×
اقتصادی
شناسه خبر : 319370
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/02 ساعت 15:54
تأمین کالاهای اساسی از مسیر کشورهای همسایه

تأمین کالاهای اساسی از مسیر کشورهای همسایه

سخنگوی وزارت صمت از تأمین کالاهای اساسی از طریق کریدورهای کشورهای همسایه خبر داد و تأکید کرد کمبودی در بازار وجود ندارد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: عزت‌الله زارعی، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت درمورد قرارگاه رصد و پایش بازار گفت: قرارگاه رصد و پایش از قبل تشکیل شده بود و جلسه‌های مستمری داشت و در حال حاضر، این قرارگاه زیر نظر ستاد تنظیم بازار است و نقش نظارتی و کنترلی بازار کالاهای پتروشیمی و صنایع پتروشیمی را بر عهده دارد و تصمیم‌های لازم را می‌گیرد و ممکن است که نیاز باشد برخی از تصمیم‌های آن در ستاد تنظیم بازار گرفته شود که در آن‌جا، این تصمیم‌ گرفته می‌شود و رصدها در خصوص کمبود و قیمت و نحوه توزیع کالاها و همه امور مربوط به عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالاست و شامل پایش موارد مرتبط با تولید و توزیع است.

زارعی در مصاحبه رادیویی درمورد وضعیت تأمین کالاهای اساسی در این شرایط جنگی ادامه داد: الان در شرایط جنگی هستیم. یعنی آتش‌بسی که معین نیست و رفتار طرف مقابل خیلی قابل اعتماد نیست. به همین دلیل، هم در حوزه تأمین از منظر تولید در داخل کشور و هم از منظر واردات که در قفسه‌های داخل فروشگاه‌ها دچار کسری کالایی نباشیم به تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی می‌پردازیم و ارز مورد نیاز در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و آن‌ها را کنترل می‌کنیم که افت تولید نداشته باشند و میزان کسری که ممکن است نیاز باشد تا جامعه و بازار داشته باشند از طریق تأمین وارداتی انجام داده و اطمینان می‌دهیم همان گونه که در طول جنگ تحمیلی سوم در فروشگاه‌ها و عرضه کالاهای اساسی دچار کمبود نبوده‌ایم در آینده نیز، با کمبود کالاهای اساسی روبه‌رو نخواهیم بود.

سخنگوی وزارت صمت درمورد وضعیت تولید داخل گفت: در برخی از حوزه‌ها شرایط تولید داخل خوب است و در بعضی دیگر، شرایط متوسط است و حوزه‌هایی هم وجود دارند که شرایط عالی داریم و این موضوع را در مغازه‌ها می‌توان مشاهده کرد. ما اعلام کرده‌ایم که 2 هزار و 570 مورد تعرفه‌؛ محصول یا مواد اولیه از هر طریق ممکن وارد کشور شوند تا جامعه با مشکل روبه‌رو نشوند.

زارعی درمورد واردات ادامه داد: بلافاصله بعد از این که در حوزه مرزهای آبی کشور مشکلاتی به وجود آمدند کریدورهای جدیدی را با کشورهای همسایه درنظر گرفتیم و از طریق استفاده از آن کریدورها به تأمین کالا می‌پردازیم و مشکلی در خصوص تأمین کالای اساسی نداریم.

سخنگوی وزارت صمت درمورد گرانی کالاهای اساسی گفت: جنگ با پیامدهایی همراه است که یکی از آن‌ها، افزایش قیمت است و این افزایش قیمت به معنای احتکار کردن بعضی از افراد و سودجویی آن‌ها نیست بلکه وقتی کالاها وارد می‌شوند قیمت حمل دارند که بر قیمت تمام‌شده کالا تأثیر می‌گذارند و مجموع عواملی وجود دارند که قیمت‌ها را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند و همیشه گفته‌ایم تا میزان منطقی افزایش قیمت کالا موردی ندارد، امّا اگر افزایش قیمت‌ها ناشی از سودجویی، احتکار و گران‌فروشی باشد سازمان تعزیرات و سازمان حمایت حتماً با آن‌ها برخورد خواهند کرد و میزان پرونده‌هایی که بر اساس اعلام سازمان تعزیرات به منظور گران‌فروشی وجود داشته است نشان می‌دهد که نظارت‌هایی در حال انجام است.


