×
سیاسی
شناسه خبر : 31987
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/04/19 ساعت 12:37
توقیف نفتکش ایرانی کار سخیف و غلطی است/ ایران در چارچوب برجام حرکت می‌کند

رئیس جمهور تاکید کرد:

توقیف نفتکش ایرانی کار سخیف و غلطی است/ ایران در چارچوب برجام حرکت می‌کند

رئیس‌جمهور گفت: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی در منطقه است و از این رو به فضای کشورمان تجاوز کرد که البته با پاسخ قاطع مواجه شد و از سوی دیگر به طور نیابتی، کشتی نفتکش ایرانی را توقیف کردند که کار بسیار سخیف و غلطی انجام دادند.

به گزارش نورنیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی در منطقه است و از این رو به فضای کشورمان تجاوز کرد که البته با پاسخ قاطع مواجه شد و از سوی دیگر به طور نیابتی، کشتی نفتکش ایرانی را توقیف کردند که کار بسیار سخیف و غلطی انجام دادند.


وی خاطر نشان کرد: انگلیسی‌ها در آبهای سرزمینی اسپانیا به ناروا این کشتی را توقیف کردند در حالی که خودشان در این سرزمین و منطقه جبل‌ الطارق اشغالگر هستند چراکه این سرزمین متعلق به اسپانیا است و دولتی اشغالگر که به ناروا در این منطقه حضور دارد این کار سخیف را انجام داده است و این در حالی است که مردم اسپانیا هم از این کار انگلیس اعلام انزجار دارند.


رئیس جمهور با بیان اینکه اقدام انگلیسی‌ها کاری بسیار سخیف، غلط و اشتباه بود و به زیان آنها است، تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم که در سطح جهان، خطوط کشتیرانی از امنیت کامل برخوردار باشد و به انگلیسی‌ها گوشزد می‌کنم که شما آغازگر ناامنی هستید و تبعات آن را بعداً درک خواهید کرد.


روحانی اظهارداشت: البته ممکن است انگلیسی‌ها به دستور آمریکا و یا آنچه که گروه «ب» نامیده می‌شود این کار را کرده باشد که البته باز هم اقدام غلط و اشتباهی است. ضمن اینکه می‌دانیم که در داخل انگلستان شرایط انسجام ندارد و به هم ریخته است و دولت و پارلمانی به طور منسجم وجود ندارد اما در عین این سراسیمگی و به‌هم‌ریختگی، توقیف نفتکش ایرانی کاری احمقانه بود.


آمریکا با دست پس می زند و با پا پیش می کشد


وی تحرکات اخیر آمریکا را حکایتی جالب و خنده‌آور توصیف کرد و گفت:‌ تحرکات امروز آمریکا، حکایت آدمی است که با دست پس می‌زند و با پا پیش می‌کشد. آمریکایی ها از یک طرف برجام را یک توافق بسیار بد و به تعبیر خودشان بدترین توافق می‌دانند و بدون هیچ بهانه‌ای از آن خارج می‌شوند و از طرف دیگر وقتی ایران برخی از تعهدات خود را کاهش می‌دهد، همگی از آن ابراز نگرانی می‌کنند در حالی که باید از آمریکا نگران بود که کل برجام را زیر پا گذاشته است.


روحانی خاطر نشان کرد: آنها درخواست جلسه فوق‌العاده برای شورای حکام دادند که چرا ایران برخی از تعهدات برجامی را کنار گذاشته است و این داستان خنده‌آوری است که امروز آمریکایی‌ها آن را انجام می‌دهند که کمتر می‌توان در تاریخ سیاسی جهان سراغی از اینگونه اقدامات گرفت.


وی افزود: آنها دلیلی برای عدم غنی‌سازی ایران اعلام نمی‌کنند و صرفاً می‌گویند کار بدی است و یا اینکه هدف ایرانی‌ها بد است. اما نمی‌توانند بگویند که اگر کار بدی است چرا خودشان آن را انجام می‌دهند و تنها کشوری که در دنیا غنی‌سازی بد انجام داده و از سلاح اتمی استفاده کرده است، امروز نصیحت‌گر دیگران شده و خود را مصلح معرفی می‌کند.


رئیس جمهور تصریح کرد: آیا غنی‌سازی که منجر به ساخت سوخت رآکتور قدرت شده و نیازمندی‌های مردم را در زمینه شیرین‌ کردن آب و یا تأمین برق برآورده می‌سازد و موجب اقدامات پزشکی و تولید رادیوداروها برای درمان بیماری‌ها می‌شود و هزاران کاربرد صلح‌آمیز در زمینه علوم فناوری دارد برای ایران بد و برای دیگران خوب است.


