×
سیاسی
شناسه خبر : 319784
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/04 ساعت 14:18
مسعود پزشکیان: مذاکرات با هدف تأمین کامل حقوق ایران پیش می‌رود

مسعود پزشکیان: مذاکرات با هدف تأمین کامل حقوق ایران پیش می‌رود

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه ایران هرگز در برابر فشارهای خارجی و مطالبات فراتر از حقوق ملت عقب‌نشینی نخواهد کرد، اعلام کرد روند مذاکرات و تعاملات بین‌المللی با هدف استیفای کامل حقوق مردم ایران طراحی و دنبال می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان در نشستی تخصصی با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با قدردانی از نقش‌آفرینی بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در مدیریت شرایط حساس کشور، آنان را پیشگامان جبهه اقتصادی در جنگ ترکیبی و همه‌جانبه دشمن توصیف و اظهار کرد: حفظ ثبات بازار، جلوگیری از التهاب اقتصادی و تأمین نیازهای کشور در شرایط جنگی، مرهون تلاش، همت و حضور مؤثر فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان کشور است؛ به‌گونه‌ای که در جریان بحران اخیر، کمبود محسوس کالا و اختلال جدی در بازار مشاهده نشد.

پزشکیان با تأکید بر رویکرد حمایتی دولت نسبت به تولید و صنعت تصریح کرد: دولت از هیچ تلاشی برای به حرکت درآمدن چرخ تولید و اقتصاد کشور دریغ نخواهد کرد و شخصاً با جدیت پیگیر رفع موانع پیش‌روی صنایع و واحدهای تولیدی هستم. تأمین پایدار انرژی مورد نیاز صنایع، جلوگیری از قطعی برق و گاز و اصلاح فرآیندهای ارزی، حذف مقررات و بخشنامه‌های زائد و تسهیل فضای کسب‌وکار، از اولویت‌های جدی دولت در مسیر حمایت از تولید ملی است.

وی رونق فعالیت بخش خصوصی را مترادف با رونق اقتصاد ایران دانست و تاکید کرد: هرگونه رکود یا اختلال در فعالیت واحدهای اقتصادی نیز مستقیماً بر معیشت مردم و حرکت اقتصاد ملی اثرگذار خواهد بود.

رئیس‌جمهوری با اشاره به سیاست توسعه تعاملات اقتصادی منطقه‌ای و همسایگی، یادآور شد: دولت تلاش کرده است با تقویت ارتباطات با کشورهای همسایه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های ژئواقتصادی کشور، زمینه تسهیل تجارت و صادرات را فراهم کند و امروز باوجود شرایط امنیتی منطقه، بسیاری از همسایگان مرزی ایران در شمال‌غرب و شرق کشور آمادگی توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری را بیش از گذشته دارند.

پزشکیان ظرفیت‌های اقتصادی پیمان‌ها و سازوکارهای منطقه‌ای از جمله اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان همکاری‌شانگهای و گروه بریکس را فرصتی مهم برای توسعه تجارت خارجی ایران برشمرد و تأکید کرد: رویکرد دولت، استفاده حداکثری از بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی برای توسعه صادرات غیرنفتی و حمایت از تجار و بازرگانان ایرانی است و در اغلب سفرهای خارجی، دولت تلاش کرده است ضمن تقویت دیپلماسی اقتصادی، زمینه معرفی، بازاریابی و توسعه بازار محصولات ایرانی را فراهم سازد.

وی همچنین بر مسئولیت متقابل بخش خصوصی در مدیریت بهینه منابع و حامل‌های انرژی تأکید کرد و گفت: صنایع و واحدهای تولیدی که انرژی را با نرخ ترجیحی و پایین‌تر از قیمت واقعی دریافت می‌کنند، موظفند در مصرف آن صرفه‌جویی و از انحراف منابع جلوگیری کنند. انرژی یارانه‌ای باید در خدمت تولید، اشتغال و افزایش بهره‌وری قرار گیرد و نباید زمینه‌ساز قاچاق، هدررفت منابع یا فعالیت‌های غیرشفاف شود.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف در صنایع افزود: صنایعی که بدون‌توجه به بهره‌وری، مصرف انرژی خود را مدیریت نکنند و صرفاً متکی به انرژی ارزان‌قیمت باشند، در آینده با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد. دولت تمام توان خود را برای تأمین برق و گاز صنایع به‌کار گرفته است، اما بهره‌وری و مدیریت مصرف نیز باید به‌عنوان یک مسئولیت ملی مورد توجه بخش خصوصی قرار گیرد.

