×
سیاسی
شناسه خبر : 319891
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/04 ساعت 23:45
بهروزآذر: 80 درصد مجوزهای مشاغل خانگی کشور در اختیار زنان است

بهروزآذر: 80 درصد مجوزهای مشاغل خانگی کشور در اختیار زنان است

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان با اشاره به صدور بیش از سه میلیون مجوز مشاغل خانگی در کشور، اعلام کرد سهم 80 درصدی زنان از این مجوزها گویای نقش کلیدی آنان در اقتصاد است.

نورنیوز-گروه سیاسی: به گزارش از معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده، زهرا بهروزآذر در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری با کمیته امداد امام خمینی(ره) افزود:
تقویت حمایت از زنان سرپرست خانوار نیازمند تکمیل زنجیره خدمات و یکپارچه‌سازی اطلاعات است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر ضرورت تکمیل نظام حمایتی زنان سرپرست خانوار گفت: برای اجرای کامل تکالیف قانونی در حوزه زنان سرپرست خانوار، باید زنجیره خدمات از شناسایی و حمایت تا توانمندسازی اقتصادی و اتصال به بازار به‌صورت یکپارچه دیده شود.

وی گفت: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که تنها ۳۰ روز پس از پیروزی انقلاب، کمیته امداد امام خمینی(ره) تأسیس شد؛ نهادی که مأموریت اصلی آن حمایت از خانواده بوده و طی سال‌های گذشته نقش مؤثری در حمایت از خانواده‌هایی ایفا کرده که به‌دلیل فقدان سرپرست یا مشکلات اقتصادی در معرض آسیب قرار داشته‌اند.

وی با بیان اینکه بخش مهمی از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند، اظهار داشت: با وجود اقدامات ارزشمند انجام‌شده، هنوز بخشی از زنان سرپرست خانوار خارج از پوشش نظام حمایتی قرار دارند و لازم است اطلاعات آنان در قالب یک نظام جامع و یکپارچه تجمیع شود.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به تکالیف مقرر در اصل ۲۱ قانون اساسی تصریح کرد: برای حمایت و بیمه زنان سرپرست خانوار، نیازمند دسترسی به داده‌های دقیق و یکپارچه درباره وضعیت این زنان است.

بهروزآذر ادامه داد: بخشی از اطلاعات موجود از طریق نهادهایی همچون کمیته امداد، سازمان بهزیستی، سازمان ثبت احوال و پنجره رفاه ایرانیان در دسترس است، اما برای تکمیل این چرخه، باید هم‌افزایی میان دستگاه‌ها تقویت شود تا بتوانیم تصویر دقیق‌تری از وضعیت زنان سرپرست خانوار در کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به الزامات برنامه هفتم پیشرفت خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم، دولت مکلف شده زمینه بهره‌مندی زنان سرپرست خانوار از خدمات مشاوره‌ای با تخفیف را فراهم کند، اما اجرای مؤثر این سیاست‌ها نیازمند تکمیل پنجره واحد خدمات و هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌های اجرایی است.

معاون رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت دسته‌بندی هدفمند مسائل زنان در کشور تأکید کرد و ابراز داشت: مسائل زنان خانه‌دار، زنان سرپرست خانوار، دختران دانشجو، زنان روستایی، زنان دارای معلولیت و مادران دارای فرزند معلول با یکدیگر متفاوت است و سیاست‌گذاری موفق زمانی شکل می‌گیرد که این تفاوت‌ها به رسمیت شناخته شود.

بهروزآذر با اشاره به نقش زنان در اقتصاد خانواده بیان کرد: امروز زنان در کنار ایفای نقش خانوادگی، سهم مهمی در اقتصاد خانواده دارند و توسعه مشاغل خانگی یکی از مهم‌ترین راهبردهای ما در این حوزه است.

وی افزود: تاکنون بیش از سه میلیون مجوز مشاغل خانگی صادر شده که حدود ۸۰ درصد آن مربوط به زنان است و این نشان می‌دهد زنان ظرفیت بالایی برای نقش‌آفرینی اقتصادی در بستر خانواده دارند.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم توسعه بازار فروش محصولات زنان یادآور شد: حمایت از زنان تنها به آموزش یا اعطای تسهیلات محدود نمی‌شود، بلکه باید زنجیره کامل خدمات، از توانمندسازی تا اتصال به بازار، دیده شود.

بهروزآذر اضافه کرد: طرح «هزار میدان، هزار بازار» با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت کشور با هدف ایجاد بازارچه‌های محلی برای عرضه محصولات زنان در حال اجراست، اما در کنار بازارهای فیزیکی، باید بسترهای فروش مجازی نیز توسعه یابد تا زنان تولیدکننده بتوانند محصولات خود را در سطح ملی و بین‌المللی عرضه کنند.

وی با اشاره به تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه توانمندسازی زنان عنوان کرد: بسیاری از اقدامات انجام‌شده در این نهاد، الگوهای موفقی در حوزه کرامت‌بخشی، عدالت اجتماعی، اشتغال و دسترسی زنان به بازار محسوب می‌شود که باید مستندسازی و به سایر دستگاه‌ها منتقل شود.

تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده و کمیته امداد امام خمینی(ره) با هدف هم‌افزایی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های حمایتی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های دارای سرپرست زن به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه در راستای اجرای بند «پ» ماده ۸۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت و برنامه یکپارچه خدمات مربوط به زنان سرپرست خانوار، میان زهرا بهروزآذر معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده و سیدمرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) منعقد شد.

