×
سیاسی
شناسه خبر : 319891
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/04 ساعت 23:45
بهروزآذر: 80 درصد مجوزهای مشاغل خانگی کشور در اختیار زنان است

بهروزآذر: 80 درصد مجوزهای مشاغل خانگی کشور در اختیار زنان است

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان با اشاره به صدور بیش از سه میلیون مجوز مشاغل خانگی در کشور، اعلام کرد سهم 80 درصدی زنان از این مجوزها گویای نقش کلیدی آنان در اقتصاد است.

نورنیوز-گروه سیاسی: به گزارش از معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده، زهرا بهروزآذر در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری با کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود:
تقویت حمایت از زنان سرپرست خانوار نیازمند تکمیل زنجیره خدمات و یکپارچه‌سازی اطلاعات است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر ضرورت تکمیل نظام حمایتی زنان سرپرست خانوار گفت: برای اجرای کامل تکالیف قانونی در حوزه زنان سرپرست خانوار، باید زنجیره خدمات از شناسایی و حمایت تا توانمندسازی اقتصادی و اتصال به بازار به‌صورت یکپارچه دیده شود.

وی گفت: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که تنها ۳۰ روز پس از پیروزی انقلاب، کمیته امداد امام خمینی(ره) تأسیس شد؛ نهادی که مأموریت اصلی آن حمایت از خانواده بوده و طی سال‌های گذشته نقش مؤثری در حمایت از خانواده‌هایی ایفا کرده که به‌دلیل فقدان سرپرست یا مشکلات اقتصادی در معرض آسیب قرار داشته‌اند.

وی با بیان اینکه بخش مهمی از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند، اظهار داشت: با وجود اقدامات ارزشمند انجام‌شده، هنوز بخشی از زنان سرپرست خانوار خارج از پوشش نظام حمایتی قرار دارند و لازم است اطلاعات آنان در قالب یک نظام جامع و یکپارچه تجمیع شود.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به تکالیف مقرر در اصل ۲۱ قانون اساسی تصریح کرد: برای حمایت و بیمه زنان سرپرست خانوار، نیازمند دسترسی به داده‌های دقیق و یکپارچه درباره وضعیت این زنان است.

بهروزآذر ادامه داد: بخشی از اطلاعات موجود از طریق نهادهایی همچون کمیته امداد، سازمان بهزیستی، سازمان ثبت احوال و پنجره رفاه ایرانیان در دسترس است، اما برای تکمیل این چرخه، باید هم‌افزایی میان دستگاه‌ها تقویت شود تا بتوانیم تصویر دقیق‌تری از وضعیت زنان سرپرست خانوار در کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به الزامات برنامه هفتم پیشرفت خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم، دولت مکلف شده زمینه بهره‌مندی زنان سرپرست خانوار از خدمات مشاوره‌ای با تخفیف را فراهم کند، اما اجرای مؤثر این سیاست‌ها نیازمند تکمیل پنجره واحد خدمات و هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌های اجرایی است.

معاون رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت دسته‌بندی هدفمند مسائل زنان در کشور تأکید کرد و ابراز داشت: مسائل زنان خانه‌دار، زنان سرپرست خانوار، دختران دانشجو، زنان روستایی، زنان دارای معلولیت و مادران دارای فرزند معلول با یکدیگر متفاوت است و سیاست‌گذاری موفق زمانی شکل می‌گیرد که این تفاوت‌ها به رسمیت شناخته شود.

بهروزآذر با اشاره به نقش زنان در اقتصاد خانواده بیان کرد: امروز زنان در کنار ایفای نقش خانوادگی، سهم مهمی در اقتصاد خانواده دارند و توسعه مشاغل خانگی یکی از مهم‌ترین راهبردهای ما در این حوزه است.

وی افزود: تاکنون بیش از سه میلیون مجوز مشاغل خانگی صادر شده که حدود ۸۰ درصد آن مربوط به زنان است و این نشان می‌دهد زنان ظرفیت بالایی برای نقش‌آفرینی اقتصادی در بستر خانواده دارند.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم توسعه بازار فروش محصولات زنان یادآور شد: حمایت از زنان تنها به آموزش یا اعطای تسهیلات محدود نمی‌شود، بلکه باید زنجیره کامل خدمات، از توانمندسازی تا اتصال به بازار، دیده شود.