پزشکیان بر ضرورت هدایت منابع و یارانه‌های انرژی به سمت صنایع بهره‌ور و دارای ارزش افزوده بالا تأکید کرد و گفت: منطقی نیست منابع محدود کشور در اختیار واحدهایی قرار گیرد که بازدهی پایین دارند یا محصولات غیررقابتی و بی‌کیفیت تولید می‌کنند.

وی با اشاره به ضرورت مدیریت شفاف و هدفمند منابع ارزی کشور اظهار کرد: اولویت دولت در تخصیص ارز، تأمین کالاهای اساسی، دارو و نیازهای ضروری مردم است و واردات کالاهای غیرضرور و لوکس نباید منابع ارزی کشور را ببلعد. فرآیند تخصیص و توزیع ارز باید به‌گونه‌ای طراحی شود که امکان مدیریت دقیق ورودی و خروجی ارز کشور در شرایط خاص اقتصادی فراهم باشد.

رئیس‌جمهوری با تأکید بر لزوم تفکیک سیاست‌های حمایتی متناسب با ماهیت صنایع گفت: نمی‌توان برای همه بخش‌های صنعتی نسخه‌ای واحد پیچید؛ صنایع ارزآور، صادرات‌محور و بهره‌ور با واحدهای کم‌بازده و هدردهنده منابع ارزی تفاوت دارند و سیاست‌گذاری‌ها نیز باید متناسب با این تفاوت‌ها تنظیم شود.

پزشکیان با انتقاد از برخی سوءاستفاده‌ها در حوزه دریافت ارز و امکانات دولتی، تصریح کرد: متأسفانه در برخی موارد، افرادی به اسم بخش خصوصی دریافت ارز و ایجاد زیرساخت‌های صوری، بدون تولید واقعی، منابع کشور را به بازار آزاد منتقل کرده و منافع عمومی را تضییع کرده‌اند.

وی خطاب به اعضای اتاق بازرگانی تأکید کرد: بخش خصوصی واقعی باید در برابر این‌گونه تخلفات ایستادگی کند و اجازه ندهد اعتبار فعالان اقتصادی خدشه‌دار شود.

رئیس‌جمهوری با تأکید بر حمایت همه‌جانبه دولت از فعالان واقعی اقتصادی اظهار کرد: دولت خود را موظف به پشتیبانی از تولیدکنندگان، صادرکنندگان و کارآفرینان می‌داند و در مقابل، انتظار دارد تمامی فرآیندها با شفافیت کامل انجام شود و زمینه‌های رانت، فساد و سوءاستفاده از بین برود. فعالان اقتصادی بهتر از هر مجموعه دیگری متخلفان و سودجویان این حوزه را می‌شناسند و می‌توانند در سالم‌سازی فضای اقتصادی کشور نقش مؤثری ایفا کنند.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی ملی برای عبور از شرایط پیچیده اقتصادی و بین‌المللی گفت: اعتقاد راسخ داریم پیشرفت، آبادانی و توسعه کشور تنها با مشارکت همه دلسوزان ایران اسلامی محقق خواهد شد و دولت، بخش خصوصی را نه در مقابل خود، بلکه شریک راهبردی توسعه کشور می‌داند. در شرایطی که دشمن پس از ناکامی در عرصه نظامی، تمرکز خود را بر جنگ اقتصادی قرار داده است، دولت و بخش خصوصی با همدلی، انسجام و همکاری مشترک، از این مرحله نیز با موفقیت عبور خواهند کرد.

