×
اقتصادی
شناسه خبر : 319705
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/03/04 ساعت 11:51
بحران نفتا بعد از جنگ تولید در ژاپن و کره‌جنوبی را مختل کرد

بحران نفتا بعد از جنگ تولید در ژاپن و کره‌جنوبی را مختل کرد

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی از کمبود نفتا به‌دنبال اختلال در عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز خبر داده و آن را عامل فشار بر زنجیره تأمین در آسیا دانسته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: در گزارش نیویورک تایمز آمده است: کشورهای آسیایی از کمبود نفتا که یک محصول راهبردی در صنعت پالایش نفت خام است و در طیف وسیعی از محصولات از بسته‌بندی‌های پلاستیکی خانگی گرفته تا جوهرهای صنعتی و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد، رنج می‌برند.

بر اساس این گزارش، هشدارهای اولیه درباره درگیری‌ها در خاورمیانه عمدتا بر افزایش قیمت نفت خام و گرانی بنزین در پمپ‌بنزین‌ها متمرکز بود اما در شرق آسیا، کمبود «نفتا» به عنوان اولین و بزرگترین اختلال صنعتی ناشی از این جنگ ظاهر شده است.

در ادامه گزارش نیویورک تایمز با اشاره به اینکه ژاپن و کره جنوبی به شدت به نفتای وارداتی از قطر و کویت وابسته هستند، آمده است: اما واردات این محصول به دلیل اختلال بیش از دو ماهه در تنگه هرمز با مشکل مواجه شده و حتی نفتای فرآوری شده در پالایشگاه‌های آسیایی نیز اغلب از نفت خامی تامین می‌شد که از طریق همین تنگه حمل می‌شده است.

این گزارش در ادامه ضمن تاکید بر اینکه پیامدهای اقتصادی این اختلال از هم‌اکنون قابل مشاهده است، می‌افزاید: در ژاپن، شرکت‌های مواد غذایی که قادر به تأمین پایدار نفتا نیستند برای صرفه‌جویی در مصرف جوهر، رنگ‌ها را از بسته‌بندی محصولات خود حذف کرده‌اند و به عنوان مثال شرکت «کالبی» یکی از غول‌های صنعت غذایی ژاپن، اعلام کرده که به دلیل کمبود نفتا مجبور شده است برای بسته‌بندی چیپس‌های سیب‌زمینی خود از طرح سیاه و سفید استفاده کند.

در پایان گزارش نیویورک تایمز با اشاره به اینکه در کره جنوبی نیز برخی شرکت‌ها به دلیل کمبود نفتا قادر به تولید مواد شیمیایی مورد استفاده در ساخت پلاستیک نبوده‌اند، خاطرنشان شده است: ژاپن و کره جنوبی هر دو در تلاش هستند تا پیش از ماه ژوئن (خرداد و تیر) منابع جایگزین این محصول حیاتی را تأمین کنند.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی پیشتر با اشاره به اختلال در عبور و مرورها در تنگه هرمز، بر ضرورت پذیرش میزانی از خطرات در واردات نفت از خاورمیانه تأکید کرده بود؛ همزمان سئول در حال رایزنی برای تأمین مسیرهای جایگزین و تضمین عرضه انرژی است.

لی جائه‌میونگ رئیس‌جمهور کره‌جنوبی اعلام کرد که کشورش ناگزیر است در شرایط اختلال در تنگه هرمز، سطحی از خطرات را در واردات نفت خام از خاورمیانه بپذیرد.

وی در نشست کابینه گفت: مسیرهای جایگزین زیادی وجود ندارد و اگر ارسال محموله‌ها به دلیل افزایش خطر به‌طور کامل متوقف شود، می‌تواند تأثیر جدی بر تأمین نفت خام کره‌جنوبی داشته و خطر بزرگی برای عموم ایجاد کند بنابراین باید میان شرایط توازن برقرار کرده و میزان مشخصی از ریسک را بپذیریم.

در همین حال، آن دو-گئول نماینده حزب دموکرات حاکم اعلام کرد که مقام‌های کره‌جنوبی در حال رایزنی با کشورهای تولیدکننده نفت از جمله عربستان سعودی، عمان و الجزایر برای تأمین مسیرهای جایگزین هستند.

وی افزود: این تلاش‌های دیپلماتیک با هدایت وزارت خارجه کره‌جنوبی انجام می‌شود و اعزام احتمالی فرستادگان ویژه نیز در دستور کار قرار دارد.


