×
بین الملل
شناسه خبر : 317644
تاریخ انتشار : جمعه 1405/02/25 ساعت 21:23
ترامپ: می‌خواهم تحریم شرکت‌های نفتی چین را لغو کنم/از شی‌ درباره ایران لطفی درخواست نکردم

ترامپ: می‌خواهم تحریم شرکت‌های نفتی چین را لغو کنم/از شی‌ درباره ایران لطفی درخواست نکردم

رئیس جمهور آمریکا گفت: در مورد لغو تحریم‌های شرکت‌های نفتی چینی که نفت ایران را خریداری می‌کنند، تصمیم خواهم گرفت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا همچنین به خبرنگار نیویورک تایمز گفت که از پوشش این روزنامه از جنگ علیه ایران ناراضی است و آن را «خیانت بزرگی» دانست.

وی همچنین افزود: «وقتی به پیشنهاد ایران نگاه کردم، جمله اول را دوست نداشتم؛ غیرقابل قبول بود، بنابراین پیشنهاد را کنار گذاشتم. من در مورد خلع سلاح هسته‌ای با رئیس جمهور چین صحبت کردم و این موضوعی است که من همیشه با مسکو و پکن در مورد آن صحبت می‌کنم.»

ترامپ در مورد تایوان نیز گفت: «آخرین چیزی که در حال حاضر به آن نیاز داریم، جنگی در فاصله ۹۰۰۰ مایلی است. چینی‌ها عملیات جاسوسی انجام می‌دهند و ما نیز عملیات جاسوسی انجام می‌دهیم.»

رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که با تعلیق برنامه هسته‌ای ایران به مدت ۲۰ سال مخالفتی نخواهد داشت، اما این تعلیق باید یک تعهد «واقعی» باشد.

رئیس جمهور آمریکا بار دیگر ادعای بی پایه و اساس خود را درباره توان هسته‌ای ایران و سلاح اتمی این کشور تکرار کرد و گفت: «اگر من به توافق هسته‌ای با ایران پایان نمی‌دادم، آنها دو سال پیش سلاح هسته‌ای داشتند. اگر من ۹ ماه پیش از بمب‌های B-۲ استفاده نمی‌کردم، ایران اکنون می‌توانست به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما می‌توانستیم پل‌ها و شبکه‌های برق ایران را نابود کنیم و می‌توانستیم همه چیز را در عرض دو روز از بین ببریم. ایالات متحده و چین تنها دو کشوری هستند که قادر به استخراج مواد هسته‌ای از ایران هستند.»

وی در بازگشت از سفرش به چین این ادعا را مطرح کرد که مواضع ایالات متحده و چین در مورد مساله ایران تا حد زیادی منطبق است و به فاکس نیوز گفت که شی جین‌پینگ مایل است در مورد وضعیت پیرامون ایران به توافقی دست یابد و برای حل این مناقشه پیشنهاد کمک داد.

«جیمسون گریر» نماینده تجاری ایالات متحده که بخشی از هیئت آمریکایی در سفر به پکن بود، گفت که چین به آزادی دریانوردی از طریق تنگه هرمز ابراز علاقه می‌کند و به دنبال صلح در خاورمیانه است.

ترامپ سفر خود به چین را «تاریخی» و با «معاملات تجاری فوق‌العاده» توصیف کرد و گفت: «روابط من با شی جین‌پینگ بسیار قوی است. رئیس جمهور چین کاملا بر تجارت متمرکز است و تمایلی به بازی ندارد. همچنین امیدوارم رئیس جمهور چین سپتامبر به واشنگتن بیاید. من از شی نخواستم ایران را برای باز کردن تنگه هرمز تحت فشار قرار دهد.»

به گفته رئیس جمهور آمریکا، بازار چین به تدریج به روی شرکت‌های آمریکایی باز خواهد شد:

«چین علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری صدها میلیارد دلاری در شرکت‌های آمریکایی است و قصد دارد ۲۰۰ هواپیمای بوئینگ سفارش دهد. من به شی جین‌پینگ پیشنهاد دادم که از ایالات متحده نفت خریداری کند. همچنین موضوع محدودیت صادرات ریزتراشه‌های آمریکایی در این دیدار مطرح نشد.»

