×
فرهنگی
شناسه خبر : 318671
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1405/02/30 ساعت 11:06
مرمت بناهای تاریخی اصفهان در دستور کار دولت و یونسکو

وزیر میراث‌فرهنگی:

مرمت بناهای تاریخی اصفهان در دستور کار دولت و یونسکو

وزیر میراث‌فرهنگی تأکید کرد مرمت بناهای تاریخی اصفهان اولویت دولت است و کارشناسان یونسکو به‌زودی برای بررسی و کمک به ایران سفر خواهند کرد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: سید رضا صالحی امیری روز چهارشنبه در کاخ موزه چهلستون با بیان اینکه اصفهان نه تنها مجموعه‌ای از شهر، بنا و سازه‌ها، بلکه هویت و شناسنامه ایران است و هم چون خورشیدی در این سرزمین می‌درخشد اظهار داشت: دشمنان کودک‌کش و جنایتکار صهیونیست و حاکمان بی‌خرد کاخ سفید، زخمی بر پیکره اصفهان وارد کردند اما اطمینان داشته باشید فرزندان ایران در میدان، انتقام این جنایت را از دشمنان خواهند گرفت.

وی با اشاره به پیگیری‌های بین‌المللی صورت گرفته، اظهار داشت: اقداماتی در سطح جهانی با سازمان ملل، نهادهای بین‌المللی، یونسکو، آیسیسکو و وزرای میراث‌فرهنگی در آسیا انجام شده و جنایات رژیم صهیونیستی منعکس شده است. دبیرکل یونسکو نیز قول مساعد داده تا در اولین فرصت کارشناسانی را به تهران اعزام کنند که حتماً آن‌ها را به اصفهان خواهیم فرستاد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ضمن تقدیر از استاندار و شهردار اصفهان، بر ضرورت تسریع در روند مرمت بناهای تاریخی تاکید کرد و گفت: همه ما بر این باوریم که باید هرچه زودتر این بناها مرمت شوند تا مردم ایران و گردشگران جهانی بتوانند مجدداً از این ظرفیت بازدید کنند. ما روزی را خواهیم دید که اصفهان مملو از گردشگران داخلی و خارجی خواهد شد، چرا که اصفهان هویت، شناسنامه و تاریخ ماست.

صالحی امیری با اشاره به آغاز اقدامات جدید برای بافت تاریخی و اصلی شهر اصفهان، ابراز امیدواری کرد که با مدیریت عالی استاندار و همکاری اداره کل میراث‌فرهنگی و شهرداری، نتایج مطلوبی حاصل شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین اعلام کرد: رئیس‌جمهور اختیارات خود را به استانداران سراسر کشور تفویض کرده‌ است و ما نیز در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، اختیارات را به استانداران تفویض کرده‌ایم.

صالحی امیری افزود : بنابراین، کمیته‌ عالی مرمت بناهای تاریخی که تفاهم‌نامه آن امروز بین شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی امضا شد، می‌تواند با سرعت تصمیمات خوبی را در جهت منافع مردم و مرمت آثار تاریخی اتخاذ کند.

وی با تاکید بر ضرورت تسریع در روند مرمت بناهای تاریخی آسیب‌دیده گفت: اصفهان یکی از قطب‌های اصلی میراث و مرمت کشور است و دانشگاه اصفهان، دانشگاه هنر و مجموعه مدیران و کارشناسان استان، نیازمند اتکا به ظرفیت‌های خارج از استان نیستند.

صالحی امیری افزود: ابتدا مطالعات لازم انجام می‌شود، سپس موضوع در شورای فنی به تصویب می‌رسد و بعد عملیات مرمت آغاز خواهد شد.

وزیر میراث‌فرهنگی با رد برخی فضاسازی‌ها درباره نحوه مرمت بناها تصریح کرد: هیچ‌گونه مرمت صوری در هیچ نقطه‌ای از کشور برای ۱۴۹ بنای آسیب‌دیده در دستور کار نبوده و نیست، این فضاسازی‌ها واقعی نیست. آنچه اکنون برای ما اهمیت دارد، آغاز مرمت بلافاصله پس از پایان شرایط بحرانی و جنگ است تا مستندسازی دقیق خسارات و روند بازسازی به‌درستی انجام شود.

سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شامگاه سه‌شنبه وارد استان اصفهان شد؛ افتتاح یک هتل پنج ستاره،‌ بازدید از چند بنای تاریخی و شرکت در همایش بزرگداشت هفته میراث فرهنگی از جمله برنامه های سفر سه روزه او به این استان است. وی پس از ترک اصفهان، عصر امروز و فردا به برخی شهرستان های استان از جمله مبارکه، خوانسار و گلپایگان نیز سفر خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
معمای پرکاری پاکستان!
هند موشک بالستیک کوتاه‌برد آزمایش کرد
تاثیر مثبت جام جهانی بر تولید ناخالص داخلی کانادا
تجمع اعتراضی هزاران نفر از مردم کوبا مقابل سفارت آمریکا
انتقاد پوتین از وضعیت فساد در رژیم کی‌یف
گنبد آهنین و نفربر ارتش اسرائیل زیر حملات حزب الله
اعتراض صدراعظم آلمان به خشونت صهیونیست ها در کرانه باختری
تیم ملی آمریکا مقصد بعدی گواردیولا است؟
اضافه کاری کارکنان بعد از ساعت 13 ممنوع!
یمن: تجاوز جدید با پاسخ قاطع روبرو خواهد شد
تحریم‌های ضدایرانی به هرمز کشیده شد
بقائی: تجاوز آمریکا «غیرضروری» نبود بلکه «مجرمانه» بود
رهبران 7 کشور غربی شهرک سازی در کرانه باختری را محکوم کردند
روبیو ادعا کرد: همه دوست داریم شاهد توافق با ایران باشیم
امتحانات خردادماه در گلستان غیرحضوری شد
پاکستان و آمریکا در اتصال ریلی با هم همکاری می کنند
محاصره و فشار بر باریکه غزه شدت بیشتری گرفت
شکایت گل‌گهر از چادرملو به نفع پرسپولیسی ها
رویترز: یک تیم مذاکره‌کننده قطری در تهران حضور دارد
روابط عمومی سپاه: مذاکره، صحنه دیگری از کارزار میدان نبرد است
وزیر نفت: مردم بهینه انرژی مصرف کنند
15 نفر محکوم فراری در پیشوا تحویل زندان شدند
فتوحات جدید واحدهای ارتش روسیه در اوکراین
تاجرنیا: فوتبال باید برای همه جهان غیرسیاسی باشد
مشاهده خرس سیاه آسیایی در شهر گوهران
هشدار لاوروف به احتمال ازسرگیری جنگ در منطقه خلیج فارس
بقایی: ایران صرفا خواهان احقاق خود است
بحرینی: محاصره دریایی مصداق جنایت جنگی است
تعرفه واردات گوشی‌های پرچمدار چقدر شد؟
حمله هوایی انتحاری حزب الله به پادگان برانیت
افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی
عاصم منیر راهی تهران شد
پایان 10 سال حکمرانی گواردیولا بر منچسترسیتی+فیلم
کشف محموله نیم کیلویی شیشه در ملکان
برپایی 7 مرکز عرضه دام زنده در پایتخت برای عید قربان
آخرین فرصت ثبت‌نام در طرح مشارکت در تولید ایران‌خودرو
انصراف نماینده فلسطین از نامزدی نایب‌رئیسی مجمع عمومی سازمان ملل
بقایی سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده شد
هشدار امارات درباره تبعات تنش جدید بین ایران و آمریکا
خشم هواداران فوتبال از لیست جنجالی انگلیس
تلاش‌ها برای توقف جنگ وارد مرحله حساسی شده است
عقب‌نشینی قیمت نفت ایران در بازار اروپا
متقاضیان بیمه بیکاری بخوانند؛آغاز ثبت نام از فردا
روایت متفاوت جنگ 12روزه در قاب طنز
هشدار درباره «فاجعه سالمندی» در ایران
حملات علیه ایران نباید به عنوان «جنگ غیرضروری» مفهوم‌سازی شود
آخرین وضعیت پرداخت خسارت به خودروهای جنگ‌زده+جزئیات
فروش اجباری کالا تخلف است
پیش‌بینی جهش تولید برنج در گیلان
توقیف اموال هفت متهم امنیتی در ایلام