×
بین الملل
شناسه خبر : 319730
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/04 ساعت 12:32
افزایش تجاوز اسرائیل با توسعه خط زرد در نوار غزه

افزایش تجاوز اسرائیل با توسعه خط زرد در نوار غزه

در حالی که حملات به نوار غزه شدت گرفته، رسانه‌های اسرائیلی از توسعه منطقه موسوم به «خط زرد» و افزایش کنترل ارتش این رژیم بر بیش از 60 درصد این باریکه خبر داده‌اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به دنبال تلاش ارتش رژیم صهیونیستی برای توسعه اشغالگری و تحکیم سیطره میدانی در نوار غزه، رسانه‌های رژیم صهیونیستی در گزارشی تأیید کردند که محدوده موسوم به خط زرد را گسترش داده است؛ اقدامی که همزمان با تشدید عملیات نظامی، تخریب زیرساخت‌ها و گلوله‌باران گسترده مناطق مختلف غزه صورت می‌گیرد.

کنترل ۶۰ درصدی غزه و پرسش‌های راهبردی

بر اساس این گزارش شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل، ارتش رژیم صهیونیستی اکنون حدود ۶۰ درصد از مساحت نوار غزه را در کنترل خود دارد؛ موضوعی که پرسش‌های جدی درباره اهداف واقعی تل‌آویو از ادامه عملیات نظامی و پیامدهای راهبردی آن در سایه ناتوانی جامعه بین‌المللی در توقف جنگ و اجرای تعهدات انسانی مطرح کرده است.

روزنامه «هاآرتص» نیز اخیرا گزارش داده بود که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌طور رسمی تأیید کرده که تل‌آویو با نقض توافق آتش‌بس، دامنه کنترل خود در نوار غزه را از ۵۳ درصد به ۶۰ درصد افزایش داده است.

نتانیاهو در سخنرانی خود در مراسمی در قدس اشغالی مدعی شده بود: «امروز ما ۶۰ درصد غزه را کنترل می‌کنیم.» وی همچنین این اقدامات را بخشی از آنچه «شکستن سد ترس» توصیف کرد، دانست.

انتقال تدریجی خط زرد و محدود شدن فضای زندگی فلسطینیان

هاآرتص پیش‌تر نیز از انتقال تدریجی خط زرد به سمت غرب خبر داده بود؛ روندی که طی ماه‌های اخیر ادامه یافته و به گفته نهادهای امدادی، فضای زندگی فلسطینیان را به شدت محدود کرده است.

«لوری بوویر» کارشناس سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی سازمان پزشکان بدون مرز (MSF)، در گفت‌وگو با این روزنامه اعلام کرد که اسرائیل در ماه اکتبر حدود ۵۳ درصد غزه را در کنترل داشت، اما اکنون این میزان به حدود ۵۷ تا ۵۸ درصد رسیده است و با احتساب مناطق حائل امنیتی، میزان سیطره رژیم صهیونیستی از ۶۰ درصد نیز فراتر می‌رود.

در همین ارتباط، روزنامه «اسرائیل هیوم» نیز به نقل از یک دیپلمات غربی نوشت که ارتش رژیم صهیونیستی طی هفته‌های اخیر دامنه حضور خود را در غزه به‌طور قابل توجهی گسترش داده و مدعی شد رژیم صهیونیستی اکنون حدود ۶۴ درصد از مساحت این باریکه را اشغال کرده است.

بر اساس این گزارش، خط جدیدی موسوم به «خط نارنجی» جایگزین خط زرد شده و حدود ۳۴ کیلومتر مربع بیشتر از خط زرد بوده و مناطق بیشتری از نوار غزه را به مناطق حائل امنیتی تحت کنترل اسرائیل افزوده است.

