×
سیاسی
شناسه خبر : 319760
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/04 ساعت 12:48
حضور یک زن در هیات رئیسه مجلس پس از 23 سال

حضور یک زن در هیات رئیسه مجلس پس از 23 سال

پس از 23 سال، حضور زنان در هیات رئیسه مجلس بار دیگر محقق شد و سمیه رفیعی به عنوان عضو هیات رئیسه در مجلس شورای اسلامی انتخاب شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مجلس دوازدهم با حضور ۱۴ نماینده زن در خرداد ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد، الهام آزاد، سارا فلاحی، فاطمه محمدبیگی، فاطمه مقصودی، زهرا سعیدی، سمیه رفیعی و زهره سادات لاجوردی، زهرا خدادادی، مریم عبداللهی، شهین جهانگیری، عالیه زمانی کیارسی، فاطمه جراره، بهشید برخوردار و زینب قیصری ۱۴ نماینده زنی بودند که توانستند به مجلس راه یابند.

یکی از نکات قابل توجه نیز این بود که برای نخستین بار، یک نماینده زن اقلیت (بهشید برخوردار) توانست از حوزه اقلیت‌های دینی و مذهبی، ردای نمایندگی این گروه از هموطنان را بر تن کند.

در انتخابات اجلاسیه سوم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی پس از ۲۳ سال یک خانم به عنوان دبیر به جایگاه هیات رئیسه مجلس راه یافت، سمیه رفیعی متولد ۱۳۶۱ و نماینده تهران هم اکنون عضو کمیسیون کشاورزی است و ریاست فراکسیون محیط زیست و منابع طبیعی مجلس را نیز بر عهده دارد.

رفیعی طلسم ۲۳ ساله حضور بانوان در هیات رئیسه مجلس را شکست و توانست برای سومین سال مجلس دوازدهم به جایگاه هیات رئیسه مجلس جلوس کند، جایگاهی که پیش از این در طول دوازده دوره مجلس تنها سهیلا جلودارزاده و شهربانو امانی توانسته بودند در مجلس ششم بر آن جلوس کنند.

رفیعی در حالی طلسم حضور در جایگاه هیات رئیسه را شکست که در طول تاریخ مجلس تاکنون هیچ زنی عهده دار ریاست کمیسیون های تخصصی مجلس نبوده است و به جز فراکسیون زنان که ریاست آن بر عهده بانوان است او تنها فردی است که توانست ریاست فراکسیون محیط زیست مجلس را بر عهده بگیرد.

سهیلا جلودارزاده و شهربانو امانی در مجلس ششم توانسته بودند به هیات رئیسه مجلس راه یابند، جلودارزاده در دوره ششم به مدت ۴ سال به عنوان عضو هیأت رئیسه (منشی) فعالیت کرد.

شهربانو امانی نیز دومین زنی بود که کنار سهیلا جلودارزاده در مجلس ششم موفق به حضور در جایگاه هیات رئیسه شده و به سِمت منشی هیات رئیسه مجلس ششم انتخاب شد.

۱۲۵ زن در طول ۱۲ دوره مجلس به خانه ملت راه یافتند

طی ۱۲ دوره مجلس، ۱۲۵ زن به عنوان منتخب مردم به مجلس راه یافته‌اند؛ در دوره اول تا سوم مجلس ۴ نفر، در دوره چهارم ۹ نفر، در دوره پنجم ۱۴ نفر، در دوره ششم ۱۳ نفر، در دوره هفتم ۱۳ نفر، در دوره هشتم ۸ نفر، در دوره نهم ۹ نفر، دوره دهم ۱۷ نفر و در دوره یازدهم ۱۶ زن به عنوان نمایندگان مردم در مجلس حضور داشته اند و در دوره دوازدهم نیز ۱۴ نفر از زنان در هرم سبز بهارستان به ایفای نقش نمایندگی مردم مشغول هستند.


نظرات

آخرین اخبار
مصدومیت دروازه‌بان آرژانتین پیش از جام جهانی
ترامپ در برابر ایران از شعار «تسلیم کامل» عقب نشست
تصمیمات مهم درباره اینترنت در انتظار تأیید رئیس‌جمهور
سایه جنگ ایران و امریکا بر اقتصاد اندونزی
حضور یک زن در هیات رئیسه مجلس پس از 23 سال
ترامپ مجبور شد خواسته‌هایش دربرابر ایران را به آینده موکول کند
مصدومیت سه نفر در حادثه پالایشگاه عسلویه
افزایش تجاوز اسرائیل با توسعه خط زرد در نوار غزه
پیام تبریک سخنگوی دولت به ناهید کیانی
بقایی: ادعای «ملی‌سازی» تنگه هرمز تلاش برای انحراف افکار عمومی است
4 بازیکن به اردوی تیم ملی فوتبال امید دعوت شدند
میانجی گری ایران و امریکا مسیر درستی دارد
کمپ تیم ملی فوتبال در یک شهر مرزی مکزیک
جنگ با ایران از اول اشتباه بود
ترامپ گزینه زیادی در قبال ایران ندارد
دیدار شهباز شریف با نخست‌وزیر چین در پکن
آغاز پخش «سلمان فارسی» از پاییز
سیگنال مثبت مذاکره ایران و امریکا به بورس‌های آسیا
نیکزاد و حاجی بابایی نایب رئیس مجلس باقی ماندند
بحران نفتا بعد از جنگ تولید در ژاپن و کره‌جنوبی را مختل کرد
گروه‌های آسیب‌پذیر صاحبخانه می شوند
بیش از 5 میلیارد یورو ارز به کشور بازگشت
احتمال غیبت مسی در جام جهانی قوت گرفت
سردار قاآنی: مقاومت امروز فلسطین و لبنان باعث آزادی قدس خواهد شد
سه فضانورد چینی راهی فضا شدند
آیا خرمشهر و روز ملی ایثار از حافظه بنیاد حفظ آثار پاک شده؟
درمان قطعی برای مفاصل آسیب دیده پیدا شد
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 4 خرداد 1405
نفت به پایین ترین قیمت در دوهفته اخیر رسید
درخشش «خط آب» در جشنواره فیلم عراق
پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 4 خرداد 1405 + جدول
جوزف عون: خروج کامل اسرائیل مطالبه لبنان است
انصارالله یمن: ایران برای صلح در منطقه مذاکره می‌کند
قالیباف رئیس مجلس ماند
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران اشتباه بزرگ امریکا بود
چراسکته قلبی عملکرد مغز را تغییر می‌دهد؟
تفاهم دوباره سعودی-ایرانی، محتمل‌تر از عادی‌سازی روابط سعودی-اسرائیلی است
بیانیه مشترک 8 کشور عربی و اسلامی علیه «بن گویر»
هشدار مرشایمر درباره برتری نظامی ایران بر امارات
قاتل جوان بوکانی در محاصره پلیس؛ عملیات ضربتی برای دستگیری آغاز شد
آخرین روز کاری مدارس ابتدایی تهران اعلام شد
درخواست کاخ سفید از کنگره برای حمایت از توافق احتمالی با ایران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 4 خرداد 1405+ جدول
پشت پرده دعوت از اعراب برای شرکت در نشست ناتو؛ تشکیل دوباره صف خرید امنیت؟
چین و مدیریت بحران در سیاست بین‌الملل
غضنفر‌های بی‌پروا
چرا چاقی پدران سلامت فرزندان را تهدید می‌کند؟
تورم در ایران در دوره‌های جنگی از سال 1320 تا 1405
شوک به آرژانتین؛ مسی مصدوم شد
چند نکته درباره مذاکره و تعیین تکلیف جنگ