×
بین الملل
شناسه خبر : 319975
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/03/05 ساعت 12:02
تأکید بر اجرای ابتکار پنج‌ماده‌ای برای صلح در خاورمیانه

بیانیه مشترک چین و پاکستان؛

تأکید بر اجرای ابتکار پنج‌ماده‌ای برای صلح در خاورمیانه

چین و پاکستان در بیانیه‌ای مشترک بر اجرای ابتکار پنج ماده‌ای برای بازگرداندن ثبات خاورمیانه تأکید و آمادگی خود را برای کمک به صلح منطقه اعلام کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه خود آورده است: چین از تلاش‌های پاکستان در تسهیل آتش‌بس بین واشنگتن و تهران قدردانی می‌کند.

الجزیره گزارش داد، در این بیانیه آمده است: چین و پاکستان بر تعهد خود برای اجرای ابتکار پنج ماده‌ای برای بازگرداندن ثبات در خاورمیانه تأکید کردند. چین و پاکستان همچنین آمادگی خود را برای کمک مثبت مشترک به بازگرداندن صلح در منطقه ابراز کردند.

در بیانیه مشترک بین جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی پاکستان آمده است، چین تعهد خود را برای حمایت از پاکستان به عنوان رئیس دوره‌ای بعدی سازمان همکاری شانگهای و استفاده از دوره عضویت پاکستان به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد از ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ برای تقویت بیشتر هماهنگی و همکاری در زمینه چندجانبه‌گرایی مجدداً تأیید کرد. طرف چینی همچنین از ابتکارات مختلف پاکستان برای تقویت چندجانبه‌گرایی، حل مسالمت‌آمیز اختلافات و همکاری منطقه‌ای تحت ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد در ژوئیه ۲۰۲۵ قدردانی کرد.

طرف پاکستانی حمایت خود را از چهار پیشنهاد رئیس‌جمهور چین در مورد حفظ و ارتقای صلح و ثبات در خاورمیانه ابراز کرد. چین از تلاش‌های پاکستان در تسهیل آتش‌بس موقت بین ایالات متحده و ایران و برگزاری مذاکرات اسلام‌آباد قدردانی کرد. هر دو طرف بر اجرای زودهنگام ابتکار پنج ماده‌ای برای بازگرداندن صلح و ثبات در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه تأکید کردند. دو طرف آمادگی خود را برای مشارکت مثبت مشترک در جهت احیای زودهنگام صلح و ثبات در منطقه ابراز کردند.

طرف پاکستانی همچنین از برگزاری موفقیت‌آمیز مذاکرات غیررسمی بین چین، افغانستان و پاکستان در ارومچی، سین‌کیانگ چین در آوریل ۲۰۲۶ ابراز خرسندی کرد و از طرف چینی برای فراهم کردن بستری برای گفت‌وگو بین پاکستان و افغانستان استقبال کرد. هر دو طرف توافق کردند که در مورد مسئله افغانستان ارتباط و هماهنگی نزدیکی داشته باشند. همچنین دو طرف بر لزوم عدم اجازه به هیچ فرد، گروه یا حزبی، از جمله تحریک طالبان پاکستان (TTP)، جنبش اسلامی ترکستان شرقی (ETIM) و غیره، برای استفاده از سرزمین‌ها برای آسیب رساندن و تهدید امنیت و منافع منطقه‌ای یا انجام اقدامات و فعالیت‌های تروریستی تأکید کردند.

در طول سفر هیات پاکستانی به پکن، دو طرف تعدادی سند همکاری در زمینه‌های مختلف امضا کردند. در همین حال، شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان از دولت و مردم جمهوری خلق چین به خاطر استقبال گرم و دوستانه‌شان از او و هیات همراهش به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک تشکر کرد.