در این تفاهم‌نامه، دو طرف بر ضرورت تقویت همکاری‌های مشترک در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، بهبود وضعیت معیشتی، ارتقای سلامت جسمی و روانی، تحکیم بنیان خانواده، تسهیل فرزندآوری و حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر، به‌ویژه در مناطق محروم و روستایی، تأکید کردند.

بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، همکاری در زمینه توسعه آموزش‌های مهارتی، ارتقای توانمندی‌های فردی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار، تسهیل ورود آنان به عرصه اشتغال و کارآفرینی و همچنین حمایت از مشاغل خانگی و دسترسی به فرصت‌های اقتصادی، از جمله محورهای اصلی همکاری مشترک خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
شادی در جنوب لبنان پس از اعلام آتش‌بس و پایان جنگ
بیانیه مهم شورای عالی امنیت ملی درباره تفاهم ایران و آمریکا
توافق ایران و آمریکا نهایی شد؛ پایان فوری جنگ و لغو محاصره دریایی
غریب‌آبادی جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا و متن تفاهم اسلام‌آباد را تشریح کرد
رواج آمپول‌های لاغری و خطر مصرف خودسرانه
استقبال فرانسه از توافق ایران و آمریکا
قلعه‌نویی: به نمایندگی از ملت بزرگ ایران در جام جهانی بازی می‌کنیم
بعداً انجامش می‌دهم؛ آیا واقعاً تنبل هستیم یا گرفتار اهمال‌کاری؟
کاروان تیم ملی فوتبال ایران وارد فرودگاه لس آنجلس شد
تساوی ارزشمند ژاپن مقابل هلند
ترامپ: توافق با ایران نهایی شد
«فرسودگی همدلی» چیست و چگونه ما را بی‌حس می‌کند؟
ولایتی: حزب‌الله پاره تن محور مقاومت است
اعتراف رسانه رژیم صهیونیستی: حمله به بیروت با آمریکا هماهنگ شده بود
مانوئل نویر به باشگاه پنج‌تایی‌های تاریخ پیوست
گوترش حمله صهیونیست‌ها به بیروت را محکوم کرد
آخرین کاروان حجاج ایرانی در راه بازگشت به کشور
سقوط مرگبار هواپیما در آمریکا؛ 12 نفر جان باختند
بیانیه وزارت امور خارجه درباره تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به ضاحیه بیروت
برخورد مرگبار دو بالگرد در آسمان ریودوژانیرو +فیلم
مخبر: به متجاوزان درس پشیمان‌کننده خواهیم داد
تشدید حملات حزب الله لبنان به اشغالگران/ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
هیچ نوتام جدیدی درباره محدودیت پروازی صادر نشده است
آلمان 7-1 کوراسائو ؛ جشنواره گل ژرمن ها مقابل تازه‌واردها
قالیباف: نمی‌توانند بخشی از مقاومت را تک گیر بیاورند/ بچرخ تا بچرخیم
تکذیب شایعات منتسب به سردار رادان
تأکید خبرگان بر رعایت خطوط قرمز رهبری در روند مذاکرات
اولین پیروزی همیلتون راننده بریتانیایی با تیم فراری
نیروی هوایی آمریکا بخشی از ناوگان راهبردی خود را از دست داد
یوزها با انرژی مکزیکی به استقبال جام جهانی رفتند
هشدار گروه حنظله به شهرک‌نشینان؛ فوراً به پناهگاه‌ها بروید
دانشگاه آزاد زمان‌بندی آزمون‌های سراسری 1405 را اعلام کرد
سردار قاآنی: پیروزی عظیم حزب‌الله در راه است
خانواده شهید شادمانی شایعات توهین در مراسم را تکذیب کرد
تیم ملی والیبال به بلژیک هم باخت/حق‌پرست امتیازآورترین بازیکن/عصبانیت شدید پیاتزا
کرملین: رؤسای جمهور روسیه و آمریکا تلفنی گفت‌وگو کردند
ذوالقدر: ‏پاسخ رزمندگان اسلام در پیش است
اختلال 4 بانک رفع شد
برادر و نامزد قربانی خشم جنون‌آمیز پسر جوان!
ترامپ: حمله به بیروت نباید رخ می‌داد/ ایران به حمله اسرائیل به بیروت پاسخ ندهد
ونس: رئیس‌جمهور از سلامت کامل برخوردار است
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز سوم
برنامه تازه چین برای پرداخت‌های فرامرزی و مقابله با دلار
خبر وزیر آموزش و پرورش از مشارکت 2 میلیونی مردم در ساخت مدرسه
سرلشکر عبداللهی: زمندگان با «دست روی ماشه» آماده مقابله با دشمن هستند
مهار آتش‌سوزی 9 ساعته در باغ‌شادی خاتم؛ 10 هکتار طعمه حریق شد
دستگیری عامل مرتبط با سرویس جاسوسی اسرائیل در ایلام
سخنگوی دولت: وحدت ملی پیام اقتدار است؛ از رقابت‌های سیاسی پرهیز کنید
تهران در آماده‌باش کامل برای وداع با رهبر شهید انقلاب
ورود دو شهر ایران به فهرست ده منطقه گرم جهان