نگرانی اروپا باید از آمریکا باشد


روحانی با بیان اینکه اروپایی‌ها هم از اینکه ایران برخی تعهدات خود را بر طبق برجام کنار گذاشته اظهار نگرانی می‌کنند، خطاب به آنان، گفت: شما نمی‌خواهد نسبت به ایران نگران باشید، نگرانی شما باید از آمریکا باشد که کل این تعهد و برجام را زیر پا گذاشته و تمام تعهدات بین‌المللی را متزلزل کرده است.


وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب برجام و توافق حرکت می‌کند و ساختارشکن نیستیم و ساختار برجام را برهم نزدیم، ما 14 ماه به شما فرصت دادیم و باز هم با اقدام جدید خود 2 ماه دیگر فرصت دادیم و اقدامات ایران کاملاً صحیح، درست و در چارچوب قانون است.


رئیس جمهور اضافه کرد: البته ممکن است برخی سلیقه دیگری در خصوص چگونگی اقدامات کشورمان داشته باشند که مثلاً چرا هیجانی و جهشی واکنش نشان نمی‌دهیم .  در مقابل اینها، مبنای ما این است که فضا و زمان لازم را برای حفظ برجام تا جایی که ممکن است نگه داریم چرا که می‌دانیم برای منطقه و جهان حائز اهمیت است.


روحانی تصریح کرد: عجله‌ای نداریم که با قرارداد و توافقی که به معنای منطق و قدرت دیپلماسی ایران و توان مذاکراتی کشورمان در برابر قدرت‌های جهان است و توافقی که تمام قطعنامه‌های شورای امنیت را از بین برده و اتهام را از ایران رفع کرده و ما را بر صندلی مدعی نشانده و موجب انزوای آمریکا شده است، برخورد هیجانی داشته باشیم.


وی با بیان اینکه حتی برجام تضعیف شده امروز از چنان قدرتی برخوردار است که سیاست خارجی آمریکا را متزلزل کرده است، خاطر نشان کرد: امروز همه به آمریکا و ترامپ ایراد می‌گیرند که چرا یک توافق مورد تأیید سازمان ملل را کنار گذاشته است. 


رئیس جمهور با اشاره به اینکه اسرائیلی‌ها به صراحت اذعان کردند که آنها به آمریکا فشار آوردند که از برجام خارج شود، گفت: وقتی توافقی بدترین دشمن مسلمانان در منطقه یعنی صهیونیست‌ها را نگران کرده است، معلوم است که توافق قدرتمندی است و برجام یکی از افتخارات دیپلماسی ایران و در تاریخ سیاسی ایران هیچگاه فرصتی پیش نیامده بود که قدرت دیپلماسی خود را به رخ جهانیان بکشانیم و با این توافق این اتفاق مهم به وقوع پیوست.


روحانی با تأکید بر اینکه امروز گام‌های ما در زمینه برجام تدریجی، اما تصاعدی خواهد بود، گفت: نخستین هدف ما از این اقدام آن است که برجام حفظ شود و دیگران را به سیاست، منطق، اخلاق، معاهده و قوانین بین‌المللی دعوت کنیم.


وی با اشاره به علاقمندی‌هایی که برای مذاکره با ایران ابراز می‌شود، تصریح کرد: وقتی صدام خرمشهر، مهران و قصر شیرین را در اشغال خود داشت و همزمان از مذاکره با ما سخن می‌گفت، مشخص بود که اقدام او نادرست و فریبکارانه است، چرا که اگر به دنبال مذاکره بود باید ابتدا از مناطق اشغال شده، بیرون می‌رفت.


همزمان با اشغالگری حرف از مذاکره معنا ندارد


رئیس جمهور با تأکید بر اینکه همزمان با اشغالگری حرف از مذاکره معنا ندارد، گفت: اگر آمریکا بحث مذاکره را مطرح می‌کند، قطعاً فریبکارانه، نادرست و غلط است. اگر فکر می‌کنند که راه‌حل شرایط موجود مذاکره است، باید تحریم‌ها را کنار بگذارد و به تعهدات خود بازگردد.


روحانی تصریح کرد: اگر در گفتار خود صادق هستید، باید کل تحریم‌ها را کنار بگذارید و از ملت ایران به خاطر اقدامات غلط و نادرستی که انجام داده‌اید، عذرخواهی کرده و به تعهدات خود باز گردید. در آن صورت شرایط متفاوت خواهد بود، اما بی‌تردید زمانی که خرمشهر در اشغال است با کسی صحبت نمی‌کنیم.


