×
بین الملل
شناسه خبر : 319432
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/02 ساعت 21:03
روسیه: غرب با «دستور کار مخرب» به کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی آمده است

روسیه: غرب با «دستور کار مخرب» به کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی آمده است

همزمان با برگزاری کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، وزارت امور خارجه روسیه از برنامه کشورهای غربی برای طرح انتقاد علیه روسیه، چین، ایران و کره شمالی در این نشست انتقاد کرد و آن را «دستور کار مخرب» دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: کشورهای غربی با ترویج دستور کاری مخرب که بر انتقاد از روسیه، چین، ایران و کره شمالی متمرکز بود، گفت‌وگوها در کنفرانس بازنگری پیمان ان‌پی‌تی را مختل کردند.

در این بیانیه آمده است: کشورهای اروپایی با وقاحت در کنفرانس بازنگری پیمان ان پی تی، مشارکت خود در طرح‌هایی را توجیه کردند که هدف آن تمرین استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است.

وزارت امور خارجه روسیه تصریح کرد: مسکو در کنفرانس بازنگری پیمان ان پی تی از حق ذاتی کشورها برای استفاده از انرژی هسته‌ای در راستای اهداف صلح‌آمیز، بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی دفاع کرد.

در این بیانیه آمده است: نبود سند نهایی در کنفرانس بازنگری پیمان ان پی تی، ضرورت وجود خود این معاهده را زیر سؤال نمی‌برد.

وزارت امور خارجه روسیه در این بیانیه تصریح کرد: پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای همچنان سنگ بنای امنیت بین‌المللی است.

به گزارش ایرنا از یورونیوز، کنفرانس بازنگری پیمان ان پی تی روز جمعه پایان یافت. این نشست از ۲۷ آوریل (هفتم اردیبهشت) در مقر سازمان ملل در نیویورک آغاز شده بود.

یازدهمین کنفرانس بازنگری پیمان ان پی تی به منظور تاکید دوباره بر اهداف منع اشاعه هسته‌ای و خلع سلاح، پس از چهار هفته گفت‌وگو، بدون دستیابی به توافق شکست خورد. پیش‌نویس سند نهایی چهار بار مورد بازنگری قرار گرفت و بسیاری از عبارات بحث‌برانگیز از جمله اشاره به نیروگاه هسته‌ای اوکراین و موضوع خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی، از آن حذف شد.

دو هونگ ویت، رئیس ویتنامی این نشست اعلام کرد که با وجود تلاش‌های انجام‌شده، کشورها نتوانستند بر سر مفاد اصلی مذاکرات به توافق برسند. او گفت: با وجود همه تلاش‌ها، به نظر می‌رسد کنفرانس در شرایطی نیست که بتواند درباره مسائل اساسی به توافق برسد. وی همچنین اعلام کرد که سند نهایی را برای تصویب ارائه نخواهد کرد.

پیمان ان‌پی‌تی سنگ‌بنای نظام کنترل تسلیحات هسته‌ای به شمار می‌رود. این مذاکرات در شرایطی انجام شد که نگرانی‌ها درباره آغاز دوباره رقابت تسلیحاتی افزایش یافته است. در شرایطی که از ابتدا امید چندانی به موفقیت در این مذاکرات وجود نداشت، اما با این وجود باز هم کشورها روی متن پیشنهادی کار کردند و عبارات آن را بارها تعدیل و ضعیف‌تر کردند، اما در نهایت همان متن نیز به تصویب نرسید.

پیش از این نیز نشست‌های بازنگری در مفاد این پیمان در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۲۲ میلادی بدون نتیجه مانده بود. حتی با وجود سومین ناکامی پیاپی در دستیابی به توافق بازنگری، این پیمان همچنان پابرجا خواهد ماند، اما کارشناسان اشاره کردند که مشروعیت آن تضعیف شده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل نیز اعلام کرد که آنتونیو گوترش «از مشارکت صادقانه و معنادار کشورهای عضو» استقبال کرده است، اما در عین حال ابراز تاسف کرده که یازدهمین کنفرانس بازنگری کشورهای عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای «نتوانست به نتایج لازم به‌ویژه در زمانی که چالش‌های جدی، امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کنند، دست یابد.»

در این بیانیه همچنین تاکید شده است که «جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای همچنان بالاترین اولویت خلع سلاح برای سازمان ملل متحد است» و پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای «سنگ‌بنای نظام جهانی خلع سلاح و عدم اشاعه هسته‌ای» توصیف شده است.