بهروزآذر اضافه کرد: طرح «هزار میدان، هزار بازار» با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت کشور با هدف ایجاد بازارچه‌های محلی برای عرضه محصولات زنان در حال اجراست، اما در کنار بازارهای فیزیکی، باید بسترهای فروش مجازی نیز توسعه یابد تا زنان تولیدکننده بتوانند محصولات خود را در سطح ملی و بین‌المللی عرضه کنند.

وی با اشاره به تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه توانمندسازی زنان عنوان کرد: بسیاری از اقدامات انجام‌شده در این نهاد، الگوهای موفقی در حوزه کرامت‌بخشی، عدالت اجتماعی، اشتغال و دسترسی زنان به بازار محسوب می‌شود که باید مستندسازی و به سایر دستگاه‌ها منتقل شود.

تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده و کمیته امداد امام خمینی(ره) با هدف هم‌افزایی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های حمایتی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های دارای سرپرست زن به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه در راستای اجرای بند «پ» ماده ۸۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت و برنامه یکپارچه خدمات مربوط به زنان سرپرست خانوار، میان زهرا بهروزآذر معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده و سیدمرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) منعقد شد.

در این تفاهم‌نامه، دو طرف بر ضرورت تقویت همکاری‌های مشترک در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، بهبود وضعیت معیشتی، ارتقای سلامت جسمی و روانی، تحکیم بنیان خانواده، تسهیل فرزندآوری و حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر، به‌ویژه در مناطق محروم و روستایی، تأکید کردند.

بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، همکاری در زمینه توسعه آموزش‌های مهارتی، ارتقای توانمندی‌های فردی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار، تسهیل ورود آنان به عرصه اشتغال و کارآفرینی و همچنین حمایت از مشاغل خانگی و دسترسی به فرصت‌های اقتصادی، از جمله محورهای اصلی همکاری مشترک خواهد بود.


اخبار مرتبط
دوران پساجنگ نیازمند حکمرانی جدی‌تر در حوزه زنان و خانواده است
سه‌شنبه 1405/03/26 ساعت 21:59
دوران پساجنگ نیازمند حکمرانی جدی‌تر در حوزه زنان و خانواده است
زهرا بهروزآذر با تأکید بر نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های مختلف، توجه به ظرفیت‌ها و مطالبات آنان را از الزامات حکمرانی و توسعه کشور در دوران پساجنگ دانست.
بهروزآذر: به‌زودی نخستین استاندار زن معرفی می‌شود
سه‌شنبه 1404/09/04 ساعت 15:30
بهروزآذر: به‌زودی نخستین استاندار زن معرفی می‌شود
معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با تشریح آخرین وضعیت لایحه منع خشونت علیه زنان، صدور گواهینامه موتورسواری بانوان و روند انتصاب زنان در دولت چهاردهم، اعلام کرد این لایحه پس از 13 سال انتظار به‌زودی به تصویب مجلس می‌رسد و هیچ منع حقوقی برای موتورسواری زنان وجود ندارد.
بهروزآذر: لازمه دستیابی به وفاق ملی، ایجاد فضای امن برای بیان مسائل است
پنج‌شنبه 1403/09/15 ساعت 11:55
بهروزآذر: لازمه دستیابی به وفاق ملی، ایجاد فضای امن برای بیان مسائل است
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، با تبریک روز دانشجو، بر اهمیت برگزاری نشست‌هایی برای شنیدن مشکلات در فضایی امن تأکید کرد و آن را راهی برای دستیابی به وفاق ملی دانست.
نظرات