وی تأکید کرد: زمانی که اقتصاد مردم و روابط بانکی کشورمان و فروش کالا و واردات و صادرات دچار مشکل است، بحث از مذاکره حتماً فریبکاری است و ملت ایران هوشیار است و نمی‌توانید با فریب، این ملت را از راه حق منحرف کنید.


رئیس جمهور با قدردانی از ایستادگی و تلاش ملت ایران، تمام مسئولین، وزرا و همه ارگان‌ها و نهادها که کار بزرگی را در ماه‌های اخیر، انجام داده‌اند، گفت: علیرغم اینکه فشار دشمن شدیدتر شده است و شرایطی به وجود آوردند که منطقه ناامن باشد، شاخص‌ها در همه زمینه‌ها مثبت و رو به رشد بوده است و در بازار امنیت نسبی حاکم است.


صادرات ایران بیش از واردات است


روحانی خاطرنشان کرد: بدخواهان تصور می‌کردند که در شرایط کنونی همه چیز بهم خواهد ریخت در حالی که شرایط کاملا برعکس تصور آنها رقم خورده است و در بهار امسال تراز تجارت خارجی مثبت بوده و صادرات بیش از واردات شده است، ضمن اینکه شرایط صادرات غیرنفتی نیز مناسب است و بسیاری از فعالان اقتصادی بخاطر قانون و ملت ایران، ارز ناشی از صادرات را به داخل کشور بازمی‌گرداند که کار بسیار شایسته‌ای است.


وی وضعیت بنادر و کالاهایی که در آن وجود دارد را مناسب دانست و از وزرای راه و اقتصاد خواست تا کالاها در بنادر و گمرکات معطل نماند و در کمترین زمان ممکن به داخل کشور منتقل شود.


رئیس جمهور خاطرنشان کرد: پروانه‌های فعالیت بخش‌های تولیدی و صنعتی در سه ماهه امسال روند خوبی داشته است و حتی پروانه‌های ساختمانی نیز از زمستان پارسال رو به رشد بوده است که به معنای توسعه ساخت و ساز و اشتغال است.


رقم بیکاری به 10.8 رسیده است


روحانی شاخص اشتغال را بسیار امیدوارانه توصیف کرد و گفت: سال گذشته رقم بیکاری 12.1 بود و امروز به 10.8 رسیده است و این رقم بسیار خوبی است و به معنای آن است که در مسیر درست حرکت می‌کنیم. در بازسازی مناطق سیل‌زده نیز همه دستگاه‌ها فعال بوده و شاهد اقدامات بسیار خوبی در رسیدگی به این مناطق هستیم و همه این شرایط به معنای آرامش، امید مردم به آینده و تلاش مردم است.


وی تصریح کرد: تا زمانی که وحدت و اتحاد همگانی و هدایت‌ها و درایت مقام معظم رهبری وجود دارد، هیچگاه مأیوس نشده و به آینده امیدوار خواهیم بود و بدخواهان نیز با ایستادگی ما ناچار خواهند بود به مسیر درست بازگردند.


رئیس جمهور با گرامیداشت آغاز دهه کرامت و میلاد با سعادت امام هشتم(ع) علی بن موسی الرضا(ع)، گفت: واژه کرامت به معنای سخاوت توأم با بخشندگی، بزرگواری، فتوت و جوانمردی است و مثل اعلای کرامت پیامبران و معصومین هستند و خداوند نیز در تبیین حقایق، معنویت و اخلاق به غیر از کتاب، میزان را نازل کرده است و میزان همان چیزی است که با شاخص سیره و عمل ائمه(ع) می‌توان اخلاق و ارزش‌ها را مورد ارزیابی قرار داد. همچنان که پیامبر اسلام(ص) و امام علی(ع) به عنوان میزان معرفی شدند.


روحانی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم کرامت را به درستی معنا و تبیین کنیم باید به زندگی علی بن موسی الرضا(ع) و خواهر بزرگوارشان حضرت فاطمه معصومه(س) نگاه کنیم. این عزیزان شاخص و میزان واقعی برای زندگی انسانی، اخلاق و کرامت بودند و هستند و مردم ایران در پناه این دو بزرگوار و سایر فرزندان معصومین که مدفن مبارکشان در ایران قرار دارد، بهره‌های فراوانی برده‌اند و می‌برند و بی‌تردید شفای دردهای جسمی و روحی‌مان در کنار این بزرگواران و رابطه با این عزیزان است.


