×
بین الملل
شناسه خبر : 319218
تاریخ انتشار : جمعه 1405/03/01 ساعت 20:15
معمای پرکاری پاکستان!

صابر گل عنبری:

معمای پرکاری پاکستان!

این روزها تحرکات دیپلماتیک پاکستان میان تهران و واشنگتن بالا گرفته است. در کمتر از هفته، وزیر کشور پاکستان روز چهارشنبه وارد تهران شد و در حالی که هنوز در ایران به سر می‌برد، قرار است ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش این کشور نیز امروز برای دیدار و رایزنی با مقامات ارشد ایرانی به تهران سفر کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: این روزها تحرکات دیپلماتیک پاکستان میان تهران و واشنگتن بالا گرفته است. در کمتر از هفته، وزیر کشور پاکستان روز چهارشنبه وارد تهران شد و در حالی که هنوز در ایران به سر می‌برد، قرار است ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش این کشور نیز امروز برای دیدار و رایزنی با مقامات ارشد ایرانی به تهران سفر کند.

همزمان با این رویدادها، برخی رسانه‌های منطقه‌ای از احتمال دستیابی به یک توافق قریب‌الوقوع سخن به میان آورده و حتی متون ادعایی آن را نیز منتشر کرده‌اند. از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز نیز امروز از سفر یک هیئت قطری خبر داده است.

تقارن این تحرکات دیپلماتیک با اظهارات دوشنبه گذشته دونالد ترامپ مبنی بر «تعویق» اقدام نظامی مجدد علیه ایران، فضایی از خوش‌بینی را به وجود آورده و این گمانه‌زنی را تقویت کرده است که مذاکرات به ثمر نشسته و توافقی در راه است.

با این وجود، واقعیت میدانی نشان می‌دهد که اگرچه این اخبار و رفت‌وآمدهای دیپلماتیک در ظاهر نویدبخش و امیدوار کننده به نظر می‌رسند، اما لزوماً به معنای در دسترس بودن توافق یا بروز تحولی بنیادین در روند مذاکرات نیستند.

نکته قابل تأمل در روند این میانجی‌گری‌ها آن است که عمده تماس‌ها و سفرهای دیپلماتیک به مقصد تهران انجام می‌شود و چنین سفرهایی به واشنگتن به ندرت و اندک صورت می‌گیرد. دلیل این امر را می‌توان در پرهیز میانجی‌گران به دلایل متعددی از اعمال فشار بر طرف آمریکایی جست‌وجو کرد و گویا آن‌ها بیشتر به دنبال ایجاد انعطاف و تعدیل در مواضع و خواسته‌های تهران برای تسهیل توافق هستند.

از سوی دیگر، نباید فراموش کرد که علاوه بر نگرانی‌ها از تشدید تنش‌ها در منطقه، بخشی از انگیزه این بازیگران برای وساطت، زدن پلی برای ارتقای جایگاه و نقش منطقه‌ای خودشان نیز هست.

در مجموع، دستیابی به یک توافق جامع و نهایی در شرایط کنونی دور از انتظار به نظر می‌رسد؛ اما حصول یک توافق اولیه بعید نیست که بعد از آن ظرف 30 روز مذاکراتی درباره مسائل چالش‌برانگیز شروع شود.

در حال حاضر احتمال از سرگیری درگیری‌های نظامی همچنان بیشتر از دستیابی به یک توافق است. نظر به تجربه دو جنگ گذشته، می‌توان گفت که این حجم از تحرکات دیپلماتیک فشرده، پیش از آنکه دال بر گشایشی جدی در مذاکرات باشد، ممکن است پیش‌درآمدی برای آغاز یک درگیری نظامی جدید باشد.

اظهارنظر چند روز پیش ترامپ مبنی بر تعویق حمله نظامی هم چنان که برخی می‌پندارند به معنای «عقب نشینی از حمله» نیست، بلکه اقدامی هدفمند با انگیزه‌های متعددی بود.

با این حال، اکنون باید منتظر ماند و دید که آیا فرمانده ارتش پاکستان در سفر خود حامل پیامی راهگشا برای تسهیل توافقی اولیه خواهد بود یا این که دیپلماسی لحظه آخر قبل از دور تازه‌ای از درگیری‌هاست.

