×
اجتماعی
شناسه خبر : 318030
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/27 ساعت 12:54
تأکید هلال احمر بر آموزش همگانی کمک‌های اولیه

تأکید هلال احمر بر آموزش همگانی کمک‌های اولیه

سخنگوی جمعیت هلال احمر از آمادگی این نهاد برای مشارکت در طرح شماره امدادی واحد خبر داد و بر ضرورت آموزش همگانی کمک‌های اولیه و کاهش سردرگمی مردم در تماس با مراکز امدادی تأکید کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مجتبی خالدی در گفت‌وگوی، بر اساس اطلاعیه صلیب سرخ جهانی، جمعیت هلال احمر ایران جزو ۵ جمعیت برتر دنیاست و این برتری به علت امدادرسانی‌های به موقع، تبحر امدادگران و تجهیزات است، افزود: وضعیت هلال احمر ما به گونه‌ای است که حتی امکان کمک به سایرین را نیز داریم و در این مورد همیشه پیشقدم می شویم. به عنوان مثال وقتی زلزله‌ در ترکیه رخ داد جمعیت هلال احمر با تمام توان برای کمک به این کشور همسایه حضور پیدا کرد، کمپ خود را برپا کرد و امدادرسانی خود را با مدیریت درست انجام داد. امدادرسانی ما به نحوی بود که رئیس جمهور ترکیه از ما قدردانی کرد و به گفته او عملکرد ما بسیار منسجم بود.

سخنگوی جمعیت هلال احمر ادامه داد: جمعیت هلال احمر در جنگ رمضان نیز از هیچ کشوری کمک نخواست زیرا نیاز به کسی نداشتیم؛ اما ۱۸ کشور برای ما اقلام امدادی ارسال کردند و ما نیز به رسم ادب دریافت کردیم درحالیکه اصلا نیازی به آنها نداشتیم.

شماره‌های امدادی یکپارچه شوند

سخنگوی جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سوال که پروژه شماره امدادی واحد SOS به کجا رسید؟ اظهار کرد: یکپارچه کردن شماره‌های امدادی مسئله‌ای است که باید در کشور ما نیز اجرایی شود و تجربیات سایر کشورها نشان می‌دهد که اجرای آن موفقیت آمیز بوده است و مردم را از سردرگمی نجات می‌دهد.

خالدی  با تأکید بر اینکه در جمعیت هلال احمر در حال تهیه زیرساخت‌هایی هستیم که بتوانیم این کار را انجام دهیم و به شماره یکپارچه برسیم، افزود: این پروژه نیازمند سامانه نرم افزاری قوی است که این مسئله در جمعیت هلال احمر دیده شده، اما هنوز رونمایی نکرده‌ایم. ما سعی کردیم بستر این پروژه را آماده کنیم تا در صورت نیاز خودمان استفاده کنیم و یا به دیگران واگذار کنیم.

وی ادامه داد: در این پروژه، سازمان‌های امدادی باید ذیل یک شماره فعالیت کنند و مثلا شماره ۱۱۲ متولی همه سازمان‌ها نیست؛ اما می‌تواند ارتباط دهنده بین سازمان‌های امدادی باشد که ما این مسئله را در جمعیت هلال احمر در نظر گرفته‌ایم و اطلاعات افراد تماس گیرنده به سازمان مربوطه ارسال می‌شود.

سخنگوی جمعیت هلال احمر گفت: ما تا این قسمت را انجام داده‌ایم و اگر سازمان‌های دیگر بتوانند قسمت‌های دیگر را تکمیل کنند این ارتباط کامل می‌شود و امیدوارم اقدامی که به نفع مردم است، انجام شود.

ارائه گزارش دقیق به خیرین و نیکوکاران

خالدی گفت: یکی از اقدامات خوبی که در هلال احمر انجام می‌شود، زمانی است که افراد مبلغ یا کالایی را به هلال احمر برای کمک به سایرین تحویل می‌دهند و هلال احمر آمادگی این را دارد که کاملا دقیق و مشخص به خیرین اطلاع دهد که هدیه آنها برای چه کسانی و به چه روشی خرج شده است تا اینگونه خیرین کاملا گزارش انجام کار را داشته باشند.