تخریب گسترده زیرساخت‌ها و ایجاد کمربندهای امنیتی

این منابع همچنین از اجرای عملیات مهندسی گسترده برای تخریب زیرساخت‌ها، مسطح‌سازی مناطق مسکونی و ایجاد کمربندهای امنیتی جدید خبر دادند؛ اقداماتی که به گفته ناظران، بخشی از سیاست تحمیل واقعیت‌های میدانی جدید و دشوار کردن روند بازسازی غزه است.

یک مقام آمریکایی نیز در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد این منطقه عملاً به یک «منطقه حائل» میان مناطق تحت کنترل ارتش اسرائیل و مناطق باقی‌مانده تحت اداره حماس تبدیل شده است.

پیوند تحرکات نظامی در غزه با اهداف سیاسی نتانیاهو

در همین حال، تحلیلگران منطقه‌ای معتقدند تشدید تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی با اهداف سیاسی و انتخاباتی «بنیامین نتانیاهو» نیز ارتباط مستقیم دارد.

شبکه الجزیره به نقل از «مهند مصطفی» کارشناس امور اسرائیل گزارش داد که دولت نتانیاهو در تلاش است با استفاده از شرایط کنونی، زمینه اشغال کامل غزه را فراهم کند و از این جبهه به‌عنوان «آسان‌ترین و ضعیف‌ترین جبهه» بهره‌برداری سیاسی و نظامی کند.

وی تأکید کرد که نتانیاهو به دلیل بحران داخلی و نگرانی از تبعات سیاسی شکست در جنگ غزه، به سمت تشدید تنش و توسعه اشغالگری حرکت کرده است.

در مقابل، برخی تحلیلگران غربی مدعی هستند هدف مشترک آمریکا و اسرائیل نه اشغال کامل غزه، بلکه نابودی توان نظامی حماس است؛ هرچند منابع فلسطینی این ادعا را رد کرده و آن را پوششی برای ادامه جنگ و فرار از اجرای توافقات آتش‌بس می‌دانند.

جنگ فرسایشی و فشار بر مردم غزه

«ایاد القرا» نویسنده و تحلیلگر سیاسی فلسطینی نیز تأکید کرد که رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از تمرکز آمریکا بر پرونده ایران، در حال اجرای «جنگی فرسایشی» علیه مردم غزه از طریق ترور، تخریب، کاهش کمک‌های انسانی و تخلیه اجباری مناطق مسکونی است.

وی افزود: رژیم صهیونیستی با وجود کنترل بخش‌های وسیعی از غزه، طی بیش از دو سال جنگ نتوانسته مقاومت فلسطین را از بین ببرد و ادامه اشغالگری نیز این هدف را محقق نخواهد کرد. هدفی که نتانیاهو بارها بر آن تاکید کرده بود.

این تحلیلگر فلسطینی همچنین به تغییر تدریجی مواضع برخی کشورهای اروپایی اشاره کرد و گفت کاهش حمایت برخی دولت‌های اروپایی از تل‌آویو و طرح ایده اعمال محدودیت علیه رژیم صهیونیستی، نشانه‌ای از افزایش فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل است.


