×
سیاسی
شناسه خبر : 319581
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/03/03 ساعت 14:38
پزشکیان: مردم احساس مشارکت کنند هیچ قدرتی نمی‌تواند به ایران آسیب بزند

پزشکیان: مردم احساس مشارکت کنند هیچ قدرتی نمی‌تواند به ایران آسیب بزند

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اگر مردم در صحنه حضور داشته باشند و احساس مشارکت و تعلق کنند، هیچ قدرتی قادر نیست به نظام و ایران آسیب بزند، تصریح کرد: اگر سرمایه اجتماعی تضعیف شود و مردم از صحنه فاصله بگیرند، هیچ قدرتی نخواهد توانست ضامن پایداری و استحکام نظام باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان در نشست تخصصی با رئیس و معاونان جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران با بررسی اقدامات، ظرفیت‌ها و برنامه‌های این نهاد در چارچوب طرح‌ «محله‌محوری» و «مسجدمحوری»، بر ضرورت سازماندهی مشارکت‌های مردمی و تقویت حکمرانی محلی با اتکا به سرمایه اجتماعی و شبکه‌های داوطلبانه تأکید کرد.

رئیس‌جمهوری پس از شنیدن گزارش‌های ارائه‌شده، توصیه‌هایی برای اصلاح فرآیندها، تسریع در ساختارمندسازی برنامه‌ها و ارتقای اثربخشی اقدامات ارائه و بر ضرورت طراحی الگوهای منسجم و قابل ارزیابی در حوزه مشارکت اجتماعی، تأکید کرد و گفت: هر اندازه بتوانیم اقشار و لایه‌های مختلف جامعه را در فرآیند سازندگی، ارتقای کیفیت زندگی و بهبود وضعیت اجتماعی کشور مشارکت دهیم، میزان موفقیت و کارآمدی نظام حکمرانی نیز افزایش خواهد یافت.

پزشکیان با تأکید بر لزوم نهادینه‌سازی مشارکت‌های مردمی در سطح محلات، اظهار کرد: باید تمامی ظرفیت‌ها و مشارکت‌های محلی را در قالب سازوکارهای مشخص، منظم و پایدار ساختارمند کنیم تا امکان بهره‌گیری مؤثر از توان اجتماعی مردم در حل مسائل کشور فراهم شود.

رئیس‌جمهوری با اشاره به جایگاه اجتماعی و سرمایه اعتماد عمومی جمعیت هلال‌احمر، این نهاد را برخوردار از ظرفیت‌های منحصربه‌فرد برای جلب همکاری اقشار مختلف جامعه دانست و تصریح کرد: ممکن است برخی از افراد و گروه‌های اجتماعی به دلایل مختلف تمایل کمتری به همکاری با بعضی نهادها داشته باشند، اما هلال‌احمر به دلیل ماهیت مردمی، رویکرد امدادی و جایگاه مورد اعتماد خود، می‌تواند زمینه جذب و مشارکت طیف‌های گسترده‌تری از جامعه را فراهم کند.

وی با اشاره به ضرورت تقویت حس اثربخشی اجتماعی در میان مردم گفت: بسیاری از افراد علاقه‌مند هستند نتیجه و بازخورد اقدامات و مشارکت‌های خود را به‌صورت ملموس و مستقیم مشاهده کنند و الگوی حکمرانی محلی این امکان را فراهم می‌سازد که مردم آثار مشارکت خود را در بهبود شرایط زندگی و محیط پیرامونی‌شان به‌طور عینی ببینند. در این میان، جمعیت هلال‌احمر می‌تواند نقش مهمی در پیوند میان ظرفیت‌های مردمی و حل مسائل محلی ایفا کند.

پزشکیان بر ضرورت تعریف دقیق مأموریت‌ها و حوزه‌های مداخله هلال‌احمر در سطح محلات تأکید کرد و افزود: باید به‌صورت شفاف مشخص شود هلال‌احمر چه سهم و ظرفیتی در مواجهه با مسائل و آسیب‌های اجتماعی و محلی دارد و تا چه میزان می‌تواند در فرآیند حل این مسائل نقش‌آفرینی کند.

وی با طرح سه پرسش مبنایی در برنامه‌ریزی و اقدام، ادامه داد: مبنای هر برنامه‌ریزی باید بر پایه پاسخ به این سه پرسش کلیدی باشد که «در محلات با چه مسائل و چالش‌هایی مواجه هستیم؟»، «کدام بخش از این مسائل در حوزه مأموریت و توان هلال‌احمر قرار می‌گیرد؟» و «چه میزان از این ظرفیت بالفعل قابل تحقق و پوشش است؟»

رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های اجتماعی ایران، اظهار کرد: جمعیت هلال‌احمر به دلیل جایگاه اجتماعی و ماهیت فراگیر خود، باید از ظرفیت نیروها و سلایق متنوع فکری و اجتماعی برای توسعه مشارکت عمومی استفاده کند. بسیاری از افراد جامعه، اگر بستر مناسب و چارچوبی قابل اعتماد برای فعالیت اجتماعی فراهم باشد، تمایل دارند در قالب نهادهایی همچون هلال‌احمر در مسیر خدمت به مردم و پیشرفت کشور مشارکت کنند و به‌جای قرار گرفتن در موضع تقابل، در کنار نظام و جامعه برای آبادانی کشور نقش‌آفرین باشند.

پزشکیان افزود: هر اندازه بتوانیم افراد بیشتری را با هر سلیقه، نگرش و طرز فکر در مسیر خدمت، همکاری و مشارکت اجتماعی جذب کنیم، به همان میزان از ظرفیت‌های معارض و زمینه‌های سوءاستفاده دشمنان علیه ایران کاسته خواهد شد.

وی نقش مردم را مهم‌ترین پشتوانه اقتدار و ثبات کشور دانست و تصریح کرد: اگر مردم در صحنه حضور داشته باشند و احساس مشارکت و تعلق کنند، هیچ قدرتی قادر نخواهد بود به نظام و کشور آسیبی وارد کند؛ اما اگر سرمایه اجتماعی تضعیف شود و مردم از صحنه فاصله بگیرند، هیچ قدرتی نیز نخواهد توانست ضامن پایداری و استحکام نظام باشد.

در این نشست، گزارشی از فعالیت‌های «شبکه خادم» با عنوان «خدمات اجتماعی داوطلبانه معتمدین» ارائه شد؛ شبکه‌ای که با تکیه بر ظرفیت نیروهای مردمی و معتمدین محلی قرار است در قالب هشت کارویژه تخصصی از جمله آموزش و توانمندسازی اجتماعی، مشارکت در حکمرانی محلی، ارتقای تاب‌آوری اجتماعی، مدیریت بحران و توسعه خدمات اجتماعی فعالیت کند.


نظرات

آخرین اخبار
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
تساوی استرالیا و مصر در وقت قانونی؛ /بازی در وقت اضافه
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد
رسانه صهیونیستی: قدرت نظامی مصر اسرائیل را نگران کرده است
قیمت طلا و سکه امروز 12 تیر 1405
پیکر شهید مصباح‌الهدی باقری‌کنی تشییع شد
قیمت خودرو در بازار آزاد امروز جمعه 12 تیر 1405 + جدول