×
اجتماعی
شناسه خبر : 318412
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 09:06
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود

در پی جهش مصرف سرم در ایران؛

تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود

رئیس سازمان غذا و دارو، با هشدار نسبت به روند بی‌سابقه و غیرمنطقی مصرف سرم و آنتی‌بیوتیک در کشور، از تغییر رویکرد جدی سازمان‌های بیمه‌گر خبر داد. بر اساس اعلام رئیس سازمان غذا و دارو، از این پس تجویزهای پزشکی که خارج از پروتکل‌های درمانی و دستورالعمل‌های علمی باشند، تحت پوشش بیمه قرار نخواهند گرفت.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر مهدی پیرصالحی در گفت‌وگوی درباره ضرورت تجویز و مصرف منطقی دارو و تجهیزات پزشکی اظهار کرد: موضوع تجویز و مصرف منطقی دارو و تجهیزات پزشکی می‌بایست جدی گرفته شود و درمان بر مبنای پروتکل‌ها و راهنماها باشد.

او درباره مصرف برخی داروها گفت: برخی داروها به صورت سنتی در ایران مصرف بی‌رویه‌ای دارند؛ به طور مثال سرم‌ها برای بستری و خونریزی لازم است و برای بسیاری از بیماری‌ها مانند سرماخوردگی یا مراجعات سرپایی به مطب‌ها و درمانگاه‌ها کاربرد ندارد. استفاده از سرم به فرهنگ عمومی تبدیل شده و البته می‌تواند منبع درآمد برای بسیاری از مطب‌ها و درمانگاه‌ها باشد.

پیرصالحی با بیان اینکه مصرف سرم به صورت بی‌سابقه‌ای در کشور افزایش یافته، تصریح کرد: پیش از دورن کرونا، مصرف ماهانه سرم حدود ۱۰ میلیون بوده که طی این روزها به ۲۲ تا ۲۳ میلیون رسیده است. این میزان مصرف، بی‌رویه به شمار می‌رود.

رئیس‌ سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مصرف آنتی‌بیوتیک نیز بی‌رویه است، توضیح داد: تمام آنتی‌بیوتیک‌ها به راحتی مصرف می‌شوند و متاسفانه جزو بالاترین مصرف‌کننده‌ها محسوب می‌شویم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: کمیته مصرف منطقی دارو از گذشته در سازمان غذا و دارو با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت و بیمه‌ها فعال است. براساس اتفاقات اخیر، کمیته مصرف و منطقی نسبت به گذشته فعال‌تر شده و جلسات با حضور وزیر بهداشت برگزار می‌شود. همچنین سازمان غذا و دارو از سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های علمی کمک گرفته تا درمان در مسیر منطقی قرار گیرد. امیدوارم مصرف سرم و آنتی‌بیوتیک‌ها و داروها کنترل شود.

پیرصالحی درباره بار ناشی از مصرف غیرمنطقی داروها گفت: مصرف بی‌رویه، بار سنگینی را به سازمان‌های بیمه‌گر تحمیل می‌کند. به تازگی، شورای عالی بیمه و سازمان‌های بیمه‌گر تصمیم گرفته‌اند تجویزهای غیرمنطقی را پوشش ندهند؛ این احتمال وجود دارد افرادی که خود تقاضای سرم می‌کنند یا پزشکانی که بدون در نظر گرفتن پروتکل‌های درمانی سرم یا آنتی‌بیوتیک‌های خارج از رویه تجویز کنند، شامل پوشش بیمه‌ای نخواهند بود. بیمار می‌بایست تمام هزینه را بپردازد و بار بر دوش بیمار است.

او ادامه داد: بیمه‌ها می‌بایست هزینه‌ها را کنترل کنند و پزشکان و انجمن‌های علمی برای منطقی‌کردن مصرف همکاری کنند.


اخبار مرتبط
قیمت‌های جدید 1096 قلم دارو اعلام شد
چهارشنبه 1405/02/30 ساعت 12:54
قیمت‌های جدید 1096 قلم دارو اعلام شد
رئیس سازمان غذا و دارو از اصلاح قیمت 1096 قلم دارو خبر داد و توضیح داد کمبودهای فعلی دارو ناشی از مشکلات ارزی، تاخیر در اصلاح قیمت‌ها و آسیب به زیرساخت‌هاست.
نگاهی به مصرف بی‌رویه دارو در ایران / بحران مصرف غیرمنطقی سرم و آنتی‌بیوتیک
شنبه 1405/02/19 ساعت 06:00
نگاهی به مصرف بی‌رویه دارو در ایران / بحران مصرف غیرمنطقی سرم و آنتی‌بیوتیک
سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به پرمصرف‌ترین داروها در کشور، در عین حال نسبت به «تجویزهای دست‌ودلبازانه» و «مصرف خودسرانه دارو» در کشور هشدار داد و گفت که ماهانه حدود 23 میلیون واحد سرم مصرف می‌شود و بیش از یک‌سوم نسخ‌ سرپایی نیز حاوی آنتی‌بیوتیک است؛ آماری که نشان‌دهنده الگوی مصرف غیرمنطقی است.
مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد
شنبه 1405/02/12 ساعت 16:34
مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد
در نشست مشترک انجمن‌های علمی پزشکی با وزیر بهداشت، محمدرضا ظفرقندی با اشاره به فشارهای اخیر بر صنعت دارو و افزایش نگران‌کننده مصرف سرم، بر لزوم فرهنگ‌سازی، نظارت بیمه‌ها و اجرای راهنماهای بالینی برای مدیریت مصرف دارو در کشور تأکید کرد.
نظرات