نظرات

آخرین اخبار
کارکرد شورای صلح به نفع نتانیاهو؛ استمرار نسل‌کشی در غزه
کارت آزاد جایگاه‌ها؛ 97 درصد شکایت‌ها واقعی نیست
«ماه عسل» در آستانه پخش تلویزیونی
عبور تحریم‌کنندگان ایران از تنگه هرمز ممنوع می‌شود
خسارت حادثه تانکر جبران می‌شود
فاز دوم روددره فرحزاد آماده افتتاح شد
آلومینیوم 0-0 استقلال/ آبی‌ها به دنبال سوغات پیروزی از اراک
بازیگر هالیوود: هنوز به خاطر حمایت از فلسطین، نقش‌ها را از دست می‌دهم
اورتون 2-2 یونایتد/ شیاطین سرخ به دور از پرستیژ پیروزی
زنگ خطر برای ترامپ؛ پیشتازی دموکرات‌ها رکورد زد
جاده‌سازی جدید در جنگل‌های هیرکانی ممنوع شد
جنوب لبنان؛ صندوق رأی خونین صهیونیست‌ها
بارسلونا 1-0 والنسیا/ برتری بارسا با سوپر گل یامال
پیش بینی قیمت دلار دوشنبه 16 شهریور 1405؛ اسکناس آمریکایی عقب نشست
فیلمی عراقی درباره زن تک‌تیرانداز به اسکار 2027 رفت
کمک‌های مالی به اوکراین؛ فرانسه تضمین می‌خواهد
گرنت جوان به 45 سال رسید
دستگیری اعضای شبکه 8 نفره مسلح در فارس
وال‌استریت ژورنال: شگرد ایران برای خروج پول از بانک‌های آمریکایی
صعود جوانان ایران به جام ملت‌های زیر 20 سال آسیا با کامبک مقابل ویتنام + فیلم گل ها
اعلام جرم حقوقدانان علیه آمریکا درباره حادثه سیریک
آلومینیوم اراک – استقلال؛ جدال جذاب همسایه‌های 11 امتیازی + ترکیب تیم‌ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 16 شهریور 1405؛ احتمال ریزش قیمت طلا و دلار
اولین پلاک ملی خودروی اروند صادر شد
نمایشگاه‌های استانی کتاب، جشنواره‌ای می‌شوند
اعلان جنگ آلمان به روسیه؟
اولین ایستگاه شارژ سبز ایران راه‌اندازی شد؛ قیطریه میزبان اتوبوس و تاکسی‌های برقی
فردا برق کدام مناطق استان فارس قطع می‌شود؟ برنامه خاموشی 16 شهریور
اصابت موشک یمن به محل تجمع مزدوران وابسته به عربستان
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ از تهدید قالیباف تا حمله موشکی به ناو هواپیمابر آمریکا
برنامه قطعی برق خراسان رضوی دوشنبه 16 شهریور؛ جدول قطعی برق مشهد
ترامپ زیر آب؛ دیوارنگاره «پیروزی بزرگ» جهانی شد
برنامه قطعی برق تهران فردا دوشنبه 16 شهریور تهران + لینک خاموشی مناطق تهران
مدنی‌زاده در مسکو؛ قراردادهای اقتصادی ایران و روسیه نهایی می‌شود+فیلم
خبر مهم برای گندمکاران؛ زمان پرداخت کامل مطالبات اعلام شد
تحلیل وزیر دفاع سایق آمریکا از جنگ با ایران؛ بن‌بست وحشتناک با چاشنی جنگ ابدی
ترکیب احتمالی بارسا مقابل والنسیا؛ غیبت دی‌یونگ و بازگشت گاوی
کشف محموله ضدامنیتی تروریست‌ها در مرز اشنویه
کارمزد خرید شمش طلا چقدر است؟
فروش 100 هزار سکه تمام بهار آزادی در بورس کالا؛ خریداران چگونه اقدام کنند؟
صف کامیون‌ها در ریمدان؛ نوبت‌دهی مجازی اجرا شد
مدنی‌زاده: اقتصاد ایران را مردم می‌سازند، نه آمریکا
جابه‌جایی 56 میلیون مسافر با حمل‌ونقل عمومی
پروژه عظیم CKU وارد فاز اجرایی شد؛ قطارهای چین در قلب آسیای مرکزی
تحولات مهم غرب آسیا؛ تأکید بر صلح منطقه‌ای
سارقان خانه بازیگر معروف سینما دستگیر شدند؛ قدردانی از کارآگاهان تهران
سنتکام با یک اعتراف، روایت پیروزی ترامپ را فرو ریخت
جوزف عون: حمله به نهادهای دولتی لبنان، تجاوز خطرناک و نقض رسمی آتش‌بس است
فرستادگان آمریکا در کی‌یف؛ تضمین صلح در حرف
مرگ تلخ زن 55 ساله در شیراز؛ وساطت میان دو راننده به حادثه مرگبار ختم شد