نظرات

آخرین اخبار
کرملین: رؤسای جمهور روسیه و آمریکا تلفنی گفت‌وگو کردند
ذوالقدر: ‏پاسخ رزمندگان اسلام در پیش است
اختلال 4 بانک رفع شد
تیم ملی والیبال به بلژیک هم باخت/حق‌پرست امتیازآورترین بازیکن/عصبانیت شدید پیاتزا
برادر و نامزد قربانی خشم جنون‌آمیز پسر جوان!
ترامپ: حمله به بیروت نباید رخ می‌داد/ ایران به حمله اسرائیل به بیروت پاسخ ندهد
ونس: رئیس‌جمهور از سلامت کامل برخوردار است
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز سوم
برنامه تازه چین برای پرداخت‌های فرامرزی و مقابله با دلار
خبر وزیر آموزش و پرورش از مشارکت 2 میلیونی مردم در ساخت مدرسه
سرلشکر عبداللهی: زمندگان با «دست روی ماشه» آماده مقابله با دشمن هستند
مهار آتش‌سوزی 9 ساعته در باغ‌شادی خاتم؛ 10 هکتار طعمه حریق شد
دستگیری عامل مرتبط با سرویس جاسوسی اسرائیل در ایلام
سخنگوی دولت: وحدت ملی پیام اقتدار است؛ از رقابت‌های سیاسی پرهیز کنید
تهران در آماده‌باش کامل برای وداع با رهبر شهید انقلاب
ورود دو شهر ایران به فهرست ده منطقه گرم جهان
توافق نکردن بهتر از پذیرش شروط ایران است
ضاحیه زیر آتش؛ ادعای رژیم صهیونیستی:یکی از شخصیت‌های ارشد حزب‌الله هدف قرار گرفت
شعله‌ها هنوز در کبیرکوه زبانه می‌کشند
اوباما: بمباران و قلدری علیه ایران جواب نمی‌دهد
اوسمار وارد تهران شد؛ آغاز ماموریت آسیایی
هگست: آمریکا انتظار دارد امروز توافق را با ایران امضا کند
سردار سیدمجید موسوی: هر کلامی که اتحاد مقدس شما را به خطر می‌اندازد دوری کنید
پزشکیان: تصمیم‌گیری درباره جنگ و مذاکره بر عهده رهبری و شورای عالی امنیت ملی است
فرصت نهایی برای پرستاران؛ امروز آخرین روز ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای
آماده‌باش ارتش رژیم صهیونیستی از بیم پاسخ ایران
خط قرمزهای ایران برای توافق از مسیر قطر به طرف مقابل منتقل شد
آتش‌بس لبنان زیر آتش؛ واشنگتن همچنان از توافق با ایران می‌گوید
دستور اجرای خدمات جدید داروخانه‌ای صادر شد
فروش دو محصول جدید سایپا + آغاز زمان ثبت نام و لینک
هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیاء به اسرائیل؛ حمله به ضاحیه بی‌پاسخ نمی‌ماند
قیمت جوجه یک‌روزه ریخت
نماینده مجلس: با اقلیت وحدت‌شکن باید برخورد بازدارنده شود
نه به پیشنهاد پرسپولیس؛ پشت پرده تکذیب فوری واگذاری باشگاه سایپا
دومین موضع گیری وزیر ارشاد درباره دوگانگی های کاذب
پدرکشی در سایه اعتیاد؛ چاقوی مواد مخدر بر گلوی امنیت خانوادگی
نتانیاهو تولد ترامپ را تبریک گفت
تشدید حملات حزب الله لبنان به اشغالگران
پرویز پرستویی با اجرای دوکار به صحنه تئاتر برگشت
فیفا حقوق کامل داور دیپورت شده از آمریکا را پرداخت می‌کند
پرداخت وام جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی+زمان دقیق ثبت‌نام
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت ششم
این بار هم حمله به بیروت با چراغ سبز آمریکا انجام شد
خاطره سردار مصطفی آجر لو از مصاحبه شجاعانه دریاسالار شهید علی شمخانی پس از وقایع سال 1388
وینی جونیور به رکورد رونالدینیو رسید
رتبه‌بندی سایمگو 2026؛ زنگ خطر برای دانشگاه‌های ایران
مشاور رئیس امارات: توافق آمریکا و ایران پایان جنگ خواهد بود
علت تأخیر در آماده‌سازی ورزشگاه تختی چیست؟
لبنان پای ثابت توافق میان ایران و آمریکا
قیمت نقره امروز یکشنبه 24 خرداد 1405