×
اجتماعی
شناسه خبر : 319341
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/02 ساعت 13:59
تأثیر 60 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور 1405

تأثیر 60 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور 1405

شورای عالی آموزش و پرورش ضوابط جدید ایجاد و ترمیم سوابق تحصیلی برای کنکور 1405 را اعلام کرد؛ بر این اساس، تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری پیش‌رو به 60 درصد رسید.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بر اساس مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای آزمون سراسری سال ۱۴۰۵، سوابق تحصیلی پایه یازدهم، ۶ درس با تأثیر ۱۷ درصد قطعی و تمام دروس پایه دوازدهم ۴۳ درصد قطعی است.

بر این اساس، برای آزمون سراسری سال ۱۴۰۶ و بعد از آن، سوابق تحصیلی پایه یازدهم تمام دروس با تأثیر ۲۰ درصد قطعی و تمام دروس پایه دوازدهم ۴۰ درصد قطعی است لذا متقاضیان ورود به آموزش عالی برای سال ۱۴۰۶ و بعد از آن، لازم است تمام دروس پایه یازدهم و دوازدهم را ایجاد کرده باشند.

هنرستانیها در چه صورتی باید در آزمون‌های نهایی شرکت کنند؟

هنرجویان هنرستان‌های کاردانش و فنی و حرفه‌ای، آزمون نهایی ندارند و می‌توانند صرفاً بر اساس معدل، برای ورود به مؤسسات آموزش عالی اقدام کنند اما در صورتیکه متقاضی شرکت در آزمون سراسری باشند باید در آزمون دروس نهایی مؤثر گروه آزمایشی مربوط شرکت کنند.

هنرجویان یا فارغ التحصیل شاخه فنی و حرفه‌ای، کاردانش که متقاضی شرکت در گروه‌های آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و یا گروه زبان خارجی هستند باید در آزمون دروس نهایی شاخه نظری مطابق با جدول ضرایب سوابق تحصیلی شرکت کند.

هنرجویان فارغ التحصیل شاخه فنی و حرفه‌ای، کاردانش که متقاضی شرکت در گروه آزمایشی هنر هستند می‌تواند به انتخاب خود در آزمون دروس نهایی شاخه نظری یا فنی و حرفه‌ای، کاردانش مطابق با جدول ضرایب سوابق تحصیلی شرکت کند.

هنرجویان پایه یازدهم شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش برای ایجاد سابقه تحصیلی صرفاً می‌توانند در آزمون نهایی دروس پایه یازدهم در یک گروه آزمایشی اصلی یا یک گروه آزمایشی غیر اصلی شرکت کنند.

هنرجویان پایه دوازدهم شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش برای ایجاد سابقه تحصیلی می‌توانند در آزمون نهایی دروس مؤثر پایه‌های یازدهم و دوازدهم در یک گروه آزمایشی اصلی یا یک گروه آزمایشی غیر اصلی شرکت کنند.

دروس نهایی شاخه فنی و حرفه‌ای، کاردانش به عنوان سابقه تحصیلی برای متقاضیان گروه‌های آزمایشی اصلی نمی‌تواند اعمال شود.

دروس نهایی شاخه نظری به عنوان سابقه تحصیلی برای متقاضیان گروه آزمایشی هنر می‌تواند اعمال شود.

دانش آموزان پایه دوازدهم در صورت انتخاب گروه آزمایشی غیرمتناظر با رشته تحصیلی خود، می‌توانند در دروس نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم آن گروه آزمایشی ایجاد سابقه تحصیلی کنند.

در صورت تداخل زمانی آزمون درس انتخابی برای ایجاد سابقه تحصیلی با آزمون درس رشته تحصیلی، متقاضی باید در آزمون درس انتخابی در خرداد و آزمون درس رشته تحصیلی خود در شهریور ماه شرکت کند. وضعیت این درس در خرداد ماه، به عنوان غیبت موجه ثبت می‌شود.

دانش آموزان مشغول به تحصیل در مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور ایثارگران، می توانند دروسی را که در نوبت‌های امتحانی دی ماه و شهریور ماه قبول شده‌اند ایجاد سابقه کنند و دروسی را که در نوبت خرداد ماه نمره قبولی دارند، می توانند به شرط انتخاب تمام دروس قبولی پایه مربوطه «ترمیم نمره» کنند.

دانش آموزان شاخه نظری شاغل به تحصیل در مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلبان آزاد مجازند بدون نیاز به اخذ مجوز از کمیسیون خاص، تمام دروس (نهایی و غیرنهایی) را معادل با یک پایه تحصیلی با رعایت توالی دروس در نیم سال دوم هر سال تحصیلی انتخاب و در آزمون خردادماه شرکت کنند.