وی افزود: برخی خیرین قصد دارند هزینه‌ای که اهدا می‌کنند برای مورد خاصی خرج شود و اینگونه دقیقا بر اساس نیت افراد، هزینه انجام می‌شود. در مورد اقلام نیز به همین شکل است و ما سعی می‌کنیم چیزی را در انبارها نگه نداریم و فورا به دست نیازمندان می‌رسانیم.

سخنگوی جمعیت  هلال احمر تأکید کرد که هموطنان خارج از کشور نیز می‌توانند با هلال احمر ارتباط گرفته و کمک‌های نقدی یا غیرنقدی خود را برای کمک به مردم آسیب دیده در جنگ، ارسال کنند.

همه مردم کمک‌های اولیه را یاد بگیرند

وی افزود: در هر اتفاقی که رخ می‌دهد از حمله نظامی گرفته تا تصادف و زلزله، مردم می‌توانند کمک کنند و این مسئله بارها ثابت شده که مردمی که در نزدیکی محل و کانون آن حادثه حضور دارند قبل از هر نیروی امدادی می‌توانند به آسیب دیدگان کمک کنند، به همین دلیل توصیه می‌کنیم که همه افراد در هر سن و قشر و تحصیلاتی، دوره کمک‌های اولیه را بگذرانند تا در صورت وقوع هر حادثه‌ای بتوانند با برخی اقدامات ساده؛ اما حیاتی، جان خود و دیگران را نجات دهند. مثلا با اقدامات بسیار ساده می‌توان جلوی خونریزی افراد را گرفت و این مسئله باعث حفظ حیات می‌شود.

خالدی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، ۹۵ درصد مردم این دوره آموزشی را طی می‌کنند؛ اما در کشور ما حتی با در نظرگرفتن کل کادر درمان، این عدد به ۵ درصد نیز نمی‌رسد که بسیار کم است.

سخنگوی هلال احمر گفت که در جمعیت هلال احمر این آمادگی وجود دارد که افراد به صورت حضوری و حتی آنلاین این دوره‌ها را طی کنند و حتی مدرک بین‌المللی نیز دریافت کنند.

جعبه کمک‌های اولیه تهیه کنید

وی افزود: از همه مردم تقاضا می‌کنیم که یک کیف کمک‌های اولیه در خانه‌هایشان داشته باشند و تمام اعضای خانواده به آن دسترسی داشته باشند. دقت کنید که نیاز نیست این کیف یک کیف خاص امدادی باشد و حتی یک کوله پشتی قدیمی نیز کافی است. همچنین باند و گاز و برخی داروهای ساده را می‌توان با مبالغ کم از داروخانه‌ها تهیه کرد.