خبرنگار نیویورک پست:

هر چیزی که مقامات چینی قبل از سوار شدن به هواپیما به هیئت آمریکایی تحویل داده بودند، دور ریخته شد

ترامپ: از شی‌ درباره ایران هیچ لطفی درخواست نکردم

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه عنوان کرد که از «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین هیچ لطفی درخواست درباره ایران نداشته است.

 به نوشته «اسپوتنیک»، ترامپ در سخنانی عنوان کرد که «من هیچ لطفی درخواست نمی‌کنم» و مدعی شد که از شی جین‌پینگ نیز نخواسته تا بر تهران فشار وارد کند.

ترامپ در ادامه با تکرار اظهارات پیشین خود، احتمال لغو تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های چینی خریدار نفت ایران را رد نکرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در این رابطه گفت: «خب، درباره آن صحبت کردیم و من تصمیم خواهم گرفت.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که پس از گفت‌وگو با رهبری تایوان، به‌زودی درباره فروش سلاح به این جزیره تصمیم‌گیری خواهد کرد.

ترامپ به خبرنگاران گفت: «در یک بازه زمانی نسبتا کوتاه تصمیم‌گیری خواهم کرد… باید با کسی که اکنون تایوان را اداره می‌کند صحبت کنم.»

ترامپ همچنین اشاره کرد کرد که شی جین‌پینگ خواهان حضور در نشست گروه ۲۰ در آمریکا در ماه دسامبر است.

این در حالی است که «امیلی گودن»، خبرنگار کاخ سفید نیویورک پست، در پستی در پلتفرم X گزارش داد که «کارکنان آمریکایی هر آنچه را مقامات چینی قبل از سوار شدن هیئت آمریکایی به هواپیمای ایر فورس وان بین آنها توزیع کرده بودند، جمع‌آوری کرده و سپس آن را در سطل زباله‌ای که در پایین پله‌های هواپیما قرار داشت، انداختند.»

او تأیید کرد که هیچ چیز از چین اجازه ورود به هواپیمای ایر فورس وان را ندارد.


اخبار مرتبط
آیا هنوز رگ حیات اقتصادهای بزرگ به نفت وابسته است؟
شنبه 1405/02/26 ساعت 09:03
نورنیوز بررسی می‌کند،
آیا هنوز رگ حیات اقتصادهای بزرگ به نفت وابسته است؟
آمریکا، چین و هند با اختلاف زیاد در صدر بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان نفت جهان قرار دارند؛ آماری که نشان می‌دهد اقتصادهای صنعتی و پرجمعیت همچنان وابستگی عمیقی به طلای سیاه دارند و ایران نیز با مصرف روزانه نزدیک به 2 میلیون بشکه، در جایگاه یازدهم دنیا ایستاده است.
دیلی‌بیست: مأموریت غیرممکن ترامپ در چین به بن‌بست رسید
جمعه 1405/02/25 ساعت 22:49
دیلی‌بیست: مأموریت غیرممکن ترامپ در چین به بن‌بست رسید
دیلی بیست گزارش داد، ترامپ در تحقق نتایج مورد نظر خود در جریان سفر به چین شکست خورد.
پس از ترامپ؛ پوتین نیز عازم چین می‌شود
جمعه 1405/02/25 ساعت 14:55
پس از ترامپ؛ پوتین نیز عازم چین می‌شود
یک نشریه هنگ‌کنگی گزارش داد ولادیمیر پوتین احتمالاً تنها چند روز پس از پایان سفر دونالد ترامپ به پکن، برای سفری یک‌روزه راهی چین خواهد شد.
تنش امنیتی در سفر ترامپ به چین بر سر مأمور مسلح سرویس مخفی
جمعه 1405/02/25 ساعت 14:10
تنش امنیتی در سفر ترامپ به چین بر سر مأمور مسلح سرویس مخفی
در جریان سفر اخیر ترامپ به چین، ممانعت مقام‌های چینی از ورود مأمور مسلح سرویس مخفی آمریکا به «معبد بهشت» به تنش امنیتی و تأخیر در برنامه منجر شد.
نظرات