نظرات

آخرین اخبار
حماسه حضور در روز وداع؛ روایت بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
پاسخ سفارت ایران به تهدیدات جدید ترامپ علیه ایران
بازیکن سابق نفت آبادان درگذشت
مقام سابق امنیتی اسرائیل: حضور میلیونی مردم، قدرت ایران را به نمایش گذاشت
مشاور رهبر انقلاب: مردم خالق اصلی حماسه‌های ملی هستند
قدردانی عراقچی از کشورهای شرکت‌کننده در مراسم بزرگداشت قائد شهید
کرملین: در صورت آمادگی، زلنسکی می‌تواند به مسکو سفر کند
هشدار افزایش دما در خراسان رضوی
امشب مراسم وداع در مصلی امام خمینی(ره) تا اذان صبح ادامه دارد
ادعای رسانه صهیونیستی از پشت‌پرده تعویق عملیات اسرائیل در جنوب لبنان
راهور: ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای شمالی و ورودی‌های تهران
صعود قاطع شیرهای اطلس به یک‌چهارم نهایی؛کانادای میزبان به خانه بازگشت!
آماده‌باش شبکه سوخت رسانی کشور؛ هیچ جایگاهی بدون بنزین نمی‌ماند
حمله بالگردهای ارتش اسرائیل به مناطق مسکونی جنوب لبنان
مراکز تعویض پلاک و شماره‌گذاری فردا تعطیل است
اهدای عضو جوان شیرازی، زندگی بخش شد
افشای علت انصراف بن گویر از سفر به آمریکا
پاسخ فدراسیون فوتبال به اظهارات مدیر اجرایی جام جهانی آمریکا
امیر دریادار حبیب الله سیاری: حضور میلیونی مردم در مراسم وداع همه را شگفت‌زده کرد
قالیباف: ایستادگی ملت ایران معادلات جنگ اخیر را تغییر داد
پزشکیان: دم از وحدت می‌زنند اما طرف مقابل را تخطئه می‌کنند
سرپرست وزارت دفاع: در صورت نقض آتش‌بس، پاسخ ایران قاطع خواهد بود
ترامپ: مراسم تشییع رهبر ایران را دنبال می کنم/ از گریه ایرانی ها در مراسم غافلگیر شدم
جهاد اسلامی: رهبر شهید انقلاب ستون اصلی حمایت از فلسطین بود
موزه قرآن و هدایای رهبر شهید در حرم رضوی بازگشایی شد
ولایتی: عاملان شهادت رهبر ایران به سرنوشتی شوم دچار می‌شوند
شعب کشیک بانک‌ها فردا یکشنبه در سراسر کشور فعال هستند
اردوغان: توافق اسلام‌آباد باعث آرامش جهان شد
11 هزار اتوبوس برای جابه‌جایی زائران مراسم تشییع به کار گرفته شد/ارائه 20 درصد تخفیف
پلیس راهور: 14 ورودی تهران بدون محدودیت در اختیار زائران است
هلال‌احمر در 3 استان شمال‌غربی به حالت آماده‌باش درآمد
وزیر راه: 7500 ناوگان و ظرفیت ویژه ریلی برای مراسم تشییع آماده شد
رئیس اتحادیه نویسندگان اوراسیا: آمریکا با دروغ به ایران تجاوز می‌کند
تردد در محورهای منتهی به تهران 40 درصد افزایش یافت
چین در مراسم تشییع رهبر شهید: به توسعه روابط با ایران متعهد هستیم
رئیس ستاد تشییع از مراکز اسکان و درمان زائران بازدید کرد
ارایه تسهیلات خرید اقساطی ویژه بازنشستگان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگان کشوری+ لینک
وزیر بهداشت: کادر درمان برای خدمت‌رسانی به 15 میلیون عزادار آماده‌باش است
مراسم وداع با رهبر شهید تا فردا ساعت 20 ادامه دارد
آیا جنگ ایران، آخرین جنگ بی‌پایان آمریکا بود؟
سفیر ایران: چین در هزینه‌های تنگه هرمز مشمول ملاحظات ویژه خواهد شد
حرکت مردم از میادین به سمت مصلی بعد از نماز مغرب و عشا
تشییع ملی رهبر شهید، فرصتی برای تقویت انسجام ملی و ترمیم شکاف‌ها
جابجایی بیش از 2.2 میلیون مسافر با متروی تهران در مراسم وداع
قوانین فیفا سد راه استقلال؛ جذب 3 بازیکن آزاد در هاله‌ای از ابهام
آماده‌باش کامل اورژانس برای مراسم وداع با رهبر شهید
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
وزارت خارجه: شهادت رهبر انقلاب آغاز مرحله‌ای نوین برای اسلام و ایران است
«جاماندگان تشییع» در اصفهان برگزار می‌شود؛ سوگواری شبانه تا پایان هفته
آغاز مدال‌آوری ایران در کشتی جوانان آسیا با سه مدال رنگارنگ