این داستان فعلا ادامه دارد .....


کانال تلگرامی گل عنبری
نظرات

آخرین اخبار
خسارت 12 میلیارد دلاری عربستان به بنادر یمن
استقلال با جشنواره گل استارت زد؛ پیروزی پرگل آبی‌ها در نخستین بازی تدارکاتی
جزئیات تکان‌دهنده از پرونده‌های ارزی؛ 20 هزار بدهکار، تعهد ارزی ایفا نکرده اند
جنایت هولناک در ورامین؛ قاتل همسر اول، متهم به قتل همسر دوم شد
ترامپ با تصاویر جنجالی هوش مصنوعی علیه ایران خبرساز شد
هشدار صریح رئیس کمیسیون امنیت ملی؛ هیچ اقدامی علیه ایران بی‌پاسخ نمی‌ماند
سرمربی جدید صنعت نفت آبادان معرفی شد
انصارالله: محاصره در برابر محاصره؛ باب‌المندب دیگر برای عربستان باز نیست
عملیات ویژه در سواحل قشم؛ خط لوله 500 متری قاچاق سوخت منهدم شد
ناگفته های میرباقری پس از درگذشت اکبر عبدی؛ قرار بود ستاره «سلمان فارسی» باشد
رکورد تاریخی تولید برق در اوج گرما
اصرار عده‌ای بر القای روایت شکست، در راستای منافع ملی نیست
«اعلام قرمز» اینترپل علیه گروه‌های جدایی‌طلب ایرانی در اروپا
افشاگری آکسیوس درباره کمبود تسلیحات در جنگ علیه ایران
گروسی و وزیر خارجه پاکستان درباره تحولات منطقه رایزنی کردند
پزشکیان اصلاحیه آیین‌نامه داخلی مجلس را ابلاغ کرد
افکار عمومی آمریکا علیه جنگ با ایران است
رودخانه‌های خوزستان در خطر
بیمارستان ارتش در مهران آماده خدمت‌رسانی به زائران اربعین شد
دیدار اژه‌ای با خانواده شهید موسوی در قم
استقرار 700 پاکبان برای خدمت به زائران در مرز مهران
تردد بیش از یک میلیون و 113 هزار زائر حسینی از مرزهای اربعینی
اژه‌ای: بعثت ملت ایران با خون شهدا رقم خورد
انفجارهای کنترل‌شده در جهرم از فردا
بقائی: آمریکا مقصر بحران تنگه هرمز است
هشدار مهم اربعین: بدون ویزا به مرز چذابه نروید
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و پیرامیدز مصر امروز یکشنبه 4 مرداد
افشای نقشه جنگ علیه ایران
کنگره آمریکا؛ رمزگشایی از نقشه جنگ در لباس قانون
چه کسی زلنسکی را به تقابل با ایران سوق داد؟
پیام صریح ایران به آمریکا درباره تنگه هرمز
جدول ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا دوشنبه 5 مرداد ماه
مصرف برق ایران رکورد زد؛ عبور از 75 هزار مگاوات
شوک پرسپولیس به قهرمان آفریقا؛ سرخ‌ها پیروز شدند
پشت پرده فشار گراهام به ترامپ برای حمله به ایران
پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت خواهر آیت الله نور مفیدی
ضرورت هوشمندی و بصیرت مردم در حفظ وحدت و یکپارچگی ملی
تسلیت لاوروف برای شهادت ملوان ایرانی درحمله اوکراین
جهاد و مقاومت؛ تنها راه مقابله با آمریکا و رژیم صهیونیستی است
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 4 مرداد 1405
رای نهایی پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
پایانه مرزی شلمچه به نام شهید تنگسیری نامگذاری می‌شود
نیرنگ تازه تل‌آویو برای آینده غزه
سومین پهپاد، تنش روسیه و رومانی را شعله‌ور کرد
هاکی‌بازان همدانی روی سکوی آسیا؛ ایران جهانی شد
عراقچی: اقدام کی‌یف علیه کشتی ایرانی بی‌پاسخ نمی‌ماند
بررسی وضعیت تراستی‌ها
رشد چشمگیر ظرفیت نیروکاهی
آرامکو همچنان در آتش
تحرکات تازه اسرائیل در جنوب سوریه؛ نفوذ به حومه درعا