آخرین اخبار
چند کشور اروپایی ورود مقامات اسرائیلی را ممنوع کردند
درآمد ماهانه 8 میلیونی مددجویان از فرش دستباف
حجم آب دریاچه ارومیه 18 برابر شد
خبر خوش دولت برای معلولان؛ افزایش 90 درصدی کمک‌هزینه‌ها تصویب شد
هشدار نخست‌وزیر سابق ایتالیا: اروپا در خطر مستعمره شدن است
«دست‌ها بر ماشه»؛ هشدار جدی فرمانده نیروی زمینی ارتش به تهدیدات احتمالی
تقدیر وزارت دفاع از حماسه 100 روزه ملت ایران
بنزین گران، محبوبیت ترامپ را سوزاند
سفیران جدید عراق و ترکیه در ایران معرفی شدند
سرنوشت مبالغ کسر شده بابت اینترنت پرو چه می‌شود؟ پاسخ صریح رئیس رگولاتوری
تصمیم انصارالله برای منع دائمی تردد دریایی اسرائیل
حرف‌های پوچ ترامپ از توافق با ایران
بازیگر جدید «پوآرو» کیست؟
آغاز کارگردانی بهرام افشاری با سریال «ویران»
آمار ترسناک تلفات جانی سیل های اخیر در افغانستان
پایش ماهواره ای کپلر؛ کاهش تردد در شاهرگ انرژی جهان
انتخابات بدنسازی تهران باطل شد
شلیک مرگبار در آبدانان؛ پایان تلخ یک نزاع خانوادگی
نورویدئو | از موشک تا مذاکره؛ پشت پرده تنش های اخیر چیست؟
از خواستگاری تا باج‌گیری، اخاذی با تصاویر خصوصی زنان
جزئیات جدید طرح ترافیک 1405؛ از رزرو تا جریمه سنگین
اسلام‌آباد و بیروت در مسیر تقویت روابط دفاعی
سرنوشت انتخابات هفتم در دستان شورای عالی امنیت ملی
چرا اینترنت کاربران ایرانی از سوی آمریکا تحریم شد؟
خرابکاری آمریکا در سواحل عمان رو شد
افزایش دما در مازندران از اواسط هفته
جزئیات سقوط آپاچی آمریکایی در تنگه هرمز فاش شد
نهِ قاطع پرسپولیس به خداداد
جادوی هنر در پایتخت؛ از تماشای 16 نمایشگاه تا نوای چنگ ایرانی
چرا تخم‌مرغ روی دست تولیدکنندگان مانده است؟
باب‌المندب کابوس جدید برای بازارهای جهانی
آماده‌باش کامل برای طوفان شدید و جهش ناگهانی دما تا پایان هفته
برنامه جدید آموزش و پرورش؛ پیش دبستانی 2 اجباری می‌شود
از کالابرگ تا اجاره‌بها؛ بسته تازه دولت برای معیشت مردم چیست؟
کدام شهرها در صف اول اجرای طرح جدید پزشک خانواده هستند؟
بورس تهران دوباره جان گرفت؛ شاخص کل 114 هزار واحد جهش کرد
عکاس ایرانی بر قله جشنواره جهانی عکاسی ایستاد
قیمت نقره امروز سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول
ترور نظامی ارشد در مسکو
پاسخ بقائی به نخست‌وزیر آلبانی: برای درک و شعور مردم خودتان احترام قائل باشید
برلین علیه مرتس؛ پایتخت بسته شد
پیامدهای بین‌المللی محاصره دریایی اسرائیل در دریای سرخ
خبر خوش برای مستأجران؛ بازگشت تمدید خودکار قراردادها با سقف 25 درصد
اموال و دارایی‌های علی کریمی توقیف شد
آغاز ثبت نام مسکن استیجاری برای زوج های جوان + شرایط ثبت نام
پشت‌پرده لغو مالیات 100 هزار دلاری برای متخصصان خارجی
چین: مذاکرات ایران و آمریکا در مرحله‌ای سرنوشت‌ساز است
بازرسی با سگ در زمین فوتبال! برخورد شرم‌آور آمریکایی‌ها با یاران ستاره پرسپولیس
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 19 خرداد 1405+ جدول
کلاهبرداری جدید با نام بیمه تکمیلی بازنشستگان