×
بین الملل
شناسه خبر : 319229
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/01 ساعت 22:01
ایران دهها جنگنده و پهپاد آمریکایی را در جنگ اخیر سرنگون کرد

دیلی میل؛

ایران دهها جنگنده و پهپاد آمریکایی را در جنگ اخیر سرنگون کرد

گزارش منتشر شده در روزنامه انگلیسی «دیلی میل» حاکی است، حداقل 42 هواپیما و پهپاد از زمان آغاز جنگ در 28 فوریه از جمله 24 پهپاد پیشرفته آمریکا، که هر کدام حدود 30 میلیون دلار ارزش داشتند،توسط ایران نابود شده است. علاوه بر این ها، یک پهپاد MQ-4C دیگر توسط پدافند هوایی ایران سقوط کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: بر اساس گزارشی که به کنگره آمریکا ارائه شده است، در طول جنگ با ایران ۴۲ هواپیما و پهپاد نیروی هوایی ایالات متحده از بین رفته یا آسیب جدی دیده اند.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی معا، بر اساس این گزارش که به کنگره آمریکا ارائه شده است، از جمله این هواپیماها و پهپادها می توان به ۲۴ پهپاد از نوع MQ-۹ Reaper که یک مقام ارشد نیروی هوایی ایالات متحده آنها را مهمترین پهپادهای ارتش آمریکا توصیف نمود، اشاره کرد.

این گزارش در زمانی که تنش‌ها در اوج خود بود و احتمال از سرگیری جنگ همچنان وجود داشت، به رغم گزارش عربستان سعودی در مورد مفاد پیش‌نویس توافق بین ایران و آمریکا به کنگره ارائه شده است.

گزارش یاد شده که جزئیات آن در روزنامه انگلیسی «دیلی میل» منتشر شد، نابودی حداقل ۴۲ هواپیما و پهپاد از زمان آغاز جنگ در ۲۸ فوریه از جمله ۲۴ پهپاد پیشرفته، که هر کدام حدود ۳۰ میلیون دلار ارزش داشتند، را نشان می دهد. علاوه بر این ها، یک پهپاد MQ-۴C دیگر توسط پدافند هوایی ایران سقوط کرده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای آمریکایی همچنین چهار جت جنگنده F-۱۵E را از دست داده اند که سه فروند از آنها توسط سامانه های دفاع هوایی کویت با آتش خودی در اول مارس، روز دوم جنگ، سرنگون شدند که ارزش هر یک از این هواپیماها ۳۰۰ میلیون دلار است.

نیروهای ایرانی در تاریخ سوم آوریل، چهارمین فروند اف-۱۵ را سرنگون کردند و اما نیروهای آمریکایی، خلبان و ناوبر را نجات دادند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، آن را جسورانه‌ترین عملیات در تاریخ ایالات متحده نامید.

در این گزارش ادعا شده است که در طول این عملیات نجات، دو هواپیمای از نوع «MC-۱۳۰J Commando II » که نوع ویژه‌ای از سوپر هرکولس است و برای عملیات سِری استفاده می‌شود، پس از عدم برخاستن عمدی در ایران، روی زمین منهدم شدند. یک هواپیمای تهاجمی A-۱۰ نیز در همان عملیات توسط آتش ایران سرنگون شد.

این گزارش می افزاید، علاوه بر این، یک هواپیمای سوخت‌رسان از نوع «KC-۱۳۵ »‌نیروی هوایی آمریکا در ۱۲ مارس در عراق سقوط کرد و هر ۶ خدمه آن کشته شدند.

بر اساس این گزارش، در طول جنگ، ده هواپیما از جمله ۶ فروند که در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در عربستان به زمین نشسته بودند آسیب دیدند و هدف موشک‌ها و پهپادهای ایرانی قرار گرفتند.

در میان هواپیماهای آسیب دیده، یک آواکس از نوع «E-۳ Sentry»، یکی از مهمترین هواپیماهای نیروی هوایی آمریکا، معروف به «چشمان ایالات متحده در خلیج فارس» نیز وجود داشت.

همچنین یک بالگرد ارتش آمریکا از نوع « HH-۶۰W Jolly Green II »‌نیز در جریان عملیات نجات یک فروند F-۱۵E سقوط کرده، توسط آتش سلاح‌های سبک نیروهای ایرانی آسیب دید. علاوه بر این، گزارش به کنگره نشان می‌دهد که یک جت جنگنده رادارگریز F-۳۵A در حریم هوایی ایران آسیب دیده است.