نظرات

آخرین اخبار
وزیر نفت: افزایش تولید گاز در مناطق مرکزی شروع شد
بازتاب جهانی توافق ایران و آمریکا؛ تأکید رهبران کشورها بر امنیت تنگه هرمز
واکنش رسانه ها و مقامات صهیونیستی به توافق ایران و آمریکا
زمان واریز حقوق خرداد ماه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد+ جدول زمان‌بندی
پایان دوران جلسات پشت درهای بسته
اسکورت منحصربفرد از تیم ملی فوتبال کشورمان در آمریکا
خبر خوش برای تجار؛ مهلت رفع تعهد ارزی تمدید و فرآیند ثبت سفارش تسهیل شد
نورنما | ادای احترام به رهبر شهید انقلاب توسط گلر عراقی
روایت متفاوت واشنگتن از زمان آزادسازی دارایی‌های ایران
«مینوتور» جایزه اصلی جشنواره فیلم سیدنی را هم گرفت
قیمت سکه و طلا امروز 25 خرداد ؛ سقوط سنگین طلا و سکه پس از توافق + جدول قیمت ها
کمیسر حقوق بشر سازمان ملل خواستار خروج فوری اسرائیل از لبنان شد
بورس در آستانه فتح ابرکانال 5 میلیونی؛ رکوردها یکی پس از دیگری می‌شکنند
وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی سواحل یمن
رسانه های غربی درباره توافق ایران و آمریکا چه گفتند؟
روغن از سفره مردم دور شد؛ چرا قیمت‌ها 20 برابر شدند؟
جامعه تئاتر در سوگ میترا رضائیان نشست
پشت پرده گرانی شیر خام؛ حذف ارز ترجیحی چه بر سر بازار آورد؟
ابتکار مسجد آمریکایی برای رفع کلیشه‌ها علیه اسلام
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 25 خرداد 1405 / سقوط دلار و یورو
چگونه به نحوه محاسبات افزایش حقوق سال 1405 اعتراض کنیم؟
برزیل و ژاپن در قله / برنامه سخت هفته دوم لو رفت
نسخه مجلس برای کاهش مصرف بنزین؛ اتوبوس و مترو رایگان شود
متروی تهران وارد عصر سرعت می‌شود
تنش در ژنو؛ انتقاد از ترامپ و نابرابری‌ها در حاشیه نشست G7
نقشه 10 روزه تاجرنیا برای بازگشت هیجان به فوتبال ایران
ژاپن باز هم شگفتی‌ساز شد؛ سامورایی‌ها هلند را متوقف کردند
آیا نیمار نسخه هائیتی را در جام جهانی می‌پیچد؟
دوفوریتی | اینهمه مزرعه کشت خشخاش برای سنگک و بربری نیست!
آغاز ثبت‌نام سرویس مدارس در سامانه سپند + لینک و جزئیات تغییرات جدید
رایزنی‌های منطقه‌ای عراقچی درباره تفاهم اسلام‌آباد
غیبت ملی پوشان در بین برترین های هفته اول لیگ والیبال ملت‌ها
جزئیات برگزاری آزمون سمپاد و نمونه دولتی در سراسر کشور
حذف وثیقه خروج از کشور برای مشمولان در ایام محرم و صفر
وقتی میانکاله با دستان یک ایرانی جهانی می‌شود
بهروز رضوی، صدای اسطوره‌ای رادیو درگذشت/تسلیت وزیر ارشاد+ اعلام مراسم تشییع
فردا صد و پنجاهمین حراج بزرگ شمش کلید می‌خورد+ آخرین مهلت واریز وجه‌الضمان
فرصت طلایی برای خانه‌دار شدن زوج‌ها در البرز، گیلان و خراسان جنوبی
پایان یک سال فرار؛ قاتل نوجوان ایرانشهری در قشم به دام افتاد
واکنش نخست‌وزیر کانادا به اظهارات ترامپ؛ اولویت ما تقویت امنیت غذایی است
طرح ضربتی قطع برق مشترکان بدمصرف آغاز شد
کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم
کلاهبرداری میلیاردی با وعده تحویل پژو 207 ؛ پایان فرار زن متهم در رباط‌کریم
توافق ایران و آمریکا نهایی شد؛ پایان فوری جنگ و لغو محاصره دریایی
مهلت ثبت‌نام کاردانی به کارشناسی ناپیوسته 1405 تمدید شد
نوراینفو | بزرگترین مصرف کنندگان نفت جهان
چرا نخست‌وزیر انگلیس هر روز به سقوط نزدیک‌تر می‌شود؟
قطع کمک به اسرائیل تضمین توافق ایران و آمریکا
مهاجرانی: وحدت مردم رمز عبور ایران از روزهای سخت است
سرگردانی 40 هزار مسافر در پی اعتصاب سراسری در صنعت هوانوردی ایتالیا