وی با بیان اینکه امروز نیازمند کرامت، مهربانی و بخشندگی هستیم، گفت: امروز نیازمند بزرگی و بزرگواری همه مردم، احزاب و جناح‌ها نسبت به یکدیگر هستیم تا نشان دهیم راه امام رضا(ع) و خواهر گرامی‌شان، راه و سیره نجات است. مخصوصاً در این مقطع حساس که دشمن در برابر ملت ایران دندان‌های خود را تیز کرده است، بیش از گذشته نیازمند، وحدت، همدلی و همفکری هستیم.



ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
میلیون‌ها پوند انگلیس برای شکار پهپادها
بیت‌کوین همچنان در سراشیبی
ترامپ و ناتو؛ جدایی تلخ یا تفاهم در آنکارا؟
چگونه در 48 ساعت کارت سوخت المثنی بگیریم؟
تصمیم به مذاکره، در هرم حاکمیت نظام گرفته شده است
سرنوشت بسته‌های اینترنت پرو در هاله ای از ابهام
تاج پاسخ داد؛ چرا برنامه های تیم ملی تغییر کرد؟
از مشروعیت‌بخشی به دزدی دریایی تا همراهی با پروژه «لبنانی‌سازی» جنوب ایران
چرا اسرائیل دوباره در دام لبنان گرفتار شده است؟
حادثه خونین در آمریکا؛ قتل 6 عضو یک خانواده در آیووا
خبر خوش برای بازنشستگان؛ وام ازدواج فرزندان و وام ضروری در راه است
استاد شیکاگو: پست ترامپ قدرت فزاینده ایران را نشان می‌دهد
خداحافظی با کابوس خاموشی‌ها/فرار از جریمه‌های برق با پویش 25 درجه و طرح سبا
سرنوشت امتحانات نهایی 11 و 12؛ آیا مجوز شورای عالی امنیت ملی صادر می‌شود؟
تراژدی خانوادگی در بناب/ چهره خونین پسرو آه پشیمانی پدر!
حمله رژیم اسرائیل به جنوب لبنان/ پاسخ حزب الله به تجاوزات/چین: تل آویو از لبنان خارج شود
مخالفت اسرائیل با نقش سیاسی و نظامی فرانسه در لبنان
شاخص های سرمایه اجتماعی در حال تقویت است
پرشدگی سد کرج از نیمه گذشت/چرا پایتخت هنوز در وضعیت قرمز است؟
گروسی: انتقال اورانیوم ایران به خارج سخت اما شدنی است
لبنان در آستانه بحران گرسنگی
رنگ سال 2027 انتخاب شد؛ آبی درخشان نماد پیوند سنت و تکنولوژی
بازار نفت سردرگم شد
قیمت گوشت قرمز امروز 12 خرداد 1405 + جدول
پرهیز از اختلافات موجه و غیرموجه!
انتقاد تند پارلمان عراق از نقش آمریکا در منطقه
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 12 خرداد 1405
توافقی که در مسقط به دست نمی‌آید
ساعی دلایل قهرمان نشدن تیم ملی تکواندو در آسیا را فاش کرد
وزیر آموزش و پرورش : امتحانات نهایی حضوری برگزار می شود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 12خرداد 1405 + جدول
طرح مجلس برای تنگه هرمز
هشدار شدید پاکستان و محکومیت جنایت های اسرائیل در لبنان
سیاست نامه | حمید رسایی با پسر نوح در یک کشتی نشست!
جنگ جدید منطقه از کدام جغرافیا کلید می‌خورد؟
اعدام سه متجاوز به عنف در کردستان و گیلان + جزئیات جنایت های سه متجاوز
پیش‌بینی عجیب ابررایانه از جام جهانی؛ ایران چند درصد شانس قهرمانی دارد؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه شنبه 12 خرداد 1405+ زمان پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 12 خرداد 1405 + وضعیت استانها
5 خطای رایج در تربیت نوجوان؛ از بدبینی تا مدیریت نادرست مرزها
کشف محموله سلاح جنگی درسیستان و بلوچستان؛ 2 متهم دستگیر شدند
آزادی 978 زندانی جرایم غیرعمد در تهران
نخستین پرواز شرکت روسی به امارات پس از توقف سه ماهه
حریدی‌ها دوباره سرزمین‌های اشغالی را به آشوب کشاندند
شورش سیاسی در اسرائیل؛ تندروها علیه فشار ترامپ
برنامه دولت برای مهار تورم چیست ؟
آکسیوس: ترامپ از ترس ایران، نتانیاهو را در حمله به لبنان مهار کرد
نیروی دریایی سپاه ، یک کشتی با مالکیت آمریکایی - صهیونی را هدف قرار داد+فیلم
شینباوم: راست افراطی آمریکا در امور مکزیک دخالت می‌کند
بلومبرگ: هشدار مقامات روسی درباره هزینه‌های سنگین جنگ اوکراین