×
اجتماعی
شناسه خبر : 318511
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 15:36
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور خبر داد؛

ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود

طبق پیش‌بینی‌ها، تا سال 1430 بیش از 31 درصد جمعیت ایران بالای 60 سال خواهند بود و کشور سریع‌ترین رشد سالمندی جهان را تجربه خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان بهزیستی کشور و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات امروز با حضور سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور، حسین میرزایی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، معاونان سازمان بهزیستی کشور، مجید فولادیان رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور و جمعی از مسئولان برگزار شد.

در این مراسم، سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به روند تحولات جمعیتی کشور اظهار کرد: بزرگ‌ترین مشکل جامعه‌شناختی کودکان ما آن است که روح کودکی آنان تسخیر شده است. در موج جمعیتی کودکی، امکان کودکی کردن را از کودکان گرفته‌ایم و نظام آموزشی نیز این روند را تشدید کرده و آنان را با شتاب از کودکی به بزرگسالی پرتاب می‌کند اگر به نیازهای هر مرحله از زندگی به‌موقع پاسخ ندهیم، مسیر رشد با خلأ مواجه خواهد شد. در انتهای این زنجیره زندگی یعنی دوران سالمندی اکنون در حال ورود به سالمندی مخاطره‌آمیز هستیم بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال ۱۴۳۰ ایران به کشوری شدیداً سالخورده تبدیل خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور توضیح داد: کشور شدیداً سالخورده کشوری است که بیش از ۲۷ درصد جمعیت آن را افراد ۶۰ سال و بالاتر تشکیل دهند. در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۱ درصد جمعیت ایران در این گروه سنی قرار خواهند گرفت و ایران سریع‌ترین کشور جهان در حرکت به سمت سالمندی است.

سالمندی هنوز به مسئله‌ای ملی تبدیل نشده است

حسینی با تأکید بر اینکه سالمندی هنوز به مسئله‌ای ملی در کشور تبدیل نشده است، گفت: در حوزه‌هایی مانند سلامت، بیمه، اقتصاد و به‌ویژه اقتصاد مراقبتی آمادگی کافی نداریم. اقتصاد امروز شامل سه بخش اقتصاد دیجیتال، اقتصاد سبز و اقتصاد مراقبتی است. اقتصاد مراقبتی که مشاغل و فعالیت‌های مرتبط با سالمندان را در بر می‌گیرد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: برای حرکت از سالمندی مخاطره‌آمیز به سمت سالمندی سالم، نخستین گام شناخت دقیق این پدیده است شناختی که هنوز به طور کامل در اختیار نداریم. در حوزه معلولیت، داده‌ها و اطلاعات دقیق‌تری در اختیار داریم اما در حوزه سالمندی همچنان نیازمند مطالعات جامع هستیم این تفاهم‌نامه زمینه اجرای پیمایش ملی سالمندان را فراهم می‌کند هرچند در کنار آن به پژوهش‌های سریع و کاربردی نیز نیاز داریم.

حسینی با بیان اینکه هدف اصلی سازمان بهزیستی ارتقای سلامت اجتماعی در سه بعد رفاه، بهزیستی و فضایل اجتماعی است، گفت: برای دستیابی به این هدف چهار راهبرد اساسی دنبال می‌شود. نخستین راهبرد، دانش‌بنیان بودن فعالیت‌هاست. دومین راهبرد، اجتماعی‌سازی سازمان است تصور عمومی این است که بهزیستی صرفاً متولی نگهداری افراد دارای معلولیت است در حالی که این سازمان خدمات گسترده‌ای از پیش از تولد تا پایان زندگی به مردم ارائه می‌دهد. خدمات ژنتیک، پیشگیری از معلولیت، حمایت از زنان سرپرست خانوار، خدمات توانبخشی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از سالمندان تنها بخشی از مأموریت‌های سازمان بهزیستی است.

رییس سازمان بهزیستی با اشاره به محدودیت دولت‌ها در ارائه کامل خدمات استاندارد گفت: دولت‌ها به تنهایی نمی‌توانند همه مأموریت‌ها را با کفایت و کیفیت مطلوب انجام دهند هر چه سازمان اجتماعی‌تر شود، ارتباط آن با مردم افزایش یافته، مشروعیت بیشتری کسب می‌کند و مشارکت مردمی نیز توسعه می‌یابد. به عنوان نمونه در جریان جنگ ۴۰ روزه سازمان بهزیستی ۴۶ هزار محتوا تولید کرد، ۳۰۶ هزار مشاوره ارائه داد و مشارکت مردم با این سازمان ۴۰۰ درصد افزایش یافت.

حسینی با تأکید بر اهمیت بازتاب دستاوردها در رسانه‌ها اظهار کرد: ایجاد امید در جامعه از مسیر روایت موفقیت‌ها و دستاوردها امکان‌پذیر است. یکی از خطاهای راهبردی در حوزه رسانه آن است که گمان می‌شود تنها باید روایت رنج و مشکلات را منعکس کرد البته این نیز بخشی از رسالت رسانه است اما اگر دستاوردها بازگو نشوند، خدمات مدیران و دستگاه‌ها دیده نخواهد شد و امید اجتماعی آسیب می‌بیند. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات می‌تواند در تولید و انتشار داده‌ها و همچنین اجتماعی‌سازی سازمان بهزیستی نقش مؤثری ایفا کند.