به نوشته «دیلی میل» گزارش‌های دیگر حاکی از آن است که تلفات واقعی بیشتر است، زیرا چهار هلیکوپتر از نوع «Little Bird» متعلق به نیروهای ویژه که شبکه خبری ABC گزارش داد که آنها نیز در همان عملیات نجات، منهدم شده‌اند در گزارش کنگره درج نشده‌اند.

بر اساس گزارش دیلی میل، هفته گذشته در جلسه استماع کنگره، یک حسابدار پنتاگون شهادت داد که جنگ علیه ایران ۲۹ میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته است، در حالی که تنها دو هفته قبل برآوردهای بسیار کمتری معادل ۲۵ میلیارد دلار تخمین زده شده بود.

روز سه‌شنبه هفته جاری، مقامات نیروی هوایی آمریکا به کنگره گفتند که «MQ-۹ Reaper »‌ ستون فقرات جنگ است.

ژنرال «کنت ویلمباخ» رئیس ستاد نیروی هوایی آمریکا در کنگره، این پهپاد را مهمترین و بهترین بازیگر در جنگ توصیف کرد.

وی افزود که هیچ پلتفرم دیگری با آن قابل مقایسه نیست و به حملاتی اشاره کرد که استفاده از این نوع پهپاد به طور مداوم خطرات را برای خلبانان کاهش داده است. به گفته «تروی مینک» وزیر نیروی هوایی آمریکا، «پهپادها نقش بسیار مهمی ایفا می کنند و آینده نیروی هوایی آمریکا را نمایندگی خواهند کرد.»

وزیر نیروی هوایی آمریکا تصریح کرد: اما از دست دادن ۲۴ پهپاد، ناوگان ریپر نیروی هوایی آمریکا را به حدود ۱۳۵ فروند کاهش داده است، که ۵۴ فروند کمتر از ۱۸۹ ریپر درخواستی سال‌ها پیش است. آیا می‌توان این شکاف را پر کرد؟ آسان نخواهد بود.

شرکت «جنرال اتومیکس» سازنده این پهپادها، سال گذشته پس از اعلام نیروی هوایی آمریکا مبنی بر عدم خرید این پهپادها، خط تولید خود را تعطیل کرد.

نماینده این شرکت اظهار داشت که این شرکت کمتر از ۱۰ فروند MQ-۹ که باقی مانده است، برای فروش در اختیار دارد.

به گفته وی، با وجود اهمیت قابل توجه آنها، حداقل در درخواست بودجه، بودجه اختصاص داده شده به سیستم‌های پهپادها معروف به CCA، بسیار کمتر از بودجه اختصاص داده شده به خرید F-۳۵ های جدید یا ارتقاء جت جنگنده جدید F-۴۷ است.

به نوشته «دیلی میل» نیروی هوایی آمریکا اظهار داشت: «ما تعدادی از هواپیماها را از دست داده‌ایم و در تلاشیم تا این ضررها را جبران کنیم.» در همین حال، ما در حال مطالعه جانشین MQ-۹ هستیم. این جانشین احتمالا" یک پلتفرم واحد نخواهد بود، بلکه چندین پلتفرم خواهد بود.

بر اساس این گزارش، آنها برای F-۴۷ که توسط بوئینگ توسعه یافته و سال گذشته توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام شد، ۵ میلیارد دلار درخواست کردند. این معامله منجر به توسعه یک جت جنگنده رادارگریز نسل ششم خواهد شد که انتظار می‌رود طی دهه آینده وارد خدمت شود.

جنگنده جدید که جایگزین F-۲۲ خواهد شد، در کنار انبوهی از پهپادهای پیشرفته فعالیت خواهد کرد و برخی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های رادارگریزی و جنگ الکترونیک جهان را در خود جای خواهد داد.

ترامپ، چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا، F-۴۷ را به عنوان «کشنده‌ترین هواپیمای جنگی تاکنون» توصیف کرده است. او گفت که این هواپیمای رادارگریز، قدرت بی‌سابقه‌ای خواهد داشت و دشمنان آمریکا هرگز انتظار آن را نخواهند داشت. او فاش کرد که نمونه اولیه این جنگنده حدود پنج سال است که مخفیانه پرواز می‌کند و ما معتقدیم که آنها از قابلیت‌های هر کشور دیگری بسیار فراتر هستند.


