×
سیاسی
شناسه خبر : 318495
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 15:06
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد

حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد

نایب رئیس مجلس اعلام کرد بخشی از افزایش قیمت‌ها ناشی از نابسامانی‌ها و ضعف نظارت است و ارتباط مستقیمی با شرایط جنگی ندارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: حمیدرضا حاجی‌بابایی روز دوشتبه (۲۸ اردیبهشت) در نشست مشترک اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات با وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان این وزارتخانه، با اشاره به جایگاه راهبردی کشاورزی در اقتصاد و امنیت ملی کشور گفت: مجلس در سال ۱۴۰۱ با نگاه به آینده و ضرورت اصلاح زیرساخت‌های این بخش، اعتباری حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای آغاز فرآیند تحول و اصلاح ساختار کشاورزی کشور مصوب کرد.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد کشاورزی ایران از وضعیت فعلی عبور کند، نیازمند یک بازنگری جدی در ساختار مدیریتی، سیاست‌های تولیدی و نظام بهره‌وری است. امروز دیگر ادامه روند سنتی در کشاورزی پاسخگوی نیاز کشور نیست و باید به سمت کشاورزی دانش‌بنیان، هوشمند و مبتنی بر فناوری حرکت کنیم تا بتوانیم در شرایط کم‌آبی و محدودیت منابع، تولید پایدار را حفظ کنیم.

اصلاح الگوی کشت یک انتخاب نیست بلکه الزام ملی است

نایب ‌رئیس مجلس با اشاره به الگوی کشت و بحران منابع آبی، گفت: اصلاح الگوی کشت یک انتخاب نیست بلکه یک الزام ملی است. اگر نتوانیم الگوی کشت را متناسب با ظرفیت‌های اقلیمی و وضعیت منابع آب مدیریت کنیم در آینده با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو خواهیم شد. 

 حاجی‌بابایی ادامه داد: مدیریت صحیح الگوی کشت می‌تواند به کاهش مصرف آب، افزایش بهره‌وری، کنترل هزینه‌های تولید و پایداری امنیت غذایی کشور کمک کند و این مسئله باید با همکاری جدی همه دستگاه‌ها و همراهی کشاورزان دنبال شود. 

وی با تاکید بر ضرورت ورود فناوری‌های نوین به بخش کشاورزی گفت: امروز دنیا به سمت کشاورزی هوشمند حرکت کرده و استفاده از فناوری‌های نوین، به‌ویژه هوش مصنوعی، داده‌محوری و سامانه‌های نوین مدیریتی، به یک ضرورت قطعی تبدیل شده است. بدون بهره‌گیری از این ابزارها، افزایش بهره‌وری و رقابت‌پذیری در بخش کشاورزی امکان‌پذیر نخواهد بود.

نایب ‌رئیس مجلس افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید با کمک دانشگاه‌ها، مراکز علمی، شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های فناوری، مسیر نوسازی و هوشمندسازی کشاورزی را با سرعت بیشتری دنبال کند تا کشور بتواند از ظرفیت‌های علمی خود در این بخش بهره واقعی ببرد.

ساماندهی نیروی انسانی، جذب نیروهای متخصص و بازنگری در ساختار اداری وزارت کشاورزی در اولویت قرار گیرد

حاجی‌بابایی در ادامه با اشاره به وضعیت منابع انسانی در وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی این وزارتخانه، نبود توازن در توزیع نیروی انسانی میان استان‌هاست به‌گونه‌ای که در برخی مناطق با کمبود شدید نیرو مواجه هستیم و در برخی دیگر تراکم نیرو وجود دارد. این مسئله موجب شده بخشی از خدمات تخصصی و نظارتی در بعضی استان‌ها با اختلال روبه‌رو شود. ساماندهی نیروی انسانی، جذب نیروهای متخصص و بازنگری در ساختار اداری وزارت جهاد کشاورزی باید در اولویت قرار گیرد تا این وزارتخانه بتواند مأموریت‌های گسترده خود را به‌درستی انجام دهد.

وی همچنین با اشاره به وضعیت بازار کالاهای اساسی و دغدغه‌های معیشتی مردم گفت: بخشی از افزایش قیمت‌ها در ماه‌های اخیر ناشی از شرایط جنگی و فشارهای اقتصادی بوده اما بخشی دیگر هیچ ارتباطی با جنگ ندارد و ناشی از برخی نابسامانی‌ها و ضعف در نظارت است. افزایش بی‌رویه قیمت کالاهای اساسی برای مردم قابل پذیرش نیست و همه دستگاه‌ها موظفند برای کنترل بازار و کاهش فشار معیشتی بر مردم همکاری کنند.

 افزایش بی‌رویه قیمت کالاهای اساسی برای مردم قابل پذیرش نیست

نایب‌ رئیس مجلس در ادامه بر ضرورت تقویت سازوکارهای نظارتی در استان‌ها تأکید کرد و گفت: تشکیل شورای نظارت استانی با حضور دستگاه‌های نظارتی، سازمان بازرسی، نهادهای امنیتی و سایر مجموعه‌های مسئول می‌تواند به اجرای دقیق قوانین، کنترل بازار و مقابله با تخلفات کمک جدی کند. هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در شرایط فعلی یک ضرورت است و هر میزان این هماهنگی افزایش یابد، اعتماد عمومی و آرامش بازار نیز تقویت خواهد شد.

حاجی‌ بابایی ضمن قدردانی از تلاش‌های وزیر جهاد کشاورزی و مجموعه مدیران این وزارتخانه اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی از جمله دستگاه‌هایی است که با وجود مسئولیت‌های گسترده، در حوزه نظام پرداخت و حقوق و مزایا با مشکلات جدی مواجه است و بخشی از کارکنان این وزارتخانه با مسائل معیشتی روبه‌رو هستند.

 وی تاکید کرد: لازم است دولت و مجلس با همکاری یکدیگر برای بهبود وضعیت معیشتی کارکنان وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مشابه تصمیمات مؤثر و عملی اتخاذ کنند تا انگیزه و توان نیروی انسانی این بخش حفظ و تقویت شود.


نظرات

آخرین اخبار
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات