضرورت توجه به علائم هشداردهنده آب سیاه مادرزادی
کاهش شدید تردد در تنگه هرمز؛ مسیر حیاتی نفت همچنان محدود است
روش جدید اندازه‌گیری کلسترول بدون نیاز به آزمایش خون
هشدار زرد دریایی مازندران؛ شنا و فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع
جزئیات حمله موشکی سنگین یمن به بندر المخاء
استقلال خوزستان صفر - آلومینیوم اراک 2؛ شروع رویایی پیروز قربانی
ابومحمد جولانی، بمب ساعتی یا متحد ناخواسته اسرائیل است؟
برنامه قطعی برق کرمان شنبه 24 مرداد + لینک
خروج نیروهای خارجی؛ شرط تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق
صالحی: قدردانی شیخ نعیم قاسم از نقش ایران، نشان‌دهنده هماهنگی دیپلماسی و مقاومت است
تبریک انصارالله یمن به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی جنگ 33 روزه
پزشکیان: دختران وزنه‌بردار ایران یک «اولین» ارزشمند را به نام خود ثبت کردند
گل‌گهر 1 - نساجی صفر؛ شروع شیرین رحمتی در سیرجان
جدول لیگ برتر فوتبال بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب هیچ فرقی نیست؛ حکم، حکم ولایت است
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها
جنبش نجباء: اجازه شعله‌ور شدن درگیری داخلی در عراق را نمی‌دهیم
اقامه دعوی دانشجویان فلسطینی علیه دانشگاه کلمبیا
اولین واکنش رسمی پکن به رزمایش تایوان
واکنش رسانه‌های انگلیسی به اظهارات نتانیاهو
نابودی یک‌چهارم ناوگان پهپادی «ریپر» آمریکا