×
اجتماعی
شناسه خبر : 319737
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/04 ساعت 11:50
گروه‌های آسیب‌پذیر صاحبخانه می شوند

گروه‌های آسیب‌پذیر صاحبخانه می شوند

سازمان بهزیستی کشور با تغییر رویکرد در حوزه مسکن، حمایت‌ها را از مدل خدمت‌محور به نیازمحور و نتیجه‌محور سوق داده است. در این راستا طرح مسکن کم‌هزینه، تکمیل واحدهای نیمه‌تمام و گسترش تسهیلات به گروه‌های آسیب‌پذیر در دستور کار قرار گرفته است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: نشست بررسی برنامه‌های تحولی مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور با حضور سید جواد حسینی رئیس سازمان، آرزو ذکایی‌فر رئیس مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی، معاونان، کارشناسان و مشاوران این مرکز برگزار شد.

محمود حسین آبادی معاون تأمین و توسعه مسکن سازمان بهزیستی کشور  در این نشست با اشاره به رویکردهای جدید سازمان در حوزه مسکن اظهار کرد: در گذشته خدمات تعمیر و بهسازی مسکن به‌صورت خدمت‌محور ارائه می‌شد به این معنا که بدون توجه به شدت معلولیت، میزان آسیب‌پذیری یا شرایط اقتصادی خانوارها مبالغی یکسان  برای مثال حدود ۳۰۰ میلیون تومان ـبه تمامی متقاضیان پرداخت می‌شد. امسال این رویکرد به سمت نتیجه‌محوری تغییر کرده است به‌گونه‌ای که حمایت‌ها بر اساس نیازسنجی و استحقاق‌سنجی خانوارها و متناسب با شرایط هر فرد ارائه می‌شود. در این مدل، نوع و میزان حمایت‌ها بر اساس سطح نیاز و دهک اقتصادی افراد تعیین خواهد شد.

 وی ادامه داد: برای خانوارهای قرارگرفته در دهک‌های بالاتر عمدتاً تسهیلات قرض‌الحسنه در نظر گرفته شده است اما برای دهک‌های پایین‌تر تلاش می‌کنیم با بهره‌گیری از ظرفیت مشارکت‌های مردمی، منابع داخلی سازمان و همچنین جذب منابع خارج از سازمان سطح حمایت‌ها را افزایش دهیم تا پاسخگوی نیاز واقعی این خانوارها باشد.

معاون تأمین و توسعه مسکن سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای طرح مسکن کم‌هزینه گفت: هدف از این رویکرد تجمیع منابع و هدایت آن به سمت خانوارهای نیازمندتر است در همین راستا امسال ساخت هزار واحد مسکن کم‌هزینه به‌صورت پایلوت در مناطق هدف آغاز خواهد شد در این طرح تلاش می‌کنیم هزینه‌های ساخت کاهش یابد و از ظرفیت گروه‌های جهادی، مشارکت خود مددجویان، خیرین و شرکت‌های تأمین‌کننده مصالح و تجهیزات ساختمانی استفاده کنیم تا با ایجاد مشوق‌های لازم امکان خانه‌دار شدن اقشار محروم فراهم شود.

حسین‌آبادی با اشاره به وضعیت پروژه‌های در حال اجرای مسکن در کشور گفت: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۸۹۳ واحد مسکونی ویژه جامعه هدف بهزیستی در دست احداث است که حدود ۲۲ هزار واحد آن در مراحل پایانی قرار دارد برای تکمیل تمامی این واحدها حدود ۱۲.۵ همت اعتبار نیاز است و حتی برای اتمام ۲۲ هزار واحد نزدیک به بهره‌برداری نیز حدود ۴.۵ همت اعتبار لازم داریم.

وی با بیان اینکه تورم و محدودیت منابع مالی از چالش‌های جدی این حوزه است، افزود: با توجه به هزینه‌های فعلی ساخت مسکن، آغاز پروژه‌های جدید در مقیاس گسترده عملاً امکان‌پذیر نیست و سیاست دولت چهاردهم نیز بر تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام متمرکز شده است.