آخرین اخبار
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛تغییر راهبرد ایران در تنگه هرمز؛نفت 97 دلاری شد
رزمایش 313 هزار نفری «جانفدایان ایران» در تهران برگزار می‌شود
جدول خاموشی برق شهر کرمانشاه فردا سه شنبه17 شهریور ؛ ساعت خاموشی شهرهای کرمانشاه
جزئیات پروژه‌های جدید وزارت ارتباطات؛ از توسعه شبکه ملی اطلاعات تا هوش مصنوعی
تأکید عارف بر تربیت نخبگان از سال‌های نخست مدرسه
ادعای جدید گروسی درباره ایران؛ آژانس به اطلاعات و تأسیسات هسته‌ای دسترسی ندارد
بیمه رایگان زنان سرپرست خانوار در روستاها
هشدار وزارت بهداشت درباره افزایش بیماری‌های تنفسی
زلزله 4.4 ریشتری بانه را لرزاند
امیر حیدری: اقتدار ایران معادلات دشمن را برهم زد
چراغ سبز جزیره کوچک اقیانوس آرام به اشغالگری تل‌آویو
توقف ناگهانی طرح دفاعی اروپا؛ چرا کشورهای عضو با «گروه مشورتی کالاس» مخالفت کردند؟
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 16 شهریور 1405 / چرا سکه 4 میلیون تومان ریزش کرد ؟
هشدار نارنجی برای بارش شدید در گیلان
رکوردشکنی بورس در معاملات امروز دوشنبه 16 شهریور 1405
کشف 75 قبضه سلاح جنگی در نایین
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز 16 شهریور 1405+جدول قیمت ها
نورنما | عروسی در وسط سیلاب
قیمت دینار عراق امروز 16 شهریور 1405
سرنگونی پهپاد جاسوسی عربستان در یمن
چین و آمریکا در مسیر رقابت نسل ششم؛ پایگاه جدید آزمایش پروازی چین چه می‌گوید؟
موضوعات مهم نشست شورای حکام آژانس چیست؟
حمله با سلاح سرد به شهرک‌نشین در کرانه باختری
آلبانیز: انگلیس سیاست خود در قبال اسرائیل را تغییر دهد
آخرین قیمت دلار امروز دوشنبه 16 شهریور 1405 / چرا دلار کاهشی شد؟
حمله موشکی ایران علیه ناوهای آمریکا، دفاع مشروع در برابر محاصره دریایی است
حدادعادل: هیچ رئیس‌جمهوری مانند پزشکیان به آموزش توجه ندارد
قالیباف: اگر به دارایی‌های ما حمله کنید، مورد حمله قرار می‌گیرید
خط قرمز جدید ایران؛ محاصره آمریکا را محاصره می‌کنیم
پرسپولیس - ذوب‌آهن ؛ ترکیب پرسپولیس اعلام شد ؛ بازگشت اورونوف به ترکیب اصلی
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 16 شهریور 1405 + پژو 207 در مزر 3 میلیاردی
قوانین جدید واردات موبایل؛ ثبت سفارش محدود شد
تمدید مهلت پرداخت مالیات صاحبان مشاغل
سرقت 320 میلیون دلاری در صنعت کریپتو
رکورد کم‌سابقه واردات کالا از طریق کولبری
کارت مادران جایگزین یارانه شیرخشک می‌شود؟
خط و نشان لولا داسیلوا برای آمریکا: برزیل مستعمره هیچکس نیست
خط قرمز مقاومت عراق برای تحویل سلاح
پیام پزشکیان به رئیس‌جمهور تاجیکستان در روز استقلال
برنت در آستانه 100 دلار؛ نفت گران‌تر شد
80 زلزله در یک هفته؛ کدام استان بیشترین لرزش را داشت؟
اینفوگرافی | آخرین زنگ مدارس سنگی؛ نقشه راه نوسازی و ایمن‌سازی مدارس
افزایش قیمت دلار توافقی امروز 16 شهریور
هشدار پلیس راهور به رانندگان؛ این جای پارک را اشغال نکنید
پزشکیان خواستار توسعه دورکاری در دستگاه‌های دولتی شد
پیروزی راست افراطی در انتخابات ایالتی آلمان
قیمت طلای جهانی امروز 16 شهریور 1405؛ طلا در مرز 4400 دلار
رزمایش «لبه آزادی» در شرق کره‌جنوبی آغاز شد
قیمت گوشت قرمز امروز 16 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
برنامه خاموشی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 16 شهریور اعلام شد+ جدول