وی راهبرد سوم سازمان را مشارکت‌جویی و راهبرد چهارم را محله‌محوری عنوان کرد و گفت: اجرای این راهبردها نیازمند داده‌های اجتماعی دقیق و بانک اطلاعاتی دارایی‌های محله‌ای است تا بتوانیم برنامه‌ریزی مؤثرتری داشته باشیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ظرفیت‌های جامعه هدف گفت: در کشور ۵ هزار و ۵۰۰ فرد دارای معلولیت جزو نخبگان کشور هستند. در استان‌ها خانه‌های هنرمندان دارای معلولیت و فعالان حوزه معلولیت ایجاد شده است و امسال این طرح در پنج استان دیگر نیز اجرا خواهد شد.

 


نظرات

آخرین اخبار
کاهش شدید تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز؛ تنها 7 شناور عبور کردند
ترامپ در محاصره تحقیقات؛ دموکرات‌ها فساد مالی را هدف گرفتند
پای روسیه لنگید؛ تاجیکستان به ایران روی آورد
آمریکا فروش 4.5 میلیارد دلاری تسلیحات به قطر را تأیید کرد
نخست‌وزیر عراق: کشور در دوره‌ای دشوار قرار دارد
از هرمز تا همبرگر؛ ترامپ از فتح هرمز به بحران گوشت چرخ کرده رسید
وزیر کار زمان پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی را اعلام کرد + فیلم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 31 مرداد/ طلا گران می شود؟
هزینه سنگین بحران انرژی در اروپا؛ چشم‌انداز 89 میلیارد یورویی
شهادت پدر 2 شهید در کرانه باختری
پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی
اظهارات جنجالی بن‌گویر درباره اسیران زن فلسطینی
واژگونی قایق در نیجریه؛ 50 نفر جان باختند
زلزله در فیفا؛ پروژه برکناری اینفانتینو کلید خورد
مسن‌ترین فرد جهان 117 ساله شد
جزییات افزایش شیوع آنفلوانزا در کشور/ علایم و استانهای درگیر
اعتصاب کارگری فعالیت فرودگاه اسرائیل را مختل کرد
تصادف یک خرس قهوه‌ای در سوادکوه با قطار
صعود «تات» و «رحمانی» به یک‌چهارم نهایی کشتی آزاد جوانان جهان
برنامه قطعی برق لرستان امروز جمعه 30 مرداد اعلام شد/ جدول خاموشی شهرستان‌ها
حمله پهپادی در بلوچستان پاکستان
یادگارهای اکبر عبدی در موزه اردبیل ماندگار شد
هاآرتص: 20هزار کودک در غزه کشته شدند؛روزانه 28کودک
ترامپ هیچ راهبردی برای جنگ ایران نداشت
بازگشت «صبح جمعه با شما» به رادیو
اسرائیل با حمله به فرودگاه ادلب، پیمان مکه را محک زد
مستندسازی جنایت مدرسه میناب در دادگاه‌های بین‌المللی
رقابت برای جانشینی گوترش داغ شد
باند سارقان طلا با 8 سرقت در چند استان متلاشی شد
بیرانوند با مدال آسیایی از سربازی معاف می‌شود؟
دماوند، زیر پای دانش‌آموز شیرازی
چین و امارات رزمایش مشترک «سپر شاهین 2026» برگزار می‌کنند
تهران از امروز خنک تر می شود
رئیس جمهور: هیچ‌گاه مقابل قلدری سر خم نمی‌کنیم
واکنش دولت به شایعه بنزین 80 هزار تومانی
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 30 مرداد
8 تصادف مرگبار در تهران با 10 کشته در یک هفته
مخالفان نتانیاهو در آستانه پیروزی در انتخابات
مخالفت چین با جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران
پیش بینی بورس فردا شنبه 31 مرداد/ بورس صعود می کند؟
«کارآگاه علوی 3» از امشب پخش می‌شود+ فیلم
برکناری‌ مقام های موساد؛ نشانه‌ شکست اسرائیل در جنگ با ایران
هفته طلایی برای سهامداران؛ بورس در مسیر 7 میلیونی شدن
نفیو: فشار اقتصادی بیشتر، ایران را تسلیم نمی‌کند
طارمی به فوتبال آسیا بازمی گردد؟
نواف سلام: نظامیان اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شوند
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز جمعه 30 مرداد
برونو فرناندز، شانس اول بهترین بازیکن لیگ برتر
سرپرست وزارت دفاع: در جنگ رمضان قوی‌تر از جنگ 12 روزه ظاهر شدیم
بدهی آمریکا از مرز 40 تریلیون دلار عبور کرد