نظرات

آخرین اخبار
محدودیت‌های جدید علیه مسلمانان در تگزاس
بخش دوم گزارشِ دولت به مردم امشب پخش می‌شود
اجماع قوای سه گانه بر لزوم اصلاح احکام برنامه هفتم پیشرفت
تاکید وزیر میراث فرهنگی بر آغاز فصل جدید همکاری‌های گردشگری ایران و ازبکستان
محسن کمالیان چشم از جهان فروبست
به خانه برگشتم
پاسخ بریتانیا به ادعای نتانیاهو درباره «جمهوری اسلامی انگلیس»
زیر چکمه‌های سربازان ایرانی دفن خواهید شد
تهران در چهلم «آقای شهید ایران»؛ آغاز مراسم بزرگداشت در مصلای امام خمینی(ره)
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 28 مرداد
بالاخره صدای اعتراض از دمشق شنیده شد!
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 28 مرداد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 28 مرداد+ لینک
از محاکمه مصدق تا عملیات آژاکس
پسکوف: درگیری‌های اخیر با ایران، تمرکز آمریکا بر پرونده اوکراین را کاهش داده است
نشریه آلمانی اشپیگل؛ ایران در جنگ پیروز شد
فریب در خوداظهاری!
رکورد در رکود؛ کرایه نفتکش‌ها در هرمز 17 برابر شد
شناسایی مزرعه غیرمجاز ماینر به گروگان‌گیری دادستان و آتش‌سوزی ختم شد
حکم شلاق پژمان جمشیدی اجرا شد؟جزئیات تازه از پرونده
استرداد 198 هزار میلیارد تومان به بیت‌المال
مسئولان برگ زرینی از استقامت و خدمت به مردم را در جنگ رقم زدند
دستور سازمان غذا و دارو برای جمع‌آوری داروی ضدسرطان تقلبی
روایت حدادعادل از نگاه «آقای شهید» به زنان و نقش اجتماعی بانوان
مسیر هوایی عسلویه به مشهد روزانه شد
محکومیت حمله به فرودگاه «ابو الظهور» سوریه از سوی حماس
سایه واشنگتن بر ادعای پهپادی بارزانی سنگینی می‌کند
نورویدئو | پشت پرده منامه؛ وقتی تفاهم تهران و واشنگتن به تهدید هرمز گره خورد
خبر مهم درباره پاداش پایان خدمت بازنشستگان + جزئیات
پیش بینی بورس فردا چهارشنبه 28 مرداد
حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان صندوق کشوری چقدر است؟+ جدول پرداختی
جزئیات برنامه جدید ایمنی ساختمان‌های بلندمرتبه تهران
ترامپ در تله هرمز؛ جنگی برای بمب اتم یا نفت ارزان؟
بسکتبال نوجوانان ایران به پلی‌آف کاپ آسیا صعود کرد
پلاک موقت خودروهای خارجی تا چند سال قابل تمدید است؟
واکنش غریب‌آبادی به ادعای مالکیت آمریکا بر تنگه هرمز
پادشاه اردن: کلید صلح خاورمیانه در حل مسئله فلسطین است
نورنما | خورشید گرفتگی از فضا
کشف 3400 لیتر گازوئیل قاچاق در آب‌های سیریک
نشست محرمانه منامه؛ گزارش وال‌استریت ژورنال، هدف جلسه را در گزارش نورنیوز تأیید کرد
پرونده جاسوسی چینی‌ها در کره‌جنوبی؛ ضعف‌های امنیتی سئول آشکار شد
جزئیات طرح جدید ساماندهی اتباع؛ بیش از 200 هزار نفر طرد شدند
پیشنهاد نامگذاری فرودگاه مهرآباد به نام رهبر شهید
حریفان استقلال و تراکتور در قرعه کشی لیگ نخبگان آسیا مشخص شدند
جانشین سپاه: مردم عامل اصلی پیروزی در جنگ‌ها بودند
جزئیات دستگیری یک جاسوس در تهران
برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد
تأکید پزشکیان بر مدیریت جهادی برای حل چالش‌های کشور
بی‌بی در برزخ انتخابات و دخالت‌های ترامپ!
نتایج نهایی آزمون دکتری 1405 اعلام شد