×
اقتصادی
شناسه خبر : 318499
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 14:51
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی

گران نخرید؛

ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی

بازار برنج در شرایط ثبات قرار دارد و قیمت‌ها تغییر محسوسی نداشته است؛ با وجود افزایش طبیعی هزینه‌ها، مازاد عرضه و رکود تقاضا در بازار مشهود است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: رضا کنگری روز سه شنبه درباره وضعیت تامین و قیمت برنج در بازار افزود: بازار برنج در شرایط پایدار قرار دارد و هیچ‌گونه کمبودی در تامین این کالا مشاهده نمی‌ شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به رکود تقاضا در بازار اظهار داشت: برنج ایرانی درجه‌ یک اعلا در بنکداری‌ ها کیلویی ۴۷۰ هزار تومان عرضه می‌شود و خرده‌فروشان باید با حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد حاشیه سود آن را به مصرف‌ کنندگان ارائه کنند.

وی گفت: بازار به قدری راکد است که عملا همه فروشنده‌ اند و خریدار زیادی وجود ندارد، از سوی دیگر برخی نهاده های نظارتی باعث ایجاد تنش میان فروشندگان شده اند، در حالی که هیچ کمبودی وجود ندارد و نوسان‌های محدود قیمت‌ها نیز طبیعی است.

کنگری با اشاره به افزایش هزینه‌ های سالانه همچون حقوق، نوسانات ارزی، بیمه، حمل‌ و نقل تصریح کرد: این عوامل به‌ طور معمول بر قیمت تمام‌شده کالاها اثر می‌گذارند، اما میزان این افزایش‌ها به حدی نیست که باعث بی‌ثباتی بازار شود، در بسیاری از اقلام مانند حبوبات حتی شاهد روند کاهشی قیمت ها هم هستیم.

وی سیاست مؤثر در بازار را مدیریت عرضه و تقاضا دانست و افزود: به جای تشدید نظارت‌ ها که ممکن است تنش ایجاد کند باید تمرکز بر حلقه اول زنجیره تامین یعنی تولیدکنندگان و واردکنندگان باشد تا با پیگیری مشکلات این بخش بازار به‌ طور طبیعی مسیر رقابتی و سالم خود را طی کند.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی بازه قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی را بین ۲۹۰ تا ۴۷۰ هزار تومان عنوان کرد و درباره انواع برنج خارجی گفت: قیمت هر کیلوگرم برنج هندی بین ۱۹۵ تا ۲۵۵ هزار تومان و برنج پاکستانی ۱۸۵ تا ۲۷۰ هزار تومان در بنکداری ها عرضه می‌ شود.

به گفته وی، این قیمت‌ ها همان نرخ‌های پیش از عید در بهمن و اسفندماه است و افزایش قیمت آنچنانی نداشته ایم زیرا تامین کالا در اسفندماه به دلیل همزمانی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز نسبت به سال‌ های گذشته ۳ برابر شده بود تا بازار با کمبود روبرو نشود.

وی اجرای کالابرگ را سیاستی مؤثر توصیف کرد و گفت: عرضه کالاهای اساسی در کالابرگ موجب کاهش فشار روانی بازار و کاهش هیجان خرید شده اما استفاده گسترده مردم از کالابرگ باعث شده بازار مواد غذایی تا حدی در رکود قرار بگیرد.

کنگری درباره نظارت‌ ها افزود: نظارت‌ ها در سطح بنکداری ها روزانه و فیزیکی انجام می‌ شود و اگر تخلفی مشاهده و یا گزارش شود با آن برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

وی اظهارداشت: در خرده‌فروشی‌ها نیز ارائه فاکتور خرید و رعایت حاشیه سود ۱۰ تا ۱۲ درصدی الزامی است، در غیراینصورت دستگاه های نظارتی با متخلفان برخورد خواهند کرد.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق
گفت‌وگوی دقیقه نودی عراقچی و وزیر پاکستانی
اختصاص 7 همت برای مطالبات رتبه‌بندی فرهنگیان
اوپک:تولید نفت ایران در ژوئیه صعودی شد
انفجار مرگبار در بلوچستان پاکستان؛ 18 شورشی کشته شدند
سرمربی سابق کرواسی هدایت اماراتی‌ها را بر عهده گرفت
نورنما | دلم یک «یا رضا » می خواهد و یک پنجره فولاد ...
واکنش حماس به بستن مسجد ابراهیمی
جنگ با ایران، اقتصاد تاجیکستان را تحت فشار گذاشت
هویتی نشأت‌گرفته از پیوند سنجیده شعر و آواز
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 22 مرداد/ دلار افت می کند؟
هشدار روسیه درباره تأثیر جنگ ایران بر همکاری‌های خزر
پیام تبریک آیت‌الله حسینی بوشهری به محسن رضایی
وزن‌کشی تیم ملی کشتی پهلوانی ایران در ترکیه