شرایط ترمیم مجدد سابقه تحصیلی

شرایط ترمیم مجدد سابقه تحصیلی (بدون محدودیت تعداد دفعات) بدین شرح است:

۱- انتخاب تمام دروس نهایی پایه مربوط
۲ شرکت در آزمون تمام دروس انتخاب شده (نمرات اخذ شده در این آزمون ملاک محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی خواهد بود.)

توضیح: در صورت عدم شرکت و غیبت (موجه یا غیر موجه) در یک یا چند آزمون ترمیم انتخاب شده، kمرات کسب شده در سایر آزمون‌های آن نوبت نیز به عنوان سابقه تحصیلی منظور نخواهد شد و سابقه تحصیلی معتبر پیشین ملاک عمل قرار می گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
قدرت‌نمایی ایران در خلیج فارس نماد اقتدار نیروهای مسلح است
تیراندازی در وست وال استریت با یک کشته و 11 زخمی/ فرد مهاجم کشته شد
منبع آگاه : وزیر خارجه پاکستان عازم ژنو می شود
هشدار سی‌ان‌ان درباره بحران سوخت در آمریکا
گروسی: اولویت راستی‌آزمایی است!
بقایی:جلسه نهادهای ذی‌ربط برای بررسی متن پیش نویس تفاهم اولیه در حال برگزاری است
بازنشر پیام عراقچی از سوی ترامپ/ترامپ: پیام وزیر خارجه ایران درباره توافق مثبت بود
بارش‌های سیل‌آسا در راه شمال کشور
دوازده روز جنگ، یکسال مقاومت ملی
مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات دشتی بوشهر
کریس رایت ادعا کرد: خروج روزانه حدود 7 میلیون بشکه نفت از خلیج فارس
خوزستان روی خط آتش؛ کدام شهرها امروز رکورد گرما را شکستند؟
پیام تند پوتین به غرب: هرگز با روسیه وارد جنگ نشوید
پاسخ عضو تیم رسانه‌ای مذاکرات به ادعای نبویان درباره تنگه هرمز
پاکستان از پایان نگارش توافق صلح ایران و آمریکا خبر داد
پیام پزشکیان به پوتین به مناسبت روز ملی روسیه
حمله حزب الله به نظامیان اسرائیلی
نورویدئو | ایران یک سال پس از آن دوازده روز
خط‌ونشان رونالدو برای مدعیان جام جهانی
فرمانده‌ای که دنبال «کار» بود نه «نام»+فیلم
وزیر جنگ اسرائیل: از لبنان، سوریه و غزه عقب نشینی نمی کنیم!
دریادار سیاری: دستمان روی ماشه است/هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم
ونس: خبری از پول نقد بابت امضای توافق با ایران نیست!
استارمر: استعفا نمی‌دهم، می‌جنگم!
خنثی‌سازی مهمات در ملارد/ شهروندان نگران نباشند
تنیسور میزبان هم حریف ملی‌پوش ایران نشد
واکنش تند سرمربی نروژ به رفتار توهین‌آمیز مقامات آمریکایی
عراقچی: جزئیات تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در زمان مناسب منتشر می‌شود
خبر خوش از بازگشت 30 میلیون مترمکعب گاز به شبکه
پزشکیان: مصرف بهینه را به گفتمان تبدیل کنیم
سه نشانه بازی روانی ترامپ با ایران و آمریکا
عراق از شکست طرح ترور چند مقام ارشد امنیتی خبر داد
گام جدید برای نیروهای شرکتی؛ طرح تبدیل وضعیت به دولت رسید
کارشکنی آمریکا در عدم صدور ویزای بازیکنان فلسطین
اردوغان: منطقه بهای سنگینی بابت جنگ علیه ایران می‌پردازد
تقویم آزمون‌های نهایی منتشر شد/ یازدهمی‌ها و دوازدهمی‌ها آماده شوند+جدول
شوک ترامپ به مذاکرات؛ چرا رئیس‌جمهور آمریکا توافق را «دروغ» خواند؟
چک سفید امضای آمریکا برای لهستان
عضو کمیسیون امنیت ملی: حتی متحدان ترامپ هم به او اعتماد ندارند
اوکراین در پی دریافت کمک نظامی میلیارد دلاری جدید از متحدانش
نخست‌وزیر عراق: سلاح فقط در دست دولت است
هشدار جدی اسرائیل به ساکنان مناطق جنوب لبنان؛ هرچه زودتر تخلیه کنید!
ایتالیا: جنگ ایران جنگ ما نیست
پشت‌پرده محموله خیالی 3 میلیارد دلاری امارات به ایران
منبع آگاه: ادعای امضای توافق در روز یکشنبه در ژنو کذب محض است
یوزها زیر ذره‌بین سزار راموس
تلاش اتحادیه اروپا برای پایان جنگ ایران در آستانه توافق احتمالی
پیام صریح هواداران مکزیکی به آمریکا: ایران تنها نیست!
بازتاب گسترده موضع ایران درباره حمله آمریکا به کشتی‌های هندی
ورود ایرلاین جدید به شبکه هوایی کشور