وی در بخش پایانی سخنانش تصریح کرد: روند مذاکرات و تعاملات خارجی کشور به‌گونه‌ای طراحی شده است که حقوق ملت ایران به‌صورت کامل استیفا شود و جمهوری اسلامی ایران تحت هیچ شرایطی در برابر فشارها و مطالبات زیاده‌خواهانه تسلیم نخواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 25 مرداد 1405/سکه امامی 189 میلیون تومان شد+ جدول قیمت ها
رشد 42 درصدی ظرفیت نیروگاهی کشور؛ 490 مگاوات برق جدید در راه است
جزئیات استخدام 25 هزار دانشجو-معلم اعلام شد/ معیارهای ارزیابی شایستگی معلمی چیست؟
ضربه پلیس آگاهی به شبکه مالخران؛ 260 نفر دستگیر شدند
وزیر راه هشدار داد؛ انحراف 50 درصدی پروژه‌های مسکن قابل قبول نیست
حمله هوایی اسرائیل به نبطیه؛ ادعای ترور فرمانده ارشد حزب‌الله
تاکید معاون رئیس‌جمهور بر ایجاد راه‌‍‌حل پایدار میان توسعه مناطق آزاد و حفظ منافع عمومی
پیام دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به فرمانده معظم کل قوا
اختلال کالابرگ در تهران؛ چرا برخی فروشگاه‌ها از پذیرش اعتبار کالابرگ خودداری می‌کنند؟
خروج اتباع چقدر به ظرفیت مدارس اضافه کرد؟
نورنما | خروپف بامزه یک مرغ مگس‌خوار
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 26 مرداد/ افت شدید در راه است؟
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 25 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
بحران در ناو آمریکایی آبراهام لینکلن؛ نگرانی درباره وضعیت ملوانان بالا گرفت
نوراینفو | 8 عادت اشتباهی که انرژی مغز را می‌گیرد
سردار قنبری: مقابله با مال‌خری مانع فعالیت سارقان میشود
پیش‌بینی بورس فردا دوشنبه 26 مردادماه
پزشکیان: در برابر دشمن وا ندادیم اما برخی بی‌انصافی می‌کنند
شاخص «اسکرین تایم» در نوجوانان بیش از 9 ساعت در روز رسیده است
صعود دختران ایران به دیدار نهایی لیگ ملت‌های بسکتبال آسیا
وضعیت آب و هوای استان فارس ؛ سه شنبه 26 مرداد /ماندگاری هوای گرم
چرا آمریکا به توافق هسته‌ای با عربستان نیاز دارد؟
جزییات فروش فوق‌العاده محصولات سایپا از امروز + لینک و مهلت ثبت نام
نقشه همسران سرمربی فوتبال مصر برای برکناری او چیست؟
تیمور جنبلاط: اسرائیل از مذاکرات برای پوشش تجاوزات خود استفاده می‌کند
ما در بعد نظامی و سیاسی جنگ پیروز شدیم ؛ مردم هنوز طعم این پیروزی را نچشیده‌اند
استانداری تهران از کافه‌ها حمایت کرد؛ روزانه 450 هزار نفر-ساعت حضور جوانان در کافه‌ها
بحران آب و برق بیشتر اقتصادی است تا فنی
درخواست صندوق بازنشستگی کشور از بازنشستگان؛ وضعیت بیمه تکمیلی خود را بررسی کنید
رئیس انجمن تایر: هنوز مجوز افزایش قیمت لاستیک صادر نشده است
شاخص بورس امروز یکشنبه 25 مرداد؛ رشد 29 هزار واحدی در دومین روز هفته
رکورد جدید مصرف بنزین؛ میانگین مصرف روزانه به 133 میلیون لیتر رسید
چه تفاوتی میان گواهینامه موتورسیکلت آقایان و بانوان وجود دارد؟
هشدار هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید تا پنجشنبه ادامه دارد
یورش نظامیان اسرائیلی به مراسم عروسی فلسطینی‌ها؛ عروس و داماد بازداشت شدند
چرا تولید خودروهای ناقص افزایش یافته است؟
دلیل انفجار در پمپ‌بنزین شاندیز اعلام شد
المیادین: طبق مذاکرات ایران و عمان مسیر جنوبی تنگه هرمز برچیده می‌شود
قیمت دلار امروز یکشنبه 25 مرداد 1405؛ دلار در کریدور 180 هزار تومانی ماند
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد علوم پزشکی تمدید شد
نامه دموکرات‌ها به سرپرست نیروی دریایی آمریکا درباره وضعیت ناو لینکلن
فرماندار مهران: صدای انفجار در مهران، مربوط به خاک عراق بود
تصویب طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی دشمن
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری شهریور از فردا
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه؛ طلا به 22 میلیون تومان می‌رسد؟
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات پرسپولیس امروز 25 مرداد ؛ بدترین خبر برای پرسپولیس از امارات
عباس گودرزی: شرط اجتهاد برای وزیر اطلاعات ممکن است حذف شود
جزئیات 3 طرح جدید دولت برای بنزین؛ سهم هر ایرانی در ماه چند لیتر می شود؟
وزیر ارتباطات: محدودیت اینترنت آسیب جدی به کسب‌وکارها وارد کرد
چمران: واگن‌ها و متروباس‌های چینی هنوز به ایران نرسیده است/ اعلام زمان انتخابات شورا