سخنگوی جمعیت هلال احمر ادامه داد: با همین کیف می‌توان جان افراد زیادی را حفظ کرد و از تعداد مأموریت‌های امدادی کم کرد؛ زیرا بسیاری از مأموریت‌های ما مربوط به یک پانسمان ساده است که اگر مردم این مسئله را یادبگیرند تعداد مأموریت‌ها نیز کم می‌شود و می‌توانیم از ظرفیت نیروهایمان را در جاهای مهم تری استفاده کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
مخالفت دوباره رهبر واتیکان با جنگ واشنگتن و ایران
هگست:اروپا با تهاجم ایدئولوژیک روبروست
آمادگی مسکو برای نوسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده از جنگ
جوانان ایران با 18 مدال در قایقرانی آسیا خوش درخشیدند
پزشکیان: امروز بیش از هر زمان به مدارا و همکاری نیاز داریم
جنایت جدید صهیونیست‌ها با بمباران چادرهای آوارگان در شهر غزه
نورنما | تایم لپس بی نظیر مقارنه سایه دماوند و ماه
بازگشت ترامپ به میز تجارت در چین؛ نوامبرِ داغ در راه است
پیمان دوباره امیرحسین قیاسی با ایران: تحت هر شرایطی طرف وطنم ایستاده‌ام
ایران به برجام وفادار بود، واشنگتن بازی را به هم زد
تکل سیاسی آمریکا روی پای جام جهانی
از کالابرگ و شارژ کارت امید مادران تا تسویه مطالبات گندم
پاسخ قاطع سفارت ایران به ادعای سفیر آمریکا در کارشکنی در صدور ویزای تیم ملی
آغاز جنگ تعرفه‌ای از سوی ترامپ، پس از شکست حقوقی
ایران خواستار مجازات مهاجمان به تأسیسات صلح‌آمیز شد
عارف: مهاجرت معکوس نخبگان و اساتید را محقق کنیم
سفیر آمریکا: ما در لبنان هرطور بخواهیم تصمیم می‌گیریم
تعیین سهمیه آسیایی در گرو رای کمیته استیناف یا بازی‌های پلی‌آف
آغاز مقتدرانه شاگردان کاوه در مغولستان؛ دشت مدال از قلب اولان‌باتور
اختلافات بر سر 100 میلیارد دلار دارایی مسدود شده، سد راه مذاکرات ایران و آمریکا
وزارت خارجه: آمریکا با نقض مکرر آتش‌بس اراده‌ای برای کاهش تنش ندارد
تاثیر جنگ خاورمیانه بر بازار سهام اروپا و قیمت نفت برنت
هوای مشهد فردا چند درجه می‌شود؟
تقدیر وزیر کشور از حمایت‌های پکن؛ تأکید دو کشور بر اتحاد راهبردی در برابر تجاوزات آمریکا
کاخ ریاست‌جمهوری اسلوونی به رنگ پرچم فلسطین درآمد
مخالفت اکثریت آمریکایی‌ها با جشن پرهزینه تولد ترامپ در کاخ سفید
از توکیو تا مادرید، جهان یک‌صدا علیه نتانیاهو
رشد 176 درصدی واردات کالاهای اساسی در بندر انزلی
انتصاب یک مدیر تحول‌گرا برای کانون تربیت معلم کشور
بیانیه وزارت خارجه کویت در مورد حمله به پایگاه آمریکایی علی السالم
انسداد شبانه تونل نیایش و پل صدر
قیمت‌گذاری بحث‌برانگیز فیلم‌-کنسرت «بازی تاج و تخت»
واکنش حزب‌الله به جنایت رژیم صهیونیستی در لبنان
بحران جدید در استقلال؛ جنپو قراردادش را فسخ کرد
جاده چالوس از امروز یک‌طرفه شد؛ جزئیات محدودیت تردد
جزئیات توسعه نیروگاهی ایران در دوران جنگ و امروز
افتتاحیه جام جهانی زیر سایه اعتراضات خیابانی و تهدید به خشونت
درخواست ویژه عراق از فیفا؛ پیراهن مشکی برای شب عاشورا در جام جهانی
واکنش وزارت خارجه به اظهارات رئیس‌جمهور لبنان
کاظمی: امتحانات پایه‌های 11 و 12 نهایی و حضوری است
پایان فعالیت سارقان قلابی در جهانشهر کرج
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 16 خرداد 1405 +جدول
اجرای پروژه ملی انرژی خورشیدی در واحدهای صنفی تهران
کنایه دنیرو به ترامپ در افتتاحیه جشنواره ترایبکا
سفر وزیر کشور پاکستان به تهران با پیام ویژه برای رهبر ایران
نخست وزیر لبنان: مشکلات جنوب، دغدغه تمام کشور است
وقوع چند انفجار در بحرین
میان سند و سایه؛ پرونده‌ای که دوباره زنده شد
مرگ 3 نفر در تصادف شاخ‌به‌شاخ دو پراید
گزارش فائو: ثبات نسبی اما بالا در قیمت جهانی مواد غذایی