×
بین الملل
شناسه خبر : 318259
تاریخ انتشار : دوشنبه 1405/02/28 ساعت 14:25
رایزنی منطقه‌ای اسحاق دار با قطر و مصر درباره ایران و آمریکا

رایزنی منطقه‌ای اسحاق دار با قطر و مصر درباره ایران و آمریکا

وزیر خارجه پاکستان در رایزنی با مقام‌های قطر و مصر بر ضرورت احیای مذاکرات تهران و واشنگتن برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای تاکید کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  وزارت امور خارجه پاکستان امروز (دوشنبه) اعلام کرد که «اسحاق دار» وزیر امور خارجه پاکستان با «محمد بن عبدالعزیز الخلیفی» وزیر مشاور در امور خارجه قطر درباره تلاش‌های جاری برای احیای مذاکرات میان آمریکا و ایران با هدف پایان دادن به جنگ گفت‌وگو کردند.

خبرگزاری آناتولی گزارش داد: اسحاق دار و الخلیفی درباره تحولات منطقه‌ای و مسائل مورد علاقه دو طرف رایزنی کردند. این تماس یک روز پس از آن انجام شد که «محسن نقوی» وزیر کشور پاکستان در سفر به تهران با مقامات ارشد ایرانی از جمله «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد. طبق گزارش‌ها، این دیدارها در راستای تلاش دو طرف برای ازسرگیری مذاکرات انجام شده است.

در بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره رایزنی وزیر امور خارجه این کشور با الخلیفی آمده است: «۲ طرف بر اهمیت گفت‌وگو و تعامل دیپلماتیک در حل‌وفصل چالش‌های منطقه‌ای تاکید کردند.»

اسحاق دار همچنین بر تعهد پاکستان به «پیشبرد اهداف مشترک صلح، ثبات و شکوفایی در منطقه و فراتر از آن» تاکید کرد.

«شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان نیز روز یکشنبه در تماسی تلفنی با «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر درباره تحولات خاورمیانه گفت‌وگو کرده بود.

پاکستان میزبان دور اول مذاکرات میان واشنگتن و تهران در ۲۳ فروردین بود اما این مذاکرات به توافقی برای پایان دادن به جنگ منجر نشد. این مذاکرات پس از آتش‌بس ۲ هفته‌ای به میانجی‌گری پاکستان انجام شد که بعدا تمدید شد. از آن زمان، دو طرف پیشنهادها و راهکارهای متقابلی را مبادله کرده‌اند تا زمینه مشترکی برای ازسرگیری مذاکرات به منظور پایان دادن به این جنگ پیدا کنند. 

افزون بر این، وزارت امور خارجه مصر اعلام کرد که «بدر عبدالعاطی» وزیر امور خارجه این کشور با همتای پاکستانی خود گفت‌وگویی تلفنی داشته که در آن بر اهمیت ازسرگیری گفت‌وگو میان ایالات متحده و ایران تاکید کرد. وزیر امور خارجه مصر اظهار داشت که این گفت‌وگو به دستیابی به تفاهماتی که از کاهش تنش در منطقه حمایت می‌کند، کمک خواهد کرد.

وزارت امور خارجه مصر اعلام کرد که این تماس در چارچوب رایزنی‌ها و هماهنگی‌های مداوم بین قاهره و اسلام‌آباد درباره توسعه روابط دوجانبه، نظارت بر تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای مهار تشدید تنش‌ها انجام شد.

عبدالعاطی ضمن تمجید از روابط تاریخی بین مصر و پاکستان، تمایل قاهره برای ادامه تقویت همکاری‌های مشترک و گسترش روابط دوجانبه به توافق‌های گسترده‌تر در زمینه‌های مختلف و بررسی فرصت‌های جدید مشارکت را که در  راستای منافع مشترک هر دو کشور باشد، ابراز کرد.

۲ طرف درباره تحولات اوضاع منطقه‌ای گفت‌وگو کردند و وزیر امور خارجه مصر بر لزوم اولویت دادن به راهکارهای سیاسی و گفت‌وگو و دیپلماسی برای کاهش تنش‌ها همچنین جلوگیری از پیامدهای درگیری گسترده‌تر در منطقه تاکید کرد.

در این تماس تلفنی همچنین به چندین موضوع منطقه‌ای مورد علاقه طرفین، به ویژه مسئله فلسطین و تحولات افغانستان پرداخته شد.

وزرای امور خارجه دو کشور بر اهمیت هماهنگی و مشورت مداوم بین کشورهایشان برای حمایت از تلاش‌ها در راستای تنش‌زدایی، از سرگیری مذاکرات و تقویت فرایندهای سیاسی، ضمن پرهیز از هرگونه تشدید نظامی تاکید کردند.


نظرات

آخرین اخبار
برنج چینی در فضا جوانه زد
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»
بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی استان بوشهر
اعتراف «ونس» به از دست رفتن 230 میلیارد دلار پول مردم در کلاهبرداری