آخرین اخبار
بینی الکترونیکی مواد غذایی فاسد را تشخیص می دهد
پیام رهبری،مسئولیت اجزای مؤثر در فرآیند مذاکره را تبیین کرد
عزاداری شب چهارم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
عاشورا، جدال جاودان حقیقت با قدرت
اولیسه در مسیر زیدان و پلاتینی
توافق ایران و آمریکا امتیازات گسترده ای به تهران می دهد
توافق صلح در ایران، روز شکرگزاری در پاکستان
لغو سفر هیات ایرانی به ژنو به دلیل تداوم حملات به لبنان
وزیر امور خارجه: هدایت‌های دلسوزانه رهبر انقلاب، پشتوانه‌ صیانت از عزت ملی است
نمایش درخشان وفایی؛ صعود مقتدرانه به ووهان چین
رامین رضاییان خلاق‌ترین‌ بازیکن جام جهانی شد
بازتاب گسترده تفاهم‌نامه ایران و آمریکا/ رسانه ها، افراد و محافل سیاسی چه گفتند؟
سطح هشدار مسافرت به ایران کاهش می یابد
رکورد 18 ساله 50 متر قورباغه ایران شکسته شد
مهلت دو ماهه مقاومت به صهیونیست ها برای خروج از لبنان
ونس: متن توافق با ایران به کنگره ارسال شد
لفاظی دوباره ترامپ: خبر پرداخت 300 میلیارد دلار به ایران جعلی است
عبور بدون هزینه کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز به مدت 60 روز
جامعه جهانی در برابر جنایات صهیونیست‌ها مسئول است
کاپیتان چک بهترین بازیکن دیدار مقابل آفریقای جنوبی شد
آمریکا مسئول اجرای آتش‌بس است
ترامپ: درگیری‌ها در همه جبهه‌ها باید پایان یابد
احتمال لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران توسط اتحادیه اروپا
نورنما | ما‌ بی‌قرار،منتظر روضه مانده ایم؛اصلا تمام سال فدای محرمت...
ضربه پلیس امنیت اقتصادی به شبکه قاچاق در تهران
تهران و دوشنبه در مسیر گسترش همکاری‌ اقتصادی
توقف جمهوری چک مقابل آفریقای جنوبی با پنالتی
نیمار بازی هائیتی را از دست داد
تغییرات در فروش ایران خودرو+جزئیات
رهبر انقلاب درباره تفاهم‌نامه ایران و آمریکا: نظر دیگری داشتم، اما اجازه دادم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه لبنان اعمال کرد
برترین‌های روز نخست جام تختی کشتی آزاد مشخص شدند
حمایت مشروط ترامپ از نتانیاهو در انتخابات آینده
نورویدئو | صلح پس از جنگ، آزمون دشوار منطقه و جهان
تبریک امیر قطر به پزشکیان بابت امضای توافق با آمریکا
39 کشور درباره رفع تحریم‌ها علیه ایران همصدا شدند
محاصره دریایی ایران پایان یافت
محکومیت جنایات شهرک نشینان در کرانه باختری توسط 8کشور عربی
ناگفته های یک دکترین ناشناخته؛ نقش موشک‌های بارانی در پیروزی جنگ رمضان
هشدار تند مسکو به ناتو
دفاع جدی ونس از تفاهم ایران و امریکا؛ واشنگتن مقابل نتانیاهو ایستاد
شتاب نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در پایتخت
ادامه تنش در جنوب لبنان با وجود امضای تفاهم اسلام آباد
ایران-نیوزیلند هفتمین بازی پرتماشاگر جام جهانی شد
یادداشت تفاهم ایران و آمریکا به کنگره رسید
پیگیری پرونده جنایات جنگی در دادسرای تهران
برنامه دور دوم بازی‌های جام جهانی 2026+جدول
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دهم
آلمان در انتظار اجازه ایران برای ورود به تنگه هرمز
ناکامی اسرائیل در حملات علیه جنوب لبنان