نظرات

آخرین اخبار
پیام رزمایش تشییع 20 میلیونی
بازگشت به خان عدم تفاهم!
تحلیلگر اروپایی: مقاومت، محور میراث راهبردی رهبر ایران بود
بیانیه وزارت خارجه پس از حملات آمریکا: مبدا و منشأ تجاوز هدف قرار خواهد گرفت
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه 17 تیر 1405
پاسخ سخت ایران به آمریکا؛ 85 هدف نظامی واشنگتن در بحرین و کویت زیر آتش سپاه و ارتش
ترافیک سنگین در چالوس و آزادراه قزوین-کرج-تهران
تشییع رهبر شهید؛ اقتدار ایران
اختلال در انتقال پول میان عربستان و امارات
ارتش ایران: پایگاه آمریکا در بحرین هدف حمله پهپادی قرار گرفت
او برای ایران بپا خاست
سقوط هواپیمای باری پاکستان در دریای عرب
حسین؛ وجدان بیدار انسان
دعوت کاخ سفید از رئیس‌جمهور لبنان
سفر وزیر جنگ آمریکا به اراضی اشغالی
پیوند خون و ایمان؛ ایران و عراق هم‌صدا در بدرقه امام شهید+ فیلم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 17 تیر 1405
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 تیر 1405+ جدول قیمت ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 17 تیر 1405 +جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 17 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
شکایت رسمی مصر از داور فرانسوی؛ جنجال پس از حذف مقابل آرژانتین
حرکت جنجالی روبات مهاجم انسان نما خبرساز شد
برنامه یک‌چهارم نهایی جام جهانی 2026 | برنامه کامل بازی‌ها به وقت ایران
تولید سوخت جت از دی‌اکسیدکربن برای کاهش آلایندگی صنعت هوانوردی
ملاتونین؛ مکمل خواب با اثر احتمالی در کاهش درد مزمن
تاثیر رژیم‌های غذایی در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل
ویتامین A و D می‌توانند به کنترل بهتر آسم کمک کنند
صعود دراماتیک سوئیس با ضیافت پنالتی‌ها؛ تقابل جذاب با آرژانتین در یک‌چهارم
تنبلی چشم کودکان اغلب بدون علامت است
تراشه‌ای که بازسازی مغز را تسریع کرد
گل شماره 3000 جام جهانی به نام انسو فرناندس ثبت شد
بیرانوند دریبل‌زن‌تر از رونالدو شد
کوبا: آمریکا 70 سال است علیه ما جنگ راه انداخته است
گل اول آرژانتین به مصر توسط رومرو (جام جهانی 2026)+ویدیو
تشییع رهبر شهید در عراق جلوه‌ای کم‌نظیر از تجدید پیمان خواهد شد
ویدیو گل اول مصر به آرژانتین توسط یاسر ابراهیم (جام جهانی 2026)
ولایتی: حمایت ایران از مقاومت تغییرناپذیر است
فیلم خلاصه بازی آرژانتین و مصر در جام جهانی 2026 امشب سه شنبه 16 تیر 1405
فهرست تیم امید ایران برای اردوی ترکیه منتشر شد
الجولانی خواستار خروج اسرائیل از سوریه شد
الخطیب: مراسم تشییع رهبر شهید نماد انسجام و وحدت آحاد مردم ایران بود
بقایی: اتهام‌زنی غیرقابل قبول است
فراخوان دبیرکل جنبش عصائب اهل حق عراق برای تشییع قائد شهید امت
تلاش فاراژ برای فرار از بحران یا آغاز یک نبرد سیاسی؟
ادعای رویترز: آمریکا مجوز فروش نفت ایران را لغو کرد
پشت درهای بسته اجلاس آنکارا چه می‌گذرد؟
ساخت تأسیسات نظامی در سومالی‌لند از سوی امارات!
تنش آمریکا و دانمارک بر سر گرینلند بالا گرفت
مخبر: تشییع رهبر شهید، مطالبه انتقام را به خواستی بین‌المللی تبدیل کرد
رکورد تلخ و شیرین مسی در جام جهانی