معاون تأمین و توسعه مسکن سازمان بهزیستی کشور درباره وضعیت متقاضیان نهضت ملی مسکن نیز گفت: حدود ۲۳۰ هزار نفر از جامعه هدف در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که برای ۲۶ هزار نفر هنوز پروژه‌ای آغاز یا واحدی تخصیص داده نشده است این موضوع می‌تواند ناشی از ناتوانی در تأمین آورده یا آغاز نشدن پروژه‌ها باشد.

حسین‌آبادی تصریح کرد: تمرکز اصلی سازمان بهزیستی در سال جاری بر تکمیل ۲۲ هزار واحد نیمه‌تمام و اولویت‌بندی خانوارهای دهک‌های پایین است. در این فرآیند نوع نیاز افراد تعیین می‌شود به‌گونه‌ای که برای برخی تأمین سرپناه از طریق اجاره، برای برخی خرید مسکن در مناطق محروم و برای گروهی دیگر حمایت در ساخت یا تکمیل واحد مسکونی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی افزود: اجرای طرح مسکن کم‌هزینه با مشارکت خانواده‌ها، محلات، نهادهای متولی ساخت‌وساز، خیرین و دستگاه‌های حاکمیتی دنبال می‌شود و هدف آن آغاز ساخت حداقل هزار واحد مسکونی برای محروم‌ترین اقشار جامعه در سال جاری است.

معاون تأمین و توسعه مسکن سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح عملکرد این حوزه گفت: از ابتدای اجرای برنامه‌های مسکن در سازمان بهزیستی تاکنون بیش از ۲۱۴ هزار واحد مسکونی به جامعه هدف واگذار شده است همچنین در سال گذشته ۱۰ هزار و ۷۵۲ واحد مسکونی به بهره‌برداری رسیده و به متقاضیان واگذار شد.

حسین‌آبادی با تأکید بر نقش بهزیستی در حوزه مسکن گفت: وظیفه اصلی سازمان در این حوزه تنظیم‌گری، مطالبه‌گری، مشارکت‌جویی و تسهیلگری است همچنین قوانین بالادستی از جمله قانون اساسی، قانون جهش تولید مسکن و قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت بر تأمین مسکن مناسب و ارتقای کیفیت زندگی این افراد تأکید دارند.

وی با اشاره به بسته‌های حمایتی سازمان در حوزه مسکن اظهار کرد: بهزیستی برای خرید، احداث و اجاره مسکن بسته‌های حمایتی مختلفی طراحی کرده و بهره‌مندی افراد دارای معلولیت از معافیت‌ها و تسهیلات قانونی نیز در این چارچوب دنبال می‌شود.

براساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، معاون تأمین و توسعه مسکن سازمان بهزیستی کشور در پایان گفت: امسال دامنه بهره‌مندی از تسهیلات مسکن گسترش یافته است به‌گونه‌ای که علاوه بر مددجویان مستمری‌بگیر، گروه‌های غیرمستمر از جمله زنان سرپرست خانوار پشت نوبت مستمری و افراد شناسایی‌شده توسط اورژانس اجتماعی نیز می‌توانند برای خرید یا احداث مسکن از تسهیلات قرض‌الحسنه بهره‌مند شوند تا از بروز آسیب‌های اجتماعی پیشگیری شود.


نظرات

آخرین اخبار
مدودف: پایان درگیری در اوکراین با پیروزی روسیه رقم خواهد خورد
درآمد گمرکی سیستان و بلوچستان با توسعه کولبری افزایش می‌یابد
کاوه کاویان درگذشت؛ نگاهی به کارنامه بازیگر «مجردها» و «بوتیک»
معاون دادستان کل کشور: برای اجرای احکام تغییر کاربری در شمال ضرب‌الاجل تعیین شد
برنامه نیمه نهایی لیگ ملت های والیبال 2026 اعلام شد
دو سوم آمریکایی‌ها جنگ علیه ایران را بی‌فایده می‌دانند
ادامه ممنوعیت صادرات بنزین، گازوئیل و سوخت کشتی در روسیه
درگیری مسلحانه در شادگان؛ شهادت یک نیروی پلیس
رهبرانصارالله یمن : سیاست «گاو شیرده»؛ واکاوی رویکرد ترامپ در قبال منابع عربستان
مصوبه جدید دولت برای ساماندهی نیروهای شرکتی/نحوه پرداخت حقوق مشخص شد
طراحی سیستم ضدسرقت چندلایه خودرو در ایران
یک تغییر غافلگیرکننده جدید در پرسپولیس!
نورنما | ویدئویی از شدت زمین لرزه اخیر در ژاپن
تکذیب حمله انصارالله به بندر دمیاط؛ وزارت خارجه یمن ادعای ریاض را رد کرد
تردد زائران اربعین از مرزهای زمینی به 2.8 میلیون نفر رسید
رهبر انصارالله: صهیونیسم خطری برای همه جامعه بشری است، نه فقط امت اسلامی
هشدار محیط زیست تهران درباره آلاینده «ازن»؛ کدام مناطق در وضعیت قرمز هستند؟
عراقچی: پایگاه‌های خارجی در قبرس نباید علیه ایران مورد سوءاستفاده قرار گیرند
اطلاعیه سپاه در خصوص حمله به پایگاه هوایی آمریکا در علی السالم کویت
عراقچی: استقرار هواپیماهای نظامی آمریکا در پایگاه «بزمر» بلغارستان غیرقابل قبول است
قتل پسر جوان در بوستان جانبازان؛ بازداشت 6 متهم توسط پلیس
شاهکار جدید جیمز؛ رکورد تاریخی فروش پیراهن ورزش جهان شکسته شد
اردوغان: نه فقط فلسطین و لبنان، کل منطقه بهای تجاوز اسرائیل را می‌پردازد
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح و انهدام سه فروند هواپیمای اف 35
ارتباط مستقیم گرمای هوا و سکته قلبی
تمرد بی‌سابقه در ارتش اسرائیل؛ خروج یک گردان صهیونیست از پادگان
نقش متفاوت قصابیان در تلویزیون
عارف: حمله به میراث فرهنگی، جنگ با هویت و تمدن ایران بود
نورویدئو | از خزر تا بیروت؛ نقشه تازه واشنگتن برای محاصره ایران
وزیر جهاد کشاورزی: کمبود کالا نداریم
پیام فرمانده نیروی هوایی ارتش در پی شهادت خلبان مجید کاظمی
واکنش قطر و عربستان به حملات ایران به پایگاه های دشمن در منطقه
سرنوشت روزبه چشمی در فصل جدید استقلال مشخص شد
اطلاعیه شماره 55 سپاه؛ انهدام 3 فروند اف-35 دشمن در پاسخ حمله جنایتکارانه به قشم
پایان نفتِ ذخیره در 4 هفته/ هشدار کارشناسان درباره سناریوی «خفگی بازار» در دولت ترامپ
بن‌بست مطلق در مذاکرات تهران-واشنگتن؛ چرا دیوار بی‌اعتمادی بلندتر شد؟
چرا آنچلوتی پیشنهاد هدایت تیم ملی ایتالیا را رد کرد؟
برنامه هفته اول لیگ برتر فوتبال اعلام شد؛ آغاز رقابت‌ها با دیدار استقلال و پرسپولیس
آیا شهرداری تهران فقط چند چهره را شهید می داند؟!
آمادگی ارتش لبنان برای استقرار در جنوب پس از خروج اشغالگران
ادامه رایزنی اسلام‌آباد با ایران و آمریکا برای آرام‌سازی اوضاع منطقه
گزارش تصویری | خسارات ناشی از تجاوز آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم
نورنما | ماجرای تصویر تکان دهنده از اکبر عبدی قبل از فوتش
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 8 مرداد ؛ طلا عقب نشست
دولت برای مدیریت مصرف آب و انرژی آماده می‌شود
ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه؛ 6 شهید و 25 زخمی
داود اوغلو از سیاست کناره‌گیری کرد؛ حزب آینده ترکیه منحل شد
قهقهه شکارچیان شهرت در مراسم ترحیم
نتانیاهو: هنوز به راه‌حل دیپلماتیک با ایران خوش‌بین نیستم
نورویدئو | هنرمندی